Mint már írtuk: jogi értelemben nem létezik olyan licenctípus, hogy abandonware. Innentől kezdve nem is fog szerepelni a törvényekben.
Si vis pacem, para bellum.

Mint már írtuk: jogi értelemben nem létezik olyan licenctípus, hogy abandonware. Innentől kezdve nem is fog szerepelni a törvényekben.
Si vis pacem, para bellum.
Én úgy látom, hogy a jog szemet huny az abandonware cuccok felett (tehát nem illegális), és szvsz ez a normális hozzáállás.
Mert általában nincsen senki, aki jogorvoslattal akarna élni. Ettől még a konkrét jogi helyzet nem változik: ha valami nem szabadon terjeszthető, akkor jogi értelemben valóban ugyanúgy törvénysértést követsz el, ha vásárlás nélkül letöltöd, és ezen még az sem változtat, hogy nincsen honnan megvenned. 
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies

Ezért is írtam, hogy szürke a terület. Lényegében nem legális, de mivel senkit sem érdekel, így nincs aki ezt ellenőrizze.
Azért abandonware oldalakon is lehet találni olyan játékokat amiknél van hivatalos jogutód, de nem kell félni, hogy a BSA emiatt rúgná rád az ajtót
.
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

Kösz mindenkinek a háeszeket
!
(#53) Khaal: Ahh, így már kicsit nyugodtabb vagyok
!
Gyűjtőknek: heti másfél-két köbcentiméter köldökszösz eladó!
Az egyetlen rész, ami nagyjából kapcsolódik a témához, az a "felhasználás engedélyezése ismeretlen vagy ismeretlen helyen tartózkodó szerző alkotása (árva mű) esetén", ami elég bonyolult procedúra, az ember kérelmezi a Szabadalmi Hivataltól a felhasználást, az beszed némi pénzt aztán ad egy max öt évre szóló, csak Mo területén érvényes engedélyt. Egyebekben semmilyen módon nem különbözteti meg az ismert és az ismeretlen szerzők műveit, arról, az abandonware oldalakon nagyon népszerű kategóriáról nem is szólva, ahol a szerző határozottan ismert, csak éppen már nem érdekli az adott mű értékesítése.
"Azért hagyják hogy így legyen, mert illegális..."
Nem, hanem azért, mert ezek az oldalak nem sértenek komoly érdekeket és igyekeznek is, hogy ez így is maradjon, pl. az első kérésre lekapnak mindent, ami miatt reklamál valaki.
"Mostantól várok ezután hetven évet, vagy megvárom, míg valaki pénzt gyűjt azért, hogy fehéren egy régi játék tulajdonosa lehessek. Hiszen ezt mondod... vagy félreértettelek?"
Nem, konkrétan ezt mondja a törvény. Arról lehet vitatkozni, hogy ez így idiótaság-e (szerintem az), de az, hogy ezt mondja a hatályos szerzői jogi törvény, az ténykérdés.
Falsus in uno, falsus in omnibus.