Tisztelt Fórumozók!
Első körben Boldog Karácsonyt Mindannyiótoknak! Immár harmadik napja Liquid tulaj vagyok, szeretném megosztani a tapasztalataimat, problémáimat.
bev:
Régóta kerestem telefont, az iphone eszméletlenül csábított, de nem tudtam megfizetni a közel 200khuf-os árát (mindenképp függetlenre volt szükségem). Minden más rendszer elásta magát nálam az olvasott tesztek során, még a tökélyre vitt sense felületű htc-k is. Nagyon vártam az androidos telókat, a htc próbálkozásai nagyon tetszettek, de egyikért sem adtam volna ki annyi pénzt. Ekkor jelent meg az acer, és mivel "különösen ajánlott" "telitalálat"-nak volt nevezve belevágtam. Össz "hibájának" a multituch, távolságérzékelő, rádió hiány memkártya nehézkes kivétele volt. Itt jegyezném meg, h. az iphone elrettentő hibái a bluetooth fájlküldés tiltása, horribilis független ára ill. h. mp3 csengőhangot csak mac tulaj állíthat be (ezt úm. meg nem erősített infom, ha fals, sorry). Szóval cseppet sem érdekeltek a liguid hiányosságai, belevágtam: vasárnap leadtam a rendelést a pixmania-nak, szerdán nálam volt a csomag.
lényeg
:
A régi telómhoz képest (SE W880) ez egy batár, de szokható a méret. A kijelző gyönyörű, brutálisan éles, egy álom. A virtuális billentyűzet is rendkívül jól használható, pedig én még csak most tanulom. A görgetőrutin, lapozás mind remekül működik, a telefon lényegében habozás nélkül teljesíti a parancsot. Nem mondom, h. a leggyorsabb, hisz nincs korrekt összehasonlítási alapom, de nincs feltűnő késlekedés, ha mégis, akkor is tudom, h. miért (értem ezalatt, h. kiírja, h. tölt a program, vagy hasonló), nincs lefagyott állapotban várás a történésre (bocs a magyartalanságért). Nekem elég a 3 home screen, megfelelő a kamera tudása, és a sennheiser fülesemmel (cx 400) cseppet sem dobozhangú a zenelejátszó. A progik villám módon töltődnek és települnek a market-ból. Nem vártam volna ennyi alkalmazást, tudom nem egy App Store, de így is rengeteg cucc elérhető, és ugye ezek még csak az ingyenesek. Avi kiterjesztésű videót nem tudtam lejátszani vele, de a mobilaréna LG arena-val készültet igen (.3gp), gyönyörű, szaggatásmentes képet adott. Még nem találtam olyan médialejátszót, ami vinné a divx-es filmeket, nemtudom van e, de még keresek. Naponta töltöm a drágát, de kínzom is rendesen, főleg, h. van pár szopató részlet ami megoldásért ordít. Ha itt esetleg a tudatlanságom miatt fals dolgokért sírok, akkor lécci javítsatok ki.
Szóval alaphelyzetben nincs olyan opció, h. bluetoothon keresztül fogadj, vagy küldj file-t. Se másik telóra, se gépre, sehova. A galériában egy kép opcióinál a share/megosztás fül alatt csak e-mail, mms, ill képmegosztó érhető el. Kiborító volt tapsztalni, h. a számítógépet csak mint kihangosítót ismerte el/fel. Ez a probléma félig megoldódott, mert a market-ban találtam egy Bluetooth Filetransfer nevű alkalmazást, ami beépül a fennt említett share menübe, és gond nélkül teljesíti a fájlküldést. Ellenben még mindíg nem tudok számítógépről file-t küldeni a telefonra.
Csengőhang szabadon állítható be, de sem üzenetjelző hang, sem ébresztő NEM. Az üzihangok még elfogadhatóak, de az ébresztőóránál vmi brutális kegyetlen sípoló-riasztó hangok találhatóak. Talán a legleviselhetőbb a fülsüketítően éles kukorékolás. Nem csak azért háborít fel ez a dolog, mert egy felesleges szoftveres tiltás, hanem mert szörnyű hangokra kárhoztat a rendszer, ill megköti a kezemet egy pitiáner dologban, míg ugye az oprendszer open source, mindenki előtt szabad.
Nem feltétlenül hiba, de bosszantó jelenség, h. pl. a marketban való böngészés során. Fektetett kijelzővel a kép elfordulása után teljesen érzéketlen a tapicskolásra, és néhány pillanat múlva elsötétül a kép, mintha lezártam volna a bekapcsológombbal. Ha visszafordítom, megjelenik a lezárt kijelző a felnyitás ajánlatával, a menü gomb megnyomásával ez meg is történik. A mindenközben futó alkalmazásom pedig időközben bezáródott... Mindezt egy játék közben is eljátszotta, ill. Youtube videó lejátszásakor is. Megjegyzem, h. az automatikus "bill.zár" 10 percre volt állítva.
Felberheltem az Ndrive 9.2.15 rc3 változatát, (tört verzió). Semmi probléma a progival, azt leszámítva, h. nagy betűkkel jelzi NO GPS, vagy WAITING FOR A VALID SIGNAL. Útvonalat tervez, térképet mutat. További teszteltésre az ünnepi felhajtások miatt még nem volt időm, szóval lehet, h. rendben műkszik, csak pl idő kell a jelhez, vagy mittomén, rem holnap sikerül teljesen a dolog végére járnom. Tudom ez max az én, meg a tört verzió hibája lehet, semmi köze a telefon képességeihez.
Panelben egyáltalán nem fog jelet a gps (tudom nem az ő hibája) -google maps sem-, még a fénykép geotagging-elését sem tudja elvégezni.
Ill. talán kicsit gyenge a wifi kártya, a routertől "2 szobányira" alig fogja a hálózatot. (Nem ugyanolyan tudom, de ugyanott a notesz simán dolgozik )
Meglepő volt, h. több játék nem indult el, és sok a felbontáson vérzett el, ill h. emiatt az érintésérzékenység ramaty volt.
A hátlap leszedésére (ahogy azt a felhasználói kézikönyv is mutatja) a tetején hátulról nézve a jobb alsó sarokban (jack bemenettel szemben) lévő mélyedés szolgál itt finoman becsúsztatva az ember körmét könnydén le tudja pattintgatni a hátlapot.
Ma már, néhány új widget, játék, és alkalmazás után azt mondom, h. jó kis készülék. Bár tegnap még a hajamat téptem, és vissza akartam küldeni... Nekem tanulság, h. telejsen más egyrészt a tapcsikolás, másrészt az okostelefon dolog miatt. Erősen szoknom kell a sony után. Többet vártam az oprendszertől, pontosabban a fennt említett hibákat nem vártam. Szóval kicsit windows-os érzésem van, (telepítés-beállítás után kell rendes fájlkezelő, böngésző, médialejátszó). Nem egy "ready to use" készlet. Ár-tudás-(megkockáztatom) minőség arányában szerintem tökéletes, nagyon megérte a 90 ropis árát (plusz post.költ.) Pixmania 2 év garival adja, remélem nem lesz szükségem rá. Amennyiben tényleg hibák a fennt említett hibák (bluetooth, ébresztőhang), jó lett volna a cikkben ezeket közölni, nekem ezek szörnyen fájó apróságok, míg az fm rádió hiányát meg sem hallottam. Mindemellett köszönöm a tesztet, hisz enélkül nem vettem volna meg. Remélem lesznek olyanok akiknek hasznos volt a hozzászólásom, és azt is, hogy megoldódnak a problémák. Köszönöm, hogy ha végigolvastátok, ill, ha reagáltok rá.
Üdvözlettel:
Bence