Nem úgy volt, hogy TV-ken a HDMI-t UTP-kábellel (illetve porttal) akarják leváltani?
[ Szerkesztve ]
There is a thin line between what is good and what is evil.
(#1) goodboy007

Nem úgy volt, hogy TV-ken a HDMI-t UTP-kábellel (illetve porttal) akarják leváltani?
[ Szerkesztve ]
There is a thin line between what is good and what is evil.

És a DVI-vel mi lesz? Az ugye megmarad? Kicsit erősnek érezném, hogy ha azt se támogatnák tovább.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
Úgy is kell... idejétmúlt technológiák már. 

érdekes.....lenne 
Gondolom akkor átalakítóval sem fog menni a dolog.
Na mind1, addigra váltok monitort meg VGA-t is biztosan. ![;]](/dl/s/v1.gif)
http://tinyurl.com/769rmuy ->> :D

Hello
Gyorsan levédeni a digi->analog átalakitók fogalmát, számát és alakját. Aztán csak merjen valaki véletlenül egy analóg átalakitót kitalálni... Gondolom nem egy marha bonyolult cucc majd egy kicsit kövérebb lesz az elektronika miatt mint egy sima DVI->VGA. Aztán hasithat tovább a jókis vga porton a projektorom amit NEM tervezek lecserélni a hülye digitális mánia miatt. 

A HDMI videó része teljesen DVI kompatibilis, ezzel nem lesz gond.
Zsiti4:
Már most is vannak ilyen átalakítók...
[ Szerkesztve ]
Ja mint most a hdmi böl dsubra átalakító 20 ezerért...
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

Már most is van olyan noti amin csak HDMI csati van. Csak azt sajnálom, hogy a 3 éves LCD tévémen a HDMI bemenet nem fogad csak 720p-t, a nativ 1360x768 nem megy csak D-SUB-on. Persze 5 év messze van, de akkor is korainak tartom. Persze lehet, hogya komponens megmarad, az meg ugyanugy analóg.
A nagy vicc az, hogy az Intel legtöbb Atomos cucca kizárólag d-sub-al jött ki, még az idei alaplapok többsége is, ami a téma ismeretében tervezett aljasság...

Én személy szerint nem bánnám, ha maradna ez is meg jönnek az újak is... nekem elférnek a monitor hátulján... 

Ha jól tudom a DVI az lényegébe egy analóg és egy digitális port egyvelege. Az analóg rész az ugye a D-sub eltűnésével értelmét veszti, a digitális része pedig megegyezik a hdmi-vel, szóval szerintem főleg a mérete miatt nem fogják megtartani, mert egy egyszerű átalakítóval meg lehet oldani (úgy ahogy most is megoldják a DVI - D-sub-ot)
„Mond egy oroszlánnak, hogy legeljen, mert elfogyott a gnú.”
Egyreszt 4-5 ev, masreszt a boldog globalizacio es fogyasztoi tarsadalom korszakaban ok remelik hogy ~4 ev mulva mar lazan kukazod a cuccot... 
alba gu brath

Komponensen nem rossz a kép?

DVI + Hang = HDMI. Én sem látom értelmét a DVI-nek, ha a HDMI ki tudja váltani. Csak azt a sok sza* HDMI kábelt kellene a piacról eltüntetni 
(#12) Solten: Én pl 4 év mulva nem szeretném kukázni a 2 éves TV-met.
[ Szerkesztve ]
www.oaziscomputer.hu
Az első mondat nyelvtani hibás. "Az analóg monitorkimenetek napja meg vannak számlálva."
Így lenne helyes: Az analóg monitorkimenetek napjai meg vannak számlálva.
"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"
Már rég meg kellett volna történnie.
Én vagyok a PH! királya.
szerintem is 
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

Az a kompozit.
Egyébként meg rendbe, a törekvéssel semmi bajom. De akkor arról is gondoskodjanak, hogy addigra legyen elérhető árú normálisminőséget képviselő kínálat megjelenítőkből. A TN-es micsodák ennek a kritériumnak nem felelnek meg.
Si vis pacem, para bellum.
Nem tudja kiváltani, nem is arra szánták. Elég ha megnézed a max felbontásukat.
Én vagyok a PH! királya.

Intel különösen érdekelt, mivel a Light Peak technológiát ebbe az irányba is szeretné kiterjeszteni. Lényegesen nagyobb sávszélességet tudna biztosítani, hosszabb kábelen és nem utolsó sorban érzéketlen a RF zavarásokra.
iMac 27" | HTC Desire (MIUI rom) | facebook.com/anna.litvitcsak | foursquare.com/user/4521087
úgy tesznek mintha mi szemét vásárlók nem akarnák váltani. Holott kik is spórolták le évekig, és sokszor még ma is az lcd-kről a digitális bementeket? Igen az álszentkedő lcd gyártók! És még úgy is tesznek mintha ők lennének a nagy áldozatok.
Legközelebbi hasonló stílusú hsz-oddal kivívod a végleges kitiltást!
[ Módosította: daa-raa ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
Dehogy nem felelnek, meg csak nézni kéne nem habzó szájjal szajkózni valami marhaságot amit valami okos (pl steve jobs) kijelentett.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

ez erős túlzás, mari néninek a titkárnőnek pl lehet még sok is
, de egyetértek jobb volna ha elterjednének az ips monitorok és annyiért lehetne őket kapni mint ma a tn-eket
mellesleg, ez okés, hogy leváltják, de mi lesz azokkal akiknek pl csak hdmi van az alaplapjukon? Azt lehet displayportra alakítani?
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

Van amelyik analóg, van amelyik digitális, és van egyveleg:
[link]
3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

ATA PATA D-SUB hello! 
itt volt már az ideje.... 
Team Jammin'

Igen, azt tudom, hogy kompoziton nagyon gyenge (sajnos tapasztaltam is), de akkor ezek szerint a komponens rendben van.

Létezik HDMI displayport adapter is. Egyelőre drágább, mint a DVI HDMI, de csak azért mert még viszonylag kevés gépen van.

Komponens is analóg, hasonló az analóg VGA-hoz, csak trükköztek a szinek szállításával, hogy kevesebb info is elég legyen.
Ezért elvileg annál jobb képe is lehetne, a gyakorlatban jó minőségű kábelekkel ugyanazt kapod, ha rossz akkor mindegyik szellemképes lehet. Ma már mindenképpen a digitálist preferálnám, csak ugye annó a korai LCD tv-ket nem készítették fel a teljes VGA felbontáskészlet fogadására.
Akinek meg nem tetszik a TN film panel vegyen 32-es vagy nagyobb TV-t, azokban már nincs ilyen (Sajnos monitorban nagyon drága a minőségi panel)
[ Szerkesztve ]
Örülnek a projektorgyártók, pár éven belül minden hivatal, iroda, kultúrális központ és iskola cserélheti le a pár éve beszerzett projektorokat, és az új szabványokért addigis jókora felárat lehet kérni. Akik pedig kitartottak és az addigra 4-5 éves notebookokat használják, kénytelenek újat venni.
Zipit Z2 idomár
Vesznek átalakítót... vagy megtartják a régi gépet amíg a proji bírja.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Persze, ha nem a legszarabbat veszik, amin csak vga port van, akkor semmi gond.
Én vagyok a PH! királya.
Kiveve ha kozbeszerzesi palyazaton kotelezoen a legolcsobb meg mukodo ajanlatot kell beszerezzek (iskola, hivatal, kozossegi haz, egyetem). Nyilvan azert vannak cirka 10 ev technikai lemaradasban, mert ezek a helyek zsebbol fizetik.
Zipit Z2 idomár

Steve Jobs nem érdekel.
Normális képű TN-t meg még nem láttam, és olyat sem, amelyik ne bántaná a szemem. A mostani CRT-m előtt bármennyi időt kibírok, TN előtt már 1-2 óra is erőteljes szem- és fejfájást okoz.
Si vis pacem, para bellum.

Te meg CRT-t hasznalsz? naa-nee
Az el tudom fogadni amikor azt mondjak, hogy szinhelyesebb a kepe meg tobb szogbol latni meg bla bla. Abban is egyet ertunk hogy a TN panelek kepe elegge hitvany. Pl. a TN eleg furcsa PIVOT-olva. (ezt mondjuk egy CRT nehezebb is kivitelezni
)
De hogy az LCD-tol folyna ki a szemed? a CRT-tol meg nem? tenyleg jobb lenne ilyen szempontbol? Kotve hiszem...
Nem kell olyan nagy fenyeron jaratni es nem art ha van meg valami mas -lehetoleg gyenge- vilagitas a szobababan is ![;]](/dl/s/v1.gif)
"guilty until proven innocent" - Artisjus
Attól függ mekkorára gondolt, mert ha valaki közel néz íróasztalról egy 24 colos TN-t, az sem lehet kellemes. Ha meg kis méretben FullHD-t néz (pl. 22''-osok szinte mind ilyenek már), akkor meg az apró betűméret miatt jobban erőlteti a szemét, én is jobban szeretek nagyobb betűket olvasni, pedig nem vagyok még öreg. 
Levenni a fényerőt meg megint nem jó, mert sötét lesz. 
Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

???? MAF? (WTF magyarul)
Nekem, legyen az bármilyen csúcs crt 2óra után fejem fáj, de TN-től? Mi a szartól? Ugyanaz a fénycső mint a PVA/IPS monitoroknál. Nem azt mondom, hogy hülyeség amit mondassz, csak számomra tökre furcsa. Én 1.25 karnyújtásnyira nézem a monitort (22"-es legalja kula TN) és még sose fájt emiatt a fejem. Contrast gyárilag 50, bright-ot meg levettem 20-30 közé. Van egy Fasza DELL 19"-os monitorom, elég fasza 1024ben még a 120Hz-et is tudja, de attól is fáj a fejem(a hobbi gépem megjelenítője).
Mitől lehet ez a jelenség?
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.
Ugyanezt akartam kérdezni. 
Szerintem jelentősen fog nőni a DVI-DSUB átalakítók eladása. Nekem ugyan nem kell. DVI-n keresztül szebb színe van a képnek tapasztalataim alapján.
Viszont HDMi kábelt kéne vennem. Akkor már a jack-et is kiiktathatnám. 
[ Szerkesztve ]
Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

Ize. hogy is mondjam. No offence, de betu meret allitasrol halottal mar?
Van 22" koruli TN-es full HD-m. Ketto is egymas mellett.
At allitottam windows-t es minden nagyobb. Ikonok, betuk stb. Nem folyik ki a szemem ![;]](/dl/s/v1.gif)
"guilty until proven innocent" - Artisjus
Logikus lépés, csak azt nem értem miért várnak 2015 ig ?
UpTheBruce!
teljesen jogos döntés
a videókártyákon is évek óta ott van a dvi mostanában meg a hdmi még a régi agp-s kártyákon is van dvi többnyire
2012-től meg lehetne ezt lépni nem kéne 2015ig várni
Ha nem állít elő analóg jelet a VGA (márpedig nem fog), vagy a monitor nem kezeli az analóg bemenetet (márpedig nem fogja), akkor a szokásos DVI - D-Sub átalakítókkal semmire sem mész... eleve rádugni sem tudod majd, mert DVI-D lesz a csati és nem DVI-I.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
"Logikus lépés, csak azt nem értem miért várnak 2015 ig ?"
Azert, mert ez a dontes nem csak a PH torzskozonseget erinti, akiknel csak egy szimpla monitornal kell meglennie a digitalis csatlakoznasnak, hanem cegeket meg egyeb intezmenyeket is is, ahol pl. eleg sok eloadoban csak d-sub van a projektoron meg arra van kiepitve az infrastruktura (KVM switchek, ilyenek). Az ilyen lepeseket nem lehet csak ugy elkapkodni.
[ Szerkesztve ]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Az összes új VGA-n nincs is D-SUB, csak DVI és HDMI csatlakozó. (4 éves VGA-mon is 2 DVI van). Ehhez képest nem értem hogy hogy bírnak még a monitorgyártók olyan monitorokat gyártani (igaz az olcsóbb szegmensben), amik csak D-sub bemenet van. Remélem ezen változtatnak végre ennek hatására.

Nekem még kb. 2 éve megvolt a 21" profi CTR monitorom, ami akkortájt csaknem 15 éves volt. És azt sokkal jobban bírta a szemem, mint bármely TFT-s monitort azóta (hozzáteszem, hogy minden kijelzőt lehetőleg kis fényerőn használok).
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
DVI kimenetet át lehet forrasztani DSUB-á. / Aki nem hiszik fotózok. /
ON: Semmi baj nincs ezzel fejlődünk.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123
"DVI kimenetet át lehet forrasztani DSUB-á."
DVI-I-t (amin van analog jel is) azt igen (a DVI-VGA atalakitok pont ezt csinaljak). DVI-D-t (amin csak digitalis) azt nem.

És aki mostanság vesz monitort, amin csak analóg d-sub van és később vesz olyan kártyát ami csak DVI-D-t tud az dobhatja ki a monitorát is?
Ez igaz! / pontatlan voltam /
Nem olvastam végig az összes hsz-t, de nyilván megoldható a D/A átalakítás. Persze, hogy megéri -e az kérdés, szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123
Kb.
moha: most is vannak ilyen atalakitok (HDMI-VGA), 20k tajan lattam oket.

"Az összes új VGA-n nincs is D-SUB, csak DVI és HDMI csatlakozó."
Hogyne lenne. Egy csomó GTX 460-on ott figyel a DSub. Hogy minek? A fene tudja, legalább kevesebb hely jut arra, hogy a venti kifújja hátul a meleget 
Más: én csak szívtam a DisplayPort-tal, míg azt használtam az 5770-en. Bug bug hátán (persze összetett is lehet a probléma, a drivernek nem tetszett ez, a monitornak az, a Win7-nek meg amaz)
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia