Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) PPeter válasza naffeju (#97) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondom, én örülnék neki, ha lenne olcsó lemez és író (bár BD-íróm már van 3 is :D ). A különbség az, hogy nekem van közvetlen kapcsolatom gyártókkal, befektetőkkel, kiadókkal is, tehát a szakma aktív résztvevőinek a véleményét is ismerem - akiknek a többsége egyelőre nem akaródzik BD-zni, igaz a HD DVD-be sem fektettek be korábban semennyit. Persze, ha muszáj lesz lépniük, akkor fognak is - de mint mondtam, egy erősen becsontosodott, jól kialakult rendszert kell bevennie a BD-nek ahhoz, hogy a DVD-hez hasonló sikeres formátum legyen. Ebben már maga az a tény sem segít, hogy - bármennyire is próbálják itt páran cáfolni ezt - minden BD-s dolog a Sony-hoz vezet.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#102) PPeter válasza fordfairlane (#100) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez így ebben a formában simán megtörténhet, de akkor még mindig ott a lehetőség, hogy a HD DVD más fronton beelőz, és nem a filmkiadás, hanem a PC-s eszközök piacán kezd érvényesülni. Ha a Sony nem tudja rávenni a gyártókat, hogy kövessék, akkor bármi lehet.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#103) naffeju válasza PPeter (#96) üzenetére

naffeju
(újonc)

Hmm...amiben nem értünk egyet, az az, hogy te ipari push oldalról közelíted meg, én meg inkább kereslet pull. A Sony szerintem a kereslet gerjesztésén dolgozik, a marketinggépezetek messze nem állnak le, mert fel kell futtatni a HD-filmek iránti igényt. Ott vannak az ODD gyártók, akik a PC-gyártókkal együtt igyekeznek meggyőzni majd a felhasználókat, hogy BD-t használjanak adatarchiválásra -- ebben a rohadt mód költség- és árvezérelt iparban mindent megragadnak, hogy prémium keresletet gerjesszenek.

A volumen láthatón folyamatosan fut fel, a költségek ugye ezzel le, az árak pedig szépen csökkennek majd tovább, hogy újabb és újabb vevői csoportokat vonjanak be -- business as usual. A HD DVD kihullásával lehet, hogy ez a trend megtorpan átmenetileg egy kicsit, de ez csak korrekció lesz az Toshiba önköltség alatti árazása után. Szóval nem látok én akkora hatalmas kontrasztot a _mi_ szempontunkból abban, hogy a Blu-ray vagy a HD DVD nyert. Az más kérdés, hogy a HD DVD-hez közel állók érdekei sérültek, sőt elhiszem azt is, hogy a DVD éra érdekeltjei jelentős pofont kaptak ezzel -- de összességében nem hiszem, hogy az események ilyetén alakulása jelentős különbséget hoz a fogyasztóknak. A HD így is, úgy is költségsokk a tartalomipar nagy részének, a BD esetleg keményebben odavág, hosszú távon azonban azt gondolom, a kommersszé váló HD-technikával a kis, kreatív tartalomkiadók versenyben tudnak maradni, sőt moziképesebb alkotások is születhetnek. Na de ebbe már tényleg nem ugatok bele....

(#104) PPeter válasza naffeju (#103) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Sony kereslet pulljával csak az a baj, hogy a kiadókat is úgy állította maga mellé az USA-ban, hogy egy még nem is létező lemezgyártási kapacitás kontójára adott előre majdnem egymilliárd dollárnyi kedvezményt meg ki tudja még mit. Amit csak akkor tud teljesíteni, ha egyrészt tényleg megnő az igény a BD-lemezekre a végfelhasználói piacon, és ezzel párhuzamosan (sőt, egy kicsit előrébb járva) meg tudja győzni az optikai lemezgyártó cégeket, befektetőket, hogy ugyan már, gyerekek, gyártsatok már BD-t, jó az nektek!

[ Szerkesztve ]

(#105) Gregorius válasza PPeter (#104) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Még a végén megérjük, hogy azzal, hogy a Warner a BD mellé állt, tulajdonképpen azt tette tönkre... Nagyon mókás lenne :D

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#106) dezz válasza tommyp (#94) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nalátod. A PS3-ra sem lehet mondani, hogy gyakorlatilag haszontalan. (Illetve mondani lehet.) Szal ha már amúgy is sokan vesznek PS3-at, nem nagy kunszt venni hozzá BD filmeket. És nem csak azért, hogy villogjunk a szomszédnak v. haveroknak, hanem egyszerűen nézni. (Ha erre tellik, általában van már ott legalább egy 720p-s tévé is.)

(#95) pilóta: Gond egy szál se, csak ugye az én postomat megelőzte PPeter "100 dolláros kérése", és utána jött az enyém a 80k-s íróval - annyit meg én is tudok, hogy 100 dollár az nem 80kHUF. :)

Közben számolgattam az írási időket. Mivel a lemez belső részén alacsonyabb a sebesség, mint a külsőn, az átlagokat kell venni. Csak közelítőleg ez 16x DVD írásnál mondjuk 12x, 8x BD írásnál meg mondjuk 6x. 1x DVD az 1350 KB/s, 1x BD az ~4500 KB/s. Tehát az 1x BD írás az ~3.4x DVD írásnak felel meg. Így a 8x BD írás 8*3.4 = 27.2x-es DVD írásnak felelne meg. Vagy más szóval kb. azonos adatmennyiségnél a (8x) BD írás a (16x) DVD írás idejének kb. 1/3-a...

(#107) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valamint mindenki azt hiszi, hogy most akkor a HD DVD formátum megszűnt, köddé vált. A Toshiba nem ezt jelentette be - hanem hogy felülvizsgálják az üzleti terveiket (vélhetően nem fogják tovább egyedül görgetni a marketinges kereket a Sony ellenében) . Ettől függetlenül Európában még készül egy rakás HD DVD kiadvány (csak Franciaországban van/lesz idén 150 megjelenés, ez mind lokális authoring és gyártás, tehát nem USA kiadók átvett lemezei), és a PC-s drive-ok is várhatók hamarosan (írható lemezekből meg jönnek a 2x-es és 4x-es változatok úgyszintén).

(#108) tommyp válasza t72killer (#99) üzenetére

tommyp
(újonc)

Amekkorát a HD-DVD marketingje bukott az egész világon,nem hiszem,hogy a felszín alatti gyártók bevállalnák maguktól,hogy gatyába rázzák.Egyszerűbb befektetni a tecnikára meg a licenszre,mint tovább háborúzni.Ha átállnak akkor rövid időn belül megint dől a lé.Itt pedig CSAK ez a lényeg. (Szerintem)

Az élet olyan,mint egy szappanbuborék.

(#109) dezz válasza dezz (#106) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, a végén nem számoltam bele az átlagokat. Szóval, 12*1350 KB/s = ~16 MB/s vs. 6x4500 KB/s = ~26 MB/s. Szóval nagyjából 2x gyorsabb a BD írás, ill. nagyjából fele annyi idő azonos adatmennyiség. (Már ha nem többszörösen párhuzamosan írunk DVD-kre.)

(#107) PPeter: Neked most miért érdeked a háború folytatása?
Izé, és mi köze az általad emlegetett kisebb európai kiadóknak (amik mellesleg kezdenek kacsingatni a Blu-ray felé) a PC-s meghajtókhoz és adat-lemezekhez? Ja, hogy a német lemezgyártó ismerősöket félted? Hát szerintem nem kellene, lesz mit a tejbe aprítaniuk. :P

[ Szerkesztve ]

(#110) kpb

kpb
(újonc)

Az egész balhéban a Sony volt az egyetlen, aki nem veszíthetett: ha a HD-DVD nyer, a BluRay megmarad a PS3 exklúziv szabványának, nincs olcsó író+olcsó lemez, gyakorlatilag garantált a másolásvédelem. Így a BluRay-be fektetett pénz és energia gyakorlatilag kitermeli a saját költségeit. Ha a BluRay nyer, a technológia elterjedéséből adódó haszon messze túlszárnyalja a warezolásból adódó kiseséseket.
A Sony ellenfele ebben a műsorban igazából nem a Toshiba volt, hanem a Microsoft, amelyik viszont nem rendelkezett saját formátummal, így gyakorlatilag annyit csinált, hogy igyekezett bekavarni a Sonynak a HD-DVD támogatásával, hátha dupla csapást mérhet rá: az X360 (egyesek szerint elhamarkodott) piacra dobásával a PS3-at, a HD-DVD támogatásával a BluRay-t akarták kiütni. Amivel az MS elszámolta magát az az, hogy mind a konzol, mind pedig a HD szabvány háborúban a hosszútávú, minőségorientált stratégia a nyerő, amiben a Sony régi motoros, a szoftveriparon edződött, a "jelentessük meg mindenkinél hamarabb, aztán majd kiadjuk a hatszázezer patch-et hozzá" gondolkodásmódhoz szokott MS-el szemben.

Ami a nagy háttérgyártó kapacitást illeti: nem hinném, hogy a DVD gyártásba fektetők annyira kétségbe lennének esve. Egyrészt ez alatt a nagyjából 10 év alatt a befeketetéseik 100szorosan megtérültek már, másrészt az új formátum gyakorlatilag a piac megduplázását jelenti: ugyanazt a tartalmat ismét el lehet adni, ezúttal HD formátumban. Ahogyan annak idején is szépen megvették újra a filmeket DVD-n, hiába volt meg VHS-en, most is meg fogják venni őket BluRay-en, sőt azon se csodálkoznék, ha először elárasztanák a piacot 720p-s korongokkal, majd ha elég fogyott belőlük, csak akkor jönnének ki az 1080p-s változatokkal.
Nyilván a HD-DVD technológia számukra előnyösebb lett volna, de a várható profit jóval túlszárnyalja az extra költségeket és meggyőződésem, hogy a DVD gyártókat is egy ideje az érdekelte már, hogy bármelyik legyen is a győztes, legyen már vége a hadakozásnak és induljon el végre a technológia terjedése.
Most, hogy a HD háború gyakorlatilag eldőlt, nem maradt igazából olyan szereplője a piacnak, amelyik nem a HD tartalom minél előbbi terjedésében lenne érdekelt, és ez természetesen vonja magával a technológia rohamos árcsökkenését.
Az egyedüli formátum meg ne aggasszon senkit, annak idején a DVD közös, versenytárs nélküli szabvány volt, mégsem marad drága.

[ Szerkesztve ]

(#111) dezz válasza kpb (#110) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

720p-s műsoros lemezek nincsenek, csak 1080p.

(#112) Gregorius válasza kpb (#110) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Amivel az MS elszámolta magát az az, hogy mind a konzol, mind pedig a HD szabvány háborúban a hosszútávú, minőségorientált stratégia a nyerő, amiben a Sony régi motoros, a szoftveriparon edződött, a "jelentessük meg mindenkinél hamarabb, aztán majd kiadjuk a hatszázezer patch-et hozzá" gondolkodásmódhoz szokott MS-el szemben.
Tudod ez nagyon jó érv lenne, ha nem lenne annyira friss hír, hogy a BR lejátszók már régen a piacon voltak, amikor a BD szabványok még mindig nem voltak véglegesek és mellesleg a PS3-at is peccseléssel teszik BD 2.0 kompatibilissé.

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#113) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Néha elgondolkodok, hogy mindek ez az egész HDs lemezes hajcihő.

Egy 500gbs hdd nincs 20K, egy 750GBst most kaphattam volna 25Kért, ha vki nagyon adatbiztonságra törekszik vesz 2öt 40-50Kért és rámásolja amilye van és elrakja az egyiket a páncélszekrénybe a másik marad mondjuk a gépben. Azonnal mindig mindent elérhet, nem kell cserélgetni az adatbiztonság pedig "elég jó".

Egyelőre a BD szintúgy dupla adatbiztonsággal nem olcsobb még 1+terratb esetén se mint ez a módszer éshát az adataim pöppet gyorsabban állnak mindig rendelkezésre, kicsit könnyeben archiválok: CSupa hátrány a BD.

Nekem mind a BD, mind a HD lemez "ívelős" amíg nem lesznek az írók $100 alatt a lemezek $2-3 alatt ez pedig ismerve a Sony jogdíjait nem mostanában lesz.

A hiperolcsó HDD árak miatt az egész elbukott még mielött elterjedhetett volna?

Ellenben a streamelős filmnézegetés ha jólmegcsinálják érdekelhet. :)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#114) dezz válasza Gregorius (#112) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt a peccselést úgy hívják, hogy firmware frissítés. :DDD
Egyébként most a Profile 1.1 van soron, a 2.0 később jön.

(#115) PPeter válasza dezz (#109) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ugyan nem érdekem a háború. Mint mondottam, nekem édesmindegy, hogy milyen filmet, írót, lejátszót veszek (van mind a két formátumhoz eszközparkom, lemezem, filmem) és nem is a lemezgyártó ismerősöket féltem. Miért van az, hogy mindeneron azt akarod rám erőltetni, hogy én itt fórumban próbálom védeni valami érdekvonalamat? Ugyan mit érhetnék el ezzel? Semmit. Kikérem magamnak ezt a visszatérő vádaskodást! Ahelyett, hogy örülnél neki, hogy egy kicsit insider valaki segít a teljes képet látni, újra meg újra nekem jössz, hogy én kinek az érdekeit képviselem. Nekem édesmindegy, hogy idén vagy jövőre HD DVD vagy BD authoringot csinálok DVD helyett. Viszont veled ellentétben nem csak a világsikerű filmek amerikai kiadóit és kiadványait látom, meg az ezek köré húzott marketinges hisztit, hanem egy kicsivel többet és másképpp - mivel ebben mozgok. És szeretem tájékoztatni a fórumozókat, olvasókat arról, ami a háttérben történik, hogy ne csak a marketing hype-ot lássák. És nem igazán szoktam melléfogni a jósolgatásban :P , arra mindig is büszke voltam, hogy a régebben (jó pár évvel ezelőtt írt) cikkeimben és elemzéseimben megjósolt piaci trendek és változások általában igaznak bizonyultak.

(#116) avman válasza PPeter (#115) üzenetére

avman
(őstag)

ne tagadd, ismerd be, h valagnyi köteg toshiba részvényt varrtál a dunyhába otthon!!! és ismerd el, h az élő organizmust immáron végleg legyőzte egy konzumidiot autobot script. :DDD

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#117) PPeter válasza avman (#116) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD Psszt.

(#118) Gregorius válasza dezz (#114) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Azt a peccselést úgy hívják, hogy firmware frissítés.
Egyébként most a Profile 1.1 van soron, a 2.0 később jön.

Van érdemi különbség? Kiadták hamar, foltozgatják később. Már amit lehet, mert a BD lejátszó vásárlók egy része jól megszívta.

Kikérem magamnak ezt a visszatérő vádaskodást!
Hagyd rá, legyen vele boldog. Amennyi részvényt itt már rám fogtak a fórumban, néha azt kívánom bár igazuk lenne... :D

[ Szerkesztve ]

(#119) dezz válasza PPeter (#115) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát már ne is haragudj, de erősen úgy jön le, hogy a végsőkig a HD_DVD-t véded.
'A filmpiacot elbukta? Nem baj, még ott van a PC-s adattárolás!'

Ahelyett, hogy te is örülnél, hogy remélhetőleg vége ennek az állóháborúnak, és végre beindulhat a lemezes HD mozizás szekere, és ezzel egy időben az 5x nagyobb kapacitású házi optikai adattárolás.

A "nem adunk el HD_DVD-t x haszonnal"-nál nem jobb a "BD-t adunk el x-nél picivel kisebb haszonnal"?

Dare2Live: Azért gondolhatod, hogy nem lesz már sokáig 3-4k egy BD-R... Abban nem igazán van üzlet a gyártóknak sem, hogy 5-en megveszik.

A terás vinyóra kb. 200 DVD5-nyi adat fér fel, nekem spec. jóval több van.

Meg aztán nem csak az adatmentésről szól a dolog, hanem a HD-s mozizásról. Jó tudom, nekem is van egy pár ( ;) ) DVD5-ös és DVD9-es .mkv-m, de:
1., Egy 1440x mittudoménhányas monitoron már jobb az 1080p.
2., Szerintem nemsokára nagyjából egy árban lesz a BD25 a DVD9-cel, és akkor már jobb az utóbbi.
3. Még egy 768p-s tévén is jobban tud kinézni egy 1080p-s forrás, "helyileg" átméretezve. (Mert a 720p-t úgy illik előállítani, hogy ne látszódjon sehol a felbontásból eredő pixelesedés, ezért van rajta egy 1-pixeles blur. PC-s lejátszásnál viszont ilyesmi nem nagyon játszik, illetve egyes asztali lejátszókon/tévéken is beállítható az átméretezési élesség.)

Gregorius: Nem azért kell foltozgatni, mert nem működik, hanem 1-2 extra fícsör miatt (pl. kép-a-képben), ami nélkül is meg lehetne amúgy lenni.

[ Szerkesztve ]

(#120) Gregorius válasza dezz (#119) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Nem azért kell foltozgatni, mert nem működik, hanem 1-2 extra fícsör miatt (pl. kép-a-képben), ami nélkül is meg lehetne amúgy lenni.
Ha meg lehet nélküle lenni, akkor miért csinálták mégis meg? Ha nem lehet nélküle meglenni, akkor meg tök mindegy, hogy bug miatt nem megy, vagy azért mert nem lett kész: nem működik és ennyi.

(#121) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

picit elkiabált volt a hír szerintem külföldön erősen cáfolják
http://www.techpowerup.com/52918/Toshiba_Responds_to_HD_DVD_Claims.html

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#122) dezz válasza Gregorius (#120) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez már inkább csak kötekedés... ;)

Továbbfejlesztés != bugirtás.

blackrulz: Ez csak azt cáfolja, hogy történt volna ilyen hivatalos bejelentés a Toshibától. Plusz hozzáteszik (a Toshiba), hogy még tanakodnak, hogy mit tegyenek.

[ Szerkesztve ]

(#123) Gregorius válasza dezz (#122) üzenetére

Gregorius
(őstag)

De nem működik == nem működik. Az, hogy miért nem, az a kedves vásárlót hidegen hagyja.

(#124) dezz válasza Gregorius (#123) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na haggyámá. :P

A korábbi BD tulajon számára ezek egy újdonság, amit még egy film sem használ ki.
Az új vásárlók számára meg mindegy, hogy a korábbi cuccok nem tudták.

Ez egy kicsit más, mint amikor hibásan működik valami.

[ Szerkesztve ]

(#125) PPeter válasza dezz (#119) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ahelyett, hogy te is örülnél, hogy remélhetőleg vége ennek az állóháborúnak, és végre beindulhat a lemezes HD mozizás szekere, és ezzel egy időben az 5x nagyobb kapacitású házi optikai adattárolás."

Annyira aranyos :DDD , hogy ezt így elhiszed. Én nem.

(#126) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Éljen a next-gen világbéke és az Unicum! :DDD

(#127) avman válasza dezz (#119) üzenetére

avman
(őstag)

Hát már ne is haragudj, de erősen úgy jön le, hogy a végsőkig a HD_DVD-t véded.
ne is haragudj, de nekem Ppeter postjaiból annyi jön le, h nekem, mint balkán bal hónalján élő ecceri fogyasztónak az érdekeit nézi. és ezért szomorú.

(#128) dezz válasza PPeter (#125) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érveket, kérlek, érveket. Nem azt, hogy te illetékes elvársként ezt mondod. ;)

Elég sokan mondják/mondták, hogy addig nem vesznek semmit, amíg ilyen bizonytalan a dolog kimenetele. Őket mi is tartja vissza attól, hogy most már bátrabban léphessenek?

Na ja, egy részüket az árak. De ez a dolog ugye olyan, mint a lavina. Most már jóval többen fognak vásárolni, amire a gyártók is egyre jobban beindulnak. Ettől lejjebb mennek az árak, amire még többen vásárolnak.

Ha nagyobbak lesznek az igények műsoros lemezekre, mint amit a Sony, és még 1-2 cég ki tud elégíteni, nem hiszem, hogy a Sony majd azt mondja, hogy ennyi van, érjék be ennyivel a filmforgalmazók. ;)

Blank médiát meg jópár cég kezd hamarosan gyártani.

Most az, hogy egyes kisebb cégeknem ez a path nem annyira fekszik, hát istenem. Mint próbáltam leírni, kisebb haszon még mindig jobb, mint semmilyen.

Meg elhangzott itt még náhány érv, de nem igazán foglalkozol velük.

avman: Talán neked az az érdeked, hogy folytatódjon az állóháború?

[ Szerkesztve ]

(#129) PPeter válasza dezz (#128) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

KATT!

Ezek vannak annyira jó érvek, mint a Sony fanboyizmusod. Sőt.

(#130) PPeter válasza dezz (#128) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"avman: Talán neked az az érdeked, hogy folytatódjon az állóháború?"

:)) Nem tudsz ettől a háborús érdektől elszakadni, mi? :DD

(#131) dezz válasza PPeter (#129) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, már olvastam. Írtam is rá 1-2 dolgot. Mint ahogy Naffeju is. Erre te: goto #26.
Jó kis never ending loop. :))

Nem tudom, hogy jön ide holmi Sony fanboyism. :F

#130: Nincs formátumháború? Azt hittem...
És ugyebár a háborúk addig tartanak, amíg az egyik fél nem kapitulál. Vagy épp mindketten felőrlik az erőforrásaikat, és kaput mindkettőnek. Ez bizonyára nem érdeke senkinek. Marad az első opció. A BD oldal tuti nem fogja beadni a kulcsot. Főleg most... Akkor egy lehetőség marad, és aki ezt ellenzi, az a háború folytatását akarja. Ami nem vezet sehova.

[ Szerkesztve ]

(#132) Dare2Live válasza dezz (#119) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Najó akkor nézzük az eseted. Mondjuk legyen 1.5TB adatod azaz biztonsági másolattal együtt 3TB kapacitásra van szükséged. Ez 500as HDDvel számolva 6*20eft= 120K.

Egy ocsó BD író, mondjuk 60KFt. Marad 60Kd/3eft(lemezár) = van 20db lemezed. Hmmm..... nemvolt egy nagyüzlet.
Azaz nem jártál jól anyagilag és k*ra kénylemetlen és rémtően is lassú a BD egy HDDhez képest. videoszerkesztéssel mindha foglalkoznál szóval tudod.

Lehet mondani, hogy majd mi lesz de most ez van. Ezen felül a hddk ára is a rohamos esésröl híres azaz lehet, hogy az anyagi rész szükül majd eltünik de az még odébb van és ha ez meglesz még akkor is sokkal kényelmesebb, gyorsabb lesz a HDDs megoldás.

És akkor itt nemszóltam arrol, hogy elég kevesen vannak olyanok mint te akinek 1.5TB adata van és ezek potolhatatlanok szoval 2*es biztonsággal meg kellenek legyenek: Nekik még enyire sem éri meg azaz semennyire. :)

aka nem azért nem veszek mert nem dölt el a "háború" hanem mert nekem a BD/HD tuti halott aki szeret többet fizetni azért mert pl lassabb hát hajrá. ;)

btw Szerintem aki jár optikás, konzolos topikba az sejti ki menyire elfogult, mennyire "fanboy" éshát... ;)

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#133) Dare2Live válasza PPeter (#126) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:C

(#134) avman válasza PPeter (#130) üzenetére

avman
(őstag)

waaaaaaaar :DDD

(#135) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

.

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#136) dezz válasza Dare2Live (#132) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nem az én esetem. Nem véletlenül kezdtem az árcsökkenéssel. Most még nem éri meg - magam is írtam ezt.

Komolyan gondolod, hogy lehet akár ugyanennyi a BD-R pl. év végén? Szerintem ennek kicsi az esélye.

Jól kitaláltad ezt a duplázós példát. :) Kár, hogy nem életszerű. Ennyire nem fontosak a hétköznapi adataink. Tehát adott egy - nagy - vinyó. Hát nem szeretném, ha az a nagy adatmennyiség egyszerre elszálljon. Lemezekre elosztva ilyen nem nagyon fordulhat elő. (Ha meg leég a ház, akkor majdnem mindegy.)

A lemezek mellett szól az is, hogy kicsinként is elég elkölteni rá a pénzt.

A hsz-em 2. felére nem reagáltál, de mindegy.

Attól nem lesz valaki fanboy, ha valamit érvekkel támogat. Én sem teszek mást. Ha ezért mégis fanboy vagyok, akkor ilyen erővel pl. PPeter is az.

(#137) Lacix29

Lacix29
(őstag)

Ez jó. :DDD

(#138) Cathfaern válasza dezz (#131) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tiszta dejavu érzésem van, igaz nem csak most, hanem bármelyik HD-s optikai formátum topikjának olvasásakor...biztos hogy szükség van erre :U Legközelebb elég lenne ha raknátok egy linket az előző topic hsz-eire ;]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#139) Dare2Live válasza dezz (#136) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Jól kitaláltad ezt a duplázós példát. :) Kár, hogy nem életszerű. Ennyire nem fontosak a hétköznapi adataink. Tehát adott egy - nagy - vinyó. Hát nem szeretném, ha az a nagy adatmennyiség egyszerre elszálljon. Lemezekre elosztva ilyen nem nagyon fordulhat elő. (Ha meg leég a ház, akkor majdnem mindegy.)"

Ez kicsit ellentmondásos nem?
ha fontos akarod kösd raidbe, rakd páncélszekrénybe. Ha nem nem. Direkte dupláztam mert ha nemtenném akkor azért menne a sírás.

"A lemezek mellett szól az is, hogy kicsinként is elég elkölteni rá a pénzt."
"Pöppet" ferdítesz nem: 60K az író + veszel 8lemezt. Ebböl a pénzböl meg megvan 1terra villánygyors hdd és mindenadat 2* megvan. Evvel szemben BDnél van 2*es biztonsggal 4*25gbd=100gbd. Akkor?

Az árak változásárban én nem merek itélkezni de ahogy látom még PPeter se igen, az viszont tuti, hogy a hddáraka változatosság kedvéért zuhannak. Arrol nem beszélve, hogy mennyivel kénylemesebb, gyorsabb a HDDn való tárolás.

btw te is írtad magadrol vhol, hogy PS3 fan vagy. :P

mindjárt megnézem a hszed 2. felét.

szerk: btw te is írtad magadrol vhol, hogy PS3 fan vagy. :P

[ Szerkesztve ]

(#140) PPeter válasza Cathfaern (#138) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hja, ha a PH!-ra csak a "kezdő vok, nem muxik a gépcsim, mert ismi raKta öxxe" stílus kell, akkor szólj nyugodtan, akkor nem fogom kilóméteres szakmai beírásokkal fárasztani magam...

(#141) Cathfaern válasza PPeter (#140) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Két dolgot kössünk le először is:
1. ez személyes vélemény volt, nem moderátori
2. semmi baj nincs a szakmai hozzászólásokkal, sőt nagyon is örülök nekik
de:
ha visszaolvasod, minden topicban ott vitáztok dezz-el és pillanatok alatt ott köttök ki, hogy ő fanboy, neked pedig érdeked hogy a hd-dvd terjedjen, és mindkettőtök ragaszkodik ehhez az állásponthoz. Emellett igen, van szakmai érvelés is, csak nem tudom összességében mennyire van értelme ennek.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#142) dezz válasza Dare2Live (#139) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"ha fontos akarod kösd raidbe, rakd páncélszekrénybe. Ha nem nem. Direkte dupláztam mert ha nemtenném akkor azért menne a sírás."
A duplázással ügyesen megelőzted azt az érvet, hogy vinyóhalálkor egyszerre sok adat vész oda. ;)
De azért még nem tartunk ott, hogy hétköznapi adatokat terabájtos nagyságrendben duplázzon az ember. Közülük az igazán fontosakat persze lehet.

Említetted a raidet. 2 vinyó esetén vagy mindent duplázol, vagy semmit.

""Pöppet" ferdítesz nem: 60K az író + veszel 8lemezt. Ebböl a pénzböl meg megvan 1terra villánygyors hdd és mindenadat 2* megvan. Evvel szemben BDnél van 2*es biztonsggal 4*25gbd=100gbd. Akkor?"
Izé, most a kicsinként költéshez hogy jön ez a jelen árakból kiindulóan újfent kifejtett költségszámítás? Az író persze - jelenleg - jelentős költség, de csak egyszer kell megvenni.

"Az árak változásárban én nem merek itélkezni de ahogy látom még PPeter se igen, az viszont tuti, hogy a hddáraka változatosság kedvéért zuhannak."
Hát azért az írók ára sem áll egyhelyben. Nagyjából egy éve még 200k fölött volt, most meg már a fele, vagy épp harmada, és nyilván nem áll itt meg a dolog. A lemezek ára is csökkent, és a távolkeleti gyártók beindulásával nyilván nem felfelé fog menni.

A vinyóknál viszont lassan közelítik a fizikai határokat.

"Arrol nem beszélve, hogy mennyivel kénylemesebb, gyorsabb a HDDn való tárolás."
Ezt aláírom.

"btw te is írtad magadrol vhol, hogy PS3 fan vagy."
Azt írtam, hogy talán, de legalább nem elvakult. De igazából nem is vagyok szokványos értelemben vett fan. Ez inkább szakmai "vonzódás".

(#140) PPeter: Valószínű az a baj, hogy egy bizonyos ponton nem tudunk túljutni. Te felvonultatsz egy érv-repertoárt, de az ellenérvekre már nem igazán válaszolsz érdemben, csak visszamutogatsz arra.

[ Szerkesztve ]

(#143) Gregorius válasza dezz (#124) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Na haggyámá.
A korábbi BD tulajon számára ezek egy újdonság, amit még egy film sem használ ki.

Aztán a korábbi BD tulaj számára hidegzuhany lesz, amikor meg majd igen.
Félkész állapotban került a piacra, ez van. A Microsoft annó hasonló ok miatt voksolt a HD-DVD mellett: ott legalább már látszott, hogy belátható időn belül kész lesz.

(#144) pepe1970

pepe1970
(tag)

Nekem az is bejövős lenne, ha majd a letöltött BD rippeket olcsó HD DVD lemezekre írhatnám ki. :DD . Ez technikailag lehetséges lesz? Én személy szerint soha nem adnék ki több ezer forintot egy filmért, amit egyszer megnézek, aztán többet nem érdekel. Van hd felbontású tévém, laptopról nézem is már 720-as filmet de simán elvagyok a dvd minőséggel.

(#145) PPeter válasza dezz (#142) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én legalább felvonultatok egy érv-repertoárt, amire a válaszod mindig az, hogy a Blu-ray nem is a Sony kezében van, meg hogy mostantól gyorsan elterjed majd, mert eddig a háború miatt nem kellett az embereknek. Ez rettenetesen felszínes leegyszerűsítése dolgoknak, gyakorlatilag semmilyen igazi érv sincs a marketinges hype-ban unalomig megismert vezényszavakon túl. Ennél azért bonyolultabban működik az ipar, pont erre akarok rámutatni egy másik irányból, ami láthatóan teljesen felesleges, mert akkor meg jön a kérdés, hogy milyen érdekeim vannak nekem a HD DVD mentén. Pár hónap múlva talán érdemes lesz újra megrágcsálni ezt a gumicsontot.

(#146) dezz válasza Gregorius (#143) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha emlékszel, a MS szoftverei volt az összehasonlítási alap. (De vehetjük az Xbox360-at is.) Azokról nem mindig mondható el, hogy tökéletesen működnek. Szal félkész az, amiben meglévő funkciók nem működnek helyesen. A BD-nél ami megvolt, az rendesen működött.

Ha nagyon akarod, mondhatod, hogy a HD_DVD-hez képest félkész volt, de ugyanúgy mondható az is, hogy kész volt az első verzió, csak nem tudott annyit, mint a HD_DVD.

Akkora hidegzuhany nem lesz. Szerintem nem sokan használják a PiP funkciót HD_DVD-nél sem.

Most gondolj bele, vett valaki tavaly, vagy tavalyelőtt egy BD lejátszót, és máig megnézett rajta akár 200 HD-s filmet. (Nem beszélve a cool factorrol, amit egy ilyen hi-tech cucc birtoklása ad/jelent.) Szóval elvolt vele jó ideig. Akinek telt erre, nem fog most a kardjába dőlni, hogy egy - a BD számára - új extra fícsör csak új készülékeken elérhető.

(#147) dezz válasza PPeter (#145) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nem kellene ennyire együgyűnek feltüntetned. Értem, amit írsz, és jó részét el is fogadom. De úgy gondolom, nem teljesen értelmetlenek az általam, és mások által felhozott ellenérvek bizonyos részleteket(?) illetően.

Te vagy az, aki a felhozott dolgok ellenében csak annyit mondasz, "fanboy". De valójában nem tudod cáfolni.

"mert akkor meg jön a kérdés, hogy milyen érdekeim vannak nekem a HD DVD mentén."
Jó lenne, ha nem mosnád így össze a dolgokat.
1. Mindössze az iránt érdeklődtem, hogy mi vezet arra, hogy ha egyszer a HD_DVD elbukta a mozizást (miáltal feleslegessé válik a kisebb kiadókkal kapcsolatos mantra), előhúzod, hogy de majd a PC-s adatrögzítés terén megmutatja, ki legény a gáton. Holott ennek esélye a másikkal együtt enyészik elfelé. Szóval úgy tűnik, mintha az utolsó szalmaszálba is megpróbálnál megkapaszkodni.
2. A kérdésem úgy hangzott, hogy a formátumháború folytatását miért előltetnéd tovább? Mire lenne az jó neked? Nem az lenne jó neked is, ha befejeződne végre, és társadalmi méretekben kezdene terjedni a HD-s mozizás?

(#148) dezz válasza PPeter (#145) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

- dupla -

[ Szerkesztve ]

(#149) dezz válasza PPeter (#145) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

- tripla :D , bocs -

[ Szerkesztve ]

(#150) PPeter válasza dezz (#147) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olvasd már el, mire írtam válaszul fordfairlane-nek, hogy beelőzhet más fronton a HD DVD, könyörgöm. Arra írtam, hogy ha a fejtegetése szerint a legrosszabb forgatókönyv válna valóra, és a BD nem tudna jelentős sikereket elérni a kiharcolt egyeduralma ellenére sem, akkor még ez is megtörténhet. És nem az írtam, hogy majd a PC-s adatrögzítés terén a HD DVD megmutatja, hogy ki a legény a gáton, hanem hogy ez a lehetőség sem zárható ki addig, amíg az ipar nem dönt. Nagy különbség. A kisebb kiadókkal és az európai piaccal kapcsolatos infókat pedig nem mantrának mondogatom, hanem mert nyilvánvaló, hogy itt teljesen más a helyzet, mint az USA-ban. Jó lenne, ha nem megpróbálnád meg a mondanivalómat kiforgatni. Én személy szerint nem erőltetném a formátumháborút - az egészet hiba volt így, megosztottan elkezdeni, főleg a mesterségesen generált igények vergődő piaca mentén, mert nyilvánvaló, hogy amíg a lemezes kiadás 1%-át feszegetik a HD-s kiadások, nem fog teljes mellszélességgel az ipar egyik tábor mögé sem beállni. Max. csak presztízsből, de az még semmit nem ér. A társadalmi méretekben terjedő HD-mozizást nem csak a formátumháború gátolja/gátolta, ez nyilvánvaló, fő is a fejük a kiadóknak rendesen.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.