Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#451) Scenic válasza duc (#450) üzenetére

Scenic
(tag)

Netalán tapasztalatból mondod? Halljam! :)

iGO van már Androidra, lásd a Spica-t is azzal árulják.
Játékokból csak keveset játszottam komolyabbakkal, mert azok akksi teljesítményét is erősen csökkentették és estig se bírta volna a teló. Ilyen Bubble Breaker utánzat vagy Mahjong és társaival szocializálódom munka közben. :DDD Ilyesmik azért gondolom vannak droidra is, nem?

SGS II

(#452) duc válasza Scenic (#451) üzenetére

duc
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szia,

LG Arena-m volt, a fémház tetszett, nekem most hiányzik
IGO-t használok PNA-n, nekem nincs androidos példányom (root nélkül megy? Nem szeretném hekkelni a telót)
Játékok közül ami elérhető (ingyenes :) a marketen az elég halvány...

Egyébként az akkuidőről annyit, hogy minden este töltöm, de rengeteget telefonálok, úgyhogy nálam ez nem szokatlan - ahogy megyek aludni, a teló is megy a töltőre.

Alkalmazásokkal kapcsolatban: a következőket próbáltam eddig:

Hyperspace Lite - játék (commodore időkből ha valakinek ismerős: trailblazer)
GeoBeagle - geocaching alkalmazás
OCMEC clock widget - világóra
Audalyzer - hangelemző mikrofonon keresztül (decibel és spektrum. Motorhangerőmérésre ideális lesz nyáron)
BeatDroid - ütem percenként (pl pulzus)
yxflash - divx lejátszó (trial, csak 2 percig megy)
Google Sky Map - csillagképek
Estrongs Task Manager - taskkezelő, futó taskok kilövése, proc. használat...
OI File Manager - filekezelő
Unrar
Estrongs File Explorer - filekezelő
g-tar - hathúros gitár akkordokkal
Bluetooth File Transfer - bluetooth file fogadás root nélkül
GPS test - koordináták, holdak, jelerősség...
AndroZip File manager - zip
Retro Clock Widget - ezt használom órának a főképernyőn
AEPReader - Rejtő könyvek olvasásához
Unit Converter - én még nem találtam olyan mértékegységet ami ebben nincs
Tone Picker - csengőhangnak akármit be lehet állítani
RealCalc Scientific Calculator - számológép
S2 Calendar Widget - naptár
Barcode Scanner - weben alkalmazások melletti QR code monitorról olvas, és már tölti is le
Metal Detector - fémkereső
Bubble - vízmérték
Bonsai Blast - játék
Bubbles - játék
Compass - iránytű
Labirinth Lite - játék
Solitaire - játék

Ezek úgy nagyjából rendben vannak, fent is maradtak a telón.

A többi tulaj is beírhatná mit próbált ki eddig, hátha rábukkanunk valami értelmesre egymás listájában... :)

(#453) Scenic válasza duc (#452) üzenetére

Scenic
(tag)

:R Köszi szépen, korrekt kis listát csináltál, 1-2 már nekem is rajta van a listámon, amit a teló vásárlása előtt készítek. Ilyen pl. a GeoBeagle és a Bluetooth File Transfer is. Tényleg, mennyire használható GC-re? Pontos, érzékeny a pár méteres elmozdulásra is?

Arenám, volt nekem is, de 2 hétig bírtam, aztán hajtépés közepette szabadultam meg tőle. A fémház és a gyönyörű kijelző ok, de a böngésző és mail küldés halál volt. Érdekes módon az érintőkijelzőt sem tudtam ott rendesen kezelni és a wifi-mről is folyton ledobált. Nekem egy csődtömeg volt az a tella, sírva rohantam vissza a Nokia E Series-hez. Az bevált, szerettem, de érintőkijelzősre fájt a fogam.
Jött a szifon, bevált. Nagyon bevált, de már lassúnak érzem! :)

SGS II

(#454) psanta válasza duc (#452) üzenetére

psanta
(újonc)

Szia,

viszonylag sok mindent használok én is abból amiket felírtál. néhány alkalmazás amit én még használok:
játékok: bebbled, jewels,
levelezésre: k-9 mail,
naptár: android agenda widget,
egyebek:
rss widget boards,
speeddialer,
accuweather widget

ÜDv,
Péter

(#455) duc válasza Scenic (#453) üzenetére

duc
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

tényleges kessre még nem használtam (a hóban pedig mennyivel izgalmasabb lenne), de a GPS modul elég jónak mondható. 5-6 méteres pontosságot mértem (a gpstest kiírja), de nem volt kedvem túl sokáig kint maradni....

@psanta: android agenda-t felraktam, tényleg jó!

[ Szerkesztve ]

(#456) raulicio válasza duc (#452) üzenetére

raulicio
(tag)

Szép kis lista! 1-2 progit én is hasznosítok innen! Főleg a Bubble - vízmértéken akadt meg a szemem, mert pont szükségem lenne nagyon egy vízmértékre!:)) - A semminél gondolom sokkal jobb:)

(#457) raulicio válasza Tomifromspac (#448) üzenetére

raulicio
(tag)

Szerintem az árnak vagy a garanciának, a hátlap színéhez csak annyiban van köze, hogy az egyes színeket más-más beszállítótól szerzik a kisebb boltok. Pl ha jól tudom fekete arenát nem lehetett nálunk hivatalos LG garival venni, néhány boltban mégis árulták bolti garival és hasonlók. Amire csak rövidebb bolti garit vállalnak az majdnem biztos, hogy nem teljesen hivatalosan került az országba. Mondjuk ez pl nekem alapvetően nem baj, de ettől még vkit zavarhat.

(#458) raulicio válasza Scenic (#449) üzenetére

raulicio
(tag)

Nem mondanám, hogy egy teljesen őrült ötlet, de szerintem mindenképpen próbáld ki mielőtt megveszed, ha van rálehetőséged, nehogy aztán csalódnod kelljen (no nem az android vagy az acer miatt, csak aki nagyon hozzászokott az iphonehoz, annak még adott esetben a hülye itunes is hiányzik), vagy ilyesmi.

(#459) raulicio válasza duc (#452) üzenetére

raulicio
(tag)

nem kell rootolni a telót hozzá. ;)

[ Szerkesztve ]

(#460) Scenic válasza raulicio (#458) üzenetére

Scenic
(tag)

Az iTunes biztos nem fog hiányozni... :K

SGS II

(#461) raulicio válasza raulicio (#456) üzenetére

raulicio
(tag)

Egyébként nagyjából én is ugyan ezeket használom, vagy ha nem u azt a programot, de u.arra a célra. Amit még esetleg hozzátennék:
Power Manager: widgetként használom: egyszerűen lehet kapcsolgatni wifit, gpst, stb-t, egyébként asszem, hogy trial:(
SysTray Monitor: az info savba rak ki infot, nem egy nagy szám, de nekem tetszik.
Dolphin Browser: internet.
ThrottleCopter: egyszerű kis játék de nagyon addiktív:) csak senki ne vágja földhöz a telefonját!:)
MyNotes: jegyzeteket lehet vele készíteni.
Network Monitor: egyszerű program, ami méri a net használatot, külön a 3g-st, külön a wifis-t
BreakTheBlocks Lite: egyszerű faltörő játék.

[ Szerkesztve ]

(#462) zola-

zola-
(tag)

Sziasztok!
Magyar nyelvű menü van a telóban?
Előre is köszönöm.

(#463) psanta válasza zola- (#462) üzenetére

psanta
(újonc)

Szia,

nincs hozzá magyar nyelvű menü. De szerintem nem is nagyon hiányzik.

Üdv,
Péter

(#464) raulicio válasza psanta (#463) üzenetére

raulicio
(tag)

mivel minden program angol hozzá, teljesen felesleges, hogy az alap magyar legyen. Csak bezavarna a rendszerbe. Ráadásul nincs benne semmi, amit ne lehetne megérteni a legminimálisabb angoltudással.

(#465) Scenic válasza raulicio (#464) üzenetére

Scenic
(tag)

Ezzel egyetertek, az iPhone-om is a leendo vasarlok kedveert magyaritottam, de annyira egyszeru a kezelese anelkul is, h szerintem az androd se lehet veszelyesebb.

SGS II

(#466) adik803

adik803
(lelkes újonc)

Na mostmár biztosabb a május-júniusi vásárlás(ha csak ki nem tör a 3. VhB-)). És tuti ez lesz akármennyi androidos készülék lesz, erre lesz keretem:)

[ Szerkesztve ]

(#467) AlienM

AlienM
(lelkes újonc)

Megjelent az Acer_Liquid_2.000.16_EMEA_GEN1 rom.

* Battery life improved
* New baseband A1-02.01.03(?)
* New nemo(?)

Természetesen ez még az 1.6os android...

(#468) Scenic válasza AlienM (#467) üzenetére

Scenic
(tag)

Az androidnal kell pc a frissiteshez vagy a telo maga tolti ke, mint az ujabb Nokia-k?

SGS II

(#469) adik803

adik803
(lelkes újonc)

Engem érdekelne hogy csak google fiókot lehet létre hozni első induláskor vagy gmail fiókot is?

(#470) AlienM válasza Scenic (#468) üzenetére

AlienM
(lelkes újonc)

Ezt a frissítést az acer programjával kell felrakni, szal kell a pc.

(#471) raulicio válasza AlienM (#467) üzenetére

raulicio
(tag)

megnézzük majd! Köszi! :)

"* New nemo(?)" - A nemoPlayer egy galéria program, gondolom ez van frissítve az új romban.

[ Szerkesztve ]

(#472) Scenic válasza adik803 (#469) üzenetére

Scenic
(tag)

Gmail fiokot lehet, ha meg nincs, aztan ugyanavval a felhasznaloval tudod igenybe venni a tobbi google-os szolgaltatast.

SGS II

(#473) KoLa_2

KoLa_2
(újonc)

Új ROM honnan tölthető le? Mert se a telefon nemtalál frissítést se global acer lapján nincs fenn. Azt szeretném még megkérdezni hogy Acer sync program mire való, amelyik 59 megás (gondolom szinkronizáláshoz de azonkívül jó még valamire? Mert igazából nemraktam fel. Ez kell rom frissitéshez is? vagy a rom mellett ott a program (mint wm romoknál)?

[ Szerkesztve ]

(#474) Scenic

Scenic
(tag)

Most rendeltem a PartNero-ból egy fekete színűt, de arra csak 1 év bolti gar jár, viszont olcsóbb is... :)

Estére már tapizom! :))

[ Szerkesztve ]

SGS II

(#475) AlienM válasza KoLa_2 (#473) üzenetére

AlienM
(lelkes újonc)

http://htcpedia.com/forum/showthread.php?p=38063#post38063

(#476) AlienM válasza Scenic (#474) üzenetére

AlienM
(lelkes újonc)

Mennyivel olcsóbb? A weblapjuk szerint 91e 2 év garival a fehér.

(#477) Scenic válasza AlienM (#476) üzenetére

Scenic
(tag)

86 így, de ezek birkák így is fehéret hoztak... Felhívtam őket, erre jött a futár ismét egy fehérrel. Telefon ismét, erre azt mondják: az a fekete... :W :DDD
Mindegy lesz@rom, tökéletes nekem a fehér is, eddig azt hittem nincs is más színben itthon!

SGS II

(#478) kaller1 válasza Scenic (#477) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Sztem nem jártál rosszabbul a fehérrel. :)
Első benyomás, vélemény?

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#479) Scenic válasza kaller1 (#478) üzenetére

Scenic
(tag)

Szerintem se, csak többnyire fekete mobiljaim voltak (max szürke).

Sajnos még dolgozom és nem tudom nyomkodni! A guta majd megüt... :(((

SGS II

(#480) kaller1 válasza Scenic (#479) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Na majd egy gyors beszámoló jöhet,ha időd engedi. :)

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#481) Scenic válasza kaller1 (#480) üzenetére

Scenic
(tag)

Mindenképpen! Holnap már okosabb leszek és élménybeszámolót tartok iPhone vs Liquid! :U

Annyit elöljáróban elmondhatok, hogy kaptam hozzá tokot én is + egy 2GB-os SD kártyát. :K

SGS II

(#482) adik803 válasza Scenic (#472) üzenetére

adik803
(lelkes újonc)

Köszi a választ.

(#483) Scenic

Scenic
(tag)

Nos 1,5 nap egybefüggő használat és 2 töltés után:

Ami pozitív :
- Piszok gyors, kisujjból lenyomja az iPhone 3G-t
- Gyönyörű a kijelzője és kristálytiszta, bár engem zavar a béna fényállítása, de az kikapcsolható szerencsére
- Szépen futnak a programok párhuzamosan egymás mellett
- Szép számmal vannak alkalmazások hozzá az Android Market-ben

Ami negatív:
- Sajnos a gépelés rosszabb hatásfokkal megy, mint az iPhone-al
- Kevesebb a jó minőségű, értelmes játék hozzá
- Kényelmetlen a billentyűzet kioldó gomb

Tud-e valaki:
- jó ebook reader-t rá?
- használható hívásszűrő programot?
- Hogy tudom PC-ről frissíteni vagy kezelni, nincs semmi progi hozzá?

SGS II

(#484) gomsad válasza Scenic (#483) üzenetére

gomsad
(újonc)

Szia! És a készülék minősége milyen az iphonehoz képest? Ház pl. Csak kivancsi vagyok mi egy iphone tulaj véleménye:)

Have a Lot of Fun;)

(#485) Scenic válasza gomsad (#484) üzenetére

Scenic
(tag)

Elég masszív, de az iPhone időtállóbnak tűnik...

SGS II

(#486) gomsad válasza Scenic (#485) üzenetére

gomsad
(újonc)

Nem tudom ki hogy van vele de én pl hosszú távra veszek telefont. Kivancsi leszek mit mondanak a tulajok pár hónap múlva.
Azt kifejtenéd hogy miért gondolod időtállóbnak? Előre is köszi:)

[ Szerkesztve ]

Have a Lot of Fun;)

(#487) Scenic válasza gomsad (#486) üzenetére

Scenic
(tag)

A kijelzője az iPhone-nak üveg, a Liquid-nek pedig műanyag. Igaz a keményebbik fajtából, de lehet érezni a különbséget, még ha nem is olyan szembetűnően. De ez nem vészes, azt hogy mennyire fog sérülni, azt úgyis az idő dönti el. A legnagyobb gondom, hogy érzéketlenebb, mint az iPhone, nagyobb felülettel kell az ujjadnak érintkezni, hogy reagáljon, az iPhone egy hangyányi érintésre is moccant, de ez lehet csak szokás kérdése.

SGS II

(#488) gomsad válasza Scenic (#487) üzenetére

gomsad
(újonc)

Értem. Azt hittem hogy gagyinak tartod a házat meg az összeszerelést az iphonehoz képest.

Have a Lot of Fun;)

(#489) kaller1 válasza Scenic (#483) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

A "tud-e valaki" kérdéseidre az Android appz topikban találsz választ (mindegyikre). :K

Köszi a gyors készülék véleményezést! :)

(#490) Scenic válasza kaller1 (#489) üzenetére

Scenic
(tag)

Köszönöm, ez tényleg hasznos info volt! :R

SGS II

(#491) KoLa_2

KoLa_2
(újonc)

Valaki már használja? Acer_Liquid_2.000.16_EMEA_GEN1, érdemes felrakni, vajon kifog kerülni hivatalosan acer.com-ra mert eddig csak nemhivatalos forrásban találtam eddig meg acer downloaderrel együtt.
Vagy inkább érdemes android 2 t megvárni?

(#492) darthsmoke válasza KoLa_2 (#491) üzenetére

darthsmoke
(kvázi-tag)

Én felraktam, használom, teljesen jól működik. Érzésem szerint jobban reagál az érintőkijelző, tovább bírja az aksi egy feltöltéssel, és az előző ROM apróbb bugjai mintha már nem lennének. Meg vagyok vele elégedve.
Néhány 10 hozzászólással ezelőtt érdeklődtek, hogy mi a véleményem a Nokia 5800 után a készülékről. Azt már írtam, hogy külön világ, új dimenzió, és ezt tartom is. Szuper a kapacitív érintőképernyő, nagyon hamar meg tudtam szokni. A felhasználói felület (ellentétben a Symbiannal) mindenhol ujjbarát, teljesen jól kezelhető ujjal.
Eddig le nem fagyott, újra nem indult, gyakorlatilag hibamentesen működik, ami az 5800-ról szintén nem mondható el.
Való igaz, hogy az alaprendszer igen puritán, de a Marketről, illetve egyéb beszerzési forrásból ;) minden kiegészítő beszerezhető. Én nem tartom majd akkora tragédiának, ha mégsem lesz Android 2.x frissítés, mert ebben is minden megvan, ami kell. Természetesen, ettől függetlenül örülni fogok, ha lesz.
Szóval összegezve, nekem hatalmas előrelépés az 5800, és általában az összes telefonom után. A 2.000.16-os ROM verziót pedig ajánlom, főleg ha 1.008 előtti verziót használsz.

Üdv:
Gábor

(The Joker)

(#493) raulicio válasza darthsmoke (#492) üzenetére

raulicio
(tag)

Ha nem túl nagy kérés, nem tudnál egy rövid leírást írni a szoftverfrissítésről?

(#494) darthsmoke válasza raulicio (#493) üzenetére

darthsmoke
(kvázi-tag)

ROM frissítéshez: Acer Tool 3.10
http://www.megaupload.com/?d=CJG25NC9

Arra kell figyelni, ha Vista vagy Win7 alatt próbálsz meg frissíteni, a programot adminisztrátori jogokkal kell futtatni! (Jobb gomb, Futtatás rendszergazdaként)

Legújabb (2.000.16 EMEA) firmware:
http://download.htcpedia.com/Roms/RMN/behnaam/ACER_Liquid_2.000.16_EMEA_GEN1.bin

Ki kell csomagolni a programot egy mappába, és valahova oda a ROM BIN állományát is. Ha fenn van az Acer USB driver, és a program látja a telefont, akkor ki kell választani a BIN fájl elérési útját, majd a Start gombra kell kattintani, és várni, és nem kihúzni az USB kábelt, amíg nem mondja, hogy szabad. :D
Én az első ROM frissítés közben meghaltam a félelemtől, a másodiknál már nem is idegeskedtem. Maga a folyamat nagyon vicces. Először áttölti a készülékre a ROM-ot, majd újraindítja. Ekkor egy szöveges felület indul a telefonon, és pöttöm kis betűkkel írja a folyamat végrehajtása közben az infókat. Akkor haltam meg, amikor a végén közölte, hogy: booting linux, és újraindult... :))

Szólj, ha kell részletesebb leírás, bár szerintem teljesen egyértelmű a dolog. Természetesen ezek a nem moddolt firmware frissítésre igazak!

Üdv:
Gábor

(The Joker)

(#495) gomsad

gomsad
(újonc)

Ez komoly:-D
http://mobilport.hu/pda_pna_hirek/20100208/tulteljesiti_a_varakozasokat_az_acer_okosmobilja/

[ Szerkesztve ]

Have a Lot of Fun;)

(#496) mogyorosi5

mogyorosi5
(újonc)

sziasztok ma vettem 1 ilyen telefont és nem bírom blútyúkon átküldeni a telefonkönyvem :O más is járt így vagy van erre valami megoldás? köszi a válaszokat

(#497) gomsad válasza mogyorosi5 (#496) üzenetére

gomsad
(újonc)

Bluetooth file transfer a marKetrol vagy le mented .vcf formátum gépre és szintén gépről vissza. Én ennyit tudok.

Have a Lot of Fun;)

(#498) mogyorosi5

mogyorosi5
(újonc)

eddig meg is van csak a vcf formátumot nem ismeri az acer :(

(#499) gomsad válasza mogyorosi5 (#498) üzenetére

gomsad
(újonc)

Azt hiszem a google/gmail ismeri. Töltsd fel és szinkronízáld. Annak mennie kell.
Amugy mennyire vagy elégedett vele? Kivancsi vagyok a te véleményedre is mit szólsz a fényes műanyag házhoz?:)

[ Szerkesztve ]

Have a Lot of Fun;)

(#500) mogyorosi5

mogyorosi5
(újonc)

nagyon bejött csak a kezdeti nehézségeken kell átesni :):)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.