Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#2001) akos727 válasza Biro_Peti (#2000) üzenetére

akos727
(senior tag)

Annyira, hogy sikerült lemeríteni? Vagy hogy érted? Miért volt 5 hétig szervízben? Egy akkucsere legalább 10 másodperc.:D

(#2002) Biro_Peti válasza akos727 (#2001) üzenetére

Biro_Peti
(kvázi-tag)

Mondom, nem figyeltem rá, lemerült, kikapcsolt és soha többet nem kapcsolt vissza. Speedshop, 5 hét, alaplapcsere, nesze neked. De mióta visszakaptam, azóta is lemerült annyira, hogy kikapcsolt egyszer, de simán rádugtam töltőre és visszakapcsolt. Azelőtt viszont nem reagált semmire. Rádugtam a töltőjét, elkezdett forrósodni a hátulja, aztán sanyi. A Speedshopban a srác kicserélte az akksit, de nem volt jó úgy sem, úgyhogy ment a szervizbe. De közben rájöttem, hogy olvastam már itt, hogy volt valakinek ugyanez.

(#2003) akos727 válasza Biro_Peti (#2002) üzenetére

akos727
(senior tag)

Durva, nem tudom, hogy mitől lehet ilyen. Amúgy milyen a rom?:)

(#2004) To_Pet válasza Biro_Peti (#2000) üzenetére

To_Pet
(lelkes újonc)

Én nem olyan régen lemerítettem, annyira, hogy kikpacsolt aztán bekapcsoltam megint kikapcsolt és még egyszer bekapcsoltam majd újra kikapcsolt. Na ekkor tettem fel a töltőre és nem lett baja a telónak.
Végig olvastam a rom csere menetét és érdekelne, hogy használatban jelentkezik-e valami pozitív változás, mert nekem is kezd tele lenni a hócipőm az állandó belassulással.

(#2005) Biro_Peti válasza To_Pet (#2004) üzenetére

Biro_Peti
(kvázi-tag)

Ez Akosnak is szól:

Teljesen meg vagyok elégedve vele. Bekapcsolás után gyorsan betölt minden, régebben nem volt ritka, hogy akár 3 percet is vártam, mire betöltött mindent a kártyáról. Na ennek vége szerencsére, megnyomom a gombot és mire észbe kapok már bármit csinálhatok.
A másik nagyon fontos dolog a GPS. Na az elképesztő! Nem ritka, hogy 5-8mp alatt már van műholdkapcsolat, úgy hogy előtte mondjuk csak tegnap kapcsoltam be, tehát nem tudja a helyüket. Nagyon durva. Régebben olyan 1 perc volt az átlag.
Az akksiról még sokat nem tudok mondani, hajnalban olyan 1 körül vettem le töltőről, volt egy kis mobilnet, GPS, pár perc játék, 3 hívás, 2 SMS, egész nap wifi, jöttek az értesítők FB-ról, meg Gmail-ről és most van 21%-on. Éppen a kalibrációt végzem egyébként. Azt látom, hogy ha fogod a telefont és leteszed, nem baszogatod, akkor csomó ideig bírja, de ha olyan alkalmazást használsz, amihez pörgeti a CPU-t, akkor merül rendesen.
Na összességében, nekem bejön, gyors, és minden működik. Azt hozzátenném, hogy én az Aceres felülettel használom, ami köztudottan laggol más, főleg gyári romoknál. Na itt szépen gördülékenyen fut minden. :)
Ja még egy fontos dolog. Teljesen ki van pucolva a ROM, mindenről én dönthetek, hogy kell-e vagy nem. Ennek köszönhetően sok felesleges alkalmazást feltelepítve is maradt még 50mb helyem. :)

(#2006) To_Pet válasza Biro_Peti (#2005) üzenetére

To_Pet
(lelkes újonc)

És itt akkor nem kell root ugye? Ha jól értettem akkor nem változtattál a cpu teljesítményén és úgy is jobb lett.
Akkor úgy néz ki, hogy a jövő héten viszem szervizbe a cuccot, hogy megcsinálják a gps-t és ha minden jól megy júliusban fel is pakolhatom ezt a romot.

(#2007) Biro_Peti válasza To_Pet (#2006) üzenetére

Biro_Peti
(kvázi-tag)

Nem kell, én eddig gyári romokat használtam, ahhoz képest annyi történt, hogy feltettem a recovery-t, amit írtam is és azzal felraktam az új romot.
Feltettem egy cpu húzó progit, és a max órajel ugyanúgy 768, mint ahogy eddig is volt.

Hát azért júliusig csak nem fog eltartani... :S

(#2008) To_Pet válasza Biro_Peti (#2007) üzenetére

To_Pet
(lelkes újonc)

A hangszóró csere is két hónapig tartott. Erre számítok megint. Ezért nem visz rá a lélek, hogy leadjam.

(#2009) combrader válasza Biro_Peti (#2005) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Asszem meg lesz a következő romom :D De csak majd a vizsgaidőszak után.

Annyi kérdésem lenne, hogy ti előtte tettetek fel valamilyen bin-t? Mert elvileg akkor az éppen telefonon lévő bin-re flasheltétek rá a romot.

(#2010) Biro_Peti válasza combrader (#2009) üzenetére

Biro_Peti
(kvázi-tag)

Én belinkeltem még az előző hozzászólásaimban valahol egy bin-t, arra tettem rá. De ezt nem közvetlenül előtte raktam fel, hanem hónapokkal ezelőtt. De miért, ez változtat valamit a dolgokon?

[ Szerkesztve ]

(#2011) combrader válasza Biro_Peti (#2010) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Akkor gondolom erre: 4.504b.00_EMEA-GEN1_05.01.05.

Hát nem befolyásol semmit, csak ha már feltetted a t&l_Gingerbread_Edition.14-es romot, ami ugyebár "based on 4.002.14", akkor inkább annak a bin-jére tenném fel. Vélhetően gyorsabb is lenne szerintem, de majd kipróbálom.

(#2012) akos727

akos727
(senior tag)

Most tesztelem LeoGingerBread romot. Rendszersebesség olyan mint a T&L romnál, csak lassabban hörpöli az akkut. Ezzel kb 2 órával többet bír ki 1 töltéssel. Quadrantba 1100-1200 körül teljesít.

(#2013) Biro_Peti válasza akos727 (#2012) üzenetére

Biro_Peti
(kvázi-tag)

Majd a hosszabb távú tapasztalataidra kíváncsi vagyok mindenképp.

Mai akksihasználat: 9-kor vettem le, 3 hívás, egy SMS, napközben face, meg egy kis játék a metrón, végig wifi vagy 3g, itthon egy kis market, most van 10%-on. kb 16 óra. Én gyengének érzem. :(

(#2014) hajdú

hajdú
(lelkes újonc)

Az lehet, hogy az LCR-F 2.0 sokkal lassabb, mint a gyári romok? (pl. sms-ek, kontaktok betöltésekor) Nem is beszélve a sok force close-ról.
Én csinálok valamit rosszul vajon?

(#2015) combrader válasza hajdú (#2014) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Nem vagy egyedül. Egy idő után nagyon belassul szegény! Utána nyomok egy rebootot, onnan megy pár napot normálisan, aztán megint elkezdődik a lassulás. Ezért is várok egy új LCR-F-re, vagy kipróbálom a fent említett két rom-ot.

(#2016) hajdú válasza combrader (#2015) üzenetére

hajdú
(lelkes újonc)

Hát nekem mindjárt kezdettől fogva ezt tette. Akkor tulajdonképpen mi a jó benne?

(#2017) akos727

akos727
(senior tag)

Lcr nekem fél napig volt fent, elèg is volt. Használjatok miuit,t&l-t,leogingerbreadet,cm-ot. Ezek nekem beváltak.

(#2018) combrader válasza akos727 (#2017) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Hát az lesz, utóbbi kettő amúgy is felkeltette az érdeklődésem, mindenképp bepróbálom valamelyiket. Ez az LCR-F 2.0 nem nagyon akar beválni :(

(#2019) Biro_Peti

Biro_Peti
(kvázi-tag)

Honnan tudom letölteni a Gtalk-ot?

(#2020) Echoo

Echoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Létezik még olyan fórum, ahol foglalkoznak ezzel a készülékkel? Itt egy hónapja semmi.

Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám. Nyugodtan, álmában. Nem mint az utasai, ordítva, sikítva!

(#2021) combrader válasza Echoo (#2020) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Van egy pár, de a leginkább ismert a modaco Acer Liquid-es részlege.

Itt a honlap: [link]

Ez a fórum is foglalkozik bárkinek a kérdésével, észrevételével, de mint láthatod is, mindenki meg van elégedve a telefonjával és használja is ezerrel és nincs semmi kérdése.

(#2022) Echoo válasza combrader (#2021) üzenetére

Echoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ. Rövid ismeretség alakult ki köztem és az Acer között, mivel a Telenor rábeszélt egy LG 2X-re. Úgyhogy mire a hatodik rom amit feltettem tökéletesnek bizonyult, addigra meg is vettem az LG-t.

Tapasztalatom: az Acer semmivel sem rosszabb, mint a két magos LG, az úgy akad a gyári rommal, mint az állat. Az Acer jelenleg sokkal használhatóbb (persze majd lesz főzelék az LG-hez is...)

Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám. Nyugodtan, álmában. Nem mint az utasai, ordítva, sikítva!

(#2023) Picco válasza Echoo (#2022) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

hat en eddig, ha huzamosabb ideig hasznaltam egy romot, mindig beleszaladtam valami alapveto problemaba. pl: nem csong ki nalam, a hivonal kicsong, sms jon nem fogadott hivasra, pedig van terero, kikapcsol, ujraindul stb...

I see dead people!

(#2024) combrader válasza Picco (#2023) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

LCR-F 2.0 megjelenésétől (január közepe, vége) használom. Semmilyen ilyen hibával nem találkoztam ezidáig, amiket felsoroltál. Max. annyit, hogy kicsit belassul néha. Bátran ajánlom, ha még nem próbáltad eddig.

(#2025) Picco válasza combrader (#2024) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

probaltam, az produkalta azt a hibat h ha hivtak kicsorgott a hivo felnek, kar h nekem nem.

I see dead people!

(#2026) combrader válasza Picco (#2025) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

t&l esetleg miui?

[ Szerkesztve ]

(#2027) Echoo válasza combrader (#2026) üzenetére

Echoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem a MIUI nem kezelte a bluetooth fülesem, pár másodperc múlva leszakadt, akármit csináltam vele.

(#2028) Picco

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

kijelzot nem tudna valaki olcson? :)

I see dead people!

(#2029) hajdú válasza Picco (#2028) üzenetére

hajdú
(lelkes újonc)

Ebay a barátod! Pl:
http://shop.ebay.com/i.html?_trkparms=65%253A7%257C66%253A2%257C39%253A1&rt=nc&_nkw=acer+liquid+lcd+display&_sticky=1&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m14&gbr=1&_sop=12&_sc=1
Angliából (persze nyilván kínai kereskedő), nyomkövetős postával 28 font (kb. 9 ezer Ft). De Hong Kongból 20 dollárért is van (4 ezer Ft), csak alighanem várhatsz rá 1 hónapot...

(#2030) tomsics

tomsics
(senior tag)

Sziasztok
Most akarok cserélni egy ilyen telefont és az a kérdésem hogy erre lehet magyar nyelvet varázsolni?Defym volt arra volt olyan rom amiben félig volt magyar.A másik kérdésem egy galaxy tabot cserélnék el egy ilyen telefonra.Én 55 ezerbe tartom akivel cserélnék adná a telefont meg 10 ezret.Szerintetek megérné elcserélnem?Köszi előre is

░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /

(#2031) combrader válasza tomsics (#2030) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Természetesen. Nem kell varázsolnod. Bármilyen 2.3 feletti rom-ban van magyar nyelv.

A másik részével már annyira nem értek egyet. Bár attól függ mikori és milyen kiszerelésű a galaxy tab-od, de hogy 55-re taksálod... hát... lehet kicsit alábecsülted. De te tudod. Én a kis Acer Liquid-et bátran tudom ajánlani. Nagyon jó kis okoska, hű társam már lassan 1,5 éve.

(#2032) tomsics válasza combrader (#2031) üzenetére

tomsics
(senior tag)

köszi az infot.A tabom azért ennyi mert ez a p1010.Ebben nincs sim foglalat,nem lehet vele netezni csak wifivel.Ez ennyibe megy,a p1000 a drágább.
Erre melyik a legfrisebb rom?Mert amit adnának cserébe azon 2.2 van

(#2033) combrader válasza tomsics (#2032) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Huu... Hát asszem 2.3-as a legfrissebb. Azon belül is található egy-két rom, amin már 2.3.5-található. Én 2.3.4-est használok, de maximálisan meg vagyok elégedve ezzel is.

(#2034) tomsics válasza combrader (#2033) üzenetére

tomsics
(senior tag)

Ha nem gond kérdek még párat:akksi átlag használat mellett mennyit bír?Mennyire gyors masina?Volt egy motorola defym az nagyon jó volt,remélem ez is olyan lesz.Mekkora a beépített memóriája?

(#2035) bzsolt99 válasza tomsics (#2034) üzenetére

bzsolt99
(lelkes újonc)

Én most kifogtam egy egész jó Romot az akksi kibír simán 2-3 napot ha pedig be van kapcsolva az emailek frissítése akkor is egy jó 10 órás simán sőt még böngésztem is játszottam rajta.Sztem gyorsnak gyors.Bár a memória sztem kevés az az egy a gyengéje.

(#2036) combrader válasza tomsics (#2034) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Nyugodtan.

Én jelenleg a LiquidNext 1.6.1-et használom. Van már frissebb is csak ezt még nem rég tettem fel, így gondoltam tesztelgetem, de nemsokára váltok a legfrissebbre. Ezzel eszméletlen jól bírja az akksi. Napi pár telefonálás és kis játékkal is, 3-4 napot is elélt. 5 nap az abszolút csúcsom szintén ezzel a rommal, de akkor szinte nem is használtam a kicsikét.

Ezzel a rommal valami piszok gyors. Minden pikk-pakk történik, gyorsan reagál és mindene tökéletesen működik.

A sima 256/512 ROM/RAM felállással rendelkezik, az "E"-s verzió már 512/512-es mutatókkal büszkélkedhet. Hát a simának az a 256 nem tűnik soknak, de ha csak a fontosabb cuccok vannak a belső memón, a többit SD-re pakolod, nem lesz gond.

[ Szerkesztve ]

(#2037) tomsics válasza combrader (#2036) üzenetére

tomsics
(senior tag)

Köszi srácok az infókat.Nekem egy E-st adnának,pikk pakk plusz 10 ezer ft.Szerintem elcserélem

(#2038) uselessgumi

uselessgumi
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Lehet valahol venni képernyővédő fóliát? (ebayen kívül, M.o.-on gondoltam)

Acer S100-4GB TF card-Klipsch Image S4

(#2039) bzsolt99 válasza uselessgumi (#2038) üzenetére

bzsolt99
(lelkes újonc)

Szia!
Én még régebben a speedhopba vettem nézz utána lehet e még kapni.

(#2040) combrader válasza uselessgumi (#2038) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Lehet az előbb említett helyen.
DE ennyi pénzért (2150,2625,2990) én maradnék az ebay mellett inkább. Ráadásul elképesztő minőségű fóliát sikerült legutóbb beszereznem. Potom 1500-ért 5 db (!!!) fóliát, és már több mint fél év eltelt, azóta is az első darabot nyúzom a csomagból és semmi baja.

[ Szerkesztve ]

(#2041) uselessgumi válasza combrader (#2040) üzenetére

uselessgumi
(lelkes újonc)

Hehe, és nem lehet tőled akciósan beszerezni egyet vagy kettőt? :DD

Te milyet vettél? Ilyesmi?:
[ebay1]

És az mennyire van jól méretre vágva, mert azt hiszem egyszer már vettem ebayen és nem volt valami pontos a méret (talán ilyen volt: [ebay2]).

köszi előre is

Acer S100-4GB TF card-Klipsch Image S4

(#2042) combrader válasza uselessgumi (#2041) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Nagyon szívesen :)

Amúgy nekem a másodikhoz hasonló van, de nem egészen az (az enyém matt felületű, nem látszik rajta az ujjlenyomat, és egész szépen visszaveri a napfényt, így sokkal jobban látható napfényben, de tökéletes olvashatóságot egyik se tud):
[e-bay]

Nem 100%-os a méretre vágás, de eddig egyet se láttam még, ami fullos lenne, a gyárit leszámítva, de annak a minősége kb. egy kupac tehénlepénnyel vetekszik. A tetején pontosan passzol, az alján alig egy fél milliméter híja van, a két szélén meg ennél is kisebb. Igyekeztem a lehető legpontosabban középre illeszteni. DE ez semmit nem jelent. Ha cserélem is, azokat a részeket csak megtörlöm, letisztítom, és ennyi. Máris cserélhető az új.

[ Szerkesztve ]

(#2043) To_Pet

To_Pet
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Tapasztalt valaki olyat, hogy a Liquid nem tudja elküldeni 3g hálózaton az sms-eket? Nekem mostanában folyton ezt csinálja, és amint átváltok 2g-re azonnal elmegy az üzenet. Ez szoftveres hiba lehet?

(#2044) combrader válasza To_Pet (#2043) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Ha csak most kezdted el tapasztalni és ezeleőtt másmilyen romot használtál, akkor bizony szoftveres. Egyéb esetben nem sok ötletem van.

Nekem mms-el fordult elő, de se 2g-s, se 3g-s hálózaton nem ment át. Egy hetembe került mire sikerült beállítanom normálisan. Esetleg érdemes megpróbálni, hogyha valami külön widgetet használsz vagy progit az átváltásra, hogy azt leszeded és a sima beállításokban váltasz át. Ha végképp nem, egy új romot kipróbálnék.

(#2045) To_Pet válasza combrader (#2044) üzenetére

To_Pet
(lelkes újonc)

Igazából nem tudom mióta van, mert eddig ritkán küldtem sms-t és nem zavart annyira, de mostanában egyre többet küldök és kicsit bosszantó, de azért együtt tudok vele élni. Egyébként mindig menüből váltok 2g és 3g között. Majd egyszer ha lesz kedvem akkor cserélek romot, de most már ezzel is ki van a tököm, hogy mikor végre "belakok" egy romot akkor mindig előjön valami buziság, ami miatt újat kellene felrakni. Már lassan tényleg érik ennek a telefonnak egy jól irányzott dobás a kuka felé.
Na mindegy, azért köszi.

(#2046) combrader válasza To_Pet (#2045) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Értelek.

Nem rossz az a romfrissítés. Én egy 3-4 hónapot szoktam használni egy romot, ha nagyon beválik akkor még tovább. Eddig sosem volt semmi gondom vele, és egyre gyorsabb és stabilabb romokat találok hozzá, és ekkor jön rá az ember: hihetetlen erő lakozik még benne.

(#2047) To_Pet válasza combrader (#2046) üzenetére

To_Pet
(lelkes újonc)

Ez esetben elárulnád, hogy jelenleg melyik romot használod?

Valamint lenne még egy kérdésem: volt régen egy program a marketen ami arra szolgált, hogy bármilyen zenét be lehessen rakni bármelyik alkalmazásban csengőhangnak. Konkrétan arra gondolok, hogy van egy facebook chat program a telón amiben be lehet állítani kedvencekhez figyelmeztető hangot. De nem tudok tallózni a zenéim között.
Mi volt ennek a programnak a neve?

(#2048) combrader válasza To_Pet (#2047) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Egy pár hozzászólással fentebb már írtam, de szívesen leírom ide is:
Jelenleg a LiquidNext 1.6.1-ot használom. Érhető el frissebb verziója (1.7.2), de még csak alig pár hete használom a korábbi verziót, így nem láttam értelmét frissíteni még.

Utóbbiban sajnos nem tudok segíteni.
Bár ha csak a facebook chat-hez akarsz figyelmeztetéseket beállítani és a liquided csengőhangjai közül enged csak választani, akkor érdemes az sdcard/ringtone mappába pakolni párat (amiket szeretnél használni) és akkor bármikor tudsz közülük is válogatni majd.

(#2049) To_Pet válasza combrader (#2048) üzenetére

To_Pet
(lelkes újonc)

Köszi, felraktam az 1.7-et, de nem indult el vele a telefon. Lehet, hogy valamit elszúrtam, de nincs kedvem megint elölről kezdeni.

Azt nem tudja valaki, hogy be lehet-e állítani, hogy sms küldésnél ha hosszabb az üzenet 3 üzenetnél akkor ne mms-be küldje el, hanem mondjuk 4 sms-ben?

(#2050) combrader válasza To_Pet (#2049) üzenetére

combrader
(kvázi-tag)

Pontosan tessék követni az utasítást a felrakás ELŐTT is és utána is.

Gyári sms progi, szerintem hulladék. Én handcent sms-t használok, ott be lehet állítani, hogy 3 üzenet felett, ha átvált mms-é az üzenet, akkor is darabolja. Ja és nem olyan régóta, de magyar nyelven is tud a kicsike.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.