Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#29) lewisfm válasza PuMbA (#22) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Nekem a notimban van egy hasonló megoldás, csak NVidia chipset IGP-vel + NVidia diszkrét VGA.

- Nos kapcsolgat ez automatikusan is, de ekkor úgy 2mp-re lefagy a képernyő, ezért inkább én kapcsolgatom a felhasználás szerint. Szerencsére ritkán van szükség a plusz VGA-ra. Érdekes módon az egyik, ha flash videót akorok lejátszani teljes képernyőre nagyítva. Ha nem teljes képernyőre nagyítva, de bármekkora méretre nagyítva játszom le a videót, akkor minden OK az IGP-vel is, gyanítom, hogy ez inkább szoftver / driver hiba.

- Ezt leszámítva csak játékhoz nem elég az IGP, még 1080p full HD mkv videót is lejátszik a gép a gép. Gondolom ez az AMD-él sincs másképp.

- Szerintem ez az IGP + diszkrét VGA egy parasztvakítás: Miért nem csinálnak olyan VGA-t, ami a terhelésnek megfelelően tudja skálázni a teljesítményét és az energiaigényét, s akkor nem kell IGP, csak abban az esetben, ha biztosan nem kell a plusz erő (irodai munka, s mint látjuk a multimédia)
Viszont tegyen a gépbe mondjuk egy MXM VGA kártya foglalatot megfelelő hűtés előkészítéssel és lehessen VGA-t tetszés szerint venni a géphez. Na ez nem fog megvalósulni soha...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.