70 rugó? Annyiért kell a halálnak. 10 rongyért még megérné.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
[Re:] Streacom FC9 és FC10 teljesen passzív HTPC házak komolyabb konfigurációkhoz is
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hálózat, szolgáltatók » [Re:] A StarTech VGA és HDMI hosszabbítói IP hálózatot használnak átviteli közegkéntHozzászólások

Chepany
(fanatikus tag)
Mi ez az új korszak? Nem lehet mostanában semmit se megvenni emberi áron. Hajam tépem!!! 
Az igazi játék-klasszikusok a 90-es években születtek!
"Több olyan szituáció is elképzelhető, főleg irodai környezetben, amikor egy adott számítógép képét egy a forrástól távoli megjelenítőn kell prezentálni."
Őőőő VNC - ingyen?!
Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\
Igen valahogy ugy, csak ingyen nem kell senkinek.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

Ren Hoek
(őstag)
Remélem belebuknak... Ekkora baromságot ilyen áron.
Csak arra alapoznak, hogy a cégek fossák a pénzt, és atom túlárazott eszközöket vesznek. Csakhogy válság idején ez a divat elmúlt már, és ott spórolnak amin tudnak.
Nem írom alá!
(#6) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)
Alakul ez, csak még drága és hamar lesz kevés. UTP helyett optikai kábel kéne.
Arról ír a fáma, hogy az eszközöket direkt kell egymáshoz madzagozni, vagy hálózati eszköz (router, switch, etc) is lehet köztük?
Hány fps-sel tolja a fulHD képet?
A 100 méter miért van? Ha jól tudom, UTP-n 400 méterig nincs jelveszteség.
KaiotEch: Ez az eszköz PC és periféria közötti távolságot hidal át, nem két PC közöttit. Pont azoknak való, akik nem akarnak mondjuk HTPC-vel, miniITX-szel, marhaokos NAS-sal játszani. Teszem azt, van egy szép TV-m, mellette egy kis HTPC, mert megtehetem. Mögöttem meg egy faja projektor, mert király vagyok. Oda is rakjak külön legalább egy kliensgépet?
[ Szerkesztve ]
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...
Ezt ennyiért... valami durvát szedhettek.
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Rosszul tudod.
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.
(#9) Claude Leon válasza macilaci78 (#6) üzenetére

Claude Leon
(fanatikus tag)
Hiába nincs jelveszteség, akkor is 100m az utp ethernet szabvány, talán épp a jelterjedés késleltetése miatt.
Az más dolog, hogy 4(v 5?) szegmens switchelhető, tehát végülis összejöhet az a 400m.
Ja hogy csak UTP-ről beszéltél? Bizonyosan van alternatívája az erhernetnek, majd azzal mehetsz távolabb is (már, amennyiben van IP layere erre az esetre).
[ Szerkesztve ]

stratova
(őstag)
Nekem még úgy okították, hogy 100 m, de tervezéskor inkább 90 m-rel célszerű számolni.
Olcsóbb KVM switch-et lehet 20-30 körül is kapni, igaz nincs is rajta hdmi.
Szerintem nem hülyeség ez csak drága.
[ Szerkesztve ]
KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

Claude Leon
(fanatikus tag)
Ott a pont, nekem nem oktatták 
VNC-n mióta megy át a Krájszisz?
Ez akkor most hogyan is működik? Két ilyen dobozt kell venni? 
Egyiket a videokártyára aggatom, a másikat meg a 100 méterre lévő monitorra és a kettő közt a LAN?
Párszor már jól jött volna egy ilyen cucc... egyszer megoldották VNC-vel ( +1 PC - amitől máris nem olyan olcsó ). 
[ Szerkesztve ]

MZperX75
(őstag)
Na ez az max 15.000! 70ezres
bakker azért már veszek egy 27"FullHD moncsit.
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

Apika
(PH! addikt)
...vagy közel ennyiért egy olcsóbb gépet...

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nem gonoszkodom.
Viszont azt megjegyzem, hogy pontosan ilyen tudású eszközök (pl. König) 15e forint körül kaphatóak fémházban.
[ Szerkesztve ]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Duracellm...
(őstag)
Ennyiért viszik havonta a főnök kutyáját manikűröshöz, Persze A8-as Audin, mert a szereti a fehér bőr szagát, és megnyugszik tőle. Így nem harapja torkon kutyus a manikűröst, amikor hozzáér a...
Ezeknek elgurult a gyógyszerük ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)
Hááát... biztos a doboz marha drága, szerintem ez oan jóféle műanyag lehet, antizacsikusz vagy mi a bré. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

stratova
(őstag)
15-ért tényleg van König kvm switch, de az D-SUB nem hdmi, ettől ez még piszok drága.
KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!
Ülj le fiam, egyes. Most már játszhatsz tovább a gamer PC-den.
Engem nagyon is érdekel. PH! csapat, légyszíves teszteljétek le mind a kettőt. Ha jó a minősége, akkor nagyon sok helyzetben ez nagyon fullos megoldás lehet. Kérdés, hogy akár bírja-e a napi 24 órás nyüstölést. Ilyen amúgy sincs nagyon. Hiánypótló a piacon.
Eddig csak sima VGA-t láttam esetleg infra továbbítással, de az USB és hang illetve HD az így nagyon jól hangzik.
A többiek
vehetnek egy csomag ropit 10 rongyért, meg hasonló zsebpénzért... 
A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8
(#22) Maestrohun válasza macilaci78 (#6) üzenetére
Én azon gondolkodom, hogy a helyi hálózatot vajon zavarja-e, ha tényleg LAN-ra csatlakoztatható, hiszen nem hiszem el, hogy IP alapon menne át a videó.
[ Szerkesztve ]
A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8
(#23) Maestrohun válasza macilaci78 (#6) üzenetére
[link] Elméletben bírja a switchet, routert is. 
És Gigabit kell neki. Én úgy emlékszem, hogy a gigabit az csak 100m-ig működik. Vagy csak CAT5e esetén? 
[ Szerkesztve ]
(#24) Duracellm... válasza Maestrohun (#22) üzenetére

Duracellm...
(őstag)
Ha prezentációt akarsz elvinni 100M-re akkor Arra 100%-hogy jó, viszont Fhd filmet ne akarj rajta nézni, zökkenésmentesen nem fog menni, tisztességes forgalom mellet 
Ebben a témakörben profi cuccok 2-300K környékén vannak, nem véletlenül 
[ Szerkesztve ]
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)
(#25) Maestrohun válasza Duracellm... (#24) üzenetére
Nem is arra kellene. Én sem szórakozásbl írok be ide mint egyesek.
De azért egy teszt jöhetne. A lényeg a fullhd meg mondjuk 15fps ha van az, már jó lehet. Szinte ajándék.

lujó55
(őstag)
látom fekszik a téma... 
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

Enszuke
(őstag)
3 ethernet drottal, 30-50m-re most is megoldhato
cat5-os hdmi hosszabito+cat5 usb hosszabito=kb 50$
nem rossz nem rossz de egy kicsit drága
Rossz,Hibás,Törött,Használt,mobiltelefont, alaplapok tol a cpu ig~ 400ft-tol 25000 ft/kg ig elöre utalom az árát

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Ez nem KVM switch...
Most vettem HDMI over UTP adaptert, be is üzemeltem. 15k volt.
A megközelítés pedig alapvetően rossz néhány hozzászóló részéről. Ezek nem hálózatra csatlakoznak, mindössze UTP kábelt használnak adatátvitelre, mivel az olcsóbb, könnyebb megoldás. HDMI kábelt nehéz fűzni, nem lehet forrasztani, stb.
[ Szerkesztve ]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Zoltn
(lelkes újonc)
És a DLNA? Simán streamelem a gépemről a 4szobával odébb lévő tvre a FullHD-t. Ennek igy nem sok értelme van, max ha egy pl bluray lejátszó képe kell egy max 100 méterre lévő megjelenítőhöz. De akk veszek egy másik lejátszót olcsóbban!!! 

Claude Leon
(fanatikus tag)
Dehogynem csatlakozik hálózatra.
Olvasd el az oldalán, etherneten viszi, az pedig igencsak hálózati protokoll, nem pedig UTP-be ültetett jel.
Gondolom,ezek után switchelhető is.

Szóval a gépre telepíteni kell egy programot, ami Etherneten / USB-én keresztül kommunikál a távolban lévő adapterrel.
[ Szerkesztve ]

franc0
(senior tag)
27" fullHD? Ugyanmár...
Ilyen képátlóra 2560*1440 való.
A témához: pont nemrég kellett fullHD jelet 60 méterre vinni a cégnél. A kipróbált HDMI extenderek napok alatt szartak be. Ha minőségi és megbízható cucc, akkor megér 70K-t is, csak működjön.
[ Szerkesztve ]
1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

MZperX75
(őstag)
60m az nagyon sok!
Ha valóban áthidalja és működik,és erre szükség van akkor aláírom!
csakhogy ,nekem is jó lenne valami olcsóbb megoldás, a 10m már elég lenne!
ennek az árának pontosan 1/6-ért! 
OFF
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/
Egy a baj ezekkel az eszközökkel.
Csak windowsra vannak..
http://music.myaudioworld.com

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nem olvastam el, de így értelmét abszolút nem látom.

Claude Leon
(fanatikus tag)
És az a 15k-s HDMI over UTP megoldásod a switchen átlát?

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Nem. Pont, hogy ökörség lett volna, ha még egy switchbe is be kell fűznöm. Megbonyolítja az egészet. over UTP, nem over LAN.
[ Szerkesztve ]

Claude Leon
(fanatikus tag)
Ne az esetedre céloztam, hanem arra, hogy egy strukturált hálózatban az a valószínűbb, hogy switchen át kell érni.
Hogy ne kelljen átépíteni.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Strukturált hálózatunk van. Nem is kicsi. Eszünkbe nem jutott hálózatra kötni a TV jelbemenetét.