Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Hmmm, biztos jó ez is valamire :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#2) zed1983 válasza Devid_81 (#1) üzenetére

zed1983
(őstag)

ez iszonyat jól néz ki...és szerintem az a durván 80k nem sok érte...

Tel. : 06/20 394 7855

(#3) Specter

Specter
(lelkes újonc)

400$??? az szép. simán megéri.

(#4) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Az Acer Aspire easyStore Home Server 1 TB tárkapacitású változata már elérhető, ajánlott fogyasztói árát 400 dollárban szabták meg.

Nem penz erte.

Ha nekiallok osszeszamolni, hogy mibe kerulne egy GCLF+2GB ram (~20k), 1TB vinyo (~23k), normalisabb haz (~20-25k), Win Home Server (~25k), semmivel sem kerulne olcsobba egy homemade rendszer.

Ebben meg van 4 hotswap SATA fiok, nem kell szerelni+oprendszert telepitgetni, stb.

Bakker, amig a Win Home Server arat kerestem, harman megeloztek :W

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#5) Tidus

Tidus
(senior tag)
LOGOUT blog

Elnyerte az én tetszésemet is!! Ha pedig tételesen számoljuk az alkatrészeket, nem is pénz érte! És szerintem más gyártók is rukkolnak ki hasonló home dolgokkal! Csak hát nálunk elérhető lessz-e, és mennyit fognak kóstálni?

[ Szerkesztve ]

...Fortune favours the bold... Virgil: The Aeneid

(#6) zed1983 válasza nyunyu (#4) üzenetére

zed1983
(őstag)

Pont ezt írtam előtted, hogy nem tudom mennyi haszon lehet ezen a terméken, mert ez iszonyat jó árban van és igen : összeválogatva alkatrészenként sem igen jönnénk ki olcsóbban... :U

(#7) core2 válasza nyunyu (#4) üzenetére

core2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szegény gép... Már látom a sanyarú sorsát az Atom 330nak... Win Server :(

Intel D945GCLF2 alaplap OEM 22 673 Ft
2GB 667MHz DDR2 RAM Kingston KVR667D2N5/2G 6 635 Ft
1TB Samsung HD103UJ SATAII 32MB cache winchester 22 560 Ft
1TB Samsung HD103UJ SATAII 32MB cache winchester 22 560 Ft
Ubuntu Server Edition 9.04 00 000 Ft
--------------
74 428 Ft

Ezek AQUAs árak :)

Feléled a PHChat! || http://pastebin.com/TGH2aN4y || "Egyáltalán nem igaz, hogy csak a fekete, meg a fehér lehet elegáns, bár ha így véled, akkor jó sakkozást." - by kolosanyi || 10GB+ ingyen tárhely: http://min.us/rJqzxtF

(#8) DEV_NULL

DEV_NULL
(fanatikus tag)

400 dodo = 400 ojroo :F

NEKED A DIVAT MONDJA MEG, HOGY KI VAGY. HA NINCS MEG AZ AMI ÚJ, A SZÍVVERÉSED KIHAGY..

(#9) LordX válasza core2 (#7) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+ hot-swapes mini ITX ház, 20-30 000 Ft

(#10) flimo

flimo
(őstag)

Hm 70-ért win nélkül plusz egy gigabites hálókarival elfogadnám, akár még vinyó nélkül is.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#11) Encian

Encian
(tag)

Nekem tetszik!

de ezt nem értem:Microsoft Windows Home server operációs rendszer vs. Rendszer OS Beágyazott Linux® Acer honlap

upsz ez csak a nevében azonos, Intel Atom 230 vs. Marvell® 88F5281
elnézést ez egy másik termék

[ Szerkesztve ]

(#12) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Nagyon jól néz ki, és az ára is jó.

(#13) core2 válasza LordX (#9) üzenetére

core2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Abba meg mi a jó? :F
Egy sima jól szellőző házba be kell rakni oszt' kalap :D

Feléled a PHChat! || http://pastebin.com/TGH2aN4y || "Egyáltalán nem igaz, hogy csak a fekete, meg a fehér lehet elegáns, bár ha így véled, akkor jó sakkozást." - by kolosanyi || 10GB+ ingyen tárhely: http://min.us/rJqzxtF

(#14) core2 válasza core2 (#13) üzenetére

core2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lemaradt egy n, bocsi :)

(#15) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végre valaki meglépte ezt az Atomos megoldást... a NAS árak ezután zuhannak? :DDD

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#16) zed1983 válasza core2 (#13) üzenetére

zed1983
(őstag)

Figyelj mindegy milyen házba rakod...ez árában van! :K

(#17) Encian

Encian
(tag)

(#18) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Cép :U

(#19) nyunyu válasza LordX (#9) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

+ hot-swapes mini ITX ház, 20-30 000 Ft

Annal boven tobbe faj, amit mi szoktunk hasznalni Morex 2799-et, az 18+fa hotswap nelkul...

BTW: hogy a francba lehet felrakni VMWare ala a Windows Home Server-t?
Ki akartam probalni, hogy mire jo, de allandoan kiakad a telepitoje, hogy nem talal megfelelo merevlemezt. (csak SATAra vagy SCSIre lehet, VMWare LSI SCSI kartyat emulal, aminek a drivere mar a Win98-ban benne volt...)

(#20) Thrawn válasza Male (#15) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van Atom procis NAS már egy ideje.

Different songs for different moods.

(#21) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát 400 $ az nem az itthoni ára. :DDD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#22) nyunyu válasza nyunyu (#19) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

BTW: hogy a francba lehet felrakni VMWare ala a Windows Home Server-t?

Megoldas: hozza kell adni egy masodik CD meghajtot a virtualis gephez, es oda felmountolni a c:\program files\vmware\...\windows.iso-t, aztan amikor beszol a WHS telepito, hogy nem talal kompatibilis eszkozt, akarok-e drivert megadni, akkor be lehet kezzel tallozni a 2. meghajtorol a virtualis SCSI kartya drivert. :W
Egyebkent ha az elso meghajtoba "teszed be" a VMWare Tools CD-t, akkor megorul a WHS telepito, aztan ahelyett, hogy a SCSI driver betoltese utan kiirna, hogy tedd vissza a Windows lemezt (mint az eddigi Win telepitok), egyszeruen kiakad, hogy nem sikerult felrakni a rendszert, aztan reboot. :O

[ Szerkesztve ]

(#23) Male válasza Thrawn (#20) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg, rémlik valami hír... de valami volt azzal, vagy baromi drága volt, vagy mégsem volt olyan jó :F

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#24) Xero

Xero
(őstag)

Ez nagyon jó kis cuccnak tűnik. Ha működik majd valamilyen értelmesebb disztro rajta, akkor lehet erre fogom cserélni öregecske PowerMac-emet. :)

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#25) nyunyu válasza Xero (#24) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Gondolom szokasos i945G van alatta.

Ez a WHS baromira nem user friendly oprendszer.

Majdnem elsirtam magamat, mire 1 ora toketlenkedes utan rajottem, hogy lehet egyaltalan elinditani a telepitot, hogy megtalalja a VMWare virtualis vinyojat, utana masfel oran at maszott fel, erre bejott egy herelt Win2003, aztan ilyen hibauzenetekkel szorakoztat, hogy ne hasznaljam a desktopot, mert veszelyes, blabla...

Inditanam a WindowsUpdate-et, erre megjelenik egy oldschool IE6 :Y
Jaaaaj...

Persze az azonnal felrakando update-ek kozott hozza az IE8 for Win2003-at :))

Szoval a kutyu ebben a formaban alkalmatlan arra, hogy fo gepnek hasznalja az ember.

(#26) N-vidi-A

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

Nagyon szép, nagyon jó, de nagyon drága... :(

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#27) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem rossz, árban elmegy, de az atommal megnézném a 2003-at. Szép boot idő lenne az biztos, sebességre meg...
Remélem lassan kitalálnak valami mást is az atomon kívül, lassan mindenben ez lesz.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#28) Thrawn válasza Male (#23) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

RipNAS Statement
QNAP TS-439 Pro Turbo
QNAP TS-239 Pro Turbo

Different songs for different moods.

(#29) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

elég drága, de nekem bejön

www.keytar.hu - improve yourself

(#30) zed1983 válasza keytar (#29) üzenetére

zed1983
(őstag)

szép is :K

(#31) evone válasza nyunyu (#25) üzenetére

evone
(őstag)

1. Ezen a gepen pont nem desktop felhasznalad miatt kell...
2. Most mit varsz? vmwareban haxorkodsz valamit, vedd meg legalisan, arra kitalalt rendszerre es kesz.

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#32) Akcept válasza Móci (#27) üzenetére

Akcept
(tag)

„Otthonra”. Azaz ne zabálja le az user gatyáját, + ne lehessen hallani még a másik szobában is.
Mellesleg a munkahelyemen még mindig (igaz már nem sokáig) egy P3-as gép szolgálja ki a cég levelezését és egy helyi program adatbázisát. (Van Xeon procis gép is, annak ha beindul porszívót megszégyenítő hangja van.)
Nekem tetszik. Ebben a designos és kicsi!!!! házban még asztali gépnek is jó lenne valami alap Intel procival.

(#33) nyunyu válasza evone (#31) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

1. vilagos, csak az Atom topikban mindenkinek az a maniaja, hogy kicsi, sokvinyohelyes, fullHD-t lejatszo, keveset fogyaszto cucc kene olcsoert.
Ez meg ugye kicsi, nemdraga, sokvinyohelyes Atom, erre jegyeztem meg hogy csak az oprendszer nem felel meg a desktop igenyeknek, igy ebben a formaban fogepnek alkalmatlan. :D
2. Milyen illegalis haxorkodas?
Csak ki akartam probalni az MS weblapjarol letoltheto 120 napos probaverziot, hogy mire jo, aztan nem volt keznel masik gep. :))

[ Szerkesztve ]

(#34) rtom

rtom
(senior tag)

Egyrészt nem értem, minek egy home server-be 4 vinyó hely?! Ha valaki 1 Terán nem fér el, az 4-en sem fog és akkor már nem otthoni felhasználásról beszélünk. Ha meg otthoni, nekem bőven megteszi a 600-as cerka egy régi P3-as lapban, 160 Gb vinyóval, csóközön. Enni nem eszik sokat, hűteni sem kell nagyon, csak a táp meg a vinyó zaját kell egy kicsit elnyomni.

A másik ami előtt értetlenül állok a Win. Kifejezetten ilyen célra van x+1 linux disztró, vagy akár egy mezei installra is lehet ebox-ot tenni. Akkor még versenyképesebb lenne az ár, mert 25 mátyás egy szoftverért nekem nagyon húzós, ha otthoni felhasználásról van szó.

(#35) ^Clown

^Clown
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon jó ára van, szép is, jó is, mi kell még? :)

IBM pöcökegerek | Intel Pentium matricák --> http://bit.ly/eLWpUo

(#36) R3ap3r

R3ap3r
(lelkes újonc)

Egyetértek...a programhulladékot mellőzhetnék róla.

R3ap3r

(#37) .mf

.mf
(PH! addikt)

... csak a ház nem eladó? :B :DDD

Ebbe kéne egy 330-Ion kombináció alaplap, és királyság lenne. Ebben a formájában szerintem még dsub kimenet sincs rajta, teljesen headless nas.

(#38) rtom

rtom
(senior tag)

Fentieket végigolvasva érdekelne, hogy kinek mi jut eszébe arra, hogy "home server", mert itt eléggé sokféle vélmény megfogalmazódott.

Nem lehet szavazást indítani?

Adat tárolás, user adatok (LDAP), torrent - ezek jutnak eszembe. Kezelés csak távoli eléréssel.

Sztem film lejátszás nem tartozik egy home server feladatai közé.

(#39) .mf válasza rtom (#38) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nekem pl. nem is home servernek kéne, hanem egy szerver-és-halk&kicsi-médiagép öszvérnek. :) Egy "home server"-em már van, ami egy linuxos routerre kötött winyó -- funkcionalitása sajnos korlátozott, teljesítménye szintúgy; ha meg egy rendes gépet teszek oda, az meg már tudjon többet is csinálni. Egyszerű júzer vagyok, nincs pénzem külön főgépre, külön médiagépre, külön szerverre, stb :)

(#40) rtom válasza .mf (#39) üzenetére

rtom
(senior tag)

Tehát akkor HD filmek lejátszása is rákerül a listára, ha jól értem? Ez esetben valóban elég satnya a fenti vas.

Ja, a routereden OpenWRT van? Az talán kicsivel többet tud kihozni egy routerből, mint a gyári firmware-ek.

(#41) dabadab válasza rtom (#34) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Egyrészt nem értem, minek egy home server-be 4 vinyó hely?!"

Az enyemben momentan harom van (500 GB-osak, mert akkoriban azok adtak a legjobb GB/Ft aranyt): egyiken az OS + fontos adatok, a masik ketto RAID0-ban, rajtuk a nem annyira fontos adatok (filmek, zenek - az az 1 TB eleg szukos nekik) meg backup a fontos adatokrol.

A Win HS elott mondjuk en is teljesen ertetlenul allok.

Ja, es nalam a haziszerver (mivel amugy is mindig megy) tulajdonkeppen desktopkent is szolgal.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#42) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

Két kérdésem van.

Tud hardveres RAID 5-öt?
Hol lehet kapni?

Aki hülye, haljon meg!

(#43) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Érdekes, az ára sem olyan rossz. Én is csak az oprendszert sajnálom. :N

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#44) kazso válasza L3zl13 (#42) üzenetére

kazso
(lelkes újonc)

Az árból ítélve kétlem, hogy ez a gép tudna bármilyen hardveres raidet. Ha hardveres raid vezérlő lenne benne, akkor kb. 2x ennyibe kerülne :)

(#45) _BoZo válasza rtom (#38) üzenetére

_BoZo
(újonc)

Nekem nem is annyira home server kellene, hanem amolyan mindenes, nevezzük home PC-nak vagy family PC-nek. Amit elvárnék egy ilyen géptől:
Kis fogyasztás (pénztárca kímélés, környezet kímélés, kisebb disszipáció => csend)
Fontos adatok számára biztonságos tárolás (A szoftveres RAID-ben nem bízok, a hardveres drága, meg a RAID 1-hez két vinyónak kellene menni, ami plusz zaj és plusz fogyasztás. Egy backup vinyó időnkénti bekapcsolása és másolgatás pedig kicsit körülményes. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.)
Legyen alkalmas normál napi használatra (web-ezés (akár youtube is), email-ezés, szövegszerkesztés, zene lejátszás, esetleg divx-es film lejátszás,...)
Az adatok legyenek elérhetők távolról is.
Jól jöhet még webszerver funkcionalitás is (személyes, vagy kis üzleti).

(#46) fgordon

fgordon
(senior tag)

RAID6-nak van értelme, persze hardveresen... :)

Ki vesz ilyen szervert, milyen célra?

Akkor már desktop PC, minőségi táp, RAID mirror üzemmód (lásd ICH10R, P45 chipset), és gyors is, biztonságos is, és OLCSÓ! :)

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#47) Alex91 válasza fgordon (#46) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Akinek tobb gepe van, akinek van LAN-os lejatszoja, TV-je stb. Azert van ennek ertelme.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#48) fgordon válasza _BoZo (#45) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Ellentmondásosak az igényeid. Nekem ICH10R-es raid van, P45-ös Intel chipset-ben van Asus P5Q-E alaplapon, mirror-ként használom, nagyon király, elégedett vagyok, persze nem egy 3WARE, de működik, újraépíti magát, 2x, olvasási sebesség, stb...

Ha sok 2 hdd fogyasztása, nem is tudom, mi a megoldás... :U Inkább a VGA kártyák fogyasztásától és a táptól félj, ne a HDD-ktől...

Távoli elérést nem javaslom, mint ahogy a home web servert sem...

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#49) .mf válasza fgordon (#46) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"RAID mirror üzemmód (lásd ICH10R, P45 chipset)"

A soft-raid1 már ősidők óta benne van az intel déli hidakban :))
az olcsó egy ich7 (945G-s lap, >10k) lenne, nem a legújabb ich10r... :U
és tegyük hozzá: ez csak soft-raid.

_BoZo: atom 230-as vagy 330-as lap (főleg ha ION is kapható lenne) vagy g31+e5200 (vagy celeron e1400, de az még 65nm-es), 2db 3.5" 5400-as lemez RAID1-ben (WD GP vagy Samu Ecogreen -- sokkal halkabb, 7200-asokhoz képest fele fogyasztás, de a PMR-nek köszönhetően ~2-3 éves 7200-asokkal összemérhető sebesség; alaplapi vagy 4-5k-s kártyákkal soft-raid1), 2GB RAM, olcsó ház, Corsair CX400 (vagy picopsu atomhoz), ups -- kb ez az, ami a feladatokat ellátja és még viszonylag energia-takarékos.

(#50) rtom válasza dabadab (#41) üzenetére

rtom
(senior tag)

Háát, nekem ez már hardcore home felhasználás :) Én nem gyűjtögetek ennyire ill. megy ki DVD-re, ami maradandó (pl. családi videó), bár ez a tárolási eljárás sem túl tartós.

_BoZo: ehhez elméletileg nem kell nagyon erős vas, a fogyasztáscsökkentéséhez pedig ez?

fgordon: mi a gond a távoli eléréssel?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.