Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hiszen ez nagyszerű ötlet, ez az igazán környezetbarát megoldás. :C
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy nyáron hova megy a meleg, talán a reaktorba? :F
Vagy nyáron már nem 60 fokos vizet küldenek be, és akkor nyugodtan végigmehet nem lesz akkora fűtőértéke az épületben, de hűsen tartja a procikat? Azért a víz megforgatásához elég sok energia kell, nyáron már kevésbé környezetbarát.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2) Geönczy

Geönczy
(fanatikus tag)

Ez jó. De ne zöld trend legyen hanem cél amelyet előrelátóan készítenek.
Kendek: Melegfürdőbe vagy strandra :DD

[ Szerkesztve ]

CSS (Hun)Bloodkiller

(#3) Kendek válasza Geönczy (#2) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szal aszondod, hogy ott már úgyis sok a meleg, nyáron nincs suli, viszont akkor is odajárnak majd, mert az épület mellett strandot üzemeltetnek termál medencével? :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#4) P00By válasza Geönczy (#2) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Ötletes, már régebben is volt szó erről!

(#5) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a víz /hűtőfolyadék / mitől lesz 60 fokos ?

Az élet kegyetlen .

(#6) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Aquasz@r :O

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#7) P00By válasza lezso6 (#6) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

:U :D

(#8) TESCO-Zsömle válasza lsc (#5) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolom a hűtött cumók leadta hőtől, aztán ugyanattól lesz 65°C-os is.

A 65°C-os vizet aztán beküldik a hőleadóba, ahol lehül 60°C-osra, vagy az alá. Utóbbi esetben visszakeverhetnek az esetleg 55°C-os vízhez a kimeneti 65°C-osból, ha szükséges.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#9) Geönczy válasza Kendek (#3) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Na látod tervező mérnöknek kéne elmennünk. Komplex szolgáltatásprogramcsomagokat alakítunk ki bármiből :C

CSS (Hun)Bloodkiller

(#10) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én vagyok Magyarországon az IBM bladecenter javító technikusa, remélem nem sokára találkozok nemsokára velük :DD

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#11) akosf válasza bacsis (#10) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tuti neked kell majd tesztelned a fűtött medencék hőmérsékletét... :D

(#12) lsc válasza TESCO-Zsömle (#8) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A tervek szerint az alkatrészek hűtéséül szolgáló rendszerbe 60 fokos vizet juttatnak be, ami – felvéve a processzorok által termelt hőt – 65 fokosra melegszik fel.
Lehet hogy félreértem, de szerintem külső forrásból van a 60 fokos víz .

Az élet kegyetlen .

(#13) bacsis válasza akosf (#11) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagy királyság lenne :DD

(#14) Thrawn válasza lsc (#12) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem érted félre, viszont azt a vizet csak egyszer kell felmelegíteni, utána a szerverek szinten tartják.

Different songs for different moods.

(#15) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Az IBM-nek nincs valami épkézláb ötlete arra, hogy ezt a nyári meleget és nemcsak a kinti melegre gondolok, hanem a gép által termelt hőre, ami a vill.energiahálózatból származik, eltenni télire? Egyébként télen nem kunszt újrahasznosítani a felvett energiát, igaz léggel, de nálunk is melegebb ez a szoba ahol a gép működik, mint a többi, így kétszer hasznosítjuk a vill.energiát. :)

(#16) Daveedka válasza bacsis (#10) üzenetére

Daveedka
(tag)

bacsis te titkolsz vmit előlünk :D

(#17) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vazz:Y
még a végén oda jutunk, hogy az én testem energiájából fogom táplálni a gépemet..nemár ;]

de maga az 5let teccik. szvsz roppant hasznos....

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#18) lsc válasza Thrawn (#14) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk erre nem gondoltam, köszi .

Az élet kegyetlen .

(#19) Lenry válasza bacsis (#10) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor tessék majd húslevest keringetni benne, vagy valami ilyesmi :DDD

a témához: nekem tetszik az ötlet, tipikusan az az "ez eddig miért nem jutott senkinek eszébe?"

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#20) bacsis válasza Lenry (#19) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos megdícsérnének a mérnökeim :DDD

(#21) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Valamilyen szinten muszaj volt ezt meglepniuk, mivel ahogy olvastam, eddig a hutes volt a gyenge lancszem, az hatraltatta a blade-ek terjedeset.

Hiaba epitheto majdnem 2x annyi processzor egy rackszekrennyi helyre blade cuccokbol, mint 1U szerverekbol, ha muszaj kihagyni koztuk egy csomo helyet, hogy ne melegedjen tul a szekreny.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#22) KMT válasza Thrawn (#14) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Szóval zárt rendszer lenne?
Mekkora teljesítményről van szó? Szerintem ez édeskevés egy egyetemi épület felfűtéséhez.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#23) Kantorpe

Kantorpe
(tag)

Ez nem uj, mivel a svajcban levo egyik IBM sajat szerverterme a kozvetlen melette levo varosi uszoda medenceinek a vizet futi, mar eleg regota.

Szereny 1 milliard koruli beruhazas volt, dollarban.

Itt irnak rola [link]

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#24) - = Zk = - válasza Kantorpe (#23) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

besz.ok:Y
énmeg szenvedek folyamatosan a melegedéssel :W lehet rákötöm a hálózatra, és 16kert ellátom hideg-meleg vizzel egyaránt :C

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#25) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nem semmi milyen AquaPark lesz ez :D

Az elképzelés meg nem friss találmány, szép szám lesz a végösszeg.... :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#26) DroneZ

DroneZ
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

eszes megoldás, de nem hinném, hogy ez lenne a jövő fűtőanyaga :DD habár a prescottra gondolok (ami ugyan nem szerverproci) de tökéletesen lehet vele fűteni :DDD

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! | muszáJ?

(#27) brd

brd
(PH! kedvence)

Az a szép az egészben, hogy a (mozgó alkatrészeken kívül), egy számítógéphez szükséges energia tulajdonképpen teljes egészében hővé alakul át a gépben, ezért "2x" lehet felhasználni azt az energiát. ;) Jelenleg ez a hő jórészt a szabadba távozik világszerte, sőt, rengeteg helyen külön klíma van a serverek számára, így az azokhoz szükséges energia nagyrészét is meg lehet takarítani.

One trend a day keeps the doctor away

(#28) - = Zk = - válasza brd (#27) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elgondolkodtató, de igaz. mozgóalkatrészek nélkül hőt termel ;)

(#29) Macilaci457

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Diplomamunkának se lenne rossz. :D

Ha azt állítják, hogy 5 fokot fűt a közegen a szerverpark, és mindezt fűtésre használják, akkor ott van a kb 0,8 m/s víz, akkor ezzel ha jól számolok 6386,23 W hőt nyerhetnek. Hm... Ezzel azért már lehet fűteni egy-két jól szigetelt helyiséget.

[ Szerkesztve ]

(#30) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Nem semmi, miket nem találnak ki.

(#31) DraXoN válasza Lenry (#19) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem ez már akkor eszembe jutott amikor még itten a panelházakhoz külön semmire se jó fűtőházakat építettek (és ez már nem most volt)... én már akkor mondtam, hogy lehetne valami értelmesebb pl. valami szuperszámítógépet használni vízmelegítésre!
Azért drága a távfűtés mert csak arra épül a hő termelése, hogy a beszedett díjból hőt csináljanak... régen a hő többnyire csak mellékterméke volt a szomszédos gyártelepnek...

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#32) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a terveket bacsis készítette :DD :DDD :DD

DOMy

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#33) nyunyu válasza DraXoN (#31) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Azért drága a távfűtés mert csak arra épül a hő termelése, hogy a beszedett díjból hőt csináljanak... régen a hő többnyire csak mellékterméke volt a szomszédos gyártelepnek...

Ez logikus lenne, de abszurdisztanban termeszetesen nem igy mukodik.

Konkretan azert (is) draga a Fotav, mert dragabban KELL atvennie a hulladekhot az Elmutol, mint amennyiert a sajat futomuveikben termelhetnek.

Kedves politikusaink ugyanis igy oldottak meg, hogy az aramszolgaltatoknak meglegyen a privatizaciokor garantalt x% nyeresege, de a villany arat nem emelhetik nagyon, kulonben megharagszanak a valasztok. :W

(Egyebkent pont ma huztam fel magamat a Fotav juniusi hirlevelen, amiben 12+1 ervet kamuznak ossze, miert nem eri meg levaltani oket. Akkora ordas f@szsagokat irkaltak, hogy bizisten azonnal belinkelnem, de meg csak az elozo olvashato a weblapjukon.)

[ Szerkesztve ]

(#34) blackrulz válasza - = Zk = - (#24) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

ez se mai darab ;)

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#35) Mr.Csizmás válasza blackrulz (#34) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak a képeket néztem, de ennek a megvalósítása egy egész gépterem lenne?

más: vízhűtés radiátor mennyit javítana a szobám fűtésén télen? Mondjuk egy kis prime95/orthos-al megtámogatva.

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#36) brd válasza Mr.Csizmás (#35) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Sokat (géptől függően olyan, mintha egy kb. 100-500W-os hősugárzó működne), de mindegy, hogy milyen a hűtés, attól nem termelődik több, vagy kevesebb hő a gépben. Sőt, a vízhűtés szivattyúja is a szobát melegíti.

One trend a day keeps the doctor away

(#37) blackrulz válasza Mr.Csizmás (#35) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

nem. itt csak pár gép az alagsorban hobbiból meg valami szerver amin az oldala van. elveben ennyit hűt csak.

nekem régen volt 8800 gtx sli egy kissé meghúzott e6600 társaságában (3600MHZ) vízzel. érezhető volt hogy melegebb van, kellett is a két dual radi, sőt még néha az is kevéske volt. viszont ez nem ad a léghez képest jelentősen több hőt. kb annyit amennyit a pumpa disszipál, az meg pcsfüst, levegővel egy krafotsabb gép ugyanúgy dob jópár fokot a szoba levegőjén.

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#38) Badman 4ever válasza bacsis (#10) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Te fogod tesztelni a keringetést valami trutymóval és írhatsz arról is tesztet. :DDD

(#39) Mr.Csizmás válasza blackrulz (#37) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vizet tervezem bekötni, és úgy tuningolni :)

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#40) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egész ötletes a koncepció, de a szerverek termelnek ekkora hőt?
Mert ha igen, akkor inkább a fogyasztásukat kéne redukálni.... :U

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#41) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon jól sikerült a cikk címe, de a technikai megoldás is figyelemre méltó.

Milyennapvan?

(#42) nyunyu válasza bartucc (#40) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Egész ötletes a koncepció, de a szerverek termelnek ekkora hőt?
Mert ha igen, akkor inkább a fogyasztásukat kéne redukálni....

Csokken az folyamatosan, ahogy csokken a csikszelesseg, pl. 45nm-es 6 magos Xeonok nem zabalnak tobbet, mint az eggyel elozo 4 magos szeria.

1-2 processzornal nyilvan nem erdemes a melegedessel veszodni, gond csak akkor van, amikor 100+ proci kell egy renderfarmba, ott mar boven 10kW-os tetel a fogyasztas.

(#43) - = Zk = - válasza blackrulz (#34) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:Y valóban nem semmi :R

mivel naponta vízzel dolgozom (kb 250-75.000 m3-ig). lehet sikerülne is valamit kiokoskodnom ezek tudatában :C

(#44) Georgie1224

Georgie1224
(kvázi-tag)

Ez se teljesen új hír, mert már pár hónapja is volt hasonló.

Az ötlet viszont teljesen elnyerte a tetszésemet akkor is.
Nekem a videókari ami hőt termel, az érezhető a szobában, hogyha belépek egy másikból
Egy 8800GTS OC-m van ami azért elég durván tud termelni meleg levegőt.
Én is gondolkodtam már rajta, hogy valahogy hasznosítsam, de ahhoz sokat kellene befektetnem.

Gigabyte X85A-UD5, i7 950, Corsair XMS3 12Gb , Ati 6970 , LOGITECH MX518, GENIUS SLIMSTAR PRO SCROLL, SAMSUNG EX2220.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.