Van valakinek infója arról, hogy milyen számítási teljesítményre képes egy mostani ARM processzor?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
[Re:] Streacom FC9 és FC10 teljesen passzív HTPC házak komolyabb konfigurációkhoz is
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Azt hiszem az ARM-mel meg fog gyűlni a baja az Intelnek nagyon gyorsan. ARM alapon egyelőre még csak egy komolyabb NAS-t, vagy kisebb irodai szervert tudnék elképzelni, de ki tudja, mit hoz a jövő.

Ayg0
(senior tag)
lassan tényleg venni kellene pár részvényt... 
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

daa-raa
(MODERÁTOR)
Sokat nem számít szerintem, hogy egy mire képes. Amennyit fogyasztanak az ARM-ok, akár lapáttal is lehet hányni őket a rendszerekbe.
Si vis pacem, para bellum.
Bizony, komolyan számolni kell majd velük!
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

eXodus
(őstag)
Aztán a végén költségesebb lesz, mint drágább/kevesebb/gyorsabb prociból álló rendszert építeni.
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

.mf
(PH! addikt)
A cikkben nem lett megemlítve, hogy a Cortex-A9 az OoO végrehajtást is támogatja, ami pl. x86-os procikban Pentium Pro óta van, kivétel ezalól a Nano-ig bezárólag a Via-procik, a Transmeta cpu-i (már megszűnt) és az Intel Atom. Egy A9 mag azonos órajelen szerintem megszorongatna egy Atom-magot, talán még meg is előzné. Az ARM-nak volt tavaly egy bemutató-videója, ahol egy Atomot (talán egymagost HT-vel?) és egy 550MHz-es, még nem végleges A9-et (valószínűleg kétmagos kiépítésben) hasonlítottak össze netböngészésben: az A9 kicsit lassabb volt, de tényleg csak kicsivel. Pedig harmadakkora órajelen futott, jóval alacsonyabb fogyasztás mellett.

vanhalen
(senior tag)
Én is úgy tudom elképzelni ezt, hogy rengeteg ARM magot (vagy SOC-ot) belezsúfolnak egy szerverbe, de az sem elképzelhetetlen hogy új technológiákat, utasításkészletet stb. pumpálnak bele (és a pasas lehet "tud valamit" jóelőre, hisz ők írják a saját forgatókönyvüket nem?)
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
Szerintem továbbra is érdekes lenne összevetni, hogy a jelenlegi x86-os processzorokhoz képes milyen számítási kapacitás / fogyasztás mutatóval rendelkeznek az ARM-ok.
Ugyanis kétlem, hogy az ARM processzorokat sokkal fejlettebb gyártástechnológiával készítenék ( = kisebb fogyasztás ) illetve sokkal jobb ALU, FPU, cache, stb. áramkörökkel rendelkeznének ( = nagyobb számítási kapacitás )...

glutamin
(őstag)
Itt egyértelműen a fogyasztás lesz az ARM rendszerek előnye nagy lehetősége. Ha azonos teljesítményt érezhetően áramfogyasztással ki tudnak hozni, akkor már meg is nyílik előttük egy piaci rés.
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

T-bag
(kvázi-tag)

.mf
(PH! addikt)
A cikk szerverpiacról szól, nem szuperszámítógépekről.
Vannak szervereknél olyan terhelés-típusok is, ahol nem szükséges nagy processzor-teljesítmény, viszont sok szál és alacsony fogyasztás jól jön (pl. fájl- vagy egyszerű webszerver). Itt az ARM megoldása fogyasztásban, méretben és árban is töredéke x86-hoz képest.

.mf
(PH! addikt)
Kösz, már láttam a cikket, és akosf kérdezte, inkább neki ajánlom elolvasni.