Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) megint én

megint én
(őstag)

LOL, én meg amikor láttam ilyen szemcséket, azt hittem a VGA-m a szar...

(#2) Yutani válasza megint én (#1) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Volt para, mi? :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#3) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Imádom Abu ilyen jellegű cikkeit, mert az átlag laikus is rálátást nyerhet, ezeknek folyamatos olvasgatásával.

(L) Atiradeonika (L)

(#4) megint én válasza Yutani (#2) üzenetére

megint én
(őstag)

Több helyen, főleg az unigine heavenban voltak ilyen szemcsék, főleg az ágyúgolyókon...

(#5) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

"A DirectX 11 a Windows 7-ben került bevetésre még 2009 októberében. Azóta már 22 darab játékprogram használja a rendszer előnyeit, vagyis az adoptáció nagyon gyorsnak mondható"

Azért ezen mosolyogtam kicsit. :)

(#6) megint én válasza megint én (#4) üzenetére

megint én
(őstag)

Volt anno Drizzt kollégánál is ilyen, ezt a képet konkrétan onnan vettem, de nekem is rengeteg ilyen volt

[ Szerkesztve ]

(#7) Kissjeno

Kissjeno
(tag)

Na jól járnak a videókártya gyártók, jó pénzé kihozzák a 11.1-es kártyákat.

(#8) tiborandras válasza Angel1981 (#5) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

jaja, havi ~1 jatek. durva mennyiseg :DDD

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#9) brian1987

brian1987
(kvázi-tag)

Én DX 12-ig nem váltok karit.
Am meg szerintem elég most a DX 11 is. :DDD

Csak ESTE vagyok elérhető. :)

(#10) Mozsa válasza tiborandras (#8) üzenetére

Mozsa
(tag)

És már 2009 őszén hibbant volt, aki nem radeont vett a dx11-es játékok özöne miatt. :DDD

(#11) smkb

smkb
(senior tag)

"Azóta már 22 darab játékprogram használja a rendszer előnyeit, vagyis az adoptáció nagyon gyorsnak mondható"

Ezen berittyentettem én is... :) Hány játék is jelenik meg átlagosan naponta (AAA, Indie, Pop Cap, kis stúdiók stb...)? Nem 1... vagyis akkor ez 1% alatt van..valóban kedvelt és sikeres, de legfőképp látványosan és észrevehetően adoptált a játékokban :)

(#12) cskamacska válasza tiborandras (#8) üzenetére

cskamacska
(őstag)
LOGOUT blog

No igen, kifejezetten O.o képet vágtam a mondat olvastán, Abu technokrata elragadtatása ezért meglátszik. ;) (de addig jó nekünk míg szereti a munkáját :R )

A szomorú valóság ezzel szemben az, hogy a Wikipédia DX10/10.1/11 listája szerint az elmúlt 4 évben a játékok csak elenyésző része lépett túl a DX9-es megkötéseken, és általában akkor sem mutattak fel semmi többet pár csoffadt fény-árnyék effektnél. :(
Nekem leginkább az Assassins Creed esete tetszett, ahol az első rész kapott még DX10.1 javítást is, ehhez képest a folytatások már simán DX9-ben lettek portolva PC-re. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

(#13) ftc válasza cskamacska (#12) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még 1 darabig lesz DX9 sajnos....A következő szint ugrás akkro lesz mikor a konzolokban is erősebb GPU lesz

(#14) Angel1981 válasza brian1987 (#9) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Most viccen kívül; lesz egyáltalán DX 12?
Illetve lenne értelme? :F

ftc: +1 :K
Azért remélem, hogy kb. 2 év, és itt lesz az X360 és PS3 utódja...
Egyébként akkor sem biztos, nagy örömünk lesz nekünk, PC-seknek, ha a játékok nagy része továbbra is ilyen hanyag konzolport lesz... :(

[ Szerkesztve ]

(#15) adamssss válasza Angel1981 (#14) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Na jól van... Már kezd is elavulni a gtx570-em...vajon miért nem lehetett ezeket integrálni a dx11.0-ba. Csak nem a marketing áll a háttérben? :)

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#16) flugi

flugi
(tag)

csak én nem látok különbséget a két kép között a quadmergeriq.jpg képen?

(#17) eziskamu válasza Angel1981 (#14) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Hát ha át akarnak lépni Raytrace eljárásra, akkor biztosan :)
Az lenne a jó ha a dx11 utódai inkább a (pl a cikkben említett) hibajavításokra koncentrálnának, de ugye ezügyben a Microsofton kívűl valamennyire a gyártó is illetékes, de azért az Unified Shader korában nem tudom mennyire kell az említett problémához is hardveres támogatás (kivéve ha a sebeségre erősen negatívan hatna a szoftveres módosítás), és mennyire hajlandóak egyáltalán szoftveresen javítani a gyártók ezen dolgokat, vagy a piaci érdekek miatt új dx11.1-es kártyákkal jönnek elő (mint ahogy eddig is történt)
Mondjuk mondom ezt tök laikusként, és tudom egy GPU nem csak shaderekből áll és azok képességei is nagyban eltérhetnek.

(#18) aDamker

aDamker
(fanatikus tag)

Ugy latom, itt paran nincsenek tisztaban a jatekok fejlesztesi idejevel. Csakis a nagy kiadok engedhetik meg maguknak, hogy egy tech teamet alakitva, csak a grafikus engine fejlesztesere dolgoztassanak programozokat. Akinek nincs ra penze, azoknak nagyon rizikos lehet az uj engine fejlesztese idoben, es nem mindenki vallalja be pont ezert. Ezenfelul plusz munka az, hogy a programnak minel nagyobb celkozonseget kell elernie,mert ha csak a windows 7 es dx11es kartyaval rendelkezoket fogjuk meg, akkor azon emberek joreszet akik nem rendelkeznek a celhardverekkel, vagy software-el, azokat kizarjuk a fizeto kozonsegbol. Ez uzletileg rossz strategia sztem.

(#19) Typhoon47 válasza flugi (#16) üzenetére

Typhoon47
(senior tag)

én sem látok semmit.... de néztem vagy 4 percig h most mi van, de semmi..

tYp. - Datsun 240Z / Mondeo / L200 | FilmBuzi + SorozatJunkie © 1992 -

(#20) stevve válasza megint én (#6) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt hittem, valami eget rengető hibára gondoltál, de hogy az a kis légypiszok... fel sem tűnik futó alkalmazásnál, nem hogy a VGA-t meggyanúsítsam azzal, hogy rossz. :DDD

Amúgy jó az a Dx9 még. Nem tudom, sokan mit néznek játék közben, de én a játékot játszani szoktam, márpedig a F.E.A.R. 3 is igen jó lett és a Crysis 2 is Dx9-ben.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#21) eziskamu válasza megint én (#6) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Pár pötty ki lett hagyva ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#22) ndavid válasza Typhoon47 (#19) üzenetére

ndavid
(HÁZIGAZDA)

Éppen ez a lényeg, h nem látsz különbséget :K a képminőség nem romlik észrevehetően, viszont kevesebb munkával jár az előállítása:
"[a lényeg] ... hogy a négyes pixelblokkokon dolgozó grafikus processzorok kevesebb felesleges ellenőrzést hajtsanak végre a háromszögek vizsgálatánál. [...] a grafikonon látható, hogy jelentős az előrelépés az összevonás nélküli megvalósításhoz képest, és a képminőségben sem vehető észre minőségromlás."

[ Szerkesztve ]

"Riding a fixed gear will make you a stronger, smoother cyclist... and it is a ton of fun!" (SB) × Don't panic!

(#23) RyanGiggs válasza stevve (#20) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Szerintem is teljesen tökéletes mind a két játék grafikája!! :K

Ehhez a DX11.1-hez csak annyit, hogy akkor jöhetnek a 11.1-es vga karik is! :(((
Aztán meg persze a DX12-esek is....!! :O
Mondjuk én eleve azt hittem hogy a Win8-al már érkezik a DX12!
De nem, fussunk még egy kört, elöbb persze legyen DX11.1 na majd aztán 12!

[ Szerkesztve ]

(#24) Abu85 válasza flugi (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez a lényeg. A szöveg leírja, hogy a quad-merging gyorsít miközben a minőségben nem igazán lehet változást észrevenni.

(#5) Angel1981: Az adoptáció sebességét tekintve a DX11 a leggyorsabban alkalmazott API a történelemben. A megjelenése óta 21 hónap telt el, és ez 22 játékot eredményezett. Semelyik API nem terjedt ilyen gyorsan.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#25) Angel1981 válasza adamssss (#15) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Hát igen, kicsit valóban ilyen szaga van...
Hirtelen máris "elavult" lett a DX11, tele hibával, de semmi gond, a DX 11.1, na, az aztán tuti! :(((

(#26) Cannabis7 válasza RyanGiggs (#23) üzenetére

Cannabis7
(tag)

hova még a dx12? az ráér 5-6 év múlva

(#27) JetiRulez

JetiRulez
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az újítás minden bizonnyal hasznos lesz, ha felesleges számításokat drasztikusan csökkenti. Az utolsó képnek viszont értelmét nem látom, ugyanis az égadta világon semmilyen minőségbeli különbséget nem lehet észrevenni a 2 figura között.

Életemben nem is játszottam még DX9-nél fejlettebb játékkal. Majd lesz rá alkalmam...majd.

Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

(#28) DemonDani válasza RyanGiggs (#23) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

El tudom képzelni hogy a DX11.1 legnagyobb előnye az lesz, hogy eladhatóvá teszik az új grafikus kártyákat vele... Business Is Business

(#24) Abu85
Nekünk soha semmi nem kell ami nem lassítja hanem gyorsítja a gameket... csak nézz körül.
DX11 is lehetne gyorsabb mint a DX9es gamek, ha a képminőség hasonló szinten marad, de betesznek egy rakat olyan effektet ami megkönnyíti az életüket aztán kész, mehet is a DX11 plecsni mert csoda szép a dinamikus árnyék :DDD 1 esetre emlékszek mind a mai napig (nem ez az egy van) az a csodás Assasins Creed, aminek tudjuk jó, mi lett a vége...

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#29) Endreas válasza DemonDani (#28) üzenetére

Endreas
(tag)
LOGOUT blog

;)

Jó cikk! Mindig tanul az ember valamit!

(#30) gb4400

gb4400
(senior tag)

Őszintén szólva, engem a sima DX11 sem érdekelt, nemhogy az új. Csak néhány régebbi játékkal szoktam játszani, DX10-esből is csak egy játékkal játszottam. Emiatt biztos nem fogok új VGA-t venni.

A tejet a tőgyfáról szüretelik!

(#31) RyanGiggs válasza DemonDani (#28) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Még szép, az a lényeg, hogy eladhatóvá váljanak a HD8xxx-as sorozatok!
De most akkor kik fogják megvenni az "elavult" HD7xxx-es szériát DX11-el,
amikor nyakunkon a Win8, a DX11.1-el!!!? ;]

(#32) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

És gondolom a DX11.1 az nem megy majd a DX11-es kártyákkal :U

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#33) Abu85 válasza Cyberpunk (#32) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért ... mire számítottál? ;]

(#28) DemonDani: A Skyrim ilyen lesz pl. Ott a DX11-et csak gyorsításra használják fel a fejlesztők.

(#31) RyanGiggs: Szerintem az AMD GCN architektúrája DX11.1 lesz. Ezt az is alátámasztja, hogy az MS is számos Tahiti GPU-t kapott a Fusion Dev. Summit után. Nekik szvsz a felület tesztelésére kell. Ha nincsenek is kész a végleges speckók, akkor is van már valami draft specifikálás, ami segít a GPU-kba való beépítésben.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#34) RyanGiggs válasza Abu85 (#33) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Tehát szerinted a HD7xxx-es széria már támogatni fogja a DX11.1-et? :F

(#35) Endreas válasza RyanGiggs (#34) üzenetére

Endreas
(tag)
LOGOUT blog

Logikusnak tűnik, de a $ diktál nem a logika! :B

(#36) Cyberpunk válasza Abu85 (#33) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát erre ;]
Arról nem tudni hogy melyik generációtól lesz ez HD7xxx vagy GTX6xx :F

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#37) Abu85 válasza RyanGiggs (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha vannak Draft speckók akkor simán elképzelhető. De azt tudjuk, hogy a HD 7000 sorozatban lesz GCN, VLIW4 és VLIW5 GPU is, szóval a DX11.1 támogatása csak a GCN-en belül várható. Általánosan kizártnak tartom, hogy a régi VLIW rendszereket átdolgozzák a DX11.1-ért.
Az új GPU architektúráról ennyit tudunk: [link] - Ebből már látszik, hogy az LDS 64 kB-ra nőtt, holott a DX11-ben 32 kB a követelmény. Nyilván valamiért nem a régi speckókat követi.

(#38) Eddie141

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudnék olyan kulturált kifejezést találni, ami illene az érzéseimre. Be k@phatj.. De komolyan. Pénzhajhász banda.
Lassan megint ott fogunk tartani, hogy egy konzol jobb befektetés lesz, mert van akinek fél év után kellene leváltania a teljesen új gépét. Fárasztó.

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

(#39) DemonDani válasza Abu85 (#33) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze most még ez a hivatalos álláspont, de majd jön, hogy óó ez egy nagyon jó effekt ez kell bele mindenképpen, vagy háát még sem olyan jó, valamelyik cég érdekeit nem szolgálja túlságosan, inkább kukázzuk, túl sokba kerül :DDD

asd fgh jkl éáű

(#40) Plazmacucci válasza Abu85 (#33) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

"A Skyrim ilyen lesz pl. Ott a DX11-et csak gyorsításra használják fel a fejlesztők."

A kis teljesítményű kártyákon is gyorsul? Mondjuk 4870 és 5770 egy teljesítmény durván, a DX11-es karin gyorsabb lehet elméletileg?

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#41) X Factor válasza Plazmacucci (#40) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Igen.

(L) Atiradeonika (L)

(#42) robyeger válasza Abu85 (#37) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

szerintem elég ciki lenne az AMD-nek, ha az új Trinity APU-ja nem támogatná a DX11.1-et, szerinted nem?

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#43) Abu85 válasza robyeger (#42) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha a Windows 8 hamarabb megjelenik, mint a Trinity, akkor igen. :)

(#44) RyanGiggs válasza Abu85 (#37) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Ha azt vesszük lehet hogy fogja tudni.
Viszont ha azt nézzük, sok értelme még nincsen,hisz csak a hardware után
1 évvel érkezik a szoftware (Win8), ami tudja majd kezelni,és
onnan még ki tudja hány hónapot kell várni majd a DX11.1-es játékokra!?
Tehát ha a business-t nézzük, akkor annak van értelme ha a HD8xxx-as
széria támogatja majd csak a DX11.1-et!
Persze minden nézőpont kérdése.
Nekünk felhasználóknak az lenne a legjobb, ha már a HD7xxx-es széria
tudná a DX11.1-et, mivel mire oda kerül a sor, hogy használható lesz,
addigra úgy lemegy az ára hogy szinte "mindenki" meg tudja majd venni.

(#45) Misua

Misua
(fanatikus tag)

Most hogy 'Tisztaszoftver' programnak vége, kevesen fognak egyből áttérni az új windowsra mint annó...mert win 7 verhetetlen :C

(#46) Misua válasza Misua (#45) üzenetére

Misua
(fanatikus tag)

Na meg a DX11 alíg van kihasználva...ezek máris indítják útnak DX11.1-t, aztán DX12-t...felesleges amíg nem jött ki a PS4 és XBOX 720.

(#47) mrhitoshi

mrhitoshi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ráncfelvarrás, de szerintem a dx12 lesz majd az igazi :DDD , ami szerintem akkor fog jönni, mikor a következő generációs konzolok. :U :F

http://tinyurl.com/769rmuy ->> :D

(#48) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Szerintem teljesen mindegy, hogy DX9-es DX10-es, DX10.1-es, DX11-es, vagy DX11.1-es kártyával futtatod a DX9-es vagy papíron nagyobb verziójú, de k. csak DX9-es kódokat tartalmazó alkalmazást.

Az egész arra megy ki a DX9-ről DX10-re váltás óta, hogy a userek hamarabb lecseréljék a kártyát egy újra.

(#49) Angel1981 válasza Abu85 (#33) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Csak gyorsításra?
Jól hangzik, de tippre szerintem mégis magasabb lesz a gépigénye.... :(((

(#50) adamssss

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Számomra, az a baj ezzel, hogy a mind a mai napig a Crysis vezeti a grafikai ranglistát, és mindezt dx9-el... Akkor miről is beszélünk? :U

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.