Micsoda játékok. Még jó, hogy az ilyenektől nem függök.
Majd garanciáztatásnál most már az is kérdés lesz van-e SC2-d? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
[Re:] Streacom FC9 és FC10 teljesen passzív HTPC házak komolyabb konfigurációkhoz is
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
F_Zolee
(őstag)

John_Doe
(fanatikus tag)
Aha akkor ez lehet az oka hogy alig kezdtem el játszani és máris nyomott egy fekete képet a játék ami után gép csak kikapcs-bekacsra tért magához.
Shal'kek nem'ron!

Taky
(senior tag)
Pedig nem is annyira durva a graf, hogy ennyire leterhelje a karit... Na mindegy, én ezt nem értem.
Ki akartam próbálni a játékot, de azt hiszem, majd később, jelenleg nV-m van, 8600GTS...
Diablo 3 jöjjön már inkább, elég a sok SC2 hírből! 
[ Szerkesztve ]
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
Lassan már gépet kell cserélni játék után, mert kinyírja. Mókás, na.
Lassan az lesz az igazi bétateszter, aki megveszi a végleges játékot?
"I see the diamonds, but you only see the rock"
HD 5670-nel nincs semmi hasonló, pedig ultra beállításokon és 1440 felbontáson játszok, vagyis a VGA terhelődik rendesen.
Majd megnézem, mennyire terheli, de a Furmark ellen én is már rég óta mindig kikelek magamból, hogy hogy lehet ilyen hulladékkal terhelni a VGA-t. Az nem tesztprogram, ami megsüti a hardvert... Én még mindig a 3trémarkokat használom vagy a Unigine-t vagy ilyesmiket. Közelebb is állnak a valósághoz, mint a Furmark terhelése.
Az AMD viszont komolyat alkotott ezzel a hardveres védelemmel. Biztosan az nV is kiad valamilyen áldásos patch-et és akkor megnyugszik mindenki, de azért remélem, később ők is elgondolkodnak a hardveres megoldáson, hogy ne legyen ilyen pánik újra.
PH semleges
(#6) hodostamas
Megvan az ellenfele a furmark-nak 
Amúgy meg semmi kritika nem érheti a motort. egy 9600XT-n igaz minimumon, 1024-be simán tolta 30fps felett a béta.. Szóval a skálázhatóságért 5*
Minden ami az Androidhoz kellhet: http://android-forum.hu - http://hardverapro.hu/apro/hp_nc6400-as_elado/friss.html

jerry311
(PH! kedvence)
Szánalmas.
Szóval ha 100%-ra terhelem a VGA-t, akkor károsodik? Tényleg piacra lehet dobni ilyen fos kártyákat?
Szvsz, ha egy teljesen leterhelt kártya meghibásodik a túlmelegedéstől, az csak és kizárólag a gyártó felelőssége. Úgy kellett volna megalkotni a kártya hűtését, hogy az engedje ennyire felmelegedni.
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz
Az nV már évek óta sír, hogy nincs haszon a kártyákon. Mit gondolsz ha rendesen le lennének gyártva, akkor mennyibe kerülne az előállítás? Jaja, többe...
Szerintem is szánalmas amúgy, de mindegy, mert nem sokáig lesznek már külön kártyák. 

Cadal
(őstag)
VSync ON és nincs gond. RTS-nél amúgy sem az fps a lényeg.
Nem az a gond, hogy 100%-on megy a GPU, hanem úgy am block a VGA-t terheli a hulladék kódjaival, mint a Furmark. Ha használtál már Furmarkot, láthattad, hogy lényegesen jobban melegszik tőle, mint egy játéktól, ami esetleg szintén 100%-ra kiterheli a GPU-t.
[ Szerkesztve ]
PH semleges

CocooN-z
(őstag)
A Sok gyöxi VP meg azt hiszi a játék hibája? Hagyjuk már, szarul vannak megtervezve a kártyák, és kész, nem véletlenül van ez a korlátozás/védelem.
Amúgy lehet tudni a hiba forrását? Vagy csak szimplán: Terhelés > Melegedés > Elhalálozás?
Mert ha igen, akkor talán oda kellene figyelni a ház megfelelő szellőztetésére, és a gép normális elhelyezésére: Világ életemben odafigyeltem erre, és most kényszerből asztal + ágy között van beékelődve a gép, mely mögött fal van. Eredetileg nagyon jól szellőzik a ház, de most szinte forr (oké, nyár van, oké nincs klímám, oké könnyűszerkezetes tetőtéri szoba...okéoké)
A Cikk meg tipikus V. Pistikék szájtépése.
üdv
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

Narasim
(kvázi-tag)
szerintem meg az a gáz, hogy ilyesmivel meg lehet fizikailag ölni egy videokártyát. eddig nem is gondoltam, hogy ilyen egyáltalán létezhet, hogy egy program terhelése kinyírja a kártyát. furmark nekem is fent van, bár sokat nem használom, de így nem is fogom.
ha videót kódolok a kártyával, akkor az is kinyírhatja?
tudtam én, hogy amd-t kell venni! 
[ Szerkesztve ]

Himym
(senior tag)
Xar ez a game.
Komolyan vannak felhasználók akik msot vettek csak azért új gépet, hogy játszhassanak ezzel erre kiderül, hogy 1 vga nem is elég hozzá mikor éppen annyi pénze van, hogy futtatáshoz vegyen gépet nem hogy highon...
Ez is olyan mint a GTA4 

Hiftu
(fanatikus tag)
Akkor ebből megint az derült ki, hogy az AMD fejlettebb vga-t gyárt, az nV meg brute force-ra hajt. Csak most saját maga ellen sikerült bevetni. 
(Flame on! Na jó, inkább ne...
)
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!
"A Sok gyöxi VP meg azt hiszi a játék hibája? Hagyjuk már, szarul vannak megtervezve a kártyák, és kész, nem véletlenül van ez a korlátozás/védelem."
Egy hardverre optimalizálni egy kódot vagy egy minősíthetetlen kódhoz kiadni hardvert... melyik szerinted az értelmesebb dolog? ugye, ugye
ez elhamarkodott kijelentés volt. Ez bizony a játék hibája - azzal együtt, hogy a védelem nélküli kártyák ennek okaként kerülnek hibásként a képbe.
Narasim:
Nem, a videókódolás nem fogja megölni, még akkor sem, ha a VGA-t is befogod közben.
[ Szerkesztve ]
PH semleges
Nekem kutya bajom a Játékkal. Fut rendesen. Talán 2 fokkal ha melegebb lesz a VGA-m 
C:\Privátot előbb észreveszem!...

bigdigit
(őstag)
akkor ide beírok egyet otthon át tudjam írni az értékeket. 
monitoroztam és eddig itt volt tényleg a legmelegebb a vga-m.91 fok.
[ Szerkesztve ]

CocooN-z
(őstag)
Biztos nem tudták blizzard-ék hogy nincs ilyen védelem, gondolták: 2010-et írunk, csak van benne ![;]](/dl/s/v1.gif)
Amúgy meg ha így vesszük alapul, akkor is mind2 fél bűnös, de alapvetően legyen már szabad kezük a fejlesztőknek, és ne kelljen már szinte mindig és mindig feláldozni valamit mert a HW szar és óvni kell. Ez a szánalmas
Furmark: Nem véletlenül dobájlák felesleges kódokkal, hogy terheljék, pont azért hogy hibát generáljanak vele és ha kibír egy éccakát, akkor használható Szinte minden helyzetben. Nem hülyék írták azt a programot. De gondolom ezzel tisztában vagy... 
[ Szerkesztve ]

FefeeX
(PH! kedvence)
100%-ban egyetértek. A VGA gyártók meg a szutyok hűtéseik hibája. Szerencsére Accelero + 12centi venti nem is olyan hangos mint a VGA-m gyári hűtése, meg átlag 30 fokkal hűvösebb is... Nem volt még 60 fok felett a kártya, emellett elég érdekes lenne ha leégne...
stevve: akárhogy csavarod, ha a VGA nem bírja a max leterhelést, akkor az egy sz@r. Ennyi és nem több. Nem olyan programot kell csinálni, ami majd csak 20%-ban terheli le a kártyát (akkor mi a fenének lenne tuning meg minek kéne újat venni? ja, hogy az már 20%-os terhelésen vigye a játékot...
), olyan kártyát kell összerakni a nem kevés pénzekért, ami nem halálozik el.
hunfatal: és akkor is az lesz a hibás, aki a szoftvert írta... ez megaLOL - egyébként aki ilyen hülyeségeket terjeszt, hogy a kód írója a felelős, az nem hallott még a rendeltetésszerű használatról...
[ Szerkesztve ]
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

jerry311
(PH! kedvence)
És akkor mi van?
A kártya hűtését úgy kellene megalkotni, hogy az összes termelt hőt el tudja vinni. Ha erre nem képes, akkor az tervezési hiba.
Akkor a topik várható tartalma röviden, egy egy mondatban:
Rohadt AMD. Rohadt Blizzard. Rohadt Catalyst. Rohadt NVIDIA. Rohadt Star Craft. Rohadt Star Craft 2. 
És, hogy én nyithassam a Bliz szapulása sort
: Hogy a fenébe sikerült 10 év fejlesztési idő alatt egy ilyen játékot kiadni a kezükből? A design nem változott jelentősen, tehát erre nem foghatják...
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

hunfatal
(PH! nagyúr)
Csak szerintem ultragáz, hogy egy játék (vagy bármilyen szoftver) képes íly módon tönkretenni egy hardvert? Legközelebb a processzort öli meg valamelyik?

FefeeX
(PH! kedvence)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

JaniS
(fanatikus tag)
Hmmm. Crysis alatt 91-92 fokosak a GPU-k, SC2-nél meg 80 körüliek. Viszont full HD-ben minden maxon az átvezető animációk szaggatnak be, de igen keményen.
Maga a játék viszont nem.

GegeWarrior
(senior tag)
na ez igen
Megveszi az ember 15 ezerért és még tönkre teszi a VGA-t
Meleg!
Blizzardtól nem ezt lehetett megszokni 

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
és jerry311:
Most az, hogy az nV milyen kártyáavl jött ki, egy dolog, de ha még emlékszel, voltak régen videók arról, hogy levették a hűtős egy AMD és egy Intel prociról és az AMD elfüstölt. Ez a mostani kb. ugyanolyan hülyeség. Egy Crysis a maga kevésbé optimalizált kódjával nem képes megölni, de lehet olyan szarul kódolni, hogy azzal megfőzzük a VGA-t, ezt most a Blizzard megmutatta.
Persze, a VGA gyártók miért nem készültek fel. Látható, az AMD gondolt erre, az nV meg bizonyára spórolt, de azért ez nem az általános, nem lehet egyértelműen a VGA-kat hibáztatni.
Minden kódot lehet és kell is optimalizálni... csak akarni kell.
[ Szerkesztve ]
PH semleges
He? GTS250-en egy 2.9Ghz-es buta C2D-vel (értsd: E6500) hasít fullon, mint a barom...
Total Fun Racing Club - http://bmwm1.ucoz.hu --- Sent from my keyBoard
Igazi hardvervírus. 
MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>
Én azért +lepődtem rajta, hogy nincs semmilyen firmware-be épített kapcsoló, ami lelőné a VGA-t, ha az elér egy bizonyos hőfokot. Azt nem értem, hogy ennyi erővel bármelyik csúcsjáték kigyilkolhatná a GPU-t
.
A CPU-kban is van vészkapcsoló, ha elérik a kritikus hőfokot, a rendszer lekapcsol.
Remélem az eset ráveszi az NV-t is egy hardware szintű védelem beépítésére.
#10: a blizzard régebbi játékai, a SC1 és a diablo2 meg a CPU-t terhelték folyamatosan 100%-ra - szerencsére csak egy magot. Kicsi atom procis netbookom procija SC-ozás közben (SC1) ha bekapcsolom a CPU throttling-ot, akkor csak 10% körül terhelődik, különben meg 100%-on fő. (diablo2 detto)
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Mappa
(PH! addikt)
miért mi a gépigénye ennek a játéknak ??? nemá hogy ilyen csúcs gép keljen ehhez a ssssz....játékhoz 
EVO & STi power

FefeeX
(PH! kedvence)
Ez butaság. Az előtted író szerint a cry alatt magasabb a hőmérséklet, ergo kizárt, hogy a SC2 megöli, a Cry meg nem. Max ezzel többet játszik emberünk a kártya meg hamarabb feladja, mint az éjjelnappalos (általában Blizz játékoknál nem ritka a 24+ óra folyamatos játék) ember. Ez nem a kód hibája, még mindig. Ez hardver probléma. (az AMD-k megsültek anno szar hűtéssel is, tuning alatt... és bizony te voltál a hibás, ha szar hűtést raktál rá, mert tudtad, hogy megsülhet...)
[ Szerkesztve ]

hunfatal
(PH! nagyúr)
"A CPU-kban is van vészkapcsoló, ha elérik a kritikus hőfokot, a rendszer lekapcsol."
Tudtommal ezek az alaplapon találhatóak és a BIOS vezérli mindezt. A CPU csak jelenti a hőfokot. BIOSból viszont a GPU hőmérsékletét nem tudjuk mérni. Persze driver szinten megoldható lenne ez is, mint sokminden, amit mégsem oldanak meg (pl. régebbi játékok bugjai).
Majd valamelyik generációban biztos lesz, de a mostaniból kimaradt. Igaz meg is látszik a kártyákon a kapkodás...
Nem a hőfokkal van baj, hanem a teljesítményfelvétellel. A VRM fel van készítve egy bizonyos szintre. Na a Furmark és most már a StarCraft 2 is több esetben eredményez olyan állapotot, ami túlterheli a VRM-et. Ez okozza a károsodást.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

CocooN-z
(őstag)
Kiegyezek egy döntetlenben, mind2 (SW & HW) fél a pénzükkel "játszadozik"
ui: Persze hogy emlékszem a videóra, nem lehet elfelejteni már csak a zene miatt sem
TOMSHARDWARE!
Akkor jelen esetben csak a HD 5xxx széria képes "túlélni" vagy bármi más a mod segítségével? Esetleg a fentebb említett VsyncON al?

emmm
(senior tag)
Azért az elég gáz, hogy egy kártya max terhelésnél megadja magát
Csak én gondolom rosszul, hogy az a dolga a kártyának, bírja a maximális terhelést? Az egy selejt darab 480-as lehetett. Egyébként meg szépen hasít fullHD-ben a konfigommal, röccenés nélkül.

jerry311
(PH! kedvence)
Honnan tudod, hogy a kód gyenge? Láttad?
Ha leveszem a hűtést a CPU/GPU-ról és elfüstöl, akkor az nem a gyártó hibája. (esetleg annyiban, hogy nem volt elég gyors a hővédelem, ha egyáltalán van)
De az hogy egy gyárilag méretezett hűtés nem képes elvinni elég hőt, az gyártói hiba. Ha a kártya 250 W hőt képes termelni, akkor nem rakjanak rá olyan hűtést, ami 200 W-ot tud elvinni, mert úgyse lesz olyan szoftver, ami 200 W-nál jobban megterheli.

FefeeX
(PH! kedvence)
Nem teljesen. Az Intel kezdte anno a processzorba épített hőfokmérővel talán - ha túl magas, a P4 leszabályozta magát minimális órajelre (processzor, és nem a lap) - a nagy felhajtásra jöttek ki az alaplapi FW-k, amik azokat a procikat is lelövik beállítás szerint, amikben nincs leégés elleni védelem (pl Athlon XP)
@Abu85
Akkor az a kártya tervezésének a hibája. A játéknak vagy a Furmarknak nem sok köze van hozzá.
[ Szerkesztve ]

Himym
(senior tag)
Hasít nálam middlen a passzív 85gt-n asztali ventillátorral hűtve 69 fokon.... kül alap hőmérlséklet 37 fok. 
A tökéletes grillsütő... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Én is azt mondom, amit Abu és nem butaság. Nem a hőmérséklet a gond, hanem a terhelés. Ez a kettő nem ugyanaz. A Crysis 100%-on hajtotta a VGA-mat és akadt is nagyon, viszont a Furmark nem akad és mégis sokkal nagyobb igénybevételt jelent. Ez a kódból adódik, amit rákényszerítenek a VGA-ra. Lehet ezt csűrni-csavarni, de amíg a játékok 99%-a nem öli meg és 1 igen, addig a hardveres hiba - értsd védelem hiánya - csak a második számú hibaforrás a játék után. 
CocooN-z:
Kösz a linket, én nem találtam.
Legyen az eredmény 40-60 arányban a szoftver hibája. 
[ Szerkesztve ]
PH semleges

P00By
(PH! nagyúr)
Abu a béta tesztek alatt is előjöttek ezek a problémák?

FefeeX
(PH! kedvence)
"túlterheli a VRM-et"
megint csak tervezési hiba, ha ez a probléma. A tápegység amire 400W van ráírva, rákötsz 380W-ot és leég, mert nem bírja az áramfelvételt, az is egyértelműen tervezési hiba, mert az volt a lényeg, hogy olcsón kijöjjön és max legyen a profit, nem az hogy jó legyen...
stevve: 1000 szabályosan közlekedő gyalogosból 1-et elcsap egy autó. Akkor nem az a gyalogos a hülye, mert annál épp hibázott a sofőr.
De mondom máshogy, azzal, hogy egy program az átlagosnál jobban leterheli a VGA-t, attól annak bírnia kell. Amire tervezték, arra tökéletesnek kell lennie, nem 95%-osnak. Lehet ezt gyúrni meg mutogatni, de a helyzet ettől nem változik meg...
[ Szerkesztve ]
Annyira nem kell csúcs gép, az öreg 295GTX-em 1920x1080ban ultra részletességgel is bírja a fix 60fps-t.
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

Silentfrog
(őstag)
Akkor most már Furmark helyett ezzel kell tesztelni a videokártya hűtését? 
Aki másnak vermet ás az sirásó!
Szerintem meg, se vga-t, se a játékot ne vegyük meg és, akkor nem lesz gond. Tényleg nevetséges, ez az egész. G80 tulajok ki se próbálják a játékot. 
lúzer sport club/ A pohár már félig van.

menalcas
(őstag)
Annak érdemes játszani vele aki épp vga csere előtt áll 
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

emmm
(senior tag)
Szerintem nem veled kéne összehasonlítani, a te konfignak mindent vinnie kéne 1920/1080-ban! 
Jah, vagy gariztatni akarja 
(#44) FefeeX:
Ezt a gyalogos példát te sem gondoltad komolyan, ugye? 
Miért, mire terveztek egy VGA-t? arra, hogy rendeltetésének megfelelően futtasson kódokat. Szerintem pont ugyanilyen VGA-n kellett (volna) tesztelni a játékot is, nem? Érdekes, hogy kimaradt az optimalizálás és a tesztelés a projektből, mert akkor náluk is előjött volna, gyanítom. Annyi ideje még nincs kint a játék, hogy ezt ne lehessen látni teszteléskor.
Szerintem nincs ezen mit magyarázni. A játék szar, az nV meg építsen be védelmet az ilyenek ellen. szerintem a kép egyértelmű és nem, nem láttam a kódot, de programozó vagyok, ismerem az optimalizálás fogalmát.
[ Szerkesztve ]
PH semleges