Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1,1-es Atom? Hát, a Windows 7 szépen muzsikál a gyengébb gépeken is, na de azért ez túlzás már talán, főleg érintőképernyővel. Erre kíváncsi leszek...
Talán a GMA500-tól még használhatóvá is válik valamelyest.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes kis gép, kíváncsi leszek rá. Na meg arra, hogy valóban elviszi e az atom...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#3) kapcsandika válasza Kendek (#1) üzenetére

kapcsandika
(senior tag)

Bennem is ez fogalmazódott meg, amikor olvastam a cikket... Szerintem azért a 7 is örömmel fogad egy kicsit erősebb dolgokat... (nameg 1 giga ram...)

"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan

(#4) kcsa

kcsa
(senior tag)

Némi helyet elfoglal?
Mondjuk... a felét :D :W

emberek... "fan" és nem "fun"...

(#5) Morden24 válasza kcsa (#4) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látom, képben vagy. Egy Ultimate x86 sem foglal 30 gigát, de oké...

Sectumsempra - For Enemies

(#6) Móci válasza Morden24 (#5) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

10 giga körül szerintem bőven megáll... legalábbis nálam a 64-es programokkal max. 15 giga. Pedig van fotofos, dreamweaver...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#7) Misi1979

Misi1979
(senior tag)
LOGOUT blog

2.1 Ghz-s kétmagos tabletem van, ati vga-val és windows7-tel, szuperül teszi a dolgát a gép. Erős kétségeim vannak az atom procival kapcsolatban.. Persze a kisebb felbontás gyorsít valamit a dolgokon, de akkoris..

A kismókusok kenyérre is kenhetik..

(#8) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rendszermemó lehetett volna több, egyébként nekem korrekt.
Linuxok kezelnek érintőfelületet? Mert akkor akár azzal is el lehetne adni.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#9) kcsa válasza Morden24 (#5) üzenetére

kcsa
(senior tag)

Látom süt belőled a jóindulat. (a.k.a: b.nkó)

If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:

■16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
■Windows XP Mode requires an additional 1 GB of RAM, an additional 15 GB of available hard disk space, and a processor capable of hardware virtualization with Intel VT or AMD-V turned on

(és igen, tudom hogy a recommended nem egyezik meg a valós igényekkel, de mégis adhat támpontot...)

(#10) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mire jó egy ilyen gép? Úgy értem miért vesz valaki ilyet egy netbook/notebook helyett?

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#11) shabbarulez válasza Misi1979 (#7) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Egy ilyen 500 dolláros tablettel nem igazán az a cél, hogy a 2000 dolláros Core2 Duo-s tabletekkel azonos teljesítményt és felhasználói élményt nyújtsanak.

(#12) Misi1979 válasza simonzé (#10) üzenetére

Misi1979
(senior tag)
LOGOUT blog

Mert van, akinek kicsi az ájfon kijelzője:)

(#13) Misi1979 válasza shabbarulez (#11) üzenetére

Misi1979
(senior tag)
LOGOUT blog

Értelek, de tegyük fel, hogy az én tabletem felhasználói élményt nyújt. Manapság trendi dolog az érintőképernyő, lásd mobilok, a netbookok eladási statisztikái szárnyalnak, nosza, kombináljuk a kettőt! A netbookoktól kölcsönvesszük a költséghatékonyságot, vajon a keletkező készülék mennyire lesz képes egyáltalán felhasználói élményt nyújtani?

Tudom, hogy itt nem az a cél, hogy a PS száguldjon..

Egyébként érdekel, mi lesz a következő újítás netbook-tablet fronton.. kap vajon egy helyes kis kitámasztót a hátlap és használaton kívül digitális képkeretként funkcionálhat?

Egyébként a win7 ujjal történő vezérlése (akár a virt. billentyűzet is) elég rossz. Bár gondolom tollas lesz a jószág.

[ Szerkesztve ]

(#14) bsh válasza kcsa (#9) üzenetére

bsh
(senior tag)

segítek: atom 510, nem tud sem 64 bitet, sem intel vt-t, ergó a 64bites win7 felejtős, csakúgy, mint az xp mód, úgyhogy nem kéne neked összeadni a 64bites win7 + xp módhoz szükséges ajánlott méreteket, és kijelentni, hogy az megeszi a vinyó felét.
egy sima w7 home premium 32 bites, lazán elvan 10 gigán.

(#15) simonzé válasza Misi1979 (#12) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szóval semmire. Értem. :)

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#16) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

nem értem igazán miért fontos,hogy dx10,1 itt ennél? Meg miért jobb mint a pont ugyanez az árkategoriáju netbookok? Azt meg végkép nem vágom mire elég egy hangyabokányival 1 ghz fölötti atomproci,

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#17) Flame_ válasza kcsa (#9) üzenetére

Flame_
(tag)
LOGOUT blog

[OFF]Süt belőle, tény. De bizony okkal. Minek okoskodsz bele valamibe egy alapvetően szakmai fórumon, ha nem ismered pontosan? :F Igazán várható, hogy valaki ki fog javítani... és bizony szíve joga ezt az alapvelvek tiszteletben tartása mellett úgy megtenni, ahogy jónak látja.

Ezen kommented pedig a korábbit cáfolja, bár az oly' fontos gyakorlati tapasztalatot még mindig nélkülözi. Némi támpontként fogadd talán el fórumtársaid konkrét tapasztalatát... pláne hogy meg lett fogalmazva olyan hangnemben is, amit talán nem kifogásolsz Te sem.[/OFF]

A cuccot meg kipróbálnám szívesen, már csak azért is mert nem sok ilyet fogtam eddig :) Meg nagyjából az első pár kommenttel egyetértve magam is kíváncsi vagyok mit tud.

[ Szerkesztve ]

(#18) Grigorisz válasza simonzé (#10) üzenetére

Grigorisz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ha van hozzá valami normális állvány CAR-PCnek ideális... :D

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#19) Morden24 válasza kcsa (#9) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez konkrétan az Ultimate helyigénye.
Nem feltétlenül Ultival szállítják, és nem kell XP mód. Ez utóbbi ráadásul nem az oprendszer szerves része, ergo mondhattad volna azt is, hogy fotosoppal együtt meg a 75%-át foglalja el.
És erre minek kéne x64? Hogy kiírja a telepítő, hogy ezen a paltformon nem futtatható?

Lehet, hogy én bunkó vagyok, de te meg csak a szokásos dezinformációt terjeszted.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#20) shteer válasza simonzé (#15) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

csak az mellé veszi :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#21) Gergő_ válasza simonzé (#10) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

végülis ez nem rendes tablet, hanem inkább nettablet vagy MID
"sofa surfing"-elésre jó leginkább

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#22) kcsa

kcsa
(senior tag)

oké, ti vagytok az okosok, én meg hülye. biztos nem néztem utána hogy mit tud az atom, és biztos véletlen a smiley az eredeti sor végén. de visszavonulok hogy igazatok legyen.

(#23) Flame_ válasza kcsa (#22) üzenetére

Flame_
(tag)
LOGOUT blog

Na, kacsa, hát eddig a Win7 helyigényéről mondtál hülyeségeket... és valahogy azzal a két hangulatjellel kiegészítve sem tudom másképp értelmezni, mint hozzá nem értésből elkövetett dezinformáció. De ezt már sztem rég túltárgyaltuk, hagyjuk már. Tévedés volt, ki lett javítva. Ennyi. Ha rám hallgatsz nem csinálsz személyes ügyet belőle ;)

Annak az Atom procinak a sebessége látod kapásból egy másik kérdés :)
Én nem csak utánanéztem, hanem több alkalommal ki is próbáltam mit tud egy Atom különböző órajeleken. Igaz többségében egy N270-ről van szó, de amennyire néztem direkt összehasonlítható a Z5xx-el is. Nos - mint ahogy többen is megfogalmaztuk, immár Veled együtt - vannak kétségeim afelől, hogy egyáltalán kellően gyors lesz. Annak ellenére, hogy mindennapi feladatok során (böngészés, XP-vel szüttyögés, OpenOffice) meglepően nem volt lényeges különbség a 800 és az 1800 MHz-en járatott Atom között. Olyannyira, hogy folyamatosan naplóztattam az órajelet, mert nem hittem el, hogy leszabályozta :))

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.