Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#251) csaszi72

csaszi72
(tag)

Hi!Lapi lámának :)) kellene help.Aspire 5720Z 2GRam.Setup-ban IDE bekapcsolással sikerült XP-t telepíteni.De kellene még hang,BT,WI-FI,beépített webcam,stb stb illesztője.A probléma az hogy nem adtak hozzá lemezt.Pedig üzletben újonan vásárolt,garis ketyere.Acer honlapjáról meg csak Vista alapú illesztők tölthetők le :O .Hogyan tudom orvosolni a dolgot?HELP PLS :((

nem hittem, hogy lesz ilyen, de:piros pont a PH staff-nak ;-)

(#252) MEKK válasza csaszi72 (#251) üzenetére

MEKK
(fanatikus tag)

hali.
az egyes gyárók honlapjáról tudsz szedni xp-s drivereket hozzá.
Az jó megoldás hogy IDE-s ként telepited az XP-t de utánna zet nem fogod tudni visszaállitani SATA-ra. ha meg már sata-s a vinyó használd ki. ez is egyszerűen orvosolható keress vissza a hsz-ekben ott a megoldás.

(#253) csaszi72

csaszi72
(tag)

Néztem Acer lapját de csak vistára vannak a driverek.Xp-re nem találtam Acer lapján!

(#254) frames válasza csaszi72 (#253) üzenetére

frames
(kvázi-tag)

MEKK úgy értette, hogy az adott hardver gyártójának a honlapján kell körülnézni XP-s driverek ügyében. Pl: Ha a hangkártya Realtek márkájú, akkor a Realtek oldaláról tudod leszedni a megfelő drivert.

(#255) csaszi72 válasza frames (#254) üzenetére

csaszi72
(tag)

:C mondtam láma vok! Köszi a tolmácsolást!

(#256) mezis válasza csaszi72 (#251) üzenetére

mezis
(PH! addikt)

Üdv.! Én 5310-el szenvedtem két napot, az XP-t sikerült egy másik leírás alapján installálnom a Linux helyett, de WLan-t, hangot csak az alábbi helyről kölcsönzött driverrel sikerült. (Ezt most a sikeresen installált notiról írom.)

Én kaptam hozzá egy CD-t, ami első "ránézésre" WinVista-snak tűnik, de néhány drivert sikerült XP-hez installálni róla (egyszerűen a CD-ről kerestettem XP-vel a drivert, és talált.)

[link]

Hi!Lapi lámának :)) kellene help.Aspire 5720Z 2GRam.Setup-ban IDE bekapcsolással sikerült XP-t telepíteni.De kellene még hang,BT,WI-FI,beépített webcam,stb stb illesztője.A probléma az hogy nem adtak hozzá lemezt.Pedig üzletben újonan vásárolt,garis ketyere.Acer honlapjáról meg csak Vista alapú illesztők tölthetők le

[ Szerkesztve ]

mezis

(#257) chop válasza joepapa24 (#249) üzenetére

chop
(őstag)

Nekem is bereccsen bizonyos zeneknel, de fogalmam sincs mitol, egyelore driverre gyanakszom, de nem tuti.

(#258) csaszi72 válasza mezis (#256) üzenetére

csaszi72
(tag)

:C Rajta vagyok !Köcce.Esetleges még hasznos segitséget szivesen veszek! :R

(#259) joepapa24

joepapa24
(újonc)

közelitsük másként a dolgot..

van itt olyan acer aspire tulaj akinek nem pattog sosem a hang?...milyen hangkari van a gepeben?

(#260) MEKK válasza joepapa24 (#259) üzenetére

MEKK
(fanatikus tag)

hali.
nekem nem pattog nem tünt még fel semmi rendellenes a hangal. 5315ös model realtek a hangkari HD-s

(#261) frames válasza joepapa24 (#259) üzenetére

frames
(kvázi-tag)

Nekem sem pattog, nincs a hanggal semmi baj... Realtek HD Audio ez is egy aspire 5920-ban

(#262) Franklin válasza joepapa24 (#259) üzenetére

Franklin
(senior tag)

Csatlakozok én is... 5315-ös, Realtek HD és nem pattog...

(#263) chop válasza Franklin (#262) üzenetére

chop
(őstag)

Melyik driver van fenn nektek?

(#264) RI/OS válasza joepapa24 (#259) üzenetére

RI/OS
(őstag)

realtek hd audio, és nekem sem pattog. A realtek oldaláról tegnap raktam fel a legújabb drivert, dec.25.i, de a gyári aceres ami rajta volt az is tökéletes

[ Szerkesztve ]

(#265) chop válasza RI/OS (#264) üzenetére

chop
(őstag)

Gyanus, ohgy letakaritom az Aceres verziot, es ratolom a Realtekeset....

(#266) chop

chop
(őstag)

Bar most nem pattog...(kopp-kopp)

(#267) Juhiii

Juhiii
(lelkes újonc)

Egy Aspire 5315-ös notival szemezek egy ideje, a lányomnak venném ajándékba.
[link]
Sokat olvasgattam a témában és egyes hozzászólások elbizonytalanítottak.
Az Intel GMA X3100-as integrált videovezérlő mire elegendő? (2x1GB rendszermemóriával)
Fiatalkorú lévén esetleg nem lenne rossz, ha néhány egyszerű régebbi játék is elfutna rajta.
(pl. Crazy Frog Racer, GTA Vice City, stb.)
A jelenlegi asztali gépben is Celeron proci és egy Radeon 9250-es videokari van, tehát nem vagyok Crysis-hez szokva.

Akinek van ilyen notija írja le kérem, hogy mi a gyakorlati tapasztalata, mi fut el rajta?

Ha nagyon nem jó ilyen céra az 5315-ös, akkor mi a véleményetek a Travelmate 5520G
tipusról
[link]
45.000-el nem nagyon szeretnék többet fizetni érte, ráadásul az Aspire dizájn jobban be is jön a csajnak mint a fekete, továbbá a fenti teszt is igen jókat ír róla.
Az 5520G-ről viszont nem nagyon találtam tesztet. (melegedés?, venti hangereje? , aku kapacitása? , XP-s driverek elérhetősége?

Köszi a hozzászólásokat, tapasztalatokat, javaslatokat!

(#268) MEKK válasza Juhiii (#267) üzenetére

MEKK
(fanatikus tag)

hali
nekem a colin mcrae rally 2005 simán fut rajta. régi játékok meg biztos gond nélkül fognak menni .

(#269) rene85 válasza MEKK (#268) üzenetére

rene85
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Barátnőmnek vennénk ilyen laptopot, a jobban felszerelt fajtából, valamelyik T7xxx procisat. Valami egyéb hibáját felfedeztétek már? A pattogáson kívül? XP tudom hogy megoldható, de nem érdekel, Vista jó lesz rá.

új hsz-t akartam nyitni, de válasz lett belőle.

[ Szerkesztve ]

(#270) MEKK válasza rene85 (#269) üzenetére

MEKK
(fanatikus tag)

nekem nem nagyon. ez a túlemelgedés van még hogyha készenléti állapotból hozm vissza. egyébként hibátlanul működik (kopp-kopp:)).

(#271) n-tek

n-tek
(tag)

Melyik a jobb?

ACER Aspire 5720ZG-1A2G16Mi LX.ANG0X.017
intel centrini duo 1.46Ghz
2 GB Ram
8400GS

ACER Aspire 5720-301G16 LX.AVG0C.006
intel centrino duo 2.0Ghz
1 GB ram
Intel GMA 3100

ezek a különbségek. köcce
az intel centrino duo megegyeik a core2duo-val?

[ Szerkesztve ]

Escape is Just the Begining

(#272) FireKeeper válasza n-tek (#271) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha hébe-hóba játszani is akarsz rajta, illetve hd filmeket nézni akkor 5720zg, viszont ha kifejezetten (valami progi miatt amivel dolgozol) kell az erős proci, akkor a másik. bár én az elsőt venném a kettő közül.

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#273) n-tek válasza FireKeeper (#272) üzenetére

n-tek
(tag)

hébe-hóba jáccanék is
pl:GTA:SA, NBA Live 08, ezek futnának rajta?
esetleg futna rajta a TimeShift? (lowon vagy mediumon)

Escape is Just the Begining

(#274) speedsly

speedsly
(újonc)

Sziasztok!

Az ACER - Aspire 5315-051G12 notiba 0,3 mpixeles kamera van. Mire jó ez, volt már vkinek 0,3 mpix-es felbontású kamerája, jó ez vmire, vagy csak parasztvakítás?

előre is köszi
speed

(#275) Alex91 válasza speedsly (#274) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Miert, mire kell? Webkameranak jo lesz, ez 640x480-as felbontas...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#276) crtudomany válasza Alex91 (#275) üzenetére

crtudomany
(újonc)

Meglepően jó a webkamera minősége,egy videókonf.-hoz nem kell több megapixeles kamera.

Aki így karácsony után ilyet /5920G/ akar vásárolni,az válassza a 602G25MN-konfigurációt,mert ez éri meg legjobban!

A legjobb verzióhoz képest nincs benne HD-DVD meghajtó/a technika amúgy is vesztésre áll a Blu-Ray-al szemben/,digitális televízió vevő.Illetve a proci 0.2Ghz-el gyengébb.

Aki ezeket nélkülözni tudja,ezt válassza! :)) :))

:R :R :R

[ Szerkesztve ]

ACER ASPIRE 5920G 602G25MN CPU:CORE 2 DUO T7500 2.2 GHZ,RAM:2 GB DDR2,WINCHESTER:250GB S-ATA,GRAFIKAI MAG:NVIDIAGEFORCE 8600GT,WLAN ABGN,BLUETOOTH 2.0+EDR

(#277) rene85

rene85
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Halihó. Még mindig az acer gemstone-nak áll a zászló... lenne még kérdésem is. Lehet fel kell tennem a nagy notebookos topicban is. az érdekelne, hogy szerintetek az új gemstone-ok közül melyik a jobb nyitó mechanika: amelyik a "jobbra elhúzom a szürke pöcköt", vagy a "középen megfogom a monitor káváját, picit megemelem és úgy nyílik fel"- design jobb-e? Mindkettő gemstone design, ez biztos, ezt a két félét láttam belőle egyelőre.

Egyéb hibák a gépekkel kapcsolatban?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#278) crtudomany válasza rene85 (#277) üzenetére

crtudomany
(újonc)

Szerintem jobb az 5920-ban alkalmazott megoldás,melyen a webkamera tokját kell felemelni,és ez nyitja ki a reteszt.

Hibaként a nehézkes memóriakártya behelyezést tudnám felróni.

ACER ASPIRE 5920G 602G25MN CPU:CORE 2 DUO T7500 2.2 GHZ,RAM:2 GB DDR2,WINCHESTER:250GB S-ATA,GRAFIKAI MAG:NVIDIAGEFORCE 8600GT,WLAN ABGN,BLUETOOTH 2.0+EDR

(#279) csaszi72

csaszi72
(tag)

[link]
itt megvolt hozzá minden!
Köcce mindenkinek a helpet :C

(#280) pkoncz

pkoncz
(újonc)

Sziasztok. Van valakinek tapasztalata az Acer Aspire 2920-al. Elolvastam az egésze fórumot, de erről nem sok volt. Nekem (helyesebben a lányomnak, egyetemista, koleszba megy) kellene egy subnoti max, 2kg, 12" képernyő még OK. Ezért kóstolgatom ezt az Acert.

(#281) Pöttömpankóc

Pöttömpankóc
(újonc)

[Adj fel egy apróhirdetést, légy szíves. Szakmai témában ilyennek nincs helye. - peterkeT]

[ Módosította: peterkeT ]

(#282) rene85 válasza rene85 (#277) üzenetére

rene85
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Konkretizálódik a dolog. Ma az usanotebookban megnéztem a 4920-ast, és jó. már csak egy valami foglalkoztat. 4 gigát bele lehet passzírozni a gépbe? 965-ös chipset...

(#283) Bendeboy

Bendeboy
(újonc)

Szevasztok!

aspire 5720z használók figyelem!
Következő észrevételem lenne a notimmal.
3hete még egy Xp futott a gépemen ami az Intel GraphicsMedia acc.X3100as videokarim memóriáját 350Mb felettinek látta.
Azóta lekerült az Xp és a Vista, Ultimate verzióját használom.
Na most ez a rendszer csak 250mb-ot lát ugyanazon karinál. :O
Hallottam valami olyasmit, hogy a karinak dinamikus memóriája van. :F Hogy lehet rábírni a maximum kihasználtságra?
Bárki ha tud segíteni előre is köszönöm.
Ja! és 1etértek Joepapával, szerintem is butított a Bios setup.. ez túl kevésnek tünik.

Ui:
Hangrecsegés problémával küszködőknek tudom ajánlani a hangkari processzor sebességének max.ra állítását (Szükséges alkalmazások: Empowering framework - acer ePower management ill. eSettings managementet.. ezekkel kalibrálható)

(továbbá az eszk.kez > merevlemez > tulajdonságok > házirendek > Írási gyorsító tár-jobb telljesítmény engedélyezését.) nekem megoldotta. "kopp-kopp" :))

sok sikert.

...vége

(#284) MEKK válasza Bendeboy (#283) üzenetére

MEKK
(fanatikus tag)

Hi.
Én ugy tudom akkor fogja kihasználni a maximumot ha szüksége van rá, ha nincs akkor feleslegesen nem vesz annyit el a memóból.

(#285) vigh gabor

vigh gabor
(újonc)

Sziasztok!

Nemrégiben vásároltam egy aspire 5920G-t.
Az lenne a kérdésem, hogy hol tudom benne aktiválni az infraportot, és a bluetoothot?
Mert elvileg lenni kellene benne, de én nem találom.
Ha valaki tudna segíteni az nagyon jó volna, mert én kifogytam az ötletekből :(
Előre is köszönöm!

(#286) crtudomany válasza vigh gabor (#285) üzenetére

crtudomany
(újonc)

Hello!

1.A bluetooth ikonjának a tálcán kell lennie,ha bekapcsolod.
2.Start-Vezérlőpult-Hardver és Hang -itt is meg kell hogy találd a Bt.-t. :) :Y

Az infrát nem tudom,hogy kell bekapcsolni vistán,bár fogadni mernék,hogy az "elavult" kommunikációst eszközt nem tudja kezelni :(( :(( :(( :((

Remélem tudtam segíteni!

(#287) vigh gabor válasza crtudomany (#286) üzenetére

vigh gabor
(újonc)

Hali!

Köszi szépen a segedelmet, de ott sem találtam semmit.
Tehát, nincs benne. :(

(#288) crtudomany válasza vigh gabor (#287) üzenetére

crtudomany
(újonc)

Mi a pontos típusa?
Azt tudom,hogy minden 5920-ban kell lennie bt-nak.
Ha nem tudod a típust,írd le a proci teljesítményét,a ram méretét,a videókártya típusát,a winchester nagyságát,milyen wifi szabványt támogat stb.

(#289) ssmet válasza csaszi72 (#251) üzenetére

ssmet
(újonc)

Helló csaszi72!
Én a www.driverzone.com weboldalt ajánlanám.
Van ott nagyon sok driver főleg XP-hez.
Jó szórakozást az új XP-del.
(Én a Windows XP Winter ajánlom figyelmedbe, ha legközelebb telepítesz OP-t ezt tedd nagyon jó!!!)

ssmet

(#290) ssmet

ssmet
(újonc)

Van valakinek tippe, hogy lehet az Acer Aspire 5720Z modelljében beállítani a BIOST CD- BOOT-ra???
A BIOS settings BOOT menüpontján csak USBHDD, USBCD-ROM... van.
De az a bibi, hogy még azok egyikét sem lehet átállítani. :W

A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!!! :))

[ Szerkesztve ]

ssmet

(#291) Bendeboy válasza ssmet (#290) üzenetére

Bendeboy
(újonc)

a gépünk ua. sztem a BIOS is ua...
nekem lehet, tuti a tiéden is amint lát6od.

Ya még vmi: a pgUp/pgDn al tod variálni... de ha rosszul emléxem a BIOS alján ottvan a segítség () a képen ez pont nem látszik)
:C

[ Szerkesztve ]

...vége

(#292) ssmet válasza Bendeboy (#291) üzenetére

ssmet
(újonc)

Köszi a segítséget!
Amúgy az F6 és az F5 billentyűkkel lehet változtatni.
Hát erre soha nem jöttem volna rá. Nagyon bonyolultan csinálta az Acer.
A régi gépemben Phoenix Award Bios volt és én ahhoz vagyok hozzá szokva. Azon nem így van. Ki hitte volna, hogy ezt kell megcserélni. Ilyen gépet még nem csináltam.

Amúgy kellene még egy segítség mit csináljak, ha felinstaláltam a Vista Ultimate-et a haverom gépére és a hang nem megy. Ez a Vista két gépre is fel van instalálva és szépen megy.
Kitöröltem és újból instaláltam, de így sem megy a hang. Úgy fel b betűzött. :Y
Elég egy hang driver? :F
De az is van így sem megy. Most mihez kezdjek pontosabban mihez kezdjen? Neki már nem kell újra XP.
Köszi a segítséget! :)

ssmet

(#293) ssmet

ssmet
(újonc)

acer aspire 5720z-ben ugye nem lehet procit cserélni?
amúgy az IDE bekapcsolással komoly, hogy fel lehet telepíteni XP-t?
ez működik is rendesen?
csak azért kérdem, mert nem nagyon merem feltelepíteni. ha nem lesz jó? megint telepítsek vistat? erre nekem nincs időm. tehát jó lenne olyantól válasz aki kicserélte a vistat xp-re és 100%-osan működik rendszere. nekem úgy nem kell, hogy nem megy wifi, bluetooth, webcam ...stb
Válaszokat előre is köszönöm!!!

[ Szerkesztve ]

ssmet

(#294) ssmet

ssmet
(újonc)

Akinek xp kell az alábbit tegye:
1. Install Windows XP
2. Töltsd le az alábbi a driverokat:
1. http://files.soulpass.com/acer/realtek_hd_audio_driver.zip
2. http://files.soulpass.com/acer/intel_chipset_driver.zip
3. http://files.soulpass.com/acer/intel_graphics_driver.zip
4. http://files.soulpass.com/acer/atheros_wireless.zip
5. http://files.soulpass.com/acer/broadcom_ethernet_driver.zip
6. http://files.soulpass.com/acer/launch_manager.zip
7. http://files.soulpass.com/acer/touchpad_synaptics_9.1.11.0_XP32.zip
8. http://files.soulpass.com/acer/acer_empowering_framework_2.03.2015.zip
9. http://files.soulpass.com/acer/acer_epower_management_2.00.2017.zip
És már mégegyszer nem akarom látni ezen a fórumon, hogy valaki az írja "nem megy 100% az Acer Aspire 5720Z-n az XP."!!! Én a Windows XP Winter Edition rendszert ajánlom!
Én most a Windows Vista Ultimate rendszert használom. Csak próbának volt XP-m, mert idegesített, hogy azt írjátok, hogy nem működik 100%-osan.
Sok sikert mindenkinek!!! :C

ssmet

(#295) hegyi.balazs

hegyi.balazs
(újonc)

Helló!

Valaki segítsen abban, hogy miért nem látszik a monitoron a külső hangerőszabályzó használatakor a hangerő nagysága (a zöld kis csíkokra gondolok).

Felraktam az xp-t, tököltam vele 3 napot, persze csak utáma találtam meg a fórumot.
Az install után látszott, azóta felraktam és beállítottam egy rakás dolgot, de nem tudom hogy mi okozta hogy eltűnt. Van egy gyanum, hogy a e-cuccok okozták.

Egyébként köszönöm a 5720z-s hozzászólásokoat, a pattogó hang nekem is volt és soha nem jöttem volna rá a winchesteres machinációra.

(#296) ssmet válasza hegyi.balazs (#295) üzenetére

ssmet
(újonc)

Úgy érted, hogy nincs ott a hangerőszabályzó?
Gondolom a hang se szól.
Húzd le a Realtek HD Audio High Defination Driver-t.(előző üzenetem linkei közt ott va az is)
Ez segít, ue.volt nekem is a probléma.
Ja és még az, hogy az internet nem ment.
Tudsz -e nekem segíteni mi okozza ezt?
Vissza tettem a vistat és megy, de xp-nél nem megy.
Amúgy milyen XP-t tettél? Professional? Tegyél inkább Winter-t vagy Pluto-t.
Ezek a legjobb változatai a Windows XP-nek. Kár, hogy nem megy a netem xp-vel.
Mindent megcsináltam találtam Acer XP drivereket is, de az ami kell nincs.

Szevasz sok sikert kívánok!!!

ssmet

(#297) hegyi.balazs válasza ssmet (#296) üzenetére

hegyi.balazs
(újonc)

Nem, a gép oldalán lévő poti használatakor, előtte volt a képernyőn egy zöld kis csíkokból álló nem toom mi, ami mutatta, hogy épp mennyire hangosítottam fel vagy halkítottam, le. Hang az van, minden tökéletes, csak szeretném látni, hogy épp hol tartok a szabályoásban, amikor használom azt a potit, mert végtelen mind a két irányban.

(#298) hegyi.balazs válasza ssmet (#296) üzenetére

hegyi.balazs
(újonc)

Nekem professional van fent, mert sulis, és a mikrofos teljesen hivatalosnak látja, így tudom gondnélkül frissíteni, igazából nem is hallottam azokról amiket mondtál :)

Nem tudom mi lehetett a probléma, én wifin keresztül használom és tökéletes minden, de nem csak ez, hanem minden a géppel, kivéve azt az apróságot, de az is jó volt az elején.

Szerintem próbáld meg újra felrakni, előtte ments egyet ghostal és akkor 3 perc alatt visszakapod a vistát, ha mégsem jön be a xp. Talán a driverek, amiket használtál azok is befolyásolhatták, én már nem lepődök meg semmin. ha az segítség elküldhetem azokat amiket én használtam. Mennie kell, ha nálam jó, akkor ott is jónak kell lennie.

(#299) ssmet válasza hegyi.balazs (#298) üzenetére

ssmet
(újonc)

Akkor elküldhetnéd azokat a driverokat.
Fogalmam sincs mi lehet azzal a hangerőszabályzóval.
Ha azelőtt ment akkor nem a CD hibája okozta a gondot.
A winter és a pluto komolyan van, bár nekem is furcsán hangzott. Amúgy nagyon szépek a Pluto Aero skint is tud használni.

Ja wifin 100% -osan megy azt próbáltam, mert a szomszédunk azt használ és kipróbáltam nála. De localon nem megy.
Neked is Acer Aspire-ed van?

ssmet

(#300) ssmet válasza hegyi.balazs (#298) üzenetére

ssmet
(újonc)

Rájöttem miről beszélsz.
Mikor hangosítod a gép oldalán lévő hangerőszabályzóval akkor a géped a képernyő alján mutatott egy zöld síkokból álló én sem tudom mit, legyen a neve grafika nélküli zöld grafikon.-t.
Ha azelőtt Vistad volt és ment akkor több, mint valószínű, hogy nincs megfelelő xp driverod.
Nekem mutatta ehhez istaláld fel a Touchpad Drivert tuti fog menni.
És a Empowering Technology-t is instaláld, védi a noteszgéped aku feszültségének gyengülését/merülését.
Megtalálod egyik hozzászólásomban a linkeket.

[ Szerkesztve ]

ssmet

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.