Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) dezz válasza PPeter (#150) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A #107-esre gondoltam, de mindegy.

Úgy érzem, kicsit lebecsülöd azok számát, akik a bizonytalanság miatt voltak várakozó állásponton, és annak hatását, ha ezek az emberek most hirtelen vásárolni kezdenek. Plusz ez a patthelyzet a marketinggépezeteket is leblokkolta, ami nagyobb tömegeket is meg tud mozgatni.

Beszéltél róla, hogy az ipar érdeke sokkal inkább a HD_DVD. Aztán szóba került, hogy ha annyira az érdeke, akkor miért nem ment egy kicsit a dolgok elébe, és nézte csak tétlenül a BD előretörését. Erre te felhozod ezt a bizonyos 1%-ot... Azért ennél kicsit proaktívabb szokott lenni az ipar. Azért egyes ipari szereplők itt sokmilliárdos üzletről beszének, és nem a Sony. Szóval nem áll teljesen össze a kép.

A kisebb európai kiadókkal kapcsolatban volt olyan infó, hogy már kezdenek megbarátkozni a BD gondolatával, és nem érzik ezt olyan hatalmas problémának.

[ Szerkesztve ]

(#152) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Japanese news site Nikkei.net broke the news that Toshiba has scheduled a press conference for 5pm Tokyo time Tuesday..."

[link]

Ez most kezdodott par perce ugyhogy mindjart kiderul mit dontottek.

MOD:
Mar ki is derult:

"It's official. Toshiba just made a statements saying, " it will no longer develop, manufacture and market HD DVD players and recorders." Cessation of the player and recorders are targeted for March 2008. Volume production of HD DVD disk drives for PCs and games will end in the same time frame. However, Atsutoshi Nishida, President and CEO of Toshiba Corporation did say that Toshiba will, "continue to assess the position of notebook PCs with integrated HD DVD drives."

[link]

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#153) pabadam

pabadam
(fanatikus tag)

"Toshiba also plans to end volume production of HD DVD disk drives for such applications as PCs and games in the same timeframe."

Ez azt jelenti, hogy a HD-DVD mindenhonnan visszaszorul, véglegesen.

Várjuk a Paramount és az Universal bejelentéseit is, még ezen a héten.

[ Szerkesztve ]

"...I'll never stop looking..."

(#154) pabadam

pabadam
(fanatikus tag)

És akkor itt a hivatalos bejelentés, immáron a Toshiba-tól:

http://www.toshiba.co.jp/about/press/2008_02/pr1903.htm

[link]

Köszönjük, Playstation 3.

(#155) PPeter válasza pabadam (#153) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te személyesen várod? :D Sajnálom, hogy ennyire szűklátókörű vagy. A mi régiónknak így pont a lassabb, fájdalmasabb lokális HD-kiadás van kilátásban. Ha Te ennek örülni tudsz... Majd nézelődjél, hogy mikor fog tudni saját gyártású BD-ket kiadni mondjuk a Budapest Film, a Best Hollywood, az SPI, vagy mondjuk azok a kisebb kiadók, akiknél egy rakás régi filmcsomag van (köztük nagyon sok USA klasszikus helyi forgalmazási joga is).

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#156) pabadam válasza PPeter (#155) üzenetére

pabadam
(fanatikus tag)

Kedves PPeter! Kérlek vedd észre, hogy a Blu-Ray/HD-DVD formátumháborúban az eddigi jóslataid közül egy sem vált be itt a prohardveren. (pl. a CH-DVD majd jól megmenti a HD-DVD-t..., stb.)

Így ha megengeded, akkor a magyar vonatkozású Blu-Ray filmek megjelenésének körülményeit továbbra is a saját magam által begyűjtött információk alapján fogom megbecsülni, amik ezidáig pontosnak bizonyultak.

És ahogy ezt egy másik topic-ban megírtam, szeretettel várjuk a Toshiba KÉK lejátszóit.

(#157) PPeter válasza pabadam (#156) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És én azt írtam, hogy a CH HD DVD majd egyik napról a másikra megmentni a HD DVD-t? Majd térjünk vissza erre a kérdésre kicsit később, az őszi szezon során. Nem tudok mit kezdeni a konzumidiotizmussal. Menj és tapsolj a Sony-nak, hogy a régiókódolás, az állandóan változó agresszív DRM és a magasabb ár előtt hódolj. Gondolkodni nem szokás, azt látom...

[ Szerkesztve ]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#158) qanic

qanic
(kvázi-tag)

Adattárolásra én is külső HDD-t használok (gyorsabb, nem kell írkálnom, halkabb, megtalálom, amit keresek, egy helyen van minden és nem 200 db lemezen...). Van DVD írom is, de csak azért, hogy az asztali lejátszómba betehessem a Mo.-on beszerezhetetlen filmeket, zenéket.

Logikusan gondolkodva, ha én filmkiadó multi lennék, akkor olyan formátumot támogatnék, amelyiket nehezebb feltörni. Melyik az?

Marco Pantani - Momenti Di Gloria

(#159) pabadam válasza PPeter (#157) üzenetére

pabadam
(fanatikus tag)

A válaszodat egy hardcore HD-DVD fanboy is megirigyelhette volna.

Csakhogy ez nem változtat azon a tényen, hogy a jóslataid nem váltak be ezidáig, és kétlem, hogy a továbbiakban ez változna.(kíváncsian várom például annak a jóslatodnak a beteljesülését, hogy a Sony a mostani HD monopolhelyzetében hogyan és mikor fog összeroppani a technológiai háttere nélkül ;) )

A konzumidiotizmusról pedig csak annyit, hogy egyetlen Sony terméket vettem életemben, egy GDM-F520 tipusú katódsugárcsöves CRT monitort, amit munkaeszközként használok, néha pedig játszok rajta.

(#160) PPeter válasza pabadam (#159) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HD DVD fanboy akkor lennék, ha nem lenne PS3 konzolom, 3 BD-íróm, kb. tucatnyi újraírható BD-lemezem, 15 BD-filmem. De van. És mindet a saját pénzemen vásároltam.

Milyen jóslataim nem váltak be? Hol mondtam én, hogy egy nap alatt változik meg a piac? Ezek a dolgok nem egyik napról a másikra történnek. Ne adja az ég, hogy igazam legyen, és egy év múlva mindenki azon siránkozzon, hogy a Blu-ray messze nem úgy hasít a piacon, mint kellene. Mint leírtam, jó eséllyel a lassabb, drágább High Definition forradalomnak tapsolnak azok, akik azt hiszik, hogy egy fizikai formátum gondozása jó helyen van egy filmkiadó mogul kezében.

(#161) Dare2Live válasza dezz (#142) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"A duplázással ügyesen megelőzted azt az érvet, hogy vinyóhalálkor egyszerre sok adat vész oda."
Na meg ha a párszáz DVD elkezd pl "bomlani" se kevés.
Egyébként meg tök fölös a téma mert akinek fonos az adatbiztonság pl dolgozik az nem 20Kt fog sajnálni egy +hddért.

"Említetted a raidet. 2 vinyó esetén vagy mindent duplázol, vagy semmit."
Igen ha 2 vinyó van. Nálam most is pörögnek +HDDk amiken a kevésbé fontos adat van.

"Izé, most a kicsinként költéshez hogy jön ez a jelen árakból kiindulóan újfent kifejtett költségszámítás? "
Azhogy pont fordítva mint írod: HDDnél költhetsz kissebbekben BDnél meg ponthogy nem.

"A vinyóknál viszont lassan közelítik a fizikai határokat.
Ezt úgy 15éve hallom és mégis minden évben elég szépen híznak. Egy éve még csak 500gb volt a max, mostmár 1TB és már lehet olvasgatnai az 1.5TBs darabokrol amik majd évvégén jönnek.

A mi, hogy fejlődiket szerintem egyébként nagyon jól mutatja, hogy amikor meglett az első írt CDm akkor a 40mbs hddm a legnagyobbak közé számított és egy CDre 15*kifért volna. Kapacitásra 1:15re vezetett az optikai korong. Most 1:20ra vezet a HDD. na ezek után úgyhogy nem vagyunk hdd/odd gyárban dolgozó fizikusok inkább ne tippelgessünk: Tudom vhol biztos írtak ilyet: 5éve is írtak.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#162) Lacix29 válasza PPeter (#160) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Én csak azt nem értem miért mindíg csak a HD-DVD előnyeit ismételgeted, a hátrányairól miért nem teszel említést. Mintha az nem lenne fontos.
Például arról hogy az 1 rétegű írható lemezeknél a HD-DVD-re 15 GB , míg a Blu-ray-re 25 GB fér. Ezzel számomra kedvezőbb megoldás adattárolásra.
És én a kínai HDDVD klónban sem bíznék a helyedben, mivel ez a hátrány ott is megmarad. A felhasználók csak azt fogják nézni, hogy ár/teljesítmény(/minőség) terén melyik a kedvezőbb megoldás.
A nagy stúdiók pedig nem fogják kiadni a filmjeiket az említett kínai csodára, hanem csak Blu-ray-re. Innentől fogva ennek a lemezfajtának én nem jósolok nagy jövőt.

Egy PS3 fanboy. :) (tényleg csak PS3-am van)

(#163) pabadam válasza PPeter (#160) üzenetére

pabadam
(fanatikus tag)

Az egésznek pont az a lényege, hogy a usereknek már nem kell tovább kivárniuk, hanem végre elindulhat a HD felfutása egyetlen szálon. Ez az igazi garancia arra, hogy a HD elterjedjen és hasítson a piacon. Én is például ezért vártam ki, de mostmár nyugodt szívvel ugrok fejest a lecsóba. És persze hogy az elején még drágább, dehát ott a DVD, aminek még ellenfele sem volt, mégis milyen olcsó lett. De nem folytatom, mert ez itt már ezerszer le lett írva.

(#164) Vertic

Vertic
(fanatikus tag)

na most már hivatalosan is ennyi volt
[index hír]

szerk.: látom már korábban is linkelt valaki erről, sorry

[ Szerkesztve ]

'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''

(#165) Integra

Integra
(Jómunkásember)

egyre több ilyen cikk jelenik meg mind a ph-n, mind a cafen linkelve.
nem jó ez így urak....

(#166) Integra

Integra
(Jómunkásember)

kétszer ment

[ Szerkesztve ]

(#167) naffeju

naffeju
(újonc)

Ahelyett, hogy azon versengenétek, kinek nagyobb és keményebb (úgyis nekem), inkább próbáljunk meg a valamennyire objektív maradni, és legalább a tényeket elfogadni.

Magyarán bár személy szerint nem osztom PPéter aggodalmát a Blu-ray győzelme kapcsán, ez azért van, mert különböző fontosságúnak érezzük ugyanazokat a dolgokat. Mert tény, hogy a Blu-ray gyártósorok mocskos mód drágák a HD DVD upgrade-hez képest, itt most olyan 200-400 millió forintról beszélünk, és tény az is, hogy a Blu-ray masterelési és replikációs költsége is alapvetően magasabb. Ezek a különbségek a nagy lemezgyáraknak, a hollywoodi kiadóknak hosszú távon elenyészőek.

A probléma ott kezdődik, hogy mi lesz az olyan kis üzemekkel és kiadókkal, mint a hazaiak is, ahol néhány ezer darabos termelési kötegeket futtatnak. Itt bizony a költsgébeli különbség egyből jelentőssé válik, lemezenként több száz forint is lehet. A tartalomkiadói oldalról a költségek jelentős része nem szigorúan véve műszaki, hanem szájbakúrt licencdíjak teszik ki, például film BD-re kizárólag AACS-sel kerülhet fel, ami nem olcsó.

Ezek a gazdaságossági problémák idővel enyhülhetnek, de ez hatás-hetés csak, és a kicsi üzemek és kicsi kiadók később tudnak csak átállni -- kárt szenved a verseny. Ez az elmélet. A kérdés, hogy a valóságban mennyire érvényesül majd ez. Meglátjuk.

(#168) dezz válasza PPeter (#157) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Gondolkodni nem szokás, azt látom..."

Ugyan. Te miért nem vagy hajlandó abba belegondolni, hogy két vesztesnél még mindig jobb egy nyertes?

Azt mondod, neked igazából mindegy, nem vagy elfogult, stb. - mégis úgy viselkedsz, mint egy fanatikus.

Legtöbben itt annak örülnek, hogy végre eldőlt a dolog. Ideje volt, mielőtt dugába dőlt volna az egész, mert az ember fejfájást kapott volna már, ha meghallja, hogy HD.

(#169) cskamacska válasza dezz (#168) üzenetére

cskamacska
(őstag)
LOGOUT blog

"mégis úgy viselkedsz, mint egy fanatikus" :R
Mondod ezt úgy, hogy minden PS3/Cell/hádévédéVSblúréj topikban ott vagy, és úgy viselkedsz, mint egy óvatosabb Sony marketinges.

A másik fanboyozó Pabadam ugyan leginkább csak a hédévédéVSblúréj topikokba jár, de sohasem felejti el ott megemlíteni, hogy akkor mostantól a hádévédének vége mint a botnak, és tessék szeretni a blúréjt mint az egyetlen HD formátumot.

Nyilván PPéter a fanboy, ti pedig az optikai adattároláshoz kapcsolódó ipart belülről ismerő, objektív szakemberek vagytok. :U Nna most mondd azt hogy nem. :DDD

"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

(#170) pabadam válasza cskamacska (#169) üzenetére

pabadam
(fanatikus tag)

Hahó cskamacska, ébresztő, a Toshiba éppen ma jelentette be, hogy a hádédévédének "vége, mint a botnak"!

És mielőtt Sony fanboi-nak titulálsz, olvasd el ezt a hozzászólásomat, köszi..

[link]

(#171) dezz válasza cskamacska (#169) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igenis eléggé fanatikusan viselkedik az, aki egy olyan háborút is folytatna, amibe lassan mindenki belepusztul. Ennél még mindig jobb, ha legalább az egyik profitál belőle, amihez egyértelmű győzelem kellett. Na ja, egyeseknek ez így kevésbé előnyös, de akkor inkább vesszen az egész?

Az fanboyozást nem mi kezdtük. Ha még ilyesmire mondta volna, hogy "szeretném, ha a Sony nyerne, mert csak"... De nem egészen így volt.

Az én érdeklődésem a PS3, és főleg a Cell iránt szintén szakmai.

[ Szerkesztve ]

(#172) Raymond válasza pabadam (#153) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"“While Universal values the close partnership we have shared with Toshiba, it is time to turn our focus to releasing new and catalog titles on Blu-ray,” said Craig Kornblau, president of Universal Studios Home Entertainment."

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#173) cskamacska válasza dezz (#171) üzenetére

cskamacska
(őstag)
LOGOUT blog

Drágák, ráadásul rövidesen elavulnak a Blu-ray lejátszók
Mert megérdemlitek. :U

"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

(#174) pepe1970

pepe1970
(tag)

Végigolvastam a fórumot, érdekes volt :) . Így két év elmúltával meg kell hogy állapítsam, hogy nem indult be a blu-ray tömeggyártás, és Ppéternek nagyjából igaza volt :((( . Én személy szerint azt gondolom, hogy most már megette a fene az egészet, érdemi dolog nem lesz már belőle.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.