Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez nagyon baba noti. :K

"ATI Mobility Radeon HD 4670 gondoskodik, ami 1 GB dedikált memóriát is kapott. "

Az 1 GB kicsit felesleges, de az, hogy dedikált, jól jön. Iagz, valóban nem lenne rá nagy szükség az integrált cucc miatt, de így legalább játékra is jó.

Új technológia, jó paraméterekkel... már csak az ára és a valós élet fogyazstása lesz érdekes.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#2) zuchy

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, elég jó cucc. :K Kérdés az ára.

PC-STYLE.hu

(#3) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez aztán az ütős "kis" gép. Ráadásul ez a szálcsiszolt alu kinézetű borítás is ad a felületeknek egy tónust. Szép! :K

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#4) Satcom

Satcom
(kvázi-tag)

Tetszik, a száll csiszolt borítás. :)

(#5) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemrossz :U várjuk a tesztet a Tigris-röl :K

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#6) S. Szabi

S. Szabi
(fanatikus tag)

Hát ez gyönyörű és és elég erős is. Jóféle lesz/lett. :K :C

(#7) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

Azt hiszem megvan a kiszemelt utód eme noti személyében.

[ Szerkesztve ]

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#8) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Meg kell hagyni, hogy gyönyörű lett. :K

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#9) Daveedka

Daveedka
(tag)

elég ütős kis gépecske :)

(#10) P00By válasza stevve (#1) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Én is a fogyiora leszek kíváncsi :)

(#11) Lars

Lars
(senior tag)

Egy ilyet simán integrált videóval, és kimosva 90 -fokon ( olyan 13.3 és 14 col környékére )
el is tudnék képzelni magamnak. Még pofás is a külseje.

(#12) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Na ez egy szép notebook. Mind a külalakja minde pedig a komponensei anagyon szimpatikusak. Kár hogy decemberben vettem magamnak Puma platformosat mert ez most befutó lenne nálam mivel minden paramétere jobb.

Tomcat

(#13) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Csak nekem tunik kicsinek ez a felbontas? Ennyi uncsim 14es notijanak a felbontas. :F

powerd by mango, no more droid

(#14) martonx

martonx
(senior tag)

Az AMD Tigris platformja elég ütősnek tűnik. A gép kinézete kit érdekel? Most először van értelme elgondolkodni egy átlagos asztali gépet leváltani egy notebook-kal.

Legalábbis nálam sokat számít az integrált videókari teljesítménye. Ebben pedig az intelek nagyon-nagyon harmatosak.

HOPPÁ!

(#15) Ayg0

Ayg0
(senior tag)

ki nem állhatom az asus cuccokat, de ez nekem is bejön. ebbe lv-ddr2 vagy mezei so-dimm kerül? illetve a várható árárról nincs valami infó?

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#16) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hú ha, ez aztán az impozáns noti. Nagyon szép, és a belsejével is minden rendben van. 4670-el azt hiszen nem marad álom a multimédia mellett egy kis játék sem. :)

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#17) Lars válasza negyedes (#13) üzenetére

Lars
(senior tag)

Szerintem nem vészes, az alap notik ugye 15.4-esek, és 1280x800-as felbontásuk van.
Ez végülis picit nagyobb csak. Szóval nem kicsi, inkább átlagos.

(#18) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Remélhetőleg kicsiben is fel fog tűnni ez a Tigris platform, nem igazán szeretem az ekkora "laptopokat".

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#19) sutszi

sutszi
(senior tag)

Üdv!

Eddig jól hangzik. Ahogy már írtátok páran, engem is az ár és a fogyasztás érdekelne még nagyon.

"A kiegészítő grafikus kártya megléte egyébként nem lenne szükséges az RS880M chipsetbe integrált vezérlő miatt,"
Ezt lehet úgy értelmezni, hogy ha nincs szükség a diszkrét kártyára akkor lehet használni az IGP-t?? Kell újraindítás, vagy működés közben képes erre?

Az sem hagy nyugodni, hogy AMD-nél hogyan működik a frekvencia és feszültség szabályozás. Most NHC-val nagyon jól tudom szabályozni a Core Duo-t. AMD-vel meg nem is megy ez a program. Ott van ilyesmire lehetőség? (Konkrétan én adom meg, hogy pl 8-as szorzónál mekkora feszt kapjon és hány százalékos terhelésnél lépjen a következő szorzóra.)
Azért vagyok aggodalmas, mert volt a kezeim között egy AMD-s alapú FS és ott számomra teljesen értelmetlenül ment a szabályozás. Amikor nem kellett volna felnyomta és tüzelt, amikor meg kellett volna ott döglött lent... :W

(#20) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem még a Puma előtti platformom volt subnotiban és abban is elég jó volt az int vga :)
Kicsit gyengébbek voltak eddig a procik Amd oldalon, s többet si fogyasztottak, de minden egyébben a konkurencia fölé nőttek.
Remélem sikerül itt is teret nyerniük a sub és a 13-as notik között is :K

True Success is Blonde

(#21) stevve válasza sutszi (#19) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Ezt lehet úgy értelmezni, hogy ha nincs szükség a diszkrét kártyára akkor lehet használni az IGP-t?? Kell újraindítás, vagy működés közben képes erre?"

Nem, dehogy. Ilyet nem lehet... az egyiket le kell tiltani.

Feszelés:
Nem tudom, hogy pont olyat lehet-e, hogy a szorzót pakolgassa terhelésre, meg a feszt, de miért ne lehetne alulfeszelni? Max. nem automatikusan megy. Egyébként egy eleve keveset fogyasztó procit minek alulfeszelni? :D

PH semleges

(#22) PuMbA válasza stevve (#21) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Ha nem kell a diszkrét VGA akkor átáll integráltra újraindítás nélkül,hogy ne fogyasszon annyit a noti : [link]

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#23) stevve válasza PuMbA (#22) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:Y Na ezt még nem láttam. Akkor nem szóltam. :B

Á, megvan a csel benne:
"It is designed to dynamically switch the graphics operation between Intel® integrated graphics and ATI Mobility Radeon"

:(

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#24) stevve válasza stevve (#23) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És még:
"Note: ATI™ Switchable Graphics technology must be enabled by the notebook vendor"

Van ebben korlát rendesen.

De van az AMD-nek egy másik megoldása:
PowerXpress

de hogy ezzel a chipset-tel mgy-e, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#25) Thrawn válasza stevve (#24) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

+ only Vista.

Different songs for different moods.

(#26) lewisfm válasza Thrawn (#25) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

és Windows 7

(#27) venember83 válasza lewisfm (#26) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg vállalkozó szellemű emberek esetén pár Linux disztróban is lehetséges lesz.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#28) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon tetszik a szálhúzott külső. Vajon az az 1GB Vram DDR2es?

(#29) lewisfm válasza PuMbA (#22) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Nekem a notimban van egy hasonló megoldás, csak NVidia chipset IGP-vel + NVidia diszkrét VGA.

- Nos kapcsolgat ez automatikusan is, de ekkor úgy 2mp-re lefagy a képernyő, ezért inkább én kapcsolgatom a felhasználás szerint. Szerencsére ritkán van szükség a plusz VGA-ra. Érdekes módon az egyik, ha flash videót akorok lejátszani teljes képernyőre nagyítva. Ha nem teljes képernyőre nagyítva, de bármekkora méretre nagyítva játszom le a videót, akkor minden OK az IGP-vel is, gyanítom, hogy ez inkább szoftver / driver hiba.

- Ezt leszámítva csak játékhoz nem elég az IGP, még 1080p full HD mkv videót is lejátszik a gép a gép. Gondolom ez az AMD-él sincs másképp.

- Szerintem ez az IGP + diszkrét VGA egy parasztvakítás: Miért nem csinálnak olyan VGA-t, ami a terhelésnek megfelelően tudja skálázni a teljesítményét és az energiaigényét, s akkor nem kell IGP, csak abban az esetben, ha biztosan nem kell a plusz erő (irodai munka, s mint látjuk a multimédia)
Viszont tegyen a gépbe mondjuk egy MXM VGA kártya foglalatot megfelelő hűtés előkészítéssel és lehessen VGA-t tetszés szerint venni a géphez. Na ez nem fog megvalósulni soha...

(#30) sutszi válasza stevve (#21) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Bizony, hogy van...De már látom linkeltek is...

Hát én a 10 szorzónak akkora feszt adok amekkorát gyárilag a 9-hez adna és így tovább a többivel. Minek annyi neki ha stabilan beéri kevesebb is. Nem?
Amúgy ha már én manuálisan tudok valamilyen programmal váltani a minimum és maximum teljesítmény között kezdetnek meg is elégednék vele. A két profil között most is én váltok. Van egy BatteryOptimized, ami alacsony frekvencián megy, meg van egy Dynamic Switching ami meg terheléshez alkalmazkodik.

(#31) tpmportal válasza sutszi (#19) üzenetére

tpmportal
(újonc)

Szerintem RMClock-ot érdemes kipróbálni.

(#32) stevve válasza sutszi (#30) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nm nagyon szoktam feszelni, azért kérdeztem, de ha ~30 W-ot eszik és le lehet vinni 25-re, nem éri meg belevágni sem, max. több különbségért. :)

PH semleges

(#33) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Dögös külső + 45nm AMD + mobility 4670.. Nyaminyami... :)

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#34) Billu

Billu
(fanatikus tag)

Majd az ára eldönti, hogy siker termék lesz e.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=billu

(#35) sutszi válasza stevve (#32) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Hát szerintem ha 30W-ból tudok 25-öt csinálni az nekem jó eredménynek számít. Sőt ha jól emlékszem a procim 25W-os TDP-be van...Nem tudom külön mi mennyit fogyaszt viszont egybe a rendszernek 15-20W közötti fogyasztása van(hogy ebben pontosan mennyit azt a wifi meg a fényerő befolyásolja)

[ Szerkesztve ]

(#36) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Ez Asus szoval a PH! jo lenne ha idovel letesztelni.

Remelem elfogadhato aron fogjak arulni hazankban.

(#37) Oliverda válasza twollah (#36) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Biztos lesz teszt... valahogy 2011 derekán. :D

Amúgy bennem a design kissé vegyes érzelmeket keltett. Egyrészt szép mert nagyon letisztult viszont nekem ezek a lekerekített formák nem igazán jönnek be. A specek viszont jók.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#38) Thrawn válasza Oliverda (#37) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Abban ne legyél olyan biztos :)

Different songs for different moods.

(#39) csatahajós

csatahajós
(fanatikus tag)

Nagyon szimpi, bár én egy HP Pavilion dv 5-öst vagy 6-ost szeretnék látni Tigrissel.

Amúgy javítsatok ki ha téverdek de nem Turion II/Turion Ultra II X2 stb.-nek hívják a Caspiantól kezdve a mobilprocikat (cikben Turion 64 van)?

(#40) Oliverda válasza Thrawn (#38) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A francba....már megint túl optimista voltam. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#41) nkmedve válasza stevve (#21) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Éppen most kisérleteztem Turion X2-vel, csak nem NHC-vel, hanem RMClock-al, és megéri. Nálam nagyon nagy különbségek voltak a gyárilag beállitott feszültségek és a tényleges minimális stabil feszültségek között. Pl. 1.6 GHz-en maximális terhelés mellett 8 wattot nyerek ami elég szép. (36W helyett 28W rendszerfogyasztás, majdnem 25%-kal hosszabb üzemidő)

Amúgy teljesen automatikus, lehet csinálni sokféle profilt, sokféle szorzóval, amik között RMClock váltogat terheléstől függően.

Közben irom logoutra a cikket róla, úgyhogy majd ott részletesebben meglesz, hogy hogy is ment a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#42) SAnyi_

SAnyi_
(lelkes újonc)

Engem a hűtése meg a fogyasztása is érdekelne még. :) Az árára nem vagyok kíváncsi, mert annyim nem lesz egyhamar. :(

Aki keveset gondolkodik, sokat téved. (Leonardo da Vinci)

(#43) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Egyre ütősebb gépeket csinálnak ASUS-ék manapság!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#44) rudi válasza Oliverda (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most maximálisan optimista lehetsz, és akkor is valószínűleg megelőzzük a tippedet a PH teszt megjelenésével kapcsolatban ;)

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#45) sutszi

sutszi
(senior tag)

A Pro-t vagy a "sima" RMClock-ot használjátok?

[ Szerkesztve ]

(#46) nkmedve válasza sutszi (#45) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én sima 2.35öst. Valaki tudja, Pro-ban van valami érdekesség?

(#47) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Uhh, vazz, de gyatra ez a felbontás.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#48) nolika

nolika
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

az lenne a pláne, ha vissszafelé kompatibilis lenne :R
Pont megfelelne...(ddr2 800 és HT 3.0 -> M780G)

(#49) nolika válasza nkmedve (#46) üzenetére

nolika
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ergo az rmclock nálam fel se ismeri a procot...turion x2 rm70

(#50) nkmedve válasza nolika (#49) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Úgy látom RMClock-ot elég rég nem frissitették, azért lehet. Remélem nem fejezték be végleg a fejlesztést. Az én TL-60-amat szépen kezeli, de az kicsit régebbi.
Az oldalán azt irja hogy bizonyos nem támogatott procikon is működésre lehet birni valami "workaround"-al, de nem tudom hogy.

(#51) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AMD Takes Notebook Discrete Graphics Market Share Lead

(#52) LaMotta válasza lewisfm (#29) üzenetére

LaMotta
(fanatikus tag)

Tökéletes, az enyéimmel megegyező gondolatok :)...
És ezt megcsinálhatnák az asztali PC-k videokártyáinál is, hogy ne folyamatosan fogyasszon 1xx W-okat.

(#53) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Tudja valaki hogy lesz-e még ezek között hagyományos 16:10 képernyővel szerelt modell vagy mind 16:9 kialakítású lesz.

Tomcat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.