Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) zack

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én ezt a cikket kicsit elfogultnak érzem, ami az eddigi összes Android OS-t futtató telefon tesztben szintén érzékelhető volt. Nem rossz, félreértés ne essék...de ez a hype az Android körül, kicsit már túl sok nekem. Ez meg kifejezetten felháborít, hogy az S100 "különösen ajánlott" plecsnit kapott 2009 év végén, úgy, hogy nincs benne távolságmérő szenzor. Az egyik legnagyobb blama az Acer részéről ez a hiányosság. Annyira fontos ez a funkció telefonáláskor, hogy ez nem is szubjektíven rossz, hanem aki szokott telefonálni, mindenkinek kényelmetlen lesz, és idegesítő lesz. Aki meg megszokta a szenzort, az meg ki fogja hajítani. Bocha tualjdonképpen átsiklott a probléma felett, bár 1-2 mondat erejéig foglalkozott vele, kicsit az volt az érzésem, hogy el lett bagatelizálva ez a probléma.
Véleményem szerint egy "tetszett" vagy egy "ajánlott" plecsni jóval korrektebb, objektívebb véleményt tükrözött volna mint a mostani "különösen ajánlott".
Az S200 Neotouch háza táján sincs minden rendben hardverileg, de ez már más kérdés, lehet ebben már javították. Bár még nem bizonyított a kijelző probléma, egyre több itthon is, és külföldön is "black screen death" probléma, ami úgy jelentkezik, hogy egyszer csak nem éled fel a kijelző soha többet. :U

Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

(#152) manchester85 válasza kaller1 (#101) üzenetére

manchester85
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig az iPhone 3GS-szel pont ez a helyzet. :)

IPad 2 16GB white, iPhone 4 8GB black

(#153) Wajk

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

Szép próbálkozás, Acer!

ne hallgass az elégedetlenkedőkre ;)

Amit szerintem a HTC lenyúlhatna az a kis jelző csík a telóról, ami kikapcsolt kijelző mellett is jelzi a jelezni valaókat :K

[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(#154) Karma válasza zack (#151) üzenetére

LOGOUT blog

Ez a felkiáltás ellenére elég szubjektívre sikerült, van élet a proximity sensor előtt. Bár elismerem, tényleg nagyon hasznos dolog.

Egyébként egy korhű hardver korhű operációs rendszerrel, ránézésre (nem láttam még élőben) jó minőségben, brutális áron - mi más kéne még egy különösen ajánlotthoz?

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#155) zack válasza Karma (#154) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztem ez a szenzor alapkövetmény kellene hogy legyen minden touch screen-t használó teló/PDA-nál. Nem hinném hogy ez lenne szubjektív. Persze. Egyébként mindent meg lehet szokni, de miért szokja meg bárki is, ha a piac tele van proximity-s megoldásokkal?Mindenki a kényelmes, és minnél egyszerűbb kezelhetőséget keresi. Nem hinném hogy bárki ezt választaná, főleg aki telefonálásra is használná. De persze a mazoistáknak biztos tetszeni fog így is! ;] ;)

Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

(#156) Karma válasza zack (#155) üzenetére

LOGOUT blog

Egyébként itt azt írják, hogy van benne proximity sensor. Szóval ha mégis lenne benne, az egész ellenérved érvénytelenné válik. (Keresgélek megbízhatóbb forrást...)

Önszántadból WM felhasználóként meg szerintem ne nevezz senkit mazochistának, hacsak nem önirónia a célod :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#157) zack válasza Karma (#156) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na! Kíváncsi vagyok! Lehet csak elírás. :U

"Önszántadból WM felhasználóként meg szerintem ne nevezz senkit mazochistának, hacsak nem önirónia a célod"

Hehehe...ott a pont! ;] :C Bár nincs gondom a kezelésével, SPB Shell 3.5 fent van, de ha nincs fent, akkor is meglepően könnyen tudom kezelni. Kellemes csalódás eddig, majd 1 hét használat után. Szerethető, gyors, nem fagy, a gyorsba elvégzendő műveleteket pedig gyorsan végre is hajtja. De aztán lehet tényleg én vagyok a mazoista. :DDD

(#158) zshal

zshal
(újonc)

Ez gyors????
Ha a htc touch 2-őm ilyen tetü lassú lenne kidobnám.
kiforratlan sz@r még ez az android.
viszont a külső az tényleg rendben van

(#159) Karma válasza zshal (#158) üzenetére

LOGOUT blog

Te mi a halálról beszélsz?
Kösz hogy ezért a remek hozzászólásért regisztráltál.

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#160) tween válasza zshal (#158) üzenetére

tween
(őstag)

Neked elmentek otthonról,vagy elmentek otthonról? ;]

(#161) ispi

ispi
(kvázi-tag)

Lehet, hogy nála is csak a külső van rendben. :DDD

(#162) zshal válasza Karma (#159) üzenetére

zshal
(újonc)

MI van kispajtás, neked szívügyed az android, vagy épp te vagy az egyik fejlesztő és ezért a lelkedbe gázoltam?
Ettől még a tény tény marad: probáltam hero-t, láttam ezt. Több másodpercet kell várni programok betoltésére. Ha bökök a kezemmel 1-2 sec mire a telo reagál, és ez nem egyedi probléma, ha végignézed a videot valszeg látni fogod te is. a touch 2 ben fele ilyen erős proci van mégis gyorsabb és használhatóbb ezeknél.
Az meg hogy bütykölni kelljen a programokkal, mert még egy normlis gps progi sincs, vicc.
Ezt ilyen geek-ek nek találták ki biztos, mint te. A win alá csak betoltam az eredeti igo-mat és már ment is mint a szél. Ehhez képest ebbe mit toljak be google map-et?
Vicc az egész...

(#163) legiaap válasza zshal (#162) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyszer már leírtam, de leírom még egyszer.
Felesleges ezt a windows mobilokhoz hasonlítgatni. Teljesen más rendszer mindkettő.
És azért azt is nézzed már, hogy mikor is jelentek meg az Android telefonok és most hol is tartanak...kicsit vehemensebben fejlődnek, mint anno az első windowsok.
És különben is szerintem stabilabb is a rendszer, mint a PDA-ké.

________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________

(#164) ThorsHUN válasza zshal (#162) üzenetére

ThorsHUN
(senior tag)
LOGOUT blog

Az meg hogy bütykölni kelljen a programokkal, mert még egy normlis gps progi sincs, vicc.

Orulunk, hogy tajekozodsz mielott kinyitod a szadat:)
Ilyen felkeszultseg mellett ertheto a korabbi kopkodos hozzaszolasod:)
Mar legalabb 3 offline navigacios program is letezik androidra... tobbek kozott igo is. Szal nem ertem mirol beszelsz:) Az meg, hogy egyes alkalmazasok megnyitasahoz tobb masodperc kell... bazz... az asztali pc-n is kell tobb masodperc es a te geped sem nyitja meg azonnal...

Szal elobb olvass utana, mert igy... vicc az egesz... :)

(#165) zack válasza legiaap (#163) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"És különben is szerintem stabilabb is a rendszer, mint a PDA-ké".

Ezt mire alapozod? :U
Mert többesszámban fogalmaztál...az az minden WinMo-s PDA-t egy kalap alá vettél.
Azért kérdezem hogy ezt mire alapozod, mert ez erősen PDA és ROM verzió függő is lehet akár. Pl. nekem ennyire stabil telefonom mint a mostani WinMo 6.5-ös Omnia 2, még nem volt. Zárt rendszereket meghazudtoló a stabilitása és a gyorsasága (eddig).
Nem fényezni akarom at O2-öt, de a megállapításod az én PDA telefonomra nem igaz. És gondolom vannak még páran akik így vannak ezzel. :U Pl. akit hirtelen tudok említeni, erdoke, aki HTC HD2-öt nyúz, és úgy tudom neki is baromi stabil, és elégedett WinMo felhasználó (ahogy én is).
Tiszta sor hogy rohamosan fejlődik az Android, de még én sem nyúlnék bele. Jó lesz, jó irányban haladnak, de még egy pár verziónak meg kell jelenni a 2.0 után, hogy a jelenlegi OP rendszerekkel felvegye a versenyt, nem csak stabilitás terén.
Ettől függetlenül elismerem hogy sok lehetőség lesz az Androidban, de mindenképpen inkább a fejlődését célszerű figyelni mint bevásárolni belőle 100k magasságában. Persze "úttörők" mindig is voltak, és lesznek is. Van akinek bejön, van aki eladja mert nem jön be neki az Android. A jelenlegi legjobb WinMo-s szintet, amin jelenleg 3 PDA osztozik (Acer S200, Omnia2, HTC HD2) még jó idő mire beéri. Ez persze nem gond, én szurkolok hogy egy igazán jó rendszer váljék belőle. :K :C

(#166) >-48-< válasza zshal (#162) üzenetére

>-48-<
(fanatikus tag)

"Ezt ilyen geek-ek nek találták ki biztos, mint te"

Talán tényleg geeknek kell hozzá lenni, de ez inkább úgy néz ki, hogy ha nem geekként veszel egy ilyet, akkor picit azzá válsz, miközben ismerkedsz a készülék lehetőségeivel. Asszem... :U

#!

(#167) Bozodi János válasza Saint_ (#24) üzenetére

Bozodi János
(tag)
LOGOUT blog

szerintem nem kell külön hívógomb, elég, ha van távolságmérő (ájfónom van, ott bejött). mindenesetre engem nem zavar se a fotófény, se a rádió hiánya, de a fent említett híváskezelési mizéria nemtetszik sajnos, pedig minden más miatt KELL :D

Tűzoltósááág!

(#168) Karma válasza zshal (#162) üzenetére

LOGOUT blog

Egy perc:másodpercet igazán mondhatnál, ahol ezt a nagy lassulást érzed a videón.

Képzeld, én is nyomogattam Speedshopban Touch Pro2-t (hasonszőrű a Touch2-ddel), és durván lassúnak tűnt sokmindenhez képest, többek között a Herohoz, a G1-emhez(!), a HD2-höz és úgy kb. mindenhez képest. Van mégis egy fontos különbség kettőnk között: én nem megyek oda a TP2 topikjába verni a nyálam, főleg, hogy valószínűleg közrejátszott a demóeffekt, a hozzá-nem-értésem és már pusztán az is, hogy több eszem van annál, hogy egy 2 percig megnyomogatott eszköz alapján ítéljek.

Az eddigi tapasztalataim alapján azonos hardveren az Android gördülékenyebben fut, mint a Windows Mobile. Sokak jutottak ugyanerre az eredményre. Persze lehet csodákat művelni főzött ROM-okkal, naphosszat registry-ben kutakodással, de az már a geek kategória.

Hogy mit tolj be?
Nem tudom, valami kevesebb cukrot tartalmazó műzlit reggelire.

Nem ismered véletlen ezt a kollégát? Hasonlóan magasröptű.

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#169) Dare2Live válasza zshal (#162) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

érdekes sztem az android pont most a 2.0val lett először majd minden oldalról jobb mint a WM. Persze nem csak a 2.0, hanem, hogy végre jönnek dögivel az SWk, végre nem otvar qualcom 72xxet tolnak alá....

Nemsokára kint a nexus 2.1el, ha HTC nem borul el árazásban és ilyen Acer árazás mellett nem teheti akkor 2010 az Android éve, amíg nincs kész a WM7, maemo6, symbi3(4)... addig érintős (nemszifonos) nagyátlagnak szvsz az Android a nyerő. Persze nagy átlag azt se tudja mi az android.
Ettől még természetesen bizonyos rétegeknek a szifon vagy épp a maemo5 a tuti.

Néha nemkicsit úgy érzem pocsékolom itt az időmet...

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#170) daninet

daninet
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Az acer hivatalos oldalán a következő áll:
Is the screen multi-touch capable?

This will depend on the Android system, with Android 1.6 it isn’t possible.

Tehát, hogy az Androidon múlik nem a telón. Létezik, hogy beletették a multitoch megjelenítőt, csak nem használja?
[link]
Ki-hogy gondolja? :F

Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.tumblr.com/

(#171) Tonyo válasza daninet (#170) üzenetére

Tonyo
(őstag)

Előtte lévő kérdéseknél ott van,h jelen pill nem biztos, h frissíthető az 1,6 szóval innnetől nem mind1, hogy van-e benne?, hisz androidon múlik.

Dura lex, sed lex...

(#172) kiski válasza daninet (#170) üzenetére

kiski
(fanatikus tag)

Az új android (tudtommal) támogatni fogja a "Dual Touch" érintéseket. A true Mulit Touch-ot jelenleg egyetlen telefon hardvere támogatja, ami szoftveresen egyenlőre még mindig korlátozva van. Ez a telefon nem más, mint az iPhone. (Annyit tesz, hogy korlátlan érintést képes érzékelni), míg a mai értelemben tévesen állított multi-touch mobilok csupán 2 érintést tudnak megkülönböztetni. Természetesen itt felmerülhet a teljesen jogos kérdés: minek ennél több? Majd meglátjuk, lesznek-e az Apple-nek újabb áttörő ötletei.

Az előző vitához csak annyit szólnék hozzá, hogy aki szidja az Androidot jelenleg. Mi is a legfrissebb forgalomban lévő szoftver verziószáma? 1.6!
Nézzünk egy WM-t. ha jól tudom, 6.5! Meglátjuk, hogy az android 7.0 és a WM 7 közül melyik lesz a jobb... (természetesen nem egyidőben, de kíváncsi lennék majd rá...)

Üdv

kiski

(#173) kaller1 válasza kiski (#172) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Jelen pillanatban én inkább azt nézném meg hogy mit tud,és mennyi idő alatt jutott el:

A winmo a 6.5-ig
Az Android az 1.6-ig vagy hamarosan a 2.0(2.1?)-ig.

Ezek után lehet vagy nem lehet fikázni ezt a rendszert is.... :U

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#174) Tonyo válasza kaller1 (#173) üzenetére

Tonyo
(őstag)

főleg, h az 1.5 is "gyorsabb" mint a 6.5...

Dura lex, sed lex...

(#175) Quaresma

Quaresma
(fanatikus tag)

Szépnek nem szép a hasonló kategóriájű telefonok körében ,de érdemes lesz mindenképp ezt is megnyomkodni ahol lehet:)

Life is a game...but Football...Football is serious!

(#176) korpicschess

korpicschess
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van valakinek ilyen eladó? :P

iPhone & mobil tartozékok, iPod zokni, tok /már 500-tól/ - > http://href.hu/x/gj36 | Eladó termékeim -> http://href.hu/x/gqfi | Megbízhatóságom az adatlapomon! | LG P990@CM7.2 & Etana 3.0.31 kernel + Sansa Clip+ & Brainwavz M4

(#177) D4rkAv3ng3r válasza Dr.Anonymus (#109) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha Sense-t akarsz akkor vegyél HTC-t kár elvárnod más gyártótól akik max. lekoppintani tudnák.

(#178) baloghab

baloghab
(újonc)

Tisztelt Fórumozók!

Első körben Boldog Karácsonyt Mindannyiótoknak! Immár harmadik napja Liquid tulaj vagyok, szeretném megosztani a tapasztalataimat, problémáimat.

bev:

Régóta kerestem telefont, az iphone eszméletlenül csábított, de nem tudtam megfizetni a közel 200khuf-os árát (mindenképp függetlenre volt szükségem). Minden más rendszer elásta magát nálam az olvasott tesztek során, még a tökélyre vitt sense felületű htc-k is. Nagyon vártam az androidos telókat, a htc próbálkozásai nagyon tetszettek, de egyikért sem adtam volna ki annyi pénzt. Ekkor jelent meg az acer, és mivel "különösen ajánlott" "telitalálat"-nak volt nevezve belevágtam. Össz "hibájának" a multituch, távolságérzékelő, rádió hiány memkártya nehézkes kivétele volt. Itt jegyezném meg, h. az iphone elrettentő hibái a bluetooth fájlküldés tiltása, horribilis független ára ill. h. mp3 csengőhangot csak mac tulaj állíthat be (ezt úm. meg nem erősített infom, ha fals, sorry). Szóval cseppet sem érdekeltek a liguid hiányosságai, belevágtam: vasárnap leadtam a rendelést a pixmania-nak, szerdán nálam volt a csomag.

lényeg:):

A régi telómhoz képest (SE W880) ez egy batár, de szokható a méret. A kijelző gyönyörű, brutálisan éles, egy álom. A virtuális billentyűzet is rendkívül jól használható, pedig én még csak most tanulom. A görgetőrutin, lapozás mind remekül működik, a telefon lényegében habozás nélkül teljesíti a parancsot. Nem mondom, h. a leggyorsabb, hisz nincs korrekt összehasonlítási alapom, de nincs feltűnő késlekedés, ha mégis, akkor is tudom, h. miért (értem ezalatt, h. kiírja, h. tölt a program, vagy hasonló), nincs lefagyott állapotban várás a történésre (bocs a magyartalanságért). Nekem elég a 3 home screen, megfelelő a kamera tudása, és a sennheiser fülesemmel (cx 400) cseppet sem dobozhangú a zenelejátszó. A progik villám módon töltődnek és települnek a market-ból. Nem vártam volna ennyi alkalmazást, tudom nem egy App Store, de így is rengeteg cucc elérhető, és ugye ezek még csak az ingyenesek. Avi kiterjesztésű videót nem tudtam lejátszani vele, de a mobilaréna LG arena-val készültet igen (.3gp), gyönyörű, szaggatásmentes képet adott. Még nem találtam olyan médialejátszót, ami vinné a divx-es filmeket, nemtudom van e, de még keresek. Naponta töltöm a drágát, de kínzom is rendesen, főleg, h. van pár szopató részlet ami megoldásért ordít. Ha itt esetleg a tudatlanságom miatt fals dolgokért sírok, akkor lécci javítsatok ki.

Szóval alaphelyzetben nincs olyan opció, h. bluetoothon keresztül fogadj, vagy küldj file-t. Se másik telóra, se gépre, sehova. A galériában egy kép opcióinál a share/megosztás fül alatt csak e-mail, mms, ill képmegosztó érhető el. Kiborító volt tapsztalni, h. a számítógépet csak mint kihangosítót ismerte el/fel. Ez a probléma félig megoldódott, mert a market-ban találtam egy Bluetooth Filetransfer nevű alkalmazást, ami beépül a fennt említett share menübe, és gond nélkül teljesíti a fájlküldést. Ellenben még mindíg nem tudok számítógépről file-t küldeni a telefonra.

Csengőhang szabadon állítható be, de sem üzenetjelző hang, sem ébresztő NEM. Az üzihangok még elfogadhatóak, de az ébresztőóránál vmi brutális kegyetlen sípoló-riasztó hangok találhatóak. Talán a legleviselhetőbb a fülsüketítően éles kukorékolás. Nem csak azért háborít fel ez a dolog, mert egy felesleges szoftveres tiltás, hanem mert szörnyű hangokra kárhoztat a rendszer, ill megköti a kezemet egy pitiáner dologban, míg ugye az oprendszer open source, mindenki előtt szabad.

Nem feltétlenül hiba, de bosszantó jelenség, h. pl. a marketban való böngészés során. Fektetett kijelzővel a kép elfordulása után teljesen érzéketlen a tapicskolásra, és néhány pillanat múlva elsötétül a kép, mintha lezártam volna a bekapcsológombbal. Ha visszafordítom, megjelenik a lezárt kijelző a felnyitás ajánlatával, a menü gomb megnyomásával ez meg is történik. A mindenközben futó alkalmazásom pedig időközben bezáródott... Mindezt egy játék közben is eljátszotta, ill. Youtube videó lejátszásakor is. Megjegyzem, h. az automatikus "bill.zár" 10 percre volt állítva.

Felberheltem az Ndrive 9.2.15 rc3 változatát, (tört verzió). Semmi probléma a progival, azt leszámítva, h. nagy betűkkel jelzi NO GPS, vagy WAITING FOR A VALID SIGNAL. Útvonalat tervez, térképet mutat. További teszteltésre az ünnepi felhajtások miatt még nem volt időm, szóval lehet, h. rendben műkszik, csak pl idő kell a jelhez, vagy mittomén, rem holnap sikerül teljesen a dolog végére járnom. Tudom ez max az én, meg a tört verzió hibája lehet, semmi köze a telefon képességeihez.

Panelben egyáltalán nem fog jelet a gps (tudom nem az ő hibája) -google maps sem-, még a fénykép geotagging-elését sem tudja elvégezni.

Ill. talán kicsit gyenge a wifi kártya, a routertől "2 szobányira" alig fogja a hálózatot. (Nem ugyanolyan tudom, de ugyanott a notesz simán dolgozik )

Meglepő volt, h. több játék nem indult el, és sok a felbontáson vérzett el, ill h. emiatt az érintésérzékenység ramaty volt.

A hátlap leszedésére (ahogy azt a felhasználói kézikönyv is mutatja) a tetején hátulról nézve a jobb alsó sarokban (jack bemenettel szemben) lévő mélyedés szolgál itt finoman becsúsztatva az ember körmét könnydén le tudja pattintgatni a hátlapot.

Ma már, néhány új widget, játék, és alkalmazás után azt mondom, h. jó kis készülék. Bár tegnap még a hajamat téptem, és vissza akartam küldeni... Nekem tanulság, h. telejsen más egyrészt a tapcsikolás, másrészt az okostelefon dolog miatt. Erősen szoknom kell a sony után. Többet vártam az oprendszertől, pontosabban a fennt említett hibákat nem vártam. Szóval kicsit windows-os érzésem van, (telepítés-beállítás után kell rendes fájlkezelő, böngésző, médialejátszó). Nem egy "ready to use" készlet. Ár-tudás-(megkockáztatom) minőség arányában szerintem tökéletes, nagyon megérte a 90 ropis árát (plusz post.költ.) Pixmania 2 év garival adja, remélem nem lesz szükségem rá. Amennyiben tényleg hibák a fennt említett hibák (bluetooth, ébresztőhang), jó lett volna a cikkben ezeket közölni, nekem ezek szörnyen fájó apróságok, míg az fm rádió hiányát meg sem hallottam. Mindemellett köszönöm a tesztet, hisz enélkül nem vettem volna meg. Remélem lesznek olyanok akiknek hasznos volt a hozzászólásom, és azt is, hogy megoldódnak a problémák. Köszönöm, hogy ha végigolvastátok, ill, ha reagáltok rá.

Üdvözlettel:
Bence

(#179) >-48-< válasza baloghab (#178) üzenetére

>-48-<
(fanatikus tag)

Köszi a beszámolót, ment pü!

[ Szerkesztve ]

#!

(#180) korpicschess válasza baloghab (#178) üzenetére

korpicschess
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

Köszi a beszámolót, szerintem az általad kifogásolt dolgok egy kis utánaolvasásal, keresgéléssel orvosolhatóak (pl. divx lejátszás).
Én is szívesen beneveznék egy ilyenre, csak még nincs használt.

iPhone & mobil tartozékok, iPod zokni, tok /már 500-tól/ - > http://href.hu/x/gj36 | Eladó termékeim -> http://href.hu/x/gqfi | Megbízhatóságom az adatlapomon! | LG P990@CM7.2 & Etana 3.0.31 kernel + Sansa Clip+ & Brainwavz M4

(#181) kaller1 válasza korpicschess (#180) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

pl. divx lejátszás

Esetleg xvid,de nincs garancia a működésre annál sem.
Amúgy újonnan sem vészes az ára,használtból nem nagyon lesz belőle sztem... :U

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#182) psanta válasza baloghab (#178) üzenetére

psanta
(újonc)

Sziasztok,

Bencéhez hasonlóan én is pár napja nyüstülöm a telefont. Szintén a Pixmania-tól. Nehány megjegyzést szeretnék csak hozzáfűzni:

1. van benne távolságmérő. Még az érzékenysége is állítható.
2. a ring extended nevű programmal tetszőleges mp3 zene állítható be csörgés, ébresztésnek bárminek.

Amiben Bencének teljesen igaza van, hogy nem igazán mezei felhasználóknak való. Nagyjából az ember kap egy csupasz oprendszert amivel azt csinál amit akar. Ha ezt az ember ki tudja használni akkor viszont egy végtelenül testreszabott telefon lesz a végeredmény.

A készülékkel kapcsolatban nekem két problémám volt. Az egyik gyártói. Mégpedig, hogy a hozzáadott CD-n csak a user manual volt. Mindenféle drivert és acer sync nevű programot az internetről kellett vadászni. A másik pedig az oprendszer hibája, hogy rootolás nélkül csak a belső memóriára lehet telepíteni programot az sd kártyára nem.

Üdv,
Péter

(#183) viw válasza psanta (#182) üzenetére

viw
(tag)

hello,
valaki legyen kedves elmagyarázni/belinkelni/stb. hogy mire is jó az a távolságmérő egy telóban. google-ztam is, fórumoztam is, de sajna nem világos. (lehat csak a sok rumos sütitől homályos az agyam:)) köszi, előre is.

[ Szerkesztve ]

(#184) Karma válasza viw (#183) üzenetére

LOGOUT blog

Az a lényeg, hogy amikor a zsebedben van a telefon, vagy az arcodhoz tartod, kikapcsolja a képernyőt automatikusan. Így például nem tudod letenni az arcoddal a telefont (mint ahogy a HD2 csinálta nekem párszor :W), vagy nem tud a zsebedben elnyomódni (a lábad is ingerli a kapacitív kijelzőt).

Break Driven Development

(#185) kaller1 válasza viw (#183) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Mikor a füledhez emeled a telefont,akkor lekapcsol a kijelző,aztán a hívás befejeztével ha csak elemeled a füledtől,akkor újra feléled.

(#186) >-48-< válasza viw (#183) üzenetére

>-48-<
(fanatikus tag)

proximity sensor assz'em az eredeti elnevezés, hátha úgy többet tud a gugli, bár előttem szólók már elmondtak minden lényegeset. :))

#!

(#187) korpicschess válasza kaller1 (#181) üzenetére

korpicschess
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jólvan na, mindenki elírhat dolgokat :P

(#188) viw válasza >-48-< (#186) üzenetére

viw
(tag)

Köszi Karma, kaller1 és >-48-<
ez hasznos funkciónak tűnik...

(#189) f.begbie válasza psanta (#182) üzenetére

f.begbie
(tag)

De aki okostelefont vesz, a általában azért vesz olyat, mert szeretné testreszabni a lehető legjobban.

Pl symbiannal is a legtöbb tesztben hibának hozták fel, hogy fapados vagy alap zenelejátszó szoft van a gépen, de tök mind egy mert úgyis mindenki olyat rak rá amilyet szeret/megszokott stb. Pont ez a jó szerintem benne, hogy kapsz egy jól megcsinált alapot, erős hardverrel és onnan te építed fel az egész telefont a legapróbb részletig.
Nyilván akinek kedve, ideje, affinitása nincs ehhez, annak nem ajánlott. Az vegyen Arenat vagy hasonlót, ami tud pár dolgot, azokat jól tudja, de ennyi. Ha viszont akarsz rá vmi plusz programot az kínszenvedés.

Arró meg nem is beszélve, hogy így a legjobb, hogy a gyártó nem akarja rámerőszakolni a saját hülye megoldásait, hanem szabad kezet ad egy csomó dologban.

(#190) Pantal válasza kaller1 (#173) üzenetére

Pantal
(senior tag)

Üdv!

Nem szeretnék beleszólni ebbe a vitába, nem pártolom se a WinMo-t, se az Androidot, de ez az összehasonlítási alap sem helyt álló, hogy a WinMo már 6.5nél jár, az Android meg 1.6nál. Akár a régi töri könyvemből is idézhetném az USA ipari forradalom részéből: "A később indulók ugyan alacsonyabb szintről kezdték meg a felzárkózást, de a legújabb eszközöket és eljárásokat vezették be, így gyorsabban fejlődtek, mint a centrum országai (Anglia, Franciaország)."

A kijelzővédő fólia a telefonon olyan, mint gumival a szex. Biztonságérzetet ad, de valahogy mégsem az igazi.

(#191) kaller1 válasza Pantal (#190) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Előtte volt az MS-nak,hogy csináljanak egy jó rendszert,de csak ültek a babérjukon és csak a toldás-foldás ment évekig... :U
Most kezdenek már észbe kapni,mikor az Android (is) a nyakukra lépett.

(#192) baloghab válasza psanta (#182) üzenetére

baloghab
(újonc)

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat, rengeteget segítettetek velük!

Lényegében megoldódtak a problémáim:

A bluetooth file transfer képes böngészni a hozzácsatolt ezközben (köszönöm a felvilágosítást), sajnos a számítógépben nem. Egyenlőre marad az adatkábel.

Én a tone picker-t (szintén ajánlás útján) telepítettem, így már, bármilyen dallamra ébredhetek :)

Sajnos az Ndrive-ba még mindíg nem sikerült életet, azaz műholdat lehellni, pedig a GPS Status 8-10 műholdat lát, amíg a naviszoftver egyet sem. Valószínűsítem, h. vagy rossz beállítás, vagy a szoftver tört mivolta okozza a hibát.

Megkerestem az említett távolságszenzort, a 3 állás (off - low - high) közül nekem a középsőn volt, high-ra állítottam, még nem teszteltem mennyivel másabb így. (a beállítás helye: Settings/Call settings/Advanced settings/Set P-senzor sensitivity)

A fektetett módban való hirtelen elhalás ma is többször megtörtént, bosszantó apróság, keresem az okát.

A gmail app-ben a megnyitott levélben nem tudok kijelölni/másolni, sajnálatos...

Lehet, h. a sok teszt olvasásakor elsiklottam felette, pedig leírták, h. ez egy rendkívül jó alap, amit a saját szám íze szerint kell felöltöztetnem, h. elégedetten használhassam. Szóval én úgy vágtam bele az androidba, és ezzel együtt az acer-be, h. egy ready to use, tökéletes készüléket-rendszert kapok. Asszem emiatt voltam annyira kiakadva az előző hozzászólásomban említett hiányosságokra. Így több nap után már látom, h. én tévedtem. Majd mindenre van megoldás, (jobb-rosszabb), és ez csak javulni fog. Egy szó mint száz, ez egy vérbeli okostelefon, ami arannyá válik hozzáértő kezekben. Remélem hamarosan az enyém is azzá lesz, dolgozom rajta :) Amiben fantasztikus az android, h. egy rugalmas, rendkívül jól használható, logikus kezelői felületet biztosít, tökéletes érintőrutinnal, görgetéssel, virtuális billentyűzettel...már csak az embernek kell utánajárnia, h. mit mivel, és mehet a móka. Ma már egyetértek f.begbie hozzászólásával, miszerint jobb egy üres keretet kapni, amit saját kedvem szerint tölthetek meg, mint egy teli keret korlátai miatt szívni. Tovább keresem a lehetőségeket a telefonom tökélyre fejlesztésében, és ezt tudom ajánlani minden más újoncnak is, hisz a lehetőségek majdhogynem végtelenek!

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!

Üdv:
Bence

(#193) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 kérdés:
-official 2.0(2.1) és valós supportal mi a helyzet?
-Opera Mini fut ésha igen bugok nélkül?

ha mindkettőre +ív választ kapnék szinte 100%beruháznék rá, nagyon impresszív az árazása....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#194) battag

battag
(tag)

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:

Van TV kimenet? Ezt azért merem kérdezni, mert az S200-ban van. Az a gép pedig a kijelző méretén és az oprendszeren kívül gyakorlatilag teljesen ugyanez.
Ha van, akkor milyen maximális felbontást lehet kiadni vele? Jó lenne, ha a DVD felbontás (720x576) menne, mert akkor jó lenne egy zseniális hordozható médialejátszónak is.

Üdv.: BattaG

(#195) korpicschess válasza battag (#194) üzenetére

korpicschess
(PH! addikt)
LOGOUT blog

S200ban tényleg van? Kisem próbáltam. :B :W

(#196) battag válasza korpicschess (#195) üzenetére

battag
(tag)

Itt azt írják

[ Szerkesztve ]

(#197) psanta

psanta
(újonc)

Sziasztok,

A Francia Acer főnök megerősítette, hogy lesz 2.0 márciusban http://www.frandroid.com/8537/lacer-liquid-aura-bel-et-bien-sa-mise-a-jour-android-2-0-x/
(in French)
Excerpts google translated:“I can assure you 100% now that Acer Liquid will actually updating Android 2.0.x, information came to us directly from Augustine Becquet, the Director of Acer Smartphones France.
(…) Android version 2.0 will be available later in March 2010 on the Acer Liquid, which met on this very successful business. We are exploring ways to update over the air “or” download “via the website http://www.acer.fr.

(#198) AlienM válasza psanta (#197) üzenetére

AlienM
(lelkes újonc)

Ez jó hír, kíváncsi leszek mit dobnak össze.
Nagyon megtetszett ez a liquid, csak ez a fránya aksi... :(
Nagyobb aksit lehet valahonnan szerezni?

Elég jó a boot ideje is:
http://www.youtube.com/watch?v=Mm8QS_Rordw

[ Szerkesztve ]

(#199) adik803 válasza psanta (#182) üzenetére

adik803
(lelkes újonc)

Boldog uj évet mindenkiknek. Két dolgot szeretnék kérdezni a készülékkel kapcsolatban. A hangszórója milyen? Mert a tesztben nem teljesen világos "nyekergés". Nekem jelenleg egy k800i van aminek a hangszórója elfogadható. A midit játsza le szépen.
A gombok nem lötyögnek? Szintén a k800i az alap. Csak kíváncsiság.
Eszembe jutott mégvalami. A ház mennyire érzékeny? Gondolok karc és piszok. Bence te is elmondanád a véleményed?

(#200) adik803 válasza adik803 (#199) üzenetére

adik803
(lelkes újonc)

Na most olvastam róla egy szösszenetet a pdapluszon. Ott eléggé le húzták a készülék házat is. Ez zavar mert hosszú időre venném meg. Esetlek ellen vélemény? Előző telefonokhoz képest mennyire minőségi? Vagy pl a tmobile pulsehoz képest?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.