Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) sh4d0w válasza Boz (#30) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy PPéter is írta: nem mostanság lesz 500 Ft-os 50 GB-is lemezed, nincs rá infrastruktúra, vagyis kevés az előállító kapacitás. Sajnos a DVD-gyártók ahelyett, hogy tolták volna a HD DVD szekerét az átállással, azt várták, hogy a sült galamb a szájukba repüljön...

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#52) Lacix29 válasza pabadam (#49) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Egyébént én nem igazán értem hogy mi a jó egy XBox360-hoz vett külső HD olvasóban.
Kb olyan élmény lehet, mint porszívózás közben tévét nézni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#53) arty válasza PPeter (#39) üzenetére

arty
(senior tag)

nem sokáig, pl a warner lemezek máris szarabbul néznek ki, mint nézhetnének (dvd-n) - de más kiadoknál is azt látom, h sok az egyrétegű kiadás (lehet csak itthoni mérleg, de az R1 lemezek között ue-t látom)

lesz itt igény HD-re, csak vhs szintre kell degradálni a kiadványokat dvdn :) a laposkijelző meg belehal a zajos, életlen képbe és oriási ugrásnak tünik a hd ....

lacix29: lehet te csak moddolt 360at hallottál ... a gyári (főleg mostani) 360asnak alig van hangja. ami van, azis a dvd pörgetéséből adodik, de ez ugye dvdfilm ill. hddvd esetén nincs, mivel ott nem pörög ezerrel a korong

[ Szerkesztve ]

(#54) einstein válasza sh4d0w (#51) üzenetére

einstein
(senior tag)

"Sajnos a DVD-gyártók ahelyett, hogy tolták volna a HD DVD szekerét az átállással, azt várták, hogy a sült galamb a szájukba repüljön..."

Hát pont ez az, amit nehez hisz az ember, legalábbis én:) Általában a befektetők, ha valamihez komoly pénzbeli érdekük fűződik, azt nem szokták ölbetett kézzel nézni.

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#55) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elteintve a warez tartalmaktól, van mit rápakolni home szinten arra az 50 GB-os lemezre? Van értelme a halivúdi fost megvenni még drágábban, hozzá a még drágább lejátszókat, ha úgyis a TV-re oprimalizált, többnyire sokkal tartalmasabb sorozatok kaszálnak mostanság? Akkor most kell ez a kék lézeres izé. Ha viszont nem kell, akkor valaha is civilizálódik az ára?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#56) PPeter válasza einstein (#54) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézd, egy filmkiadóktól független lemezgyártó (tehát nem a Sony DADC gyárról beszélünk, ami azért gyárt BD-t, mert Sony leányvállalat :D ) cég (márpedig a lemezek 99%-a ilyen cégeknél készül) akkor áll át valamelyik next-gen formátum gyártására, amikor megfelelő mennyiségű felkérés érkezik hozzá ilyen lemezek gyártására, illetve előre akkor ruház be, amikor úgy tűnik, hogy a piaci igények valósak és megéri neki a 101%-os kihasználtsággal működő DVD-gyártósorai mellé/helyett valami mást is működtetni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#57) Lacix29 válasza arty (#53) üzenetére

Lacix29
(őstag)

[OFF]Csak boltban hallottam egy új (tavaly decemberi) XBox360 hangját és ordított a PS3-hoz képest. Bár lehet hogy csak játékok alatt nagy a venti fordulatszáma, elismerem HD-DVD lejátszással nincs tapasztalatom.

Tessék itt egy összehasonlítás (mivel a hangerő értékek dB-ben vannak megadva, hogy az logaritmikus skála. Tehát ha valami 3dB-el hangosabb, az dupla hangerőt jelent ):
[link]
Ez alapján igazad van, DVD lejátszás ugyanolyan hangos PS3-on is. Viszont a Blu-ray lejátszás hangereje sokkal kisebb a HD-DVD lejátszáshoz képest (6x halkabb).[/OFF]

(#58) einstein válasza rudi (#55) üzenetére

einstein
(senior tag)

A tv-re optimalizált mit jelent?
Nyugat Európában / USA-ban szerintem a HD tévék hamarosan átveszik az "uralmat". Így gondolom hamarosan a tv adások is egyre nagyobb felbontásban lesznek elérhetők. Annak nem kell a hely?

Épp hétévgén csodálkoztam rá, hogy a sportközvetítések egyre nagyobb százalékánál már 16:10 -ben kell, hogy közvetítsenek a magyar csatornák is, mert így kapják a jelet külföldről, és különben néha nem látszik a labda :) . Gondolom ott már nemcsak a képarány 16:10, hanem a felbontás is nagyobb

(#59) PPeter válasza einstein (#58) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Műsorszórásban nincs 16:10, ez csak a wide LCD monitorok jellemzője. A TV-adás 4:3 vagy 16:9.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#60) einstein válasza PPeter (#59) üzenetére

einstein
(senior tag)

Sry, igaz.

#56: Ezt értem, de szerintem ők úgy spekulálnak, hogy mire nekik is át kell állni BD-re (a piaci igények miatt), addigra az se lesz bonyolultabb, mint a HD-DVD, ergo nekik mindegy.
Mert miért is nézné tétlenül egy egész iparág, hogy számukra egy (pénzügyi szempontból) sokkal kedvezőtlenebb döntés szülessen? Azért a vállalatok általában ennyire előre szoktak gondolkodni..

[ Szerkesztve ]

(#61) dezz válasza pilóta (#3) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Hát most, hogy nincs konkurencia, egy darabig valszeg nem fog csökkenni..."

+ rudi (#22) "Nem emelésre gondoltam, hanem arra, hogy konkurens nélkül sokkal tovább magasan maradhatnak az árak, mert nincs miért csökkenteni őket"

Hát már ne is haragudjatok, de ti nagyon el vagytok tévedve. ;)
Számos Blu-ray Szövetségi cég ugrásra készen várja, hogy ömleszthesse a piacra a termékeit. Ezek szerintetek nem fognak egymással konkurálni? Hát dehogynem. :))

"ráadásul az egész BD miskulancia egyetlen cég, a Sony kezében van. Majd meglátjuk, hogyan sáfárkodik vele."

Ez is egy tévedés. Akármennyire ágál PPéter, hogy mindent és csakis a Sony, valójában a Blu-ray szabadalmi portfolió több cég között oszlik szét. A formátumot érintő főbb tevékenységekben sem egyedül dönt, hanem mint a Blu-ray Associaton Board of Directiors tagja, a következő cégekkel együtt: Apple, Dell, HP, Hitachi, LG, Mitsubishi Electric, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sun Microsystems, TDK, Thomson, Twentieth Century Fox, Walt Disney, Warner Bros. Érdemes végignézni a kiemelt tagok, és sima tagok listáján is: link

HD_DVD playert hány cég is gyártott? Toshiba, ...?

(#27) LonGleY: A Flashmemória nem konkurencia a műsoros optikai lemezeknek. Utóbbiakból a gyári műsoros lemez darabja pár fillér, és valami pár mp az előállítási ideje (ezeket nem egyenként írják, mint az írható lemezeket, hanem préselési eljárással kerül rá az adat). A Flash még évekig jóval drágább lesz, és ami a fontosabb: időbe tellik rátölteni az adatot.

[ Szerkesztve ]

(#62) PPeter válasza dezz (#61) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Figyelj, én ebben az iparban dolgozom, nem véletlenül írtam amit írtam. Szövegértés nem divat?

(#63) pilóta válasza dezz (#61) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Aha. Tehát eddig nem versenyezhettek, de majd most, hogy kevesebb a versenytárs, majd fognak. Világos.

És BD-t hány gyártott? Sony, ...? :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#64) dezz válasza PPeter (#62) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt a hoszzút még nem olvastam el (bár korábban már kifejtetted a véleményedet a Sonyról).

(#65) Lacix29 válasza pilóta (#63) üzenetére

Lacix29
(őstag)

És BD-t hány gyártott? Sony, ...?

Sharp, Pioneer, Samsung, Panasonic, Philips, LG, ... khm.
[link]

(#66) dezz válasza pilóta (#63) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha kb. 2mp-et gondolkodnál is, világos lenne. :U

Mégegyszer leírom, talán olvasd lassabban: Számos Blu-ray Szövetségi cég ugrásra készen várja, hogy ömleszthesse a piacra a termékeit. Ezek fognak egymással versenyezni.

Eddig azért nem tehették, mert túl kevesen vettek HD-s lejátszókat és egyéb cucokat, mert a vevők féltek, hogy mi van, ha éppen a másik nyer, mint amibe ők beruháztak. Vevők nékül nincs üzlet...

Minek erőlteted, ha ennyire hiányosak az infóid? Már most is jópár cég BD lejátszója piacon van.

(#67) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Én is azt nem értem, hogy miért nem kezdték el gyártani a nyers lemezeket és piacra dobni őket minnél nagyobb számban?

Ha lett volna már régebben elérhető mennyiségben, mostanra biztos lement volna az ára 3-400 forintra az üres lemeznek. Többen is mondják, hogy az átállás a dvd-ről hd dvd-re nem is lett volna bonyolult a gyártásban. Akkor miért nem tették?

A pc-s ág szerintem maga egyedül akkora felvevő piac lett volna, hogy megérte volna nem csak a filmekkel foglalkozni, hanem az üres lemezekkel, és az olvasó, író egységekkel.

Biztos vennék én is valamit, mert egy dvd már elég szűkös.

(#68) pilóta válasza Lacix29 (#65) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Már úgy értem, amit el is adtak. A PS3 volt az egyetlen számottevő ezek közül...

(#69) pilóta válasza dezz (#66) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Ha lassabban olvasom, akkor is ugyanazt olvasom. Tudok gyorsan olvasni :D
Az ömlesztés szvsz még egy picit váratni fog magára. Az emberek nem azért nem vettek eddig tömegesen lejátszót, mert féltek a formátummizériától, hanem mert nem érdekelte őket igazán. Fentebb többen elmondták miért...

(#70) Balage76

Balage76
(fanatikus tag)

Az egészhez két dolgot tennék hozzá:
1, a TSST (Toshiba Samsung Storage Corporation) egy 2004 tavaszán alakult közös vállalat, amit azért hoztak létre, hogy a Toshiba technológiáját és a Samsung sales lehetőségeit felhasználva közösen javítsák a pozíciójukat a világpiacon. Ez a DVD írókat nézve bejött. Azonban a Toshiba ebben a társulásban 51% részesedéssel bír és így megtehette hogy a több mint 2 éve létező Samsung Blu-Ray írót visszatartsa és megtehette azt is, hogy nem engedte a Samsungnak a régóta létező és piacképes HD DVD termékek forgalmazását. Ennyit arról hogy mennyire egyedül kellett cipelniazt a zászlót....
2, angliai pc építő cégeknek a pioneer 80 USD áron kínálja a BD írót. tegyünk rá sok helyen hasznot és Áfát, és ne csodálkozzunk hogy mi lesz itt nyárra/karácsonyra.

www.xbox360szerviz.hu

(#71) Lacix29 válasza pilóta (#68) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Arról nem volt szó, hogy a gondolatolvasás képességét is birtokolnom kell. :DD
Nem tudom a nem számottevő kijelentésedet mire alapozod. De elhiszem hogy ez így is lehet. Viszont az látszik hogy több gyártó is tud Blu-ray lejátszót készíteni és ezek versenyezhetnek az árban.

(#72) rudi válasza dezz (#66) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ó, nagy igazságok egyetlen tudója! Ez elmondanád, hányan gyártanak BD olvasófejet és lemezt és hogy ennek az ára hogyan alakulhat majd, ki fog konkurálni kivel és milyen mértékben?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#73) PPeter válasza Balage76 (#70) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt írtam, hogy a Toshiba egyedül cipelte a zászlót a marketinges HD DVD / BD háborúban, nem értem hogy jön ide a TSST, az teljesen más tészta, az a cég az egyre kisebb profitot termelő ODD drive piac miatt jött létre, mint ahogyan sok másik kényszerszövetség (BenQ/Philips, aztán Benq/LiteOn, NEC/Sony Optiarc stb.) is. Amúgy meg a hat-nyolc márkanév alatt is kapható, de belül ugyanazon drive-ot tartalmazó BD-írók nem igazán azt mutatták, hogy hű de sokan szálltak be a meghajtók gyártásába.

Én csak örülnék, ha 100 dodós BD-írók lennének.

(#74) Lacix29 válasza rudi (#72) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Írható lemezben lehet konkurencia, hiszen most is többen gyártanak:
CMC Magnetics,
Fujifilm,
INFOMEDIA,
Matsushita Electoric Industrial,
Mitsubishi Kagaku Media (Verbatim),
Moser Baer India ,
RITEK,
Sony,
TAIYO YUDEN ,
TDK
[link]

HD-DVD írható lemezt hányan gyártanak egyébként ? (Hogy ne csak én nézzek utána a dolgoknak)

(#75) dezz válasza pilóta (#68) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

El is adták. Kaphatóak. Most az, hogy a (HD_DVD lejátszókhoz hasonlóan) 100 ezres nagyságrendhez (darab) képest a PS3-at milliószámra vették, egy másik dolog.

(#69) pilóta: 100 ezrekért nem is... Olcsóbb áraknál egész más lesz a helyzet. Nem azért van annyi HD-s csatorna Japánban és az USA-ban lassan 20 éve, mert senkit sem érdekel...

(#72) rudi: Felesleges ez a cinikus hangvétel. Ha csak pár mp gondolkodáson múlna a mindenttudás... Több cég is gyárt már kéklézeres diódákat, és mára az ára is töredéke a korábbinak. Szóval nincs technikai akadálya a jóval olcsóbb lejátszóknak. Ki kivel? Jópár cég jópár más céggel.

Egyébként maga PPéter is lehozta a burn.hu-n, hogy egy új eljárásnak köszönhetően DVD-s gépsorokon is gyártható blank BD lemez (írható, újraírható). A korábbi lejátszók mondjuk nem nagyon viszik (bár talán FW frissítéssel igen), de ettől nem dől össze a világ. Úgyis jönnek ki az újabb és újabb lejátszók, aki most vesz, már újabbat vesz.

Nemrég arról is volt hír, hogy a távolkeleti lemezgyártók készülődnek nagyüzemben blank BD-t gyártani.

Még egy hír, hogy a mai lejátszókkal kompatibilisen gyártható 4+ rétegű BD lemez (100+ GB).

A Magyar Televízió meg 1 éven belül átáll HD-ra (minden műsort HD-ban fognak készíteni). Az M2 már idén megkezdi a HD-s műsorszórást. [link]

PPeter: "Én csak örülnék, ha 100 dodós BD-írók lennének."
Ezt nem értem, már most is vannak, sőt már jóval 100 alá ment.

[ Szerkesztve ]

(#76) Peat_2 válasza dezz (#75) üzenetére

Peat_2
(lelkes újonc)

"PPeter: "Én csak örülnék, ha 100 dodós BD-írók lennének."
Ezt nem értem, már most is vannak, sőt már jóval 100 alá ment."

Nemtom én csak sima pc-s olvasóról hallottam ilyesmi árat írónál rohadtul nem, de ha igaz akkor szuper, remélhetőleg nem az anyagáron akarják visszakapni az ottani elmaradt haszont.

Amúgy meg szerintem egyik fomrátum előtt sem kell térdre borulni, a mai kiforrott(túlforrott) dvd esetében is általános jelenség hogy 1-2 év és sérülhet az adat a lemezen. Vmi újra vágytam és ezek rohdatul nem tűnnek annak, csak egy továbbfejlesztésnek, igaz a méretük legalább megmaradt így ugyanakkora dobozba csomagolható a film/játék. Mi lett volna ha kijönnek egy pen drive méretű cuccal, olyan kis mütyürért ki adna ki annyi pénzt/film :)

[ Szerkesztve ]

Peat;) valódi nevem, a mostani csak átmenet (Ph! csapatnak köszönhetően nem veszett el a régi Peat;), nagy hála)

(#77) PPeter válasza dezz (#75) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérlek mutass nekem Blu-ray írót 100 dollárért, köszi.

(#78) dezz válasza Peat_2 (#76) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pioneer BDC-2202 DVD-RW + BD-ROM: ~45k [link]
LG GBW-H10N 4x Blu-ray író ~78k (megfelelő helyen) [link]
NEC BD-M100 2x Blu-ray író ~121k [link]

PPeter: Bocs, félreolvastam (100 ezer Ft-ra gondoltam, mint 100 rongy, stb.).

[ Szerkesztve ]

(#79) t72killer válasza dezz (#78) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, az írók azért még nem 100$ (=20kFt), de remélem karácsonyra már akörül lesznek:)) Kicsit félek tőle, hogy ezek a mostani, relatíve kedvező árak csak annak köszönhetőek, hogy a sony teljesen ki akarta végezni az ellenfelét:(

Bár ne legyen igazam (és legyen blu íróm:))))

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#80) pilóta válasza dezz (#78) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

hát ezek azért elég messze vannak a 100$-tól (kb. 18000Ft)...

(#81) dezz válasza pilóta (#80) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen jó, hogy ezt leírod - 4 perccel azután, hogy beírtam, hogy félreolvastam.

(#79) t72killer: Szerintem olvasó tutira lesz addigra ennyiért, de az író is max. duplája lesz szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#82) dezz válasza PPeter (#26) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Egy picit gondolkodjatok már átfogóbban, ha kérhetem. [...] A lehető legrosszabb dolog történik éppen."

Ehh, mert nem az elhúzódó formátum-háború volt a legrosszabb, ami történhetett.....

(#83) tommyp

tommyp
(újonc)

Tegye mindenki a szívére a kezét!!!Ugye leginkább mindenki csak kiváncsiságból szeretne magáénak tudni egy ilyen technikát.Gyakorlati haszna még nem nagyon van szerintem.Azért a társaságban jó lenne elújságolni,hogy Na, megvettem.

Az élet olyan,mint egy szappanbuborék.

(#84) dezz válasza tommyp (#83) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tedd a szívedre a kezed, és mondd el, hogy nem sokat konyítasz a témához. :DDD
Milyen felesleges dolog is az az 5x-ös lemezkapacitás... ;)
Meg milyen rossz dolog az a 6x-os felbontás... ;)

[ Szerkesztve ]

(#85) tommyp válasza dezz (#84) üzenetére

tommyp
(újonc)

Csak annyit amit TŐLETEK tudok. Az sok,v kevés???? :)Én nem mondtam olyat ,hogy ez rossz dolog.Sőt olvasd el mégegyszer

[ Szerkesztve ]

(#86) PPeter válasza tommyp (#85) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egy szakmai fórum. Nem csak olyasmiről beszélgetünk, ami tömegcikk. És nem is ezen múlik, hogy egy technológia jó vagy rossz. Valamint - például - nekem már vannak ilyen eszközeim.

(#87) dezz válasza tommyp (#85) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs gyakorlati haszna azoknak, amit írtam?

Azt is össze lehetne hasonlítani, hogy 5db DVD-t lehet gyorsabban megírni 16x-osan (gyorsabban már nem nagyon érdemes), vagy 1db BD25-öt mondjuk 8x-osan (magához képest).

(#88) tommyp válasza PPeter (#86) üzenetére

tommyp
(újonc)

Ebben biztos voltam

(#89) tommyp válasza dezz (#87) üzenetére

tommyp
(újonc)

NEM tudod értelmezni amit Írtam? Nem az írásaidra gondoltam,hanem az eszközökre.Az írókra.Míg nem lesz"100 dodó" alatt, egyszerű felhasználó(mint én)számára nem lesz tömegcikk.

(#90) naffeju válasza PPeter (#26) üzenetére

naffeju
(újonc)

Péter, az lehet, hogy a kicsiknek nem jó, ugyanakkor erős FUD-nak érzem azt, hogy most a Blu-ray lemezreplikáció ne lehetne olcsó. Az általam látott költségelemzések és VALÓS termelési költségek kis batcheknél már igencsak közelítő árakat mutattak, a Blu-ray hátránya rossz esetben 30-40 százalék. Nagy sorozatoknál ez a különbség rohamosan olvad el, és akár 10 százalék alá süllyed, amikor már tízegynéhány dollárcentről beszélünk lemezenként, vagyis 20 forintról. Ez mindenféle rárakodó költséggel, adóval legyen bruttó 50 forint a polcokon. Juj.

Cserébe pedig ugye kapunk 10 gigabájtot rétegenként, máshogy fogalmazva, 66 százalékkal nagyobb kapacitást, vagyis kapacitásarányosan olcsóbb a BD, pláne DL lemezek esetében.

Sőt mondhatjuk, hogy sok területre míg elég a BD SL, addig HD DVD DL kell ugyanoda (tipikus helyzet filmeknél), itt pedig már a HD DVD replikáció a drágább.

Hogy a kínai és tajvani DVD-gyártóknak mit ígért a Toshiba, és hogy mekkora befektetés kell nekik, hogy játékban maradjanak, és mennyi profitot vesztenek, az kb. a ki nem szarja le kategória -- legrosszabb esetben megmaradnak CD/DVD replikátoroknak éhbérért. A BD felhasználó szemmel lényegtelen mértékben drágább költségoldalról, kapacitásarányosan pedig olcsóbb.

(#91) pilóta válasza dezz (#81) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Na!
Amikor írtam, még nem volt ott!
Szerkesztetted... :(((

(#92) dezz válasza tommyp (#89) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi sem most akarunk rohanni a boltba 100k-s írókat, meg 3-4k-s írható lemezeket venni.
De ez gyorsan esni fog, mert így tényleg nem igazán éri meg.

Viszont a nem minimálbéreseknek már beleférhet a keretbe egy BD lejátszó és pár 7-8k-s BD film.

(#91) pilóta: Ja, kb. 10mp-cel később, mint először elküldtem (mivel abban a pillanatban megláttam PPeter kommentjét, amit neked is látnod kellett).

[ Szerkesztve ]

(#93) Lacix29 válasza tommyp (#89) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Szerintem akkor lehet tömegcikk a számítógépes Blu-ray író és írható lemez, amikor fajlagosan annyiba v. kevesebbe fog kerülni mint a DVD író és lemez.
Ugye egy rétegre kb. 5x annyi fér BD esetén mint DVD-nél.
Íróknál ez kb 50e Ft-os árnál teljesülhet, a lemezek esetében pedig úgy gondolom olyan 500Ft-nál. Akkor már érdemes lesz elgondolkodni a váltáson.

(#94) tommyp válasza dezz (#92) üzenetére

tommyp
(újonc)

Akkor már PS3

(#95) pilóta válasza dezz (#92) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Most nem akarok ezen vitatkozni, de gondolkozz:
Megnyitom az oldalt. Ekkor letölti a hozzászólásodat. Olvasom a topicot, monjuk 3 percig,(Ez alatt nem látom, hogy te már szerkesztetted...) majd rábökök a válaszol gombra és megírom egy percig. Ez négy perc. Szóval...

(#96) PPeter válasza naffeju (#90) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ettől függetlenül az a helyzet, hogy a marketingharc ugyan véget ért, most viszont a Sony-nak meg kell győzni az egész lemezes iparágat is, hogy kövesse őket (különben erősen rácseszhet). Ez nem feltétlenül fog könnyen és gyorsan menni. Más topikokban írtam a nem USA-beli kiadói helyzetről is, hogy mennyire más a helyzet lokális gyártásban, kiadásban Európában. Fenntartom a véleményem, miszerint a Sony-ra még erős meccs vár, amikor szemberohan az egész jelenlegi lemezgyártási iparral. Márpedig ennek a (végfelhasználói szemmel láthatatlan) iparnak köszönhető szinte minden változás az elmúlt évtizedben, ami végül olcsó tömegtermékeket eredményezett a polcokon.

[ Szerkesztve ]

(#97) naffeju válasza naffeju (#90) üzenetére

naffeju
(újonc)

Már nem tudom szerkeszteni a postomat, szóval annyi kiegészítés:

Ezek nem gyártói oldali költségek, hanem a lemezgyártók eladási árai, aminek már tükröznie kell a BD prések magasabb árát is, hiszen a befektetés megtérülését biztosító centeket tartalmaznia kell. Vagyis nem látszik az, hogy a BD-sorok annyira horribilis árban lennének. A másik pedig az, hogy ha kevés a szállító, és az árak elszakadnak a költségektől, akkor az a profitlehetőség bizony más gyárakat is vonzani fog. Hogy egyelőre kicsi a kereslet, az ne legyen már a szabvány kérdése.

geizhalson már van imation bd-r sl 7.4 euróért. 2 ezer forint.

(#98) Balage76 válasza PPeter (#73) üzenetére

Balage76
(fanatikus tag)

A TSST részben azért is jött létre, hogy a Toshiba könnyebben marketingelhesse a technológiáját. Csak sajnos ezt nem engedték....

www.xbox360szerviz.hu

(#99) t72killer válasza PPeter (#96) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bizony, mekkora ciki lenne, hogy most bejelentjük, hogy a HD-DVD elveszítette a formátumháborút, majd a sonynak nem sikerül átvinnie a formátumot, és fél év múlva bejelentjük, hogy a sony is elvesztette a háborút:DDD

#97: Mo.-gon is kapható, viszont még bőven 3kHUF felett:((

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#100) fordfairlane válasza t72killer (#99) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Ha PPeter jóslata jön be, akkor az nem úgy fog történni, hogy a Sony bejelenti, hogy elvesztette a csatát a DVD-videoval szemben, hanem úgy, hogy az eszközök és a lemezek ára egy szint alá nem fog csökkenni, és évekig marginális szerepe lesz a piacon. Pl. mint a DVD-audio-nak a CD-vel szemben. Hangsúlyozom, ha ez a jóslat jön be!

[ Szerkesztve ]

my hovercraft is full of eels

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.