Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) Alchemist válasza hackeeeee (#108) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

OK, a te dolgod... de gyanítom, hogy a gépben az aksi szakszerűbben karban van tartva az aktív vezérlőelektronika által, mint a fiókban... hacsak nem rakod az aksit a mélyhűtőbe!
:)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#152) gabor85 válasza moonman (#117) üzenetére

gabor85
(őstag)
LOGOUT blog

hasonlóan a zselés akksikhoz

http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!

(#153) hackeeeee válasza Alchemist (#151) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem azt mondtam, hogy nincs használva.. :N

Relatív többet megy aksiról mint anélkül.. főként suliban.

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#154) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szvsz csak akkor károsíthatja az akkut az oprendszer, ha van rá mód hogy hálózati használat mellett is akkura váltson. Ebben az esetben el tudom képzelni, hogy valami bug miatt oda vissza váltogat, így folyamatosan merítgetve (95% alá ejtve) az akkut, majd újra töltésre téve... így fel tudja pörgetni a töltési ciklusok számát, ami korlátozott (és minden kis rátöltés is 1 ciklusnak számít).

Bár más szitu, de a szünetmentesem ólomakkuját így vágta tönkre a hálózati zaj/instabilitás, ami miatt rendszeresen oda vissza váltogatott hálózati és töltés mód között.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#155) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

hat hallkan be kell valjam en is tobb uzmidot kepzetem volna el dell e4200asokra a 6 cellas akkuval

udv

neduddki

p.s. aki ekkerdezi mennyit bir az begyuhet stopperal a vajukhoz oszt meregetheti:-) /lila kodom sincs mar lassan egy honapja installtam oket es azotas ok ganjle lefotrj a lefojon.../

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#156) lordfreyr válasza neduddki (#155) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

He? :)

"I think the devil is hiding behind her smile"

(#157) hackeeeee válasza azbest (#154) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nha akkor a végén mégis jó lesz, hogy kiveszem az aksit ha hálózatról tolom a gépet? :D

De amúgy akkor is, ugye itt moonman is írta, hogy ő is berakott aksival használja 220-ról a gépet, minden gond nélkül..

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#158) Athlon64+ válasza hackeeeee (#157) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem kell kivenni.

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#159) hackeeeee válasza Athlon64+ (#158) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az ok. :) Csak ha pl, ténylegesen olyan hiba jelenség állna fent amit azbest írt, akkor mi a helyzet?

(#160) Athlon64+ válasza hackeeeee (#159) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Az necces. Nálam a gép sokszor kapott ilyen pillanatnyi áramszünetet, mindegyiket 2-3%-os romlással jutalmazta (Vista). Így csökkent kb. 20%-kal az akku kapacitása, ezt követte a 70%-ra ugrás az említett visszatöltéskor (7).

De mint kiderült, nekem szar aksi van a gépben. :W :W :W

[ Szerkesztve ]

(#161) hackeeeee válasza Athlon64+ (#160) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nos, nálam az ilyen esetleges apró pillanatnyi áramszüneteket kiszűri a szünetmentes, feltéve ha van...

(#162) Athlon64+ válasza hackeeeee (#161) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor meg nincs mitől tartanod, már ha bele tud táplálni. Ha nem, akkor ugyanúgy megszívod. Nekem is szűrőbe van dugva, de nem táplált az aljzat (Delta aPFC töltőt nem dughatok kvázi-szinuszos UPS-be). Így tönkremenni nem fog a hálózat felől túlfesz miatt, de ha van egy néhány tizedmásodperces áramszünet, akkor azt már megérzi, ami baj.

(#163) hackeeeee válasza Athlon64+ (#162) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Volt már párszor áramingadozás, én gépem ment, tesóméké kikapcsolt tőle, meg pl a tv-k is ki be kapcsoltak tőle. Szal sztem tud...

(#164) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Nahát, ez nagyszerű... hónapokon belül lesz egy notim (munkához kell), erre most jön ez a hír, mikor számomra a hosszú üzemidő az egyik leglényegesebb szempont :((

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#165) moonman válasza Metalfan (#164) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

jaj istenem, ne pánikoljatok már! komolyan mondom, ezek a "hírek" csak arra jók, hogy a frászt hozzák az emberekre a semmitől. vedd meg nyugodtan és tegyél rá Win7-et, nem lesz semmi baja. ilyen erővel számítógépet se vegyen az ember, mert hátha lesz valami baja...

Sent from my Windows Phone

(#166) Polesz

Polesz
(PH! addikt)

Szerintem várjuk meg hogy mire jutnak a vizsgálatok. Gondolom erről is lesz hír majd. Aztán jön a megoldás és mindenki happy :))

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#167) Narxis válasza Polesz (#166) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah, visszahívják a boltokból a Win 7-et. ;]

Csak vicceltem. :))

No Antivirus

(#168) HDCheyenne

HDCheyenne
(újonc)

Kicsit "Twilight Zone" a feltételezés, hogy az oprendszer kinyír egy akkut: pár hete még azt mondtam volna: képtelenség.

DE!

Ismerős gépe (Acer Aspire 1650) nálam landol vírusirtásra.
Vírusok kiirtva, gép rendbe rakva - akku a táskában pihent addig.

Visszaadás napján akku be, töltés.

Gép bekapcsol, touchpad, bill NEM MŰKÖDIK. külső egérrel feladatkezelő megnyit, CPU-használat folyamatosan 90-100% között (???), a rendszer üresjárati folyamata 85-95% (???), a ventillátor pörög ezerrel, a gép szinte lebeg :W

Húúú B+, valamin nagyon elb@sztam volna?
Egy óra alatt mindent végignéztem, elvileg minden rendben - mégsem jó.

Hirtelen ötlet: akku ki - MINDEN OK!!! :C
WTF??? :W

Mi köze az alaplapon lévő töltésvezérlőnek ahhoz, hogy az oprendszer rendesen működik, vagy sem, hogy az egér és a bill működik, vagy nem, hogy a proci megy ezerrel (csinálja a semmit?), vagy normálisan működik?

(Oprendszer: Windows XP)

Újratelepítés betervezve, ha utána jó lesz, akkor sem értem, hogy mi az oka a fent leírt jelenségnek...

[ Szerkesztve ]

(#169) Barthezz2 válasza HDCheyenne (#168) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na ez megint egy érdekes jelenség..

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#170) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

A hibás akku jelzés nálam is megvan nekem is azt jelzi hogy cserélni kellene az akkut, pedig semmi baja.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#171) rudi válasza moonman (#11) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem bizonyos hardvertípussal lehet valami. Nálam a Gigabyte régi Atomos és az Asus új Atomos netbookja is messze az elvárt akkus üzemidő alatt futott. Persze itt egy-két wattos eltérések vannak, szóval a venti szabályozásától a feszkezelésen, nagyobb erőforrásigényen át az akkuvisszajelzésig rengeteg dolog benne lehet. Amint lesz egy kis időm, kerítek egy netbookot, és megnézem, hogy milyen az XP, Win7 viszony.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#172) hackeeeee válasza rudi (#171) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Itthoni Asus EEE pc olyan 2,5órát megy kb, bár 23mWh-s akku van benne. Ez nem tudom, hogy mennyire számít jónak, illetve rossznak..

[ Szerkesztve ]

(#173) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

@moonman: és tényleg... feltettem ugye ezt a batterybar progit, most bennehagytam az aksit, és úgy dugtam fel töltőre. és, feltöltötte 100%-ig, és mostmár azt írja, hogy hálózatról megy. Hm, hát hiszek neked/nektek, ezzel tényleg okosabb lettem. :)

[ Szerkesztve ]

(#174) rudi válasza hackeeeee (#172) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem olyan rossz. Persze ismerni kell e körülményeket is. Meg a nagy kérdés az, hogy a Win7-es és XP-s üzemidő hogyan viszonyul egymáshoz.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#175) hackeeeee válasza rudi (#174) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Persze, logikus. Ez ugye XP-vel jött, de nem volt rajta használva túl sokat, ha 1szer legalább lemeírettem volna akkor tudnék viszonyítást mondani, de így nem.

Ugye főként netezésre van használva, böngésző teljes képernyőre kitéve, az ugye így zabálja az aksit eléggé a fehérség miatt így azért lecsökken kicsit az üzemidő, átlagosan olyan 2 órára, v kicsivel kevesebb mint 2 órára, de volt amikor én használtam, csak msnezem meg skype-oztam rajta, úgy bő 2,5 órát elment. Mondjuk ez sztem egész jó ahhoz képest, hogy 23mWh-s az aksi.

(#176) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

nekem néha olyan hiba van, hogy azt írja ki, hogy teljesen fel van töltve az akú, de lehúzom és rádugom megint azonnal még tovább tölti és így everest már kisebb elhasználódást ír ki az akura

1 év 3 hónapos notinál a 17% os aku elhasználódás jónak mondható amúgy ?

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#177) Joe.36

Joe.36
(fanatikus tag)

Nekem a Win 7 azt játsza el az asztali gépemen hogy ha kikapcsolom, akkor rendszerint ujra indul..... :F

AMD Phenom II X4 955 Black Edition, Gigabyte AM3+ GA-970A-D3, 4 GB DDR3 1600 MHZ, HD6670 ,Nézd, ez az én harcom, a remény addig él bennem míg én életben tartom...

(#178) dbius

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Legutóbbi netbooktesztje során testvérlapunk, a Prohardver! tesztelője azt találta, hogy a Windows 7-es gépek rövidebb ideig bírják egy akkumulátortöltéssel, mint a Windows XP-t használók, noha a Microsoft korábban a fejlettebb energiagazdálkodásra hivatkozva éppen hogy hosszabb üzemidőt ígért."

Ezt saját laptopom kapcsán is meg tudom erősíteni (Acer 4810t). Vista alatt 6-7 órás üzemidőm volt, win7 home premium alatt viszont csak 5 - ugyanazon körülmények/beállítások mellett -.

(#179) Suker10 válasza HDCheyenne (#168) üzenetére

Suker10
(tag)

Amit leírtál az nem lehetséges, egymást kizárja. Valószínűleg az alaplappal volt valami. :U

Müzli 38% gyümölccsel: "Száraz, hűvös helyen tárolandó. Az elemzés értékeit a természetes termékek biológiai variáció. Hiszen ebben a gabonafélék természetes termék tartalmazhat nukleáris alkatrészek, részek és kő shell alkatrészek is." De legalább természetes.

(#180) marcias válasza dbius (#178) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Feltetted a legfrissebb drivereket/BIOS-t? Sztem nem rossz az akkus üzemidő Win7 alól, igaz nekem 4810TG van. Ami viszont fura, hogyha sleep-ből tér vissza, akkor kb felére esik az üzemidő. Emiatt nem altatom el soha.

(#181) dbius válasza marcias (#180) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, mindenből a legfrissebb van fent, de az 1 órás üzemidő eltérés így is megvan :(

(#182) orbano válasza marcias (#180) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

na holnap felteszek a másik vinyóra egy XP-t, meglássuk mit hoz akkuidőben a mostani 6 órához képest... ha tényleg jobb, leszedem a win7et....

A vér nem válik VAZZE!™

(#183) HDCheyenne válasza Suker10 (#179) üzenetére

HDCheyenne
(újonc)

Suker10:

OK, elfogadom, hogy az alaplap a hibás, de csak akkor, ha benne van az akku??? Milyen visszahatása van az akku jelenlétének az oprendszerre, a processzor-teljesítményre?

Ha az általam leírt jelenség nem hardveres hiba (értsd: újratelepítés után megszűnik), akkor akár az a feltevés is megállja helyét, hogy maga az oprendszer kinyír egy akkut.

Nagyon várom vissza a gépet (már csak szakmai kíváncsiságból is) egy újratelepítésre...

[ Szerkesztve ]

(#184) Integra

Integra
(Jómunkásember)

semmi bajom a w7 32bit-tel, annyit mutat, és úgy is működik, és annyi ideig is bírja az öregedő t42-n.

(#185) negyedes válasza HDCheyenne (#183) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

maga az oprendszer kinyír egy akkut.

Hogy, ha csak olvassa az BIOS alltal nyutott adatokat?

powerd by mango, no more droid

(#186) efegyke

efegyke
(tag)

Anyukám Acer Travelmate 5520G laptopjánál is azt írja ki, hogy cserélni kell az akkut.Mondjuk már 3 éve megvan,szóval használódott,de csak win7 alatt írja ki,xp alat nem.

AGP forever!

(#187) menalcas

menalcas
(őstag)

Érdekes, azt hiszem halasztom kicsit a Win7 + Netbook vásárlást :B

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#188) kali válasza dbius (#178) üzenetére

kali
(PH! félisten)

nekem viszont több noti esetében is tovább bírja win 7 alatt, mint xp esetében - pedig win 7 alatt sincs minden minimumra véve, nem energiatkarékos, hanem kiegyensúlyozott sémát használok!
sokan ott baltzázzák el a dolgot, hogy;
- olyan notin fut a win 7, amihez nincs megfelelő - hivatalos gyártói - illesztés, és a win 7 csak látszólag ad hozzá illesztést!
- nem telepítik fel adott notihoz a hivatalos gyártói win 7/vista illesztőket, mondván, a win 7 már adott illesztést - de az alapban adott illesztés nem mindig jó/elégséges!

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#189) krisi047

krisi047
(fanatikus tag)

Egy kedves hölgy ismerősöm HP 550-én 2-3 percig bírja az akku 1,5 óra helyett, és mint kiderült, pár hónapja Win7 került rá. Fura egybeesés, de mindenesetre szerintem is eléggé elképzelhetetlen, hogy a Win7 okozza.

(#190) tomtyi

tomtyi
(őstag)

éppen ugye olyan hír is volt annak idején, hogy a Linux x béta verziója tönkreteszi a hálózati kártyákat. ott is azért, mert az Intel a saját kártyáihoz szar drivert írt.
persze, ez kicsit más.

[ Szerkesztve ]

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#191) tomtyi válasza Barthezz2 (#85) üzenetére

tomtyi
(őstag)

de nem lenne egyszerűbb egy technikai leírást adni, hogy miért NEM az OS teszi? ha tényleg nem?

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#192) tomtyi válasza Kalandor (#110) üzenetére

tomtyi
(őstag)

én inkább úgy fogalmaznék, hogy a legtöbb ember Kelly Bundy. egy új információdarab egy régi kitörlése esetén fér csak a fejébe.

(#193) Picturemaker válasza HDCheyenne (#183) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Üdv!

Az akksi lesz rossz. Már én is találkoztam ilyen notival. Amíg nem volt teljesen feltöltött állapotban (az oprendszer szerint), addig tök jól ment, amikor feltöltődött, akkor használhatatlanná lassult a gép. Az akksi semmi használat mellett 20 perc alatt lemerült.
Ha nem volt a gépben, akkor semmi baj nem volt. Ki lett cserélve, azóta nincs gond.
Ez XP alatt történt.

A Win7 (feltételezett) bug-hoz: Simán beleszólhat a bios funkciókba. Az alaplap óráját is átállítja a win, ha kell. Elképzelhető, hogy valamilyen típusú felügyelő elektronikával, vagy annak szoftverével nincs összhangban és akár azt a kapcsolgatást okozza, mint amit fentebb említett egyik fórumtárs.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#194) Speeedfire válasza Narxis (#150) üzenetére

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez minden csak nem meggyőző :F
amúgy nem is volt arról szó h már nem olyan minőségű mint a régebbiek

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#195) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Nekem is voltam vele gondjaim, de már hozzászoktam, hogy legtöbbször tévesen írja ki a telep töltöttségét.

(#196) ArGab

ArGab
(senior tag)

Mivel jövő héten érkezik az új akku, és nem akarok inkább kockáztatni, tegnap feltettem a Vistát a 7-es helyett, és elvégeztem egy tesztet ma. Win7-tel kb. 15 perc után hirtelen 1%-ra ugrott le az akkukapacitás, és jelezte is azonnal, hogy kritikus szinten van. Vistával (ugyanúgy minimumra állítva minden lehetőséget az energiagazdálkodásban) 40 percet ment ugyanarról az akkuról a gép, és szépen egyenletesen számolta visszafelé a százalékokat. Tehát ha az akkut nem is a Win7 tette tönkre, az én gépemben nagyon úgy fest, hogy rosszul működik valami az energiagazdálkodás körül.

[ Szerkesztve ]

(#197) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Nah én is tisztában vagyok a dolgokkal de van pár furcsaság....
Van egy vadi új HP notim XP alatt az akkura 0% elhasználódást ír Win7 alatt kapásból 8-9% ot. Az tény hogy win7 alatt akkura hosszabb üzemidőt jelez bár nem mértem melyik bír többet. Sajnos erre a notira már XP alá nincs CPU menedzselő program.
Másik hogy Win7 alatt nem lehet kalibrálni az akkut egyszerűen nem engedi ha az OS úgy érzi hogy nincs több hibernál kikapcsol stb... XP alatt sokszor ment a gép még vagy fél órát 0% töltöttséggel.
Van egy Dell notim is tudom, hogy szar az akku cella zárlatos erre nem ír ki semmit de max 95% tölti fel míg XP 99-100% ra.
Valami nincs rendben.
Legjobban a kalibráció lehetősége hiányzik. :(((