Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Attól hogy a nyersanyag ára csökkenni fog talán attól még az író kib@szott drága még mindig

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#2) Himym

Himym
(senior tag)

Felesleges az egész... :(

Én inkább mindent nem újra írható USB stikkeken árulnám a filmeket játékokat. :))

(#3) zazahoho válasza FRENK1988 (#1) üzenetére

zazahoho
(őstag)

igazad van az írók ára alig csökken :((( ,a jó öreg ritek gyártó nosztalgiával tölt el.Anno még princo korszakból a ritek volt a jobb választás ;]

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#4) DV válasza zazahoho (#3) üzenetére

DV
(senior tag)

Ebben igazad van...princo korszak... :)
Lehet, hogy jok lesznek ezek a lemezek (4K febontashoz), de a mostani 50GB-os lemez sincs igazan tele...meg raferhetne pl. tobb szinkron is, (felirat merete elenyeszo).

(#5) dfdfdf válasza zazahoho (#3) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

nekem van 4xes fehér princóbol vagy 10 db ami hibátlan alig használt mondjuk de ha kell valakinek a film csont nélkül átírja a gépem :)

Pilisvörösvár környékén lanparty? http://href.hu/x/hopf

(#6) zazahoho válasza dfdfdf (#5) üzenetére

zazahoho
(őstag)

a princoból nekem is van még pár darab ,anno még 350 ft-ért vettem azok jók is voltak ,most is olvasható,de amikor csökkent az áruk 100 ft-ra azok már rosszak voltak mindenki ezeket szidja a mai napig
de ha már erről beszélünk rózsaszínű arita lemez ismerős valakinek? ;]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#7) dfdfdf válasza zazahoho (#6) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

4 böl 1 megírva azt se olvassa csak a saját íród? :D

Pilisvörösvár környékén lanparty? http://href.hu/x/hopf

(#8) zazahoho válasza dfdfdf (#7) üzenetére

zazahoho
(őstag)

én nem panaszkodtam akkor lg írók szerették ,de pioneer az nem szívlelte :( ,mondjuk nem volt sok nálam,lila színű ridisck is félelmetes volt

[ Szerkesztve ]

(#9) Sub-ZeRo válasza zazahoho (#6) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem igan. Vav vagy 50 filmem olyanon, vagy 100, nem tudom. ;] De még mindig mennek. :DDD

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#10) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Ideje lenne csökkenteni az irók és a lemezek árát . :O

(#11) belinho válasza zazahoho (#6) üzenetére

belinho
(tag)

Én nem szidnám annyira a régi lemezeket, pedig van egy pár arita,ridisc,omega,gigamaster stb lemezem, amiket 5 éve írtam, és a mai napig működnek, olvashatók, ellentétben az 1éve írt kék tdk-val, amiből 20db-ot vágtam ki a kukába, mivel 4 iró-olvasó sem tudta visszaolvasni.
A régi lemezeken hiába voltak aránylag olcsók még volt anyag rendesen, ellentétben a mai mindenhol lespórolós lemezeken, ami igaz a régi jó minőségű írókra is.

"Senki sem hiszi el, hogy bármi rossz megtörténhet vele, amíg meg nem történik"

(#12) g@bo válasza FRENK1988 (#1) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

nemtudod mi az a drága..... 40 ropiért -jó rég- vettem 2 * cd irót....
most a nagykerben az LG BH10LS30RBB Blu-Ray dvd író sata 23 200 + áfa, ez sok?

vagy a LG GH22NS50 sata dvd író fekete 3 550 + áfa túl kevés? :F

(#13) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Majd talán akkor ruházok be Blu-ray íróba ha az áruk lemegy a lélektani 20 ezer Forint alá.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#14) Keldor papa válasza g@bo (#12) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én annak idején vettem 60k-ért is DVD írót, még mikor ritkák voltak. Most egy BL író kb. fele ennyi, bár én nem is panaszkodom.

(#15) wolfman válasza DV (#4) üzenetére

wolfman
(senior tag)

Azért nincsen tele a mostani 50Gb-os BD lemez mert a Blu-Ray filmeket is elérte a DVD féle gagyizás. Beharangozzák, hogy gyönyörű képminőség, fantasztikus hang, aztán az extrákat ráb.sszák a DVD filmekről(rettenetesen néz ki de keveset foglal és nincs vele munka) és sok filmnek a hangja is hagy némi kívánnivalót maga után.

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

(#16) wolfman válasza belinho (#11) üzenetére

wolfman
(senior tag)

Érdekes nekem és haverjaimnak is pont az ellenkező eset volt mindig is. Princo, Arita, Ridisc mocsok sz@r volt mindig is, mára egy se olvasható, TDK, Verba kevés romlott el(az is a win miatt). Viszont az írók valóban gyengébb minőségűek lettek. Gondolom mióta megszűnt a Plextor mint író belső gyártó azóta nem is nagy a motiváció a gyártóknál jó írót csinálni

(#17) berVi

berVi
(fanatikus tag)

hurrá, lehetnek a kakasok a szemétdombon :)

(#18) zazahoho válasza belinho (#11) üzenetére

zazahoho
(őstag)

akkor mindenkinek más a tapasztalata,nekem anno pár ezer db-t sikerült megírnom ;) ,és az első princo széria kb 1 évig nagyon jó volt ,ridisc viszont nem verbatimot már akkor is hamisították

visszatérve br-re 30 ezer még mindig sok azért a változásért ami megkülönbözteti a dvd-t a br-től kb 2000 ft-tér felépítésében mechanikában szinte ugyanaz.a lemezek ára fogja meghatározni az írók eladását ,mint mindig is anno cd,ill dvd megjelenésekor :K

(#19) Balika911 válasza g@bo (#12) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Szerencsére azóta változtak az árak és az elvárások is. A Blu-ray íróval szerintem nem az a baj, hogy drága, hanem hogy az emberek jó részének felesleges. Most már ott van helyette az olcsó és egyszerűbben kezelhető merevlemez, ill. pendrive.
Az olvasókban is egyedül a filmek miatt látok fantáziát.

(#20) szasza_xp

szasza_xp
(senior tag)

25-50 gigás kapacitással 23k+fa és a lemez sem olcsóbb 1-2k-nál, egy vicc már megbocsássanak, ha 5 k lenne az író a lemez, meg 200-300 Huf, akkor talán volna értelme vele szarakodni, addig meg marad 20k körül az 1 terrás vinyó, vagy talán már annyi sincs mostanában

“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai

(#21) Márton válasza szasza_xp (#20) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Én 100-ért vettem használtan az első dvd íróm...
Szóval ma bruttó 30 alatt a bluray író maga a kánaán.
Az más kérdés, hogy még nekem sincs, mert eddig nem volt rá szükségem,
azt az évi 2-3 lemezt, meg tudtam írni havernál.
De amint jön az igény, legalább már nem az fog eszembe jutni "hú de drága!"

"de a kiszabható árcédula jóval nagyobb "
a piac meg jóval kisebb :)

Egy boltban sem találsz terrás vinyót :DDD

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#22) zazahoho válasza Márton (#21) üzenetére

zazahoho
(őstag)

szerintem a lemez ára határozza meg az elterjedést,ill.most már a flash kártyák is

(#23) szasza_xp válasza Márton (#21) üzenetére

szasza_xp
(senior tag)

Nem az a 30k-n vagyok kiakadva, hanem, hogy 30k-ért kapok egy olyan írót amiben jó ha 25 gigát tudok leírni, nem számoltam utána, de szerintem még mindig olcsóbb vinyóra archiválni, mint BD-re. Szóval ezért sokallom az árát. Mondjuk, ha ps3-nék akkor lehet, hogy megérné, de addig ??? :F

“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai

(#24) belinho válasza wolfman (#16) üzenetére

belinho
(tag)

Hát a napokban, mivel a tv-be semmi nincs elővettem pár régi filmet, aztán csodálkoztam, nem olvassa semmi, unalmamban lepakoltam az összes filmet a polcról és leteszteltem őket.
Az összes RIDISC, ARITA lemez olvasható volt, pedig nem mai darabok, viszont 20 kék tdk-t, amire a jobb filmek voltak írva, mivel a hülye fejemmel azt hittem ezek jó lemezek vághattam ki a kukába, mert csak darált.
A PRINCO-t nem ismerem, erről nem mondok véleményt, de a legjobb lemez továbbra is a verbatim, tűzbe teszem érte a kezem, szinte gyári minőségben írható, úgyhogy ha 60 év múlva meg akarod nézni a fényképeidet, akkor archiválás csak erre.
DVD író-t meg nem tudom, két éve vettem az asus csodaíróját, aztán azt mondták olyan rossz minőségben ír, mint egy 5 éves agyonhasznált író.

(#25) LurkerSheik válasza belinho (#24) üzenetére

LurkerSheik
(lelkes újonc)

Ó a nosztalgia,libafoszöld/ezüst, rózsaszín, ezüst érdesfelületű Arita-k, princo,gigamaster, premiumgrademedia(narancssárga) ... régi szép 100- 300Ft-os idők :B (nem az ár)
Akkor még a drága, prémium Tdk-kra félve mertünk írni, 2003 környékén

Anno az "újabb" TDK nekem is elég fejfájást okozott.
A régi szép világoskék aminek csak a peremén vannak a jelzések azzal nincs gond (régi 8x-os)
Viszont a "csúnya" sötétkék dizájnos, abból is a +os. egytől-egyig kuka. Hát volt adatvesztés bőven. :(((
Szerencsémre a még üres dvd-k nagy részét megvette egy TDK Fan. huh (akkor még persze nem tudtam hogy pár nap alatt olvashatatlanok lesznek)
Viszont a szitázatlan sz@r princo + gagyi lemezek legtöbbje nekem is olvashatóak.
Pár éve már csak Verba, néha Sony meg újabban jvc próbaképpen.

Saját részre meg már vagy 3éve nem nagyon írtam dvd-t, inkább hdd. Várható volt ez is, hogy elérkezik mikor arányaiban olcsóbb a Merevlemezes tárolás

A témához is szólva :D nem vagyok benne biztos hogy lesz-e egyáltalán olyan sikere a hd lemezeknek mint a cd-dvd-nek.
Ráadásul PS3-n is úgytudom még nincs warez (nem mitha kellene), ez Is nagyban hozzájárul a lassú elterjedéshez

[ Szerkesztve ]

(#26) wolfman válasza belinho (#24) üzenetére

wolfman
(senior tag)

Itt az a helyzet hogy én játékokat írtam ki TDK DVD-re, tökéletesek mai napig. Egyik haver rengeteg filmel rendelkezik, nagyon sok Princo, Ridisc korongokon. Másik haver elkért belőle vagy 30-t, aztán a 30-ból 25 olvashatatlan volt! Akart még kérni, de addigra rájött, felesleges lenne. A lemezeket csak az az író olvasta amivel írta a srác.

(#27) MichaelSD

MichaelSD
(őstag)

Vett BR lemezeken kívül mit értelme van a BRnek? Nem olcsobb egy HDDt venni? Már vannak ilyen HDD dokkok és kész.

[ Szerkesztve ]

Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen

(#28) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hiába hozzák az új technikát, abból sem lesz semmi ugyanúgy, ahogy a régi is eléggé gyászosan teljesít.
100%, hogy nem fogunk otthon blu-ray lemezre adatot menteni.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#29) belinho válasza LurkerSheik (#25) üzenetére

belinho
(tag)

Hello!

Látom te is abban a cipőben jársz mint én, a gyilkos korong nálam is a sötétkék tdk, van pár világos is, ami tökéletes a mai napig, pedig nem ma írtam őket.
Mindenki engem cseszegetett, mér ilyen szar lemezre írsz? Hozok én neked faxa kék tdk lemezt occsó pízír!
Hát meg is lett a következménye.
Amióta megadta magát a 750gb-os vinyó tele mkv(hd) filmmel, nem mondom kibírtam röhögés nélkül, azóta archiválok újra, de én is verba lemezre, az a biztos.

(#30) belinho válasza wolfman (#26) üzenetére

belinho
(tag)

Nálam meg az a helyzet, hogy a gagyi arita, traxdata, ridisc lemezt még az asztali dvd olvasó is olvassa, sőt az új dvd-olvasó is, ellenben a fél éve írt márkás tdk-val.

Általában fennáll az a helyzet, hogy az új lemezeket a régebbi olvasók nem tudják olvasni,az újabb mid kódok miatt, s firmware frissítés sincs, de amikor 4 féle márkájú új és régi olvasó se olvassa a fél éve megírt lemezt, akkor gondolhatod, hogy elkap az ideg.

(#31) =Mentor= válasza belinho (#11) üzenetére

=Mentor=
(senior tag)

Na ezek szerint nem csak én jártam így a TDK-val, bár csak 1db-om volt, 1.5 éve írtam de már nem lehet gépre másolni/lejátszani a rajta lévő cuccot. Ki is dobtam a fracba... Senkinek nem ajánlom a TDK márkát, régebben is szívtam vele (Újraírható CD), mert nem csípte az íróm...

Verbatimot kell venni, 60Ft-os darabár már nem pénz akkor sem ha van jóval olcsóbb, viszont ez maximálisan megbízható!

[ Szerkesztve ]

http://mynokiablog.com/ ------ Nokia 808 PureView, a mobil multimédia koronázatlan királya.

(#32) belinho válasza =Mentor= (#31) üzenetére

belinho
(tag)

Szerencsés vagy ember azzal az egy darabbal, nekem van vagy 70 még, abból már 25-öt nyugszik, anno vettem egy 100-as packot.

(#33) Gabboo válasza kpal (#10) üzenetére

Gabboo
(tag)

Szerintem is.

--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.