ja hogy a marketingesek szerint... akkor értem...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Sicilian
(őstag)
Kíváncsi lennék, hogy szól, túl sok reményt nem fűzök hozzá, de soha nem lehet tudni.
"Az éjekszen szájfáj műsorán.."
Én akkor is kíváncsi lennék milyen térhangzást biztosít, hiába is szépen szól. 
Google - Motorola Atrix 4G @ 2.3.7 CyanogenMOD 7 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23
El sem tudom képzelni, hogy nagyjából egy helyről (ok, hogy különböző pontokról és irányított hangszórókkal) hogyan lehet "normális" 5.1-et elérni... És mi van akkor ha nem téglalap alakú a szoba?
Több ezer telefonszámot tudok fejből. Csak azt nem tudom, melyik kié.
ez szerintem is kb. ugyanolyan marketingduma, mint a "virtual dolby surround", amivel reklámozták a régi tv-nket... abban 2 hangszóró volt, de ugyanúgy nem lehet vele normális térhangzást produkálni, mint az egy helyre zsúfolt 5.1-gyel... (nem mondom, hogy nem szólt szépen, de akkor sem volt az igazi) a térhangzásnak az lenne a lényege, hogy pontosan elhelyezett 5+1/7+1/n+1 hangfallal valósítják meg és sok helyről jön a hang... amíg ez nem így van, addig ez ilyen marketing-bullshit kategória... az meg, hogy javítja a lövések pontosságát, könnyekre fakaszt... egy 1.5literes kobra energiaital jobban javítja ![;]](/dl/s/v1.gif)
#7: ez már lassan ilyen gálvölgyi-show kategória: "mondom az embernek: te, b@ssz oda a hangnak, hogy ha kell, menjen el a szoba másik felébe és onnan jöjjön... hát de nem? gyúrunkvazze'?"
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

pmheros
(senior tag)
kis helység: WC
hideg pizza, meleg sör

Hartmann
(újonc)
a marketingesek szerint tökéletes az is 
de amugy meg lehet oldani, hogy úgy érzed hátulról szól, aminek hátulról kéne.
a hátsó hangokat kiadó hangszóró megcsavarja a hanghullámokat, amik így egy kanyart (jobb esetben egy spirált) leírva hátulról jutnak a füledbe (lásd Curling)
de én hiszek a marketingnek 
Am igen.
Kobra 
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| Bízzál Istenben, és mentsél rendszeresen! |Omnia => Omnia II => Omnia 7 with Mango:)
A marketingszöveg nem győzött meg, de miután megnéztem ezt a videót, már hívő lettem!

Jah, így néz ki hátulról:
[ Szerkesztve ]
"Játékra notebookot venni olyan, mint országúti kerékpárversenyre BMX-et!"
A Yamahanak vannak ilyen cuccai, mondjuk azokban vmivel tobb hangszoro van, meg meromikrofon is jar hozza, hogy be tudja kalibralni magat a szoba parametereihez es az allitolag egesz jol mukodik - de nem is annyiba kerul, mint ez az Asus cucc (mondom ugy, hogy meg nem mondtak meg az Asus arat
).
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Az a bekapcsológomb sugározza a minőséget 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Hallottam bemutató teremben olyan Yamahakat. Tényleg nem rossz, de elég sok függ attól milyen környezetben használja az ember, és ott éppen hol van. Szóval ha valakinél elfér, akkor egyértelműen real 5.1 a nyerő.
Alkohol mentes sör is jó mint tudjuk. Nem.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

Segal
(tag)
Mégis azoknak a hangoknak amiknek hátulról kéne jönniük azokkal mi van? Tudom csak mi halljuk rosszul a kütyü biztos tudja azt is...
www.nokiaprogramok.hu
Azok elvileg a hatso falrol verodnek vissza a fulbe az ilyen megoldasoknak. Persze ehhez kalibracio kell(ene) meg csak a szoba egy bizonyos pontjan mukodik a dolog.
ja, de ezt a cuccot elvileg zsúfolt szobákba ajánlják... (pl a cikk szerint is) ilyen helyen meg nem nagyon lehet szvsz. kalibrálni, ha mondjuk a szék mögött van 1 szekrény, 1 fogas kabátokkal, 1 virágtartó virágokkal meg még sokminden... ezeknek egy része elnyeli a hangot, másik része visszaveri, stb... meg nekem az sem tiszta, hogy a hátulról érkező hangok hogy érkezhetnek zavarmentesen hátulról, ha elölről indultak? régen tanultam hullámtant, de véleményem szerint az egész kivitelezhetetlen 1helyre helyezett 6db hangforrással... 
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Fáraó
(őstag)
Sztem nem kellett volna felhívni a figyelmet, hogy kis helységekbe ajánlják. 
15dB az okés, de vajon milyen minőségben.
VIGYORRRGAZMUS.....
A marketing-osztályon beindult a brainstorming 
IBM pöcökegerek | Intel Pentium matricák --> http://bit.ly/eLWpUo

Duree
(PH! addikt)
Hár ezek a cuccok sosem voltak jók.Nem hiszem,hogy az Asus megváltja a világot.
Persze hiszem ha hallom,de a fizikát nem tudják ök sem átlépni.Egy ekkora dobozból milyen basszus jöhet ki?
Notebook javítás,Notebook alaplapjavítás smd szinten akár chipkészlet cserével.Vga kártya javítás csere VGA chip csere,Kijelzö csere javítás.Akku beszerzés eredeti és utángyártott is,tartozékok,alkatrészek beszerzése.

Devid_81
(PH! kedvence)
"egy átlagos felhasználó némiképp tamáskodva olvassa ezeket a sorokat"
He?
Tamaskodva...?
Vagyis ne gondoljuk, hogy marketing atveres, hanem tudjuk? 
5 csatorna, teljes terhangzas, mindezt egymastol par centire elhelyezett hangszorokkal.
Ezzel max verekedni lehet egy jot, ha eleg eros, masra nem jo.
.::www.megadanceradio.hu::.
Egy üres szobában biztos kivitelezhető, hogy úgy verődjenek vissza hangok a hátsó falról, hogy az neked jó legyen de amúgy elég nehezen tudom elképzelni, hogy ez egy demó szobán kívül máshol is jól működjön!
"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"
Én annyira nem hiszek ebben a cuccban. Lehet, hogy jó, de...
"I see the diamonds, but you only see the rock"

WN31RD
(VIP)
Erről az jut eszembe, hogy az én hangcuccom kb. 130 kg, pedig az csak 4.0... de az legalább igazi.
''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
Nekem is tetszik ez a cucc,megnézném élőben mit tud produkálni,illetve belülről is az elektronikát meg a hangsugárzókat.a videót megnézve nemsok mindenre derül fény csak hogy elvileg ki tud nagyából váltani egy 5.1 es rendszert. mindenesetre designos kis hangrendszer 
https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

Sanci38
(PH! addikt)
Mégis mekkora szobába lehet elég? Csatornánként 5 watt? És mi van ha az egyik oldalon könyvespolc van? Szvsz nem is annyira 'sajnos" hogy nem irtak árat,lehet kijönne belőle egy normál hangcucc akár 5.1 is,akár 100wattal csatornánként...
[ Szerkesztve ]
Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.
Upsz, izé, én csak szarkasztikus próbáltam lenni, lám, kevés sikerrel... 
"Játékra notebookot venni olyan, mint országúti kerékpárversenyre BMX-et!"

Rossi
(őstag)
Lesz majd ebből is Technika márkájú 990 Ft-ért...
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Stenli89
(lelkes újonc)
ez igaz kolega ma már minden böl van gagyi és hiper super jo minöség és minöségi is de a minöségi és a hper super minöség közöt véleményem szerint nem sok a különbség

Gergo88
(fanatikus tag)
Egy fillért nem adnék ki ezért a sz*rért az biztos.
Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

belanet
(tag)
Most miért mondjátok??? Hát nem tudjátok, hogy a fejetekben jön létre az 5.1?
Siralmas hangkeltő
A notimra is rá van írva, hogy Dolby Home Theater
Közben meg olyan mint egy jól összerakott Sokol rádió 
http://www.spring-gas.hu
Dettó ugyan így gondolom... ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#7) Hartmann: Egy kis időkorrekció, fázisfordítás, stb., de akkor sem hiszem el, hogy ugy szólna mint ha ott tényleg 5.1-es rendszer lenne, de azért egy próbálkozást megér.
Azon filózok, hogy akkor ennek kisebb variánsát miért nem csinálták még meg notebookba? 
Google - Motorola Atrix 4G @ 2.3.7 CyanogenMOD 7 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23
Ez gyakorlatilag egy mini hangprojektor? Mert akkor tényleg tudhat térhangzást generálni.
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
jó kis videó.
egyébként az asus új üdvöskéje kb IDE tartozik, technikailag.
szal nem ők találták fel a spanyol viaszt.
Aurea mediocritas
Gyakorlatilag az próbál lenni, de sikertelenül. Ez nem tudja azt a szintet mint egy hangprojektor, már ránézésre sem. 
Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg ---- Gigabyte GT-P5100 TV-tuner eladó: http://href.hu/x/h2mc

bogyo112
(őstag)
Igen, nekem is pont a klotyó-HiFi jutott az eszembe rögtön... 
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam..

Versus
(senior tag)
Nekem ez van : [link]
A digitális 5.1-es Cretaive-ot indultam meghallgatni Ausztriában egy Xonar STX vásárlása után.
Aztán meghallgattam ezt és lecseréltem az STX-et egy DS-re hogy azért legyen SPDIF a TV-hez ! 
Nagyon szkeptikus voltam pláne hogy előtte 5.1-es cuccom volt de tényleg képes egy ilyen eszköz 5 hangszórós hatást kelteni és nem is túl rosszul !
Premium Vintage
Két fülem van, minek kettőnél több hangcsatorna? 
Az más tészta, hogy ez a bigyó sokadik ránézésre is egy kalap ****... 
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

tlac
(PH! nagyúr)
de a füled azt is érzékeli, hogy melyik irányból jön a hang

Rossi
(őstag)
Ezzel maximálisan egyetértek...
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Rossi
(őstag)
Gratulálok hozzá, biztos nagyon szépen szól. 
Hát akkor sikerült
,de amúgy nekem tényleg adja így ránézésre(nem vennék ilyet)
annyira nem mozizok itthon,inkább a zenét kedvelem,arra pedig a stereo tökéletes, két jó hangfal, erősítő+asztali cd játszó.
https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

paprika
(senior tag)
Szerintem ez vicc kategória akart lenni . ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egy dobhártya van a füledben, pontosabban egy csiga, ami csak és kizárólag a hangot érzékeli. Valójában az AGYAD érzékeli a két fül alapján, hogy merről jön a hang, illetve a hangszín alapján, hogy éppen hátulról, vagy elölről. Egy viszonylag minőségi fülhallgatóval simán érzem az 5.1-et visszakeverve sztereóra.
Arról nem is beszélve, hogy az 5.1 igazából nem is irány szerint választja szét a hangokat, hanem logika szerint. Az elülső front a rendes hangokért felel, van egy beszéd-csatorna, mély csatorna, majd a két hátsó a környezeti (environment) hangokért, azaz pölö a helység akusztikájáért felelnek, s igen ilyenek a hátulról jövő hangok is természetesen, de ezeket ha elölről hallanád, akkor is hátulról érzed.
"Egy dobhártya van a füledben, pontosabban egy csiga, ami csak és kizárólag a hangot érzékeli."
Viszont elég kevés olyan hangszóró van, ami közvetlenül a dobhártyára lenne kötve és szimulálna minden apróságot, innen meg bukik az egész
"Arról nem is beszélve, hogy az 5.1 igazából nem is irány szerint választja szét a hangokat, hanem logika szerint."
???
Ezt honnan szeded?
Viszont elég kevés olyan hangszóró van, ami közvetlenül a dobhártyára lenne kötve és szimulálna minden apróságot, innen meg bukik az egész
Elsősörban fül/fejhallgatóra értettem a dolgot, de sima hangszóróra is bőven használható a dolog, ha nem előtted, hanem melletted van a két csatorna.
???
Ezt honnan szeded?
Gondolkodj már légyszi. Hallgasd meg külön a csatornákat. Az 5.1-ből ha csak a front és rear hangszórókat nézed (hallod), akkor marginális különbség van a quadrofonnal szemben. Mézz utána.
Enyhén szólva be vagyok b@szva, sorry a helyesírásért.

zola0601
(kvázi-tag)
Csak ne legyen drága, biztosan beszerzek egyet! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Üdv: Zoli
Hát a kis szatelitek is elég műanyag kongást adnak, akkor ez milyet....
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Vidala
(senior tag)
Akkor ha jól számolom nemigazán jött be a dolog a marketingeseknek: 47-ből nulla prohardveres vásárló. Akarom mondani 48 velem együtt. 
Ezeket tényleg csak azért találják ki, hogy legyen munkájuk?
CoVboy Forever!

Celithrandi
(senior tag)
ilyen cuccot már lehetett 8 évvel ezelőtt is kapni rendes hifigyártóktól
tehát semmi új nincs benne, csak ez nem lesz 200ezer mint amaz volt.
amúgy a fülhallgató ennél kisebb és annál jobb térhangzást lehetetlen csinálni