Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) hackeeeee válasza WN31RD (#99) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezért van szünetmentesem alapból. :D

Amúgymeg, sajna az a baj ezzel, hogy én ettől függetlenül már többfelől hallottam h megpusztult az aksi, rövidebb határidőn belül, mint a kivett és visszarakott. (most itt nem napokról van szó.. csak úgymond rövidebb határidőn belül).. Szal nem tom.. Nekem ez már megszokás marad, hogy inkább kiveszem.. Aki állandóan szinte otthon használja asztalinak, annak értelmét nem látom, hogy benne legyen.. :U

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#102) moonman válasza hackeeeee (#101) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

6 éves(!) hp nc8000-emben még mindig másfél órát bír az akksi és világ életében benne volt, a most 2 éves 8510p-m is hasonlóképp, csak ez most 3 óra fölött jár. nem kell kivenni, urban legend.

"Aki állandóan szinte otthon használja asztalinak, annak értelmét nem látom, hogy benne legyen"
ott az a "szinte". egy notebook nem azért notebook, hogy asztaliként használjam. :)

[ Szerkesztve ]

Sent from my Windows Phone

(#103) Alchemist válasza hackeeeee (#93) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Nem hallottál még olyasmiről, hogy áramszünet, túlterhelés miatt leold a biztosító vagy éppen át akarom vinni a gépet a másik szobába?
:))

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#104) AMD ehog

AMD ehog
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az eeePC 1000HE-men minden rendben.

Viszlát symbian, üdv Android. HTC Desire S-OFF, CM7r2

(#105) Alchemist válasza hackeeeee (#101) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

már többfelől hallottam h megpusztult az aksi, rövidebb határidőn belül, mint a kivett és visszarakott.

Mindkét notimban több éves aksik, kevés használati ciklussal, a gyári kapacitás 90-95 %-ra fel lehet őket tölteni.

Ezért van szünetmentesem alapból.

Autó elé lovat fogni...??

Nem rontja egy kicsit a hordozhatóságot?

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#106) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Erről a problémáról az jutott az eszembe, hogy nem a W7 gyilkolja az aksit... hanem csak elfelejti feltöltött állapotban tartani, az elektronika meg csak azt veszi észre, hogy krónikusan le van merülve... és ezért "ráüti a pecsétet", hogy dögrováson van.
:)

(#107) Kalandor válasza moonman (#102) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem urban legend, csak réges-régen tényleg így volt. Nekem anno Portocom notiban (11 éve volt!) 2x cseréltek garanciában akkut, mire megkérdezték: gyakran van az asztalon? És tényleg ez volt a probléma :) De ma már figyelnek erre.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#108) hackeeeee válasza Alchemist (#103) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mint írtam, ezért van szünetmentesem... És én meg nem akarom átvinni. :) Miért rontaná? Van rajta 6 lyuk, ebből 3 megy aksiről, ebből 2be van kötve a gép, egybe meg be van dugva a töltő, ha hosszabb távon itthon használom a notit, bár nem sűrűn szoktam. Mi ezzel a probléma?

@moonman: Ezt Te legalább így gondolod, de az a baj, hogy nagyon sokan ezt nem így látják...

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#109) moonman válasza Kalandor (#107) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

jó, kb. annyira urban legend, minthogy a telefonakksikat 16 órán át kell tölteni meg le kell meríteni. régen az is igaz volt, de 8-10 éve már nem, ennek ellenére a bótban még mindig elkezdik mondani, amikor átadják... :)

[ Szerkesztve ]

(#110) Kalandor válasza moonman (#109) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ember gyarló :) Nehezen tanul, nehezen felejt :))

skylinelaca: na ebben jobb volt a Vista, kiírta mindhárom energiagazdálkodási opciót :K

[ Szerkesztve ]

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#111) skylinelaca

skylinelaca
(senior tag)

most vista alatt... jó ez a Vista.. /xp alatt is jó volt /

[ Szerkesztve ]

Apple Game center ID: Skylaca / US PlayStation Network ID: Laca_HUN

(#112) hackeeeee válasza skylinelaca (#111) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nha de akkor most mégsem az van, hogy megdöglik ha ezt már kiírja a 7... Szal nem tom, érdekes ez.

(#113) skylinelaca válasza hackeeeee (#112) üzenetére

skylinelaca
(senior tag)

igen de azért egy általános felhasználót (aki nem pakolgat op rendszereket) megijeszthet, nem gondol rá hogy az os miatt van :(

Apple Game center ID: Skylaca / US PlayStation Network ID: Laca_HUN

(#114) hackeeeee válasza skylinelaca (#113) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Naigen, csak itt már arról volt szó, hogy akinek jelenzte, utána már másik rendszeren is sz@r, tehát kinyírta a rendszer az aksit...

Nha mellesleg akkor, aszondjátok, hogy bátran benne lehet hagyni ezeknél az új gépeknál már az aksit attól függetlenül h ha 220-ról megy? :) Most nem azért kérdezem, csak még néhol mondogatják ezt, hogy jobb ha kiveszi az ember, ha ténylegesen tudja, hogy otthon használja csak, és néha néha viszi el. Én is ezért szoktam kivenni, oké suliba benne vna, de ha itthon megy, akkor nem szoktam benne hagyni.

(#115) WN31RD válasza hackeeeee (#101) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Nekem is van szünetmentesem, de nem a laptop van rákötve, és a szünetmentes nem véd attól, ha véletlenül kihúzódik a tápkábel. Sokadik laptopomat koptatom már, és ebből még soha nem volt gondom.

Ha valaki lerakja az asztalra a laptopját, aztán hetekig meg sem mozdítja, annak biztos nem túl nagy kényelmetlenség kivenni és betenni az akkumulátort, de ha a laptopot valódi mobil eszközként használod, akkor ez nem igazán opció, mert egyszerűen túl körülményes művelet. Ha emiatt netán - hasra ütök - 10%-kal gyorsabban öregszik az akkumulátor, akkor 10%-kal gyakrabban veszek újat, nem nagy ügy, viszont kényelmesen használhatom a laptopot, nem vagyok köldökzsinórhoz kötve.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#116) hackeeeee válasza WN31RD (#115) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Lényegében majdnem ezt írtam az előző hsz-emben. :) És meg is válaszoltad a kérdésemet. :K

(#117) moonman válasza hackeeeee (#114) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

egész nyugodtan. van bennük egy biztonsági áramkör, ami teljes töltöttségnél (ami még messze van a fizikailag maximális töltöttségtől) automatikusan leold és ugyanez az áramkör gondoskodik arról, hogy ne merülhessen le teljesen, mert ez végzetes lehet lithium-os akksiknál. amikor a gép leáll, hogy kész, elfogyott a szufla, akkor valójában még jó 20-25%-nyi töltés van a telepben.

(#118) Barthezz2 válasza Athlon64+ (#100) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jajj ugyan már.. elég egy kis gyanú a microsoftal szemben, és már kötelezően esnek nekik. Annyit érne szétárt karral, bizonyíték nélkül elmondani, hogy nem hibáztunk, mint erdőtűznek a pohár víz..
Továbbra sem tudom, hogy mi, vagy ki a hiba oka/okozója, de nem tudom elképzelni, hogy miként lenne képes befolyásolni egy operációs rendszer az aksikat. Ha arról lenne szó, hogy az eddig, mondjuk xp alatti üzemidő tizedét bírná, akkor oké, érthető, mert szarul gazdálkodik az energiával. De nem erről van szó itt.
Maga az operációs rendszer számítógépekre készül, és nem azzal a céllal, hogy a hardverek tulajdonságait módosítgassa. Hülye hasonlattal ez olyan, mintha az asztali gépek tápegységének a hatásfokát a windows befolyásolná. Az is képtelenség, mert az adott hw nem úgy készült, működésébe 0 beleszólása van a rendszernek így az akksinak is hw szinten kellene kezelnie magát.
Én esetleg arra tudok gondolni, hogy ez valami olyan specifikus hw/bios vagy hasonló hiba, ami csak a windows 7 energiagazdálkodási rendszere kapcsán jön elő. De ettől még mindig nem érzem, hogy feltétlen a windows kell legyen a hibás a dologban. Ha igen, akkor mivel magyarázod, hogy x laptopon jelentkezik, y-on meg nem? Emiatt CSAK a windowst, mint hibaokozót én kizárnám.

De mégegyszer mondom, fogalmam nincs, mitől lehet a hiba, felőlem akár a 7 is okozhatja, de akkor sem látom át jelenleg, hogy hogyan..

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#119) hackeeeee válasza moonman (#117) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Értem, hát köszi szépen. :) :R

(#120) Degeczi válasza hackeeeee (#96) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

rakj föl vmi akkukijelző alkalmazást, pl. BatteryBar-t!

azzal jól látszik, h egy mai, tisztességes notebook nem töltögeti folyamatosan az akkut ha hálózaton van, csak ha egy bizonyos, pl. 95% töltöttség alá esik - ami folyamatos hálózati használat esetén akár több hét is lehet, mire odáig jut...

vagyis manapság már tényleg nincs értelme az akkut kiszedegetni

(#121) hackeeeee válasza Degeczi (#120) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nha ezt meglesem. Köszi.

(#122) hackeeeee válasza Degeczi (#120) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nha feltoltam, ez nem tűnik rossznak, köszi az infót. :)

Ez most nekem így idle-ben 3óra 12percet ír. Bár ugye ez logikusan kevesebb használat közben.. Nha ezt majd lehet feltolom az EEEPC-re is, hasznos kis programnak tűnik, kicsit barátságosabbnak tűnik mint a windows töltöttség mérője.

Ez pl a szünetmentes táp mérőjéhez is műxik?

Meg ez ingyenes teljesen, vagy csak 30 nap?

[ Szerkesztve ]

(#123) Cola111

Cola111
(fanatikus tag)

Nálam is ez van, igaz nem mindig és nincs az aksinak semmi baja egész jól bírja. Ez a bug nálam akkor jelentkezik, amikor töltőre dugom a laptopot.

(#124) moonman válasza hackeeeee (#121) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

bizony, nekem is 94%-nál kezd rátölteni, addig "not charging".

azt nem tudom, hogy a BatteryBar jó-e UPS-hez, de amint látod, a Windows 7 beépített mérője nézi az UPS-t is (short-term battery). ez egy APC, ami ráadásul dokkolón-elosztón keresztül van rajta, és még így is látja.

[ Szerkesztve ]

(#125) hackeeeee válasza hackeeeee (#122) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jha free, csak ha aktiválom a 30napos triált onnantól pro verzió, rájöttem ám. :)

Köf moonman, ma legalább akkor okosabb lettem ennyivel is... :B :R Nekem is APC van, csak fel van téve a szoftvere, így nem mutatja ott nekem. Ha nincs fent, akkor mutatja.

[ Szerkesztve ]

(#126) moonman válasza hackeeeee (#125) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

igen, én úgy vagyok vele, hogy amit tud beépítve, ahhoz nem teszek fel 3rd party-t. Catalyst-om sincs fent, teljesen jól szabályozza a vga órajelet is balanced-power saving profiltól függően.

(#127) hackeeeee válasza moonman (#126) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

CCC nekem sincs. :D:) Csak úgy voltam vele, hogy ha már van ez a PowerCute, akkor felrakom.. De akkor lehet letörlöm inkább.. Az alapokat a win energiakezelőjében is be tudom lőni...

(#128) hackeeeee válasza hackeeeee (#127) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nha PC nélkül már nem teszi vissza a "sima" aksi módot...

(#129) Athlon64+ válasza Barthezz2 (#118) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Kicsit olvasgattam, és nem hiszem, hogy tönkre tenné az aksikat. Olyan előfordulhat, hogy indításnál kiírja, cseréld ki azonnal, mert 0%-on van, vagy épp nincs is jelen. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a BIOS és a Windows nem megfelelően kommunikál.
Arról, hogy a Windows kezd-e valamit az aksival, nem találtam semmit, így szerintem csak monitorozza. Amelyik akkumulátor tönkrement (mint az enyém), az tönkrement volna magától is.

Valószínűleg ez lesz a hivatalos vég is.

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#130) hackeeeee válasza Athlon64+ (#129) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát majd meglátjuk mire lyukadnak ki... Csak pl. arra mi a magyarázat, hogy ugye az főként a win7 RC óta jött elő? Na meg ami itt is történt, hogy 7 alatt rossz volt, vista alatt meg már nem, ahogy írta visszább a fórumtárs is... Lenne a 7-ben valami olyan dolog az aksikhoz, ami az előző rendszerekben nincs?

Bakker, leszedtem a powerchute-ot, de a gyári akku mérőt már nem teszi vissza a win, nha mindegy, majd legközelebbi telepítéskor nem teszem már fel..

[ Szerkesztve ]

(#131) Athlon64+ válasza hackeeeee (#130) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Az, hogy szar aksikat gyártanak.
---
A te problémádat talán úgy meg tudod oldani, hogy törlöd az Eszközkezelőből (Telepek) a szünetmentest, újraindítasz, majd hagyod, hogy újból felismerje. (Most megnéztem az enyémet, a driverek 2006-ból valók, tehát a Vista-nak is ezek vannak.)

(#132) hackeeeee válasza Athlon64+ (#131) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jha tehát eltávolítom a progit, plusz törlöm eeszközkezelőből?

Viszont, ha eltávolítom a progiját, akkor is ilyen intenzitással véd a szünetmentes? Mert ugye vannak úgymond érzékenység beállítások meg ilyesmi a szoftverben..

Amúgy akkor erre más tippem nincs...

[ Szerkesztve ]

(#133) Athlon64+ válasza hackeeeee (#132) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen. Eleve sok szünetmentesnek nincs is kapcsolata a gép felé, mégis teszik a dolgukat.

(#134) hackeeeee válasza Athlon64+ (#133) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Értem. Csak erre voltam kíváncsi, mert ugye van ebben ilyen pioritás meg ilyesmi, ezért kíváncsiskodtam, nah megpróbálom akkor.

[ Szerkesztve ]

(#135) evone válasza JanR (#50) üzenetére

evone
(őstag)

Nekem sincs gond, még tobbet megy a gep mint vistarol vagy xprol. ( thinkpad ) :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#136) hackeeeee válasza hackeeeee (#134) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sikerült. :K

(#137) Zolee11

Zolee11
(senior tag)

Mivel a Windowsnak nem sok köze van se a töltéshez, se semmi máshoz ami megölheti, így egyértelmű, hogy minden ilyen eset hardverhiba, vagy a vezérlőelektronika rosszalkodik, vagy maga az aksi. Tudtommal semmilyen utasítást nem ad a Windows az elektronikának, így mivel csak "szemlélődő", így maximum csak rosszul lát valamit valami bibi miatt. Tehát az előfordulhat hogy valamit "félreért" és butaságot jelez ki, de az hogy saját maga vágja tönkre, számomra elképzelhetetlen. Szerintem. :)

no brain, no problem

(#138) raczger

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

Az én notim kb fél órával kevesebbet bír win7-el, mint xp-vel, viszont nem vettem észre hogy tönkretenné az aksit, everestben az elhasználódás mértékét szoktam nézegetni.

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#139) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

semmi változás 7-el(kop kop)

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#140) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

most vettem egy új akkut a laposomba, de ezek után nem fogok win7 licencet igényelni, marad az xp,

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#141) hackeeeee válasza Gergő_ (#140) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezzel elítélni egy rendszert? Részvétem....

(#142) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Egy barátom Acer Aspire 5700--asára, amin korábban Vista volt, win7-et telepítettem, és azóta azt írja, hogy cseréljek telepet benne. Az üzemidő 1 óra körül van akkuval, és nagyjából egy éves a gép. Sztem ez elég messze van a normálistól.

(#143) moonman válasza marcias (#142) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Acer... elég messze. :D

(#144) marcias válasza moonman (#143) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is Acerem van, Timeline, és köszöni szépen, nagyon jól muzsikál. Te megszólsz valakit, aki (egyébként tényleg nem jogosan) leszólja a Win7-et, de te egy notebookgyártót leminősítesz hasonlóképp? Egyébként alább több HP Pavilion géppel írtak hasonló problémát, pedig azok nem éppen belépő szintű gépek.
Szóval sztem tényleg foglalkozni kéne a kérdéssel, és nem hárítani. A fenti példán, hogy Vistával tökéletesen jelezte, Win7-tel pedig rosszul, csak és kizárólag két dolgot jelenthet: vagy okosabb a Win7, és rájött hogy szar az akku, amit a Vista még jónak lát, vagy a Win7 kezelésével (esetleg a Win7 és a BIOS kapcsolatával) van a probléma. Feltételezve, hogy nem abban a 30 percben ment tönkre az áramforrás, amíg a Win7 feltelepült a gépre.

(#145) hackeeeee válasza marcias (#142) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Vistával mennyit ment?

Amúgy mellesleg... Acer-t én se vennék, csak max talán a drága kategóriából, talán.. HP-ból meg aminek köze van a Compaq szériához, abból se semmit, talán a simából, bár én megmaradok a Toshibánál.. :)

(#146) Gergő_ válasza hackeeeee (#141) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

elég nyomós érv, az ms nem fogja megtéríteni a 15 ezres akkukat, legalábbis nem éri meg csatározni velük
az xp-m meg köszöni jól működik eezidáig azt az érvet találtam hogy kapnék +1 óra akkuidőt.. de milyen áron, mekkora kockázattal.. nem tudni
persze látom hogy a topikban páran hibára fogják. közben meg jönnek elő a hasonló esetek, eddig minden jól működött...

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#147) hackeeeee válasza Gergő_ (#146) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Most ez olyan dolog, hogy valakinek van, valakinek nincs... Mi lepokogokjuk, akinek nincs. Szal nem tom...
Haverék sem mondták eddig üzletben, hogy ilyen hibával vittek volna hozzájuk gépet, pedig azért hordanak hozzájuk jó pár lapost szervízre nap mint nap.

Más, ebben a BatteryBar-ban hol lehet a beállításokat módosítani, vagy bármi, mert pl. az asztalin magyar, de 2 notin angol lett. Nem mintha zavarna, csak kérdezem.

[ Szerkesztve ]

(#148) CsodaPOK válasza shark300 (#15) üzenetére

CsodaPOK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez a HP hibája lehet. Nekem 1160eh-m van, ott is csak %-kot jelez ki. VIsta is csak %-t jelzett, Win7 is csak %-t jelez, a hozzá adott 6 cellás és a külön vett 12 cellás akkunál is.

Kicsi a bors, de főleg az őrölt.

(#149) moonman válasza marcias (#144) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát... meg ne sértődjön senki, de a Pavilion hasonló kacat, mint az Acer. és igen, hp-m van, de sajnos már a Compaq-ok és az egyéb business kategóriák minősége sem a régi. mindenesetre nem gondoltam, hogy személyes sértésnek fogod venni.

(#150) Narxis válasza Speeedfire (#98) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt van: Link

#21-től

No Antivirus

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.