"ha fontos akarod kösd raidbe, rakd páncélszekrénybe. Ha nem nem. Direkte dupláztam mert ha nemtenném akkor azért menne a sírás."
A duplázással ügyesen megelőzted azt az érvet, hogy vinyóhalálkor egyszerre sok adat vész oda. 
De azért még nem tartunk ott, hogy hétköznapi adatokat terabájtos nagyságrendben duplázzon az ember. Közülük az igazán fontosakat persze lehet.
Említetted a raidet. 2 vinyó esetén vagy mindent duplázol, vagy semmit.
""Pöppet" ferdítesz nem: 60K az író + veszel 8lemezt. Ebböl a pénzböl meg megvan 1terra villánygyors hdd és mindenadat 2* megvan. Evvel szemben BDnél van 2*es biztonsggal 4*25gbd=100gbd. Akkor?"
Izé, most a kicsinként költéshez hogy jön ez a jelen árakból kiindulóan újfent kifejtett költségszámítás? Az író persze - jelenleg - jelentős költség, de csak egyszer kell megvenni.
"Az árak változásárban én nem merek itélkezni de ahogy látom még PPeter se igen, az viszont tuti, hogy a hddáraka változatosság kedvéért zuhannak."
Hát azért az írók ára sem áll egyhelyben. Nagyjából egy éve még 200k fölött volt, most meg már a fele, vagy épp harmada, és nyilván nem áll itt meg a dolog. A lemezek ára is csökkent, és a távolkeleti gyártók beindulásával nyilván nem felfelé fog menni.
A vinyóknál viszont lassan közelítik a fizikai határokat.
"Arrol nem beszélve, hogy mennyivel kénylemesebb, gyorsabb a HDDn való tárolás."
Ezt aláírom.
"btw te is írtad magadrol vhol, hogy PS3 fan vagy."
Azt írtam, hogy talán, de legalább nem elvakult. De igazából nem is vagyok szokványos értelemben vett fan. Ez inkább szakmai "vonzódás".
(#140) PPeter: Valószínű az a baj, hogy egy bizonyos ponton nem tudunk túljutni. Te felvonultatsz egy érv-repertoárt, de az ellenérvekre már nem igazán válaszolsz érdemben, csak visszamutogatsz arra.
[ Szerkesztve ]