Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Echoo

Echoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Hosszú asztaligéppel leélt évek után belevágtam egy notiba. Vettem 100k-ért egy Aspire 5310-et, és egy kicsit felturbóztam.

Proci: T5500 (Core2Duo, 1666MHz)
Ram: 2x1Gb 667 Kingmax
HDD: 160Gb/5400 Sata Toshiba

Ezekkel a módosításokkal a gép 140k-ba került, és egy eszméletlenül gyors és stabil noti a végeredmény. Mivel nincs semmiféle lezárócimke a hátlapon, gáz esetén visszaépítem, és még a gari sem esélytelen.

Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám. Nyugodtan, álmában. Nem mint az utasai, ordítva, sikítva!

(#52) Sperafico válasza Echoo (#51) üzenetére

Sperafico
(tag)

Jaja...az enyém sempronos, és itt a PH-n egy srác árul X2 turion procikat.
Én is gondolkozok hogy beruházzak e egyre.
Sokkal olcsóbban kijön, mintha vettem volna egy turionos notit!

(#53) Raymond válasza DarkByte (#28) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a .NET atka meg bika gepeknel is. Minden .NET kurzus elejen ezt elmondjak hogy turelem kell hozza :) Amikor valamilyen vallalati applikacio telepitve akkor szinten az az ajanlott hogy az Admin a szerveren kinyitja az osszes vagy legalabb a leggyakrabban hasznalt oldalt legalabb egyszer hogy a userek aztan ne kinlodjanak.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#54) gorlin

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Az 5315 Nagyon jó kis gép,amikor a múlt heti hazai pályában volt a 100e-es laptopokról szó azt hittem hogy Rudi megemlíti,de örülök hogy most teszteltétek.
Nem is tudtam hogy van benne DVD ram író,kipróbáltam ,tényleg van:) ennek nagyon örülök.
Viszont egyett nem értek:Miért nem lehetett a gép hátúljába egyetlenegy darab usb-t sem tenni:( miért baj az ha huzamosabb ideig használom asztalon és csatlakoztatok egeret akkor nem látom a kábeleket...
a régebbi acereken volt.

[ Szerkesztve ]

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#55) Yaye

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap volt szerencsétlenségem élőben találkozni egy 5720-al...

A műanyag minőségtől nem voltam elájulva kicsit sem. Olcsónak tűnt és annak is érződött. A kínai piacos színes műanyag betétek, az esetlenül lecsapott sarkok, még a bekapcsológombot is rossz érzés volt megnyomni... nem volt meggyőző, na.
A kijelző gyenge képét nem volt nehéz észrevenni, nagyon harmatos betekintési szögei és feketéje van. És még a tetejébe fényes felületű is.
A billentyűzet görbe volt, a közepe szemmel jól láthatóan kidomborodott (vélhetően szép véseteket ró majd a Salamon tökeként csillogó kijelző közepére)

Ja, és nem lehetett fölhúzni rá egy (jogtiszat) XP-t, ugyanis a telepítés legváltozatosabb fázisaiban produkált totális fagyást.

A supportról annyit, hogy a noti gyártói weboldalán már csak Vistához kínálnak drivereket, no comment.

Mindezt mondom úgy hogy magam is nyúztam pár Acert, és alapvető hozzáállásom a márkához nagyon sokáig talán indokolatlan mértékben pozitív volt.

(#56) lb

lb
(lelkes újonc)

Jó a cikk, de hogy kukacoskodjak némelyik fotó nem kicsit túl van lőve, határozottan zavaró.. ami azért is kár, mert tényleg szép a gép.

(#57) hanee válasza Renwick (#12) üzenetére

hanee
(senior tag)

Szia!

Nekem egy az egyben ugyanez a típus van, Geforce 8400m GS-el, ugyanazzal a procival, minden egyforma és ez is 6 cellás akksi! 5720G. Nem tévedés, valami nem stimm azzal a géppel, ha csak annyit bír :U

hanee

"Most women complain that there are no single, straight men left. I'd just like to meet one that's human"

(#58) hanee válasza cucka (#27) üzenetére

hanee
(senior tag)

Az enyémnek sem hullámzik a billentyűzete, el kell hogy keserítselek :DDD

"Most women complain that there are no single, straight men left. I'd just like to meet one that's human"

(#59) Renwick válasza hanee (#57) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

A gyári Vista van rajta a gyári driverekkel? Battery Eaterrel mértél, folyamatos merítéssel? Ha minden kérdésre igen a válasz, akkor passzolok... :)

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#60) ludus válasza gorlin (#54) üzenetére

ludus
(fanatikus tag)

csatlakozom, tényleg nagyon jó kis gép az 5315 csak egy kis membővítés ráfér... nekem így a 2G Corsairral igen kalács lett :DDD
ja és az XP gond nélkül felmegy rá, a driverekkel sincs gond, google a barátod és minden megvan :)

ludus

(#61) haris

haris
(senior tag)

Furcsa, mennyire eltérek a közízlestől. Épp fikázni akarom, hogy mennyire csúnyák, erre ahogy olvasom a hozzászólásokat, majdnem mindenkinek tetszik.
Én viszont fel nem foghatom miért kell egy notinak fehérnek lennie. Már a szürkét sem értettem, de azt még lenyeltem valahogy. Ezeket határozottan nem veszi be a ....izé gyomrom, szemem, mittudom én.

"Az élet szép, csak drága. Persze lehet olcsóbb is, de akkor nem lesz olyan szép."

(#62) ludus válasza haris (#61) üzenetére

ludus
(fanatikus tag)

tudod ízlések és pofonok :)

ludus

(#63) CharlieDrop válasza Yaye (#55) üzenetére

CharlieDrop
(senior tag)

Az tény, hogy az XP-t vagy 2 órán keresztül telepítettem, mert hiába no, a SATA-s vinyót nem ismerte fel, 5315höz nem volt sata Driver, azt hiszem az 5310-es driverét kitettem lemezre, utána beintegráltam az XP telepítőjébe, big suck, aztán az XP-s driverek tényleg nincsenek fent az acer oldalán, de kis kereséssel megtaláltam az összeset...

''Ez itt az internet?'' Eladó HP ProBook: http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_4320s/friss.html

(#64) klambi válasza coolmpi (#1) üzenetére

klambi
(őstag)

5920g-nek menniy most az ára??

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#65) gorlin válasza CharlieDrop (#63) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Gép bekapcsolás.
Biosba belépés
Hdd Mode
AHCI helyett IDE
kb 20 másodperc és működik is

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#66) CharlieDrop válasza gorlin (#65) üzenetére

CharlieDrop
(senior tag)

jah, aztán néztem, lehet jobb lett volna, de én minek nézegessem a BIOS-t úgy könnyű, mellesleg a két működés közt van eltérés? Már azon kívül, hogy az XP telepítője felismeri-e vagy sem

''Ez itt az internet?'' Eladó HP ProBook: http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_4320s/friss.html

(#67) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Nagyon jó lett a Teszt!!! A notik is szépek lettek nagyon. Lehet ,hogy most lesz egy változás az emberekben. Az Acer márka hallatán nem fogja sok ember a száját húzni?

A legszebb mondat a tesztben:

Az efféle olcsó gépeket gyakran jellemző minőségi problémát (sorjás élek, illesztési hézagok) ugyanakkor itt sem fedeztünk fel, egyszerűen csak érzetre nem nyújtja ugyanazt az élményt a gép, mint a drágább modellek.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#68) ludus válasza gorlin (#65) üzenetére

ludus
(fanatikus tag)

ennyi :)

ludus

(#69) arty

arty
(senior tag)

Nagyon élvezetes, szabatosan fogalmazott cikk, ha az ACER noteszek forgalma megnő idén, biztosan köszönhető ennek is :) Halál nemérdekeltek a noteszek, mégis végigolvastam :)

Sztem egyébként a belső borzalom csunya lett a törtfehérségével, előre látom hogy fog kinézni, amikor nyáron az enyhén koszos, izzadt kezek gépelni kezdenek rajta... ha két év garival lenne ennyi egy ACER, azt mondom legjobb vétel. Viszont igy enyhén kockázatos...

(én egyébként sempronnal venném, az le tudja magát szabályozni, árban és teljesitményben viszont kb. ugyan ez a kategoria)

[ Szerkesztve ]

(#70) sanyez

sanyez
(lelkes újonc)

Elég jó kis gépek nekem teszenek.
Az lenne a kérdésem hogy utánnanéztem és láttam olyan 5720-ast amiben a vidikártya 8600-as nem pedig GT, ezáltal sokat veszít a teljesítményből? Milyen szintű mint egy 8500 Gt?
Láttam viszont radeon kártyával szereltet is 2600Xt, melyik lenne jobb? A sima 8600 vagy a 2600xt?

[ Szerkesztve ]

Segíts magadon, az Isten is megsegít :D

(#71) AMD Power válasza sanyez (#70) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Én nem tudom. Notiba én nem hinném ,hogy vennék megint olyat amiben "normális" VGa van.

[ Szerkesztve ]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#72) DaviD202 válasza AMD Power (#71) üzenetére

DaviD202
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

miért nem?

HP DV6 - Galaxy Nexus

(#73) gorlin válasza DaviD202 (#72) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Bár nem engem kérdeztél de azért válaszolok én is.
Szerintem egyrészt jóval gyengébbek mint az asztali társaik,az erősebbek már bőven fél millió körül vannak,amire azt mondom hogy mindent gyönyörűen visz.
Viszont az a baj hogy az erősebb vga kártya miatt jóval erősebben melegszik a rendszer ,hangosabb lesz,akár még internetezés alatt is.Mert egy integrált vga jóval kevesebbet fogyaszt terheletlenül mint egy "csúcskártya"

(#74) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Nekem 5920g-m van és tényleg kva szép a burkolat...egy dolog zavar csak, egy picit lötyög az aksija...

(#75) RI/OS válasza klambi (#64) üzenetére

RI/OS
(őstag)

300körül van boltban a t7300+8600gt-s verzió.

(#76) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az egyébként stabil zsanért itt nem a géptesthez, hanem a kijelzőkerethez rögzítették – ez jellemzően a drágább gépek sajátja

Jellemzően nem, se az IBM, se a HP, se a Dell gépeken nincs ilyen, inkább a konzumer Sony és Apple gépek sajátossága.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#77) AMD Power válasza gorlin (#73) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Köszi szépen röviden ennyit akartam én is írni.

(#78) maross

maross
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy 5720ast nyuztam egy napig, valoban kellemes kinezetu, igenyesnek tuno gep. persze x3100as videokartya (a szamozast azota se ertem, azt hittem valami popec ati, erre INTEL) hullagyenge.

senki se mondta, hogy könnyű lesz!

(#79) CharlieDrop válasza Dr. Akula (#76) üzenetére

CharlieDrop
(senior tag)

Még sosem láttam/hallottam arról, hogy egy Apple, vagy Sony gép olcsó lenne :D

(#80) Niquis

Niquis
(senior tag)

Mostanában mindent megtapicskolok, így próbálom nem félrevezetni magam marketingfotók által. Így tettem ezek közül az egyikkel is.
Az új Acer széria nekem még dizájnra sem jön be. Valahogy mind nagy és tepsi, hiába az elegáns színű billentyűzet és a trükkös kis elemek.
Volt Acerem több mint másfél évig, de ha nem javítottak a minőségen, nem lesz még egyszer, mert nem bírja a napi strapát.

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#81) AMD Power válasza maross (#78) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Pedig azt olvastam/hallottam eddig ,hogy X3100 az jó IGP. :U

(#82) orbano válasza JoeYi (#32) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem arra találták ki ezt a kijelzőt, hoyg a szoba túloldaláról bámuld. kérem kapcsolja ki.

A vér nem válik VAZZE!™

(#83) maross válasza AMD Power (#81) üzenetére

maross
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3DMark 2001: 5350
3DMark 03: 1510
3DMark 05: 848
3DMark 06: 516

ezt nem tudom mivel mertek, de nalam nem volt ennyi :). a 32mega sajat memorias radeon 7500om jobb.

senki se mondta, hogy könnyű lesz!

(#84) AMD Power válasza maross (#83) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

ATi X1250

Persze ez az asztalin konfigomban van.

(#85) gorlin válasza Niquis (#80) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Tényleg nagy.De az a baj hogy például az msi-ről olyanokat olvastam hogy egyes modellek fedlapjai annyira vékonyak hogy szinte már hajlanak.Úgyhogy az ilyen nagyon vékony laptopokkal érdemes vigyázni.
Persze attól még tényleg nagy az acer

(#86) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Nem kötözködésből mondom, de ha a két nagy noti ajánlott, a kicsi miért csak tetszett?

Én nem így adtam volna a plecsniket. A legnagyobb tetszett, a középső ajánlott, a legkisebb pedig legalább ajánlott, de a különösen ajánlott cimkét se sajnáltam volna tőle, az árához képest nem csak tudásban nyújtja azt amit kell, de a designja mérföldekkel jobb mint az ebben az árkategóriában elvártak.
Egyedül a memória kevés benne talán, de notikban ez a legkönnyebben bővíthető komponens. Míg ha a kijelző vagy a proci gyenge benne akkor máris nagyobb problémába ütközik a T. vásárló.

A notik nagyon tetszettek, az Acert mint márkát amúgyis csípem (majd jönnek a Dell, Lenovo meg FuSi tulajok fikázni, de akkor is :) ) és nem értek egyet az értékeléssel.

A teszt nagyon tetszett, még ilyeneket :)
Kiváló 10telettel:
Neck

[ Szerkesztve ]

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#87) polip

polip
(PH! addikt)

szvsz kár így ajnározni ezeket az acereket....a BMW csinált nekik egy szép dobozt, és ennyi. sajnos a cikk írójának igaza van: a magyar embernek egy számít: az olcsóság...

nem érdekli mit kap a pénzéért, csak olcsó legyen...nem mellesleg a fedlap korántsem olyan jó, mi beleszaladtunk az első zsanérrepedéses modellbe, ami 4 hónapos volt. a fröccsöntött műanyag klasszul el van repedve...mint a régi szép időkben...

szeretik hangoztatni acerék, meg FU-SI-ék, hogy piacvezetőek...ez igaz, de meg kell nézni melyik piacoknak köszönhetően: oroszo. lengyelo. magyaro, románia, stb stb...ahol a gagyit el lehet adni...
a komoly piacokat a komoly gyártók vezetik...komoly külhoni notis fórumok felméréseiből kiderül mik is az igazi komoly modellek, melyek azok a gyártók akik nyomot hagynak az emberekben

na mindegy...amíg a emberek a teszkóban a kolbász mellöl választanak notit, addig ez marad :)
de pár szerviz - többek közt a mienk is - örül a hulladék gépek szárnyalásának, hisz mi ebből élünk :)

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#88) AMD Power válasza polip (#87) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Érttjük. Szóval akkor inkább HP-t vegyek majd. :B

(#89) gorlin válasza polip (#87) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom,szerintem nincs igazad.Attól függ ki mire használja.
Ha nagyon nagyon fontos üzleti laptopról van szó akkor mondjuk tényleg érdemes egy komolyabb laptopot venni.Bár szerintem nem fog annyira megbízhatóbb lenni hiába DELL,vagy HP vagy akármi más.
Viszont ha van egy ember aki azt mondja kell egy átlagos laptop emailre,böngészésre,szövegszerkesztésre stb,és meg tudja venni 99e-ért akkor miért kellene dupla annyiért megvenni mert az "márka" .Az hogy belefutottál egy hibás darabba amit persze garanciálisan cserélni fognak ,az nem azt jelenti hogy szar lenne.Hallottam már letört zsanérról és nem Acer volt,hanem egy agyon hypolt márka...
A másik :
"na mindegy...amíg a emberek a teszkóban a kolbász mellöl választanak notit, addig ez marad :)"

Igazad van inkább menjek be egy boltba ahol nagy esély van rá hogy kurvára nem ért hozzá az eladó (tisztelet a kivételnek mert vannak azért jó notebook boltok)de rátszi az életkorát az árra és a végén 30%-al drágább lesz mint a kolbászok mellett.
Én igenis a hypermarketekben fogok vásárolni.Amúgy ha bármi baja van a gépnek 3 napon belűl sokkal gyorsabban visszaveszik mint mondjuk egy számtech boltban.Nem áll neki kötekedni hogy ez nem is hiba meg stb.(mivel ha visszaveszi akkor rohangálhat a nagykerbe,és nem is biztos hogy rögtön tud adni cseregépet)
Úgyhogy ez is szól a kolbászok mellett.
Nekem van egy Acer 5315ös gépem és nem érzem hulladéknak.Jó ,biztos egy 300e forintos "márkás" gép jóval többet tud de amire nekem kell arra bőven elég.

(#90) gorlin válasza AMD Power (#88) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Ha feleslegesen ki akarsz adni 50-60e forintot akkor csak nyugodtan ,de szerintem nagyon össze vannak rakva ezek az Acerek,és megbízható kis gépek

(#91) hanee válasza polip (#87) üzenetére

hanee
(senior tag)

Én kedvellek téged de nem értek egyet..
Persze biztos több szervíztapasztalatod van, de pl. az a konfig, ami nekem Acerben 200-ba került, egy DELL-ből 400 lenne, ennyi pénzem pedig valószínűleg 2 év múlva sem lett volna rá, az igényeimből pedig annyira azért nem adok vissza, hogy az asztali gépemnél egy 3x lassabb gépet vegyek csak a márka miatt, amitől megőrülnék, mire bebootol meg elindul rajta valami.. szerintem ésszerű keretek között használva ennek sem lesz baja, pl. nem törik össze. Annak akinek nem arra kell a notebook, hogy naponta 6 helyre hurcolja magával miközben ide-oda lötykölődik egy autóban, hanem mondjuk hetente 1-2x viszi valahova, és nem 6 milliárdot érő céges adatokat akar tárolni rajta, hanem mondjuk a vizsgatételeit, annak véleményem szerint bőségesen megfelel ez is.
Nekem az elmúlt másfél hónap alatt jó tapasztalataim vannak vele.

hanee

(#92) AMD Power válasza gorlin (#90) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Tudom volt már nekem Acer notim. Eladtam de a haver azóta 24 órából 20-t használja már (2005 áprilisi a gép) és még mindig semmi baja nincsen!

(#93) gorlin válasza AMD Power (#92) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Erről van szó.Szerintem nézd meg közelebről azt az 5315-öt (ha elég a tudása)
Nagyon könnyen bővíthető,a legújabb chipsettel van.
Egyébként először egy kicsit megbántam hogy ezt vettem és nem 150-ért egy toshibát vagy egy MSi-t.De az Msi-ről utána olvastam hogy a külső minűsége nem jó.Kopik hajlk stb.
A Toshibával nincs gond de pl ott nem tudsz memóriát bővíteni hanem a magyarországi szervízhez kell vinned ha meg akarod tartani a garanciát ahol elég magas áron dolgoznak(én így hallottam) és mégiscsak 50e-el drágább

Plussz ennek az Acernek tényleg nagyon kellemes a billenytyűzete,és nagyon szép a képe.

[ Szerkesztve ]

(#94) polip

polip
(PH! addikt)

velem nem kell egyet érteni, én csak a tapasztalataim mondom...az én kezeim közt több noti megy át két nap alatt, mint amennyit más ember egy életen át lát...több márka szakszervize vagyunk, amúgy pedig a régió egyik legnagyobb notiszervize...

amiket leírok, csak jószándékból teszem, nekem mindegy ki mit vesz...

sokan vélik úgy: inkább megveszem 300-ért a kínaiba a pólót, mint 2000-ért a normálisat...abba nem gondol bele, hogy a kínaira már emlékezni sem fog, amikor a másik még mindig póló lesz...

egy dell, hp, ibm, stb még akkor is noti lesz, mire a másiknak az emléke is elhalványul...ezzel kár vitázni, ez tény.
persze tönkre mehet a dell is, ez ilyen....de a komoly gyártóknál ez nem tipikus :)

(#95) polip válasza gorlin (#89) üzenetére

polip
(PH! addikt)

....."Igazad van inkább menjek be egy boltba ahol nagy esély van rá hogy kurvára nem ért hozzá az eladó (tisztelet a kivételnek mert vannak azért jó notebook boltok)de rátszi az életkorát az árra és a végén 30%-al drágább lesz mint a kolbászok mellett".............

őőő :)

hát két dolog:

az így gondolkodó embereknek szoktam azt kívánni, hogy olyan ember végezze a bypass műtétjét, minta amennyire a teszkós eladó ért a notikhoz :)

a másik: nem tudom milyen laptop bolltba voltál eddig, de valahogy nagyon mellémehettél :D

(#96) Renwick válasza polip (#94) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

sokan vélik úgy: inkább megveszem 300-ért a kínaiba a pólót, mint 2000-ért a normálisat...abba nem gondol bele, hogy a kínaira már emlékezni sem fog, amikor a másik még mindig póló lesz...

No offense, meg biztos vágod a témát, de azért ez egy kicsit túlzó hasonlat, nem gondolod? :)

üdv

R.

(#97) polip válasza Renwick (#96) üzenetére

polip
(PH! addikt)

elképzelhető h túlzó...de amikor belépsz egy notiszervizbe és pl thinkpad-et csak plakáton látsz, miközben ráddől az acer és a fusi a polcról, akkor talán már nem annyira...

(#98) Renwick válasza polip (#97) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Biz' Isten nem vagyok érdekelt az Acer nyomatásában, de azért hadd emeljem ki, hogy ad. 1 - az eladott volumen is kicsit más, ad. 2 - a termékpozíció is. Ha már mindenképpen a Lenovóval akarunk összehasonlítani, akkor a 3000-es szériát állítsuk pariba az Acer-FuSi mainstream vonallal, nem is értem hogy jönnek ide a ThinkPadek...

üdv

R.

(#99) polip válasza Renwick (#98) üzenetére

polip
(PH! addikt)

a kínai póló vs rendes-re volt példa...

arra akartam kilyukadni, hogy szánjak már rá pár 10-el többet és inkább vagyek egy inspiront, vagy egy R-es thinkpad-et, ha ,egbízható netezős gép kell...

[ Szerkesztve ]

(#100) gorlin válasza polip (#95) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

"őőő",
én egy szóval sem mondtam hogy van szakértelem vagy bármilyen értelem a tescoban.Az eladó jobb esetben meg tudja mutatni hogy merre van a laptop.De ha otthon megnézed és értesz hozzá annyira hogy ki tudjad választani hogy te mit szeretnél akkor utána csak bemész és megveszed én csak erre gondoltam.A tescos (vagy bármilyen más hypermarketes) eladó tényleg nem tud segíteni szinte semmiben ez tény,főleg ha notebookról van szó (persze itt is lehet kivétel)

"a másik: nem tudom milyen laptop bolltba voltál eddig, de valahogy nagyon mellémehettél :D"

Ezt mondtam is hogy tisztelet a kivételnek,tehát általában a laptop boltok amik kifejezetten ezzel foglalkoznak tényleg értenek hozzá,és jó áron is adják a gépeket.De én most arról beszélek hogyha mondjuk nincs az ember közelében ilyen Notebook bolt hanem csak egy
kis informatikai bolt,ott nem minden esetben tudnak segíteni .Persze Pesten nagyon sok kifejezetten Notebookal foglalkozó bolt van de vidéken nem olyan gyakori.
(tudom fel kell menni Pestre,vagy rendelni kell:-)

Én nem azt mondom hogy nincs igazad,én is szívesebben vettem vola egy Dell-t vagy Hp-t esetleg Lenovot.Viszont amit Acerben megkaptam 99e-ért azt a nagyobb márkákban bőven a duplájába kerülne.Mérlegeltem hogy megéri e nekem a kockázatot ez a plusz pénz és azt mondtam hogy meg.Erre is van egy év garancia 12e-ért ki lehet két évre terjeszteni úgyhogy azért ha baja lesz itt sincs kizárva a garacia
És azért Egy FS-el nem venném egy kalap alá az Acert.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.