Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nocsak, egyre több a versenyző, már csak az áraknak kell elindulnia lefele, mert így rövid időn belül nagyon szűkös lesz a piac. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#2) P00By válasza VaniliásRönk (#1) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Igen, nem ártana! :)

(#3) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

2 ilyet raidba kötve eltudnék keblezni a gépemben de nem ilyen áron.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#4) luw2win válasza VaniliásRönk (#1) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Minden SSD-s hírnél elhangzik egy ilyen kérés. :D

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#5) P00By válasza luw2win (#4) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Egyszer csak teljesíti valaki! :D

(#6) e=mc²

e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

"...A vezérlés gondoskodik arról, hogy az írási műveletek szétszórtan legyenek végrehajtva..."

Ezek szerint a toredezett meghajto mar a multe? :F

A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...

(#7) El Tebe válasza luw2win (#4) üzenetére

El Tebe
(lelkes újonc)

Jah.. már csak utána kéne számolni, hogy egy hardveres raid kártya mennyibe van :)

"Metált? Bírod?!" www.tibi-team.hu | www.webböngésző.hu

(#8) El Tebe válasza P00By (#5) üzenetére

El Tebe
(lelkes újonc)

:DD

"Metált? Bírod?!" www.tibi-team.hu | www.webböngésző.hu

(#9) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ki száll még be?Az AMD? :F
#1:Igazad van! :DD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#10) Füge007

Füge007
(senior tag)

Ha ez így halad a Patyomkin Bt. kamcsatkán is ezt fog gyártani :D Az mindenesetre biztos, hogy a fent említett cégtől nem veszek SSD-t, velük már megjártam.

Füge

(#11) atti_2010 válasza El Tebe (#7) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az alaplapon van vezérlő, tudom nem olyan jó mint a másik de idehaza megteszi.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#12) orbano válasza atti_2010 (#3) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hidd el nagyot csalódnál, akármilyen áron is vennéd :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az új termékek statikus wear leveling technológiát alkalmaznak,

Ez baromi jó, de eddig akkor dinamikus volt? Illetve mi a különbség az eddigi (dinamikus?) és a statikus között? Melyik a jobb? Miert ez, miért az? :U

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#14) dbius

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mini usb??? :F Minek, parasztvakításnak??

(#15) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nos alig várom azt a pillanatot amikor valamelyik gyártó előrukkol valami full más technológiával az SSD-k ellen ;]
Már lassan öreganyám is SSD-t gyárt :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#16) VaniliásRönk válasza Devid_81 (#15) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Vannak más technológiák, és a flash chipek forradalmasításán (jelenleg az a bajuk, hogy túl nagy feszültség kell az íráshoz, ezért használódnak el gyorsan) is dolgoznak. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#17) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Igen, szálljon csak be az SSD gyártásba egyre több gyártó!
Ez csak nekünk lesz jó!

(#18) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Lassan már tényleg le kell mennie az áraknak.

Az akasztott embert még az ág is húzza

(#19) shteer válasza e=mc² (#6) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az ssd-k rendkívül alacsony elérési idejének köszönhetően itt már nincs jelentősége

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#20) -XadAnuX+ válasza Mystic (#18) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Pontosan!
Remélem 1 év múlva benevezhetek rá, és addig a technkia is sokat fog fejlődni :K

(#21) shteer válasza luw2win (#4) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

már megszoktuk... majd az elavultnak számító olcsó ssd-k jók lesznek (mert mire olcsó lesz, addigra jobb/gyorsabb is lesz szintén magas áron)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#22) shteer válasza Devid_81 (#15) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hasonló áron nincs rá esély jelenleg... ez már kezd kiforrni, de a gyorsabb cuccok még a laborokban vannak

(#23) shteer válasza VaniliásRönk (#16) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

100.000 ciklus gyors elhasználódásnak számít? wear leveling-gel megspékelve aligha

(#24) VaniliásRönk válasza shteer (#23) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha nem létezne a probléma eleve wear leaving sem kéne.

(#25) shteer válasza VaniliásRönk (#24) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem vitás.. de még mindig az a kérdés kinek mi a rövid életciklus

(#26) TeeJay válasza -XadAnuX+ (#17) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

lesz jó a fenét :S

vinyógyártóból van 4nagy, notivinyót meg 5-6gyárt talán
ellenben SSD-t lassan már vagy 50-en fognak árulni, és bár nem 50gyártó van mert sokan csak átmatricázzák, viszont piszok nehéz lesz ennyi márka közül megtudni melyik jobb a többitől illetve melyiket éri meg majd venni.

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#27) waterman_ válasza dbius (#14) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

jó az az usb. eee pc-hez hogyan kötöd? laptophoz hogyan kötöd? netkávézós géphez hogyan kötöd? az usb csatlakozás csak növeli a használhatóságát. az biztos, hogy én csak usb-set veszek ha egyszer veszek. gondolj bele: miután lecseréled lesz egy strapabíró pendriveod. szerintem :)

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#28) Male válasza wwenigma (#13) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Statikusnál az állandóan vinyón lévő cuccokat is átmozgatja, hogy egyenletesen használódjanak el a cellák, míg a dinamikus csak a szabad helyen osztja el az írásokat...

Dinamikus tudtommal inkább a szimpla memória kártyákra jellemző, míg a statikus az SSD-kre.

#23: Vagy 10.000 ha MLC...

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#29) Dassler

Dassler
(őstag)

Azért az árak is lakulnak, 270 dolcsi egy 128GB-os SSD-ért, nem olcsó, de azért nem is oylan régen még érezhetően drágább volt.
Amúgy miért szeretne mindenki annyira RAID-be 2 SSD-t? Otthoni környezetben szeritem elhanyagolható különbséget hoz a mindennapi használatban, ugyanúgy, mint HDD-k esetén alaplapi megoldásokkal, rendes RAID vezérlővel meg nem éppen olcsó megoldás, ami meg már nem éri meg a többlet pénzt home user célokra szvsz.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#30) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Az összes SSD hírből azt hiányolom, hogy nincs kihangsúlyozva, hogy ki gyártja a vezérlőt.

A FLASH chip-ek nagyjából ugyan azt tudják, de a használhatósága egy SSD-enk 90%-ban a vezérlő chip-en múlik.

Az INTEL SSD-is em azért olyan őstápok, mert jobb FLASH chip van benne, hanem mert olyan vezérlőt dobtak össze, hogy mindenki csak köhög és prüszköl. Így aztán ők ugyan azokat a FLASH chip-eket 2x áron tudják továbbadni, mint más...

Egyetlen értelmes most a mezőnyből a Vertex és a Falcon a barefoot-nak köszönhetően, minden más csak linális adatátvitelben jó.

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#31) menalcas

menalcas
(őstag)

Lehet hülye kérdés de itt akkor 150 írás/olvasás, mert akkor nem nagy pénz az a 95 dodó érte :N

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#32) Male válasza menalcas (#31) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Data transfer up to 150MB/s" van ráírva... biztos, hogy az olvasás, ha az írás is ennyi lenne, akkor ráírnák ;)

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#33) menalcas válasza Male (#32) üzenetére

menalcas
(őstag)

Adat átvitel magába fogalja az olvasás és az írás folyamatát is mivel az átvitel kétirányú, épp ezért kérdztem, hisz ha különböző lenne akkor ráírnák, Read 150Mb/s Write 95Mb/s ...
De mivel nem tom én sem ezért kérdeztem hátha valaki okosabb :DD

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#34) Male válasza menalcas (#33) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott van a fránya "Up to" az adat előtt... gondolkozz marketinges fejjel, hogy ez miért is van a mondatban ;)

(#35) Cs_Laci válasza menalcas (#33) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

És ekkor felébredt, hogy bilibe lóg a keze

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#36) Runo válasza Dassler (#29) üzenetére

Runo
(őstag)

Na kb. nekem is ilyesmik forognak a fejemben.
Erősen gondolkodtam egy ilyenen itthonra, de ugyanennyi (kevesebb) pénzért akár raid-be is tehetnék rendszervinyót és az is hozna akkora (ha nem nagyobb) gyorsulást mint egy "ilyen" a gépbe "rendszervinyónak" :K

[ Szerkesztve ]

(#37) orbano válasza Runo (#36) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem hozna

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.