AA ide vagy oda szerintem nem sokat számít, grafikailag nem nagyon lehet belekötni a játékba szerintem. Rengeteg olyan apró kis effekt van cserébe AA helyett, ami szerintem bőven kárpótol.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Streacom FC9 és FC10 teljesen passzív HTPC házak komolyabb konfigurációkhoz is
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
MCBASSTION
(lelkes újonc)
ez nem egy crysis hogy fullos graf kelljen, ráadásul a fákon kívül semmi máson nem vehető észre és még jól is jártam teljesítményileg, és mivel nem kell hozzá nagy teljesítmény így a driveres élsimítás is simán szóba jöhet...
JÓÓÓ meeeeeeeeeeen... IZÉBIGÓCUCCHÖJEE

DriderG
(tag)
Az AA-nak kis, felskálázott felbontáson (800*600, 1024*768) van értelme, mivel ott valóban zajos a kép a pixelesedéstől. Nagy, vagy natív felbontáson, legyen az 720p vagy 1080p nincs sok jelentősége csupán zabálja az erőforrásokat, azt viszont bőven, mert minden pixelre kiszámítódik. Sőt, AA nélkül általában élesebb, kontrasztosabb is a kép, feltéve, ha natív felbontáson megy. A Starcraft 2 esetében valószínű a legtöbb gépen futtatható max. felbontáson, ahol már nincs nagy szükség AA-ra. Értem én, hogy ez egy minimum elvárás egy játék szempontjából, mivel már a Mafia idején be lehetett állítani, de így driver kényszerítés mellett inkább ront a játékélményen, mint javít, ami nem hiszem, hogy megéri akárkinek is.
nVidia - The Way It's Meant To Be Played

Eperkutyus
(fanatikus tag)
... mivel már a Mafia idején be lehetett állítani, de így driver kényszerítés mellett inkább ront a játékélményen, mint javít, ami nem hiszem, hogy megéri akárkinek is...

JÁTÉKÉLMÉNY !!! Erről szólt az SC és erről szól az SC2 is.
Sokan ezt a kifejezést nem ismerik már.
COD2, COD4, COD6, bla bla ..
A CS 1.5-nek is anno milyen ütős játékélménye volt, grafika meg elég trágya... kólás pizza estéket tartottunk LAN-on .. most meg teljesen lefüggött róla mindenki, mire a Source engine X-edik verziójával a grafika már úgy-ahogy valamilyen... (a fizika meg még mindig távol a valóstól) 
[ Szerkesztve ]
Om mani peme hung
a Diablo2 és a Homm3 a koruk legszebb játékai között volt, szóval azok eléggé rossz példák (meg szerintem a Diablo2 a valaha volt legkidolgozottabb grafikájú játékok egyike). a gépigényük is eléggé magas volt (utóbbinak 800x600as monitor kellett, előbbi meg igazán szépen csak glide módban futott... ami azért volt gáz, mert egy x1600as már majdnem olyan szép képet és stabil fpst produkált, mint egy voodoo banshee. a 2900xt/8800gts320tól mondjuk már a glide wrapper már elfogadható sebességgel futott). a MedianXL nekem mondjuk a 3870est még DXmódban is beszaggattatta
más: az első DX10es GPUk lassan négy évesek. a 10.1esek meg három. azért ennyi idő alatt el lehetett volna kezdeni implementálni a featureoket.
DriderG: nem minden esetben igaz a meglátásod. vannak programok, amíg natívban is szőrösek (pl a Sacred2re még én is raktam élsimítást, pedig nem szokásom).
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Bathory Peti
(fanatikus tag)
attól még ez egy nagyon jó játék.
További jó forumozást mindenkinek,én ma voltm itt utoljára.Sziasztok.
Ennyi 
Kezd iPon szint lenni...

9950es
(fanatikus tag)
"A játékosok öröme felfoghatatlan,"
-insta LOL , Abu, imádom a cikkeidet 
én ezt találom érdekesnek:
[Ez mennyibe kerülne 720p-ben (a lag nem érdekel)?]
Ha CPU limites egy program 720p-ben , pl unreal3 -as borderlands nálam limites 3.2gigán (s3d-ben!!! nem hittem volna , de eddig 2xMSAA-val nyomtam de amint látom cell shadedhez még csak az sem kell) , DE ráeresztünk egy ilyen MLAA-t, akkor a CPU limittel mi történik?
Gyanítható hogy a crysis2 kapásból ilyen detektálós AA-val jön? Egyébként lesz egy interjú publikálva hétfőn, amiben rákérdeztem a cryteknél 
[ Szerkesztve ]
120 fps or GTFO :D

9950es
(fanatikus tag)
720p 2d - undorító AA nélkül, kiböki a szemed az alias
720p stereo3d - ez meg úgy néz ki mintha 4x MSAA lenne rajta, vagy mégtöbb, gondolom átlagolódnak a recék szemeid közt, végeredmény olyan mintha ketté lenne törve néhol egy két egyenes, MLAA totálisan megszüntetné.
Szóval énszerintem 720p s3d MLAA a legjobb kombó
.

9950es
(fanatikus tag)
-szerkesztve, metro2033-al akartam példálózni, csak kiment a fejemből hogy bármennyire is szeretném a 60-at,nyílt terepen örülhetek a 30frémnek s3d-ben , mert ott meg vmi skálázós gixer van v fene tudja, mindenesetre nem cpu limit.
[ Szerkesztve ]

9950es
(fanatikus tag)
-na mentem egy kört borderlanc-be , felrántottam a c3-as phenomot 3.2-ről 3.6-ra és megszűnt a cpu limitem , mostmár csak MLAA kéne 
SÁLÁLÁ , imádom a pécém, stock coolerrel, ottvan kinnt a hűtő mellett mert átfúrtam a falat : ))))))) ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ha softverböl megoldható akkor mondjuk azért rakhattak volna bele.Miota fejlesztik 7 éve? De ,hogy dícsérjem is öket viszont szépen skálázható. Egy 3,4-es cpuval és 4850el (512 megás) 1680-nam minden ultrán röccenés nélkül megy nagy "tömeg" esetén sem lassul be.Nem nem mértem frapsal, különosenbben leszarom ,hogy a folyamatos 40 v 180 fpst jelent én nem látom,hogy megakadna bárhol is,

TBT
(újonc)
Nem arról volt szó egy korábbi hírben, hogy a Blizzard később egy javítással beépíti az Élsimítást és a teljes 3D-t a játékba? 
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de 720 soros felbontást játékoknál még nem láttam a beállítások között. 
PH semleges

adokveszekBP
(fanatikus tag)
Én azt hittem default beállította...erről ennyit.
Magyarul nem vettem észre,hogy nincs,pedig csak 1680x1050-ben játszom,nem full hd-n.
Inkább zavaró/szokatlan, hogy az elődjéhez képest sokat tölt....meg kell szokni még
Amúgy nem akarom agyondícsérni,de ilyen fény-árnyék hatásokat RTS-ben nem láttam még 
[ Szerkesztve ]
Sony Vaio, Toshiba Folio 100

zUlU53
(tag)
Hát, esküszöm a hír elolvasásáig fel sem tűnt. 
Ebből látszik, hogy -legalábbis szerintem- mennyit jelent a játékélmény. Én bevallom, a C&C-s a hipercsilivili kivitelezésnél többre értékelem az átgondolt játékmenetet. Egyetlen dolog van, amit nem tudtam megszokni, s ezt azt hittem az elődhöz képest "javítják"; az pedig az épületek raszterhálós lerakása. Utálom, hogy mindig sakkozni kell, hogy hova tudok egy épületet lerakni, és az SCV-k 12 év alatt sem tanultak meg nem beszorulni épületek közé. 
[ Szerkesztve ]
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

Killer81
(újonc)
"de szó szerint tizedeli a sebességet, így csak a csúcskategóriás kártyák tulajdonosainak értékelhető a funkció"
Ennek megint szaga van. 

iwu
(PH! addikt)
maximális egyetértés!!!
aoe 2 ben sincs AA, és máig multizunk vele a haverokkal, mert ennek van a legnagyobb fílingje!
más:
dirt2, néztem az 5850emen, hogy igen, odab@$z az út, és a fák minősége! downgradeltem 4850re, sokkal "csúnyább"...de kit érdekel? vazz, le sem veszem a szemem az útrol, tolom, hogy el ne essek...nincs idő az ilyeneket nézni.
üdw,iwu
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

Norb3rto
(őstag)
"Vérpistikék" hülyesége az AA 
[ Szerkesztve ]
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!

hommeros
(senior tag)
Az. Vérpistikék találták ki, és írták a DX10-et. Micsoda kommentek.
Más:
Én úgy értelmezem ezt a cikket, hogy a kikényszerített AA nagyobb erőforrást igényel. Így a gyengébb géppel rendelkezők szívnak?! Tehát akkor elmondható, hogy a fejlesztők nem is akarták, hogy a PC-ek minél nagyobb rétegének elérhető legyen a játék maximális kihasználhatósága? Azért ez tőlük elég furcsa...
Magyarország az a hely, ahol 4millió miniszterelnök, 4millió jogtudós és 4 millió vezetési oktató él.
Kissé csúsztatva az első példában szereplő 8x MSAA-val veti össze az SSAA-t, ahol simán elképzelhető (8x SSAA esetében) a z egy nagyságrennel nagyobb számítási igény...
Persze az AA-t igénylő emberek nagy része már a 2-4x AA-val is megelégedne 
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

tdd587
(őstag)
De kik azok a vérpistikék? És miért nem találkozom velük soha sehol?
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

hommeros
(senior tag)
Telefonkönyv: Vér Pista.
Felhívod, megkérdezed, minek neki az AA?!
Magyarország az a hely, ahol 4millió miniszterelnök, 4millió jogtudós és 4 millió vezetési oktató él.
Érdekes, bétánál észre sem vettem, hogy nincs AA. Egy RPG/FPS/TPS-nél jóval zavaróbb (pl. Mass Effect 2), de ott is lazán bekapcsolható driverből - ráadásul játékspecifikusan, profilokkal. Crysis-ben meg van AA, meg minden kutyaf***a, ahhoz képest meg gyenge közepes játékélmány.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN
Hú de jó hogy nem érdekel ez a játék!
Monitor Audio Reference Silver 5 hangfalpár eladó teljesen újszerű állapotban, minden tartozékával! 109.000

Viktor77
(MODERÁTOR)
Nekünk meg milyen jó, hogy ezt megosztottad velünk. Szerintem megyek is, és az összes engem nem érdeklő játék topicjába beírom én is ezt.
Bazinga!
viszont hsz gyűjtésre kiváló 
iPhone 4S

kekegsm
(senior tag)
Jézusom, ilyen szar lett az SC2? Nincs benne élsimitás?
Akkor kénytelen leszek továbbra is a Win7ben lévő XPmódban futtatni a DOSemulátoromat, hogy játszani tudjak a Panzer General-al. Nekem csak a csúcstechnika jöhet szóba...
Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

Zeratul
(PH! addikt)
Tűéles árnyékok nem a fejlett grafikai motor ismérvei. Crytec motorban is a legmagasabb minőségnél éppen hogy mosottabbak a kontúrok, finomabbak, diffúzabbak a fények és árnyékok.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

nossodros
(újonc)
Ugyan már! A mai napig fenn van a gépen az SC
W. Abban sincs AA, a grafika is ma már gagyinak mondható, mégis milyen jókat játszunk vele
Akinek hiányzik a 2A, elmegy a boltba, vesz egy csomag ceruzaelemet, zsebre vágja és máris van AA SC2 közben 

totyax
(senior tag)
Engem az AA hiánya rohadtul szokott zavarni, fáj a szemem a tetves recéktől. Hihetetlen hogy 2010-ben még mindig ott tartunk, hogy így jönnek ki játékok.
Lehet, h pont onnan fúj a szél, hogy az emberek nagyobb részének az "ócska" dx9es környezetében is szépen elrötyögjön a játék. Én fejlesztettem gépet, és ebben közrejátszott az sc2is, de azért a régi amd kongigon is élvezhető volt, valamivel alacsonyabb felbontással.. most meg minden fullHD és még élsimítás sincs.. felháborító.. mégis ki figyel erre oda, amikor 3oldalról várható támadás?

Németországban dolgozok, emailben keressetek! ★nézz szét a hegyek között: www.sikfo.try.hu ★ olbaidhun.blogspot.com
Épp ez a legnagyobb baj!
Már megjött jött meg a játék, és a fix még sehol, pedig már hónapokkal ezelőtt tudtak a problémáról! Tehát ideális esetben nem fix kéne hozzá, hanem a 10.7-nek már eleve támogatnia kéne.
Csak hát direkt erre utaztak, hogy a mérges rajongók majd a Blizzardot szidják az ATI helyett (mármint szó szerint helyettük, avagy a nevükben, hogy ez a játékfejlesztők és nem a driverkészítők feladata lenne, szóval náluk kell reklamálni)
Itt csak két dolgot basztak el:
- A Blizz rajongó nem a Blizz-t fogja szapulni, még akkor se ha elmagyarázzák neki, hogy azt kéne, de gyakorlatban ez a lépés ki is marad, és nem jut el ez így a tömegek tudatáig, hogy miért van ez így.
- Aki tud róla, azt is idegesíti, és azt ATI-t szidja, mert a végeredmény az az, hogy nincs élsimítás, és csak a driverből lehetne erőltetni, de ők meg csak a töküket vakarásszák, hogy kidobják végre a drivert.
Régóta ismert a probléma. Még ha akartak is generálni egy kis szarvihart körülötte, akkor készenlétben kellett volna állni a 10.7-es driverhez egy profilfrissítésnek, amit akár rögtön a megjelenés pillanatában ki tudnak tenni az oldalukra. -> Ha már mindenképp láttatni akarják az emberekkel, hogy ez nem alapvető dolog, hanem valami extra, és külön kell letölteni (bár már ez is felesleges macera). De nem... már kint a játék napok óta, az ember meg csak nézegeti a fórumot, hogy "na vajon megjelent-e már? Persze hogy nem..."
(#120) hommeros - Jajj, ez fáj. Ha nem kapcsolod be az AA-t, akkor nem lesz tőle lassabb csak azért, mert támogatja a játék. 
Épp erről beszélek, hogy a Blizz az sokaknak szent, az év baklövése, hogy az ATI azt hitte, majd rajtuk kérik számon az AA-t a játékosok. 
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

Yamaha R1
(kvázi-tag)
Pityu már csak ilyen, rágyúrt a hozzászólásokra.
Valaki kérdezte feljebb, hogy alapból miért nem élsimitással érkeznek ezek a játékok. Nem nehéz kitalálni. A szerényebb géppel rendelkezőket nem feltétlen fosztanák meg ettől a játéktól. Főleg, amióta az Activision dirigál...
Áruld már el, hogy mi köze van az ATI-nak ahhoz, hogy van- e natív élsimítás a Starcraft 2-ben?
Elárulom, semmi.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***
Ezt fejtsd ki bővebben, hogy megtaláljam a kiemelkedő ellentmondást.
Én azt mondtam, hogy hónapok óta tudják, hogy szükség lesz egy driver profilra, ami enged CCC-ből AA-t erőltetni, mert a játékban nem lesz AA támogatás.
Másik oldalról pedig azt, hogy az AMD állítólag azért húzza ezeket a profilokat messzebbre, mint a nagyanyáink a rétestésztát, mert állítólag ezzel szeretné a játékfejlesztőkbe sulykolni, hogy DX10.1+os AA-t kell a motorokba tenni, nem tőlük várni a forced AA-t.
Egy szóval sem mondtam, hogy van beleszólásuk. De ha elolvasod a fenti cikket, amihez írogatunk, akkor látod, hogy nagyon is bele akarnak szólni.
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.
Na az már biztos, hogy ha arra adom a fejem, hogy megvegyem a diablo 3-at akkor itt nem fórumozok róla.
Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07
2010-ben az a minimális grafikai szint hogy legyen benne AA. AZ meg egy hülyeség ha egy játékban nincs meg a lehetőség rá, akkor jobban fog tőle szaladni egy gyengébb gépen.
Hiszen ez csak egy lehetőség ha nem bírja szusszal a gép ki lehet kapcsolni.
DE ettől még a StraCraft, StarCraft marad. 
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

Mystral
(újonc)
Nem igazan ertek egyet azzal a megallapitassal, hogy ha beleraknak egy AA on/off funkciot, akkor kikapcsolva nem lassul a jatek.
Adott a jol ismert Hello World progi. Egy utasitas van benne, miszerint tegye ki a szoveget a kepernyore. Ha beleraksz barmi mast ami ettol fuggetlen, akkor mar lassabban fut le a program.
Most nem keretik felhozni, hogy ma mekkora orajelen porognek a gepek, az elv a lenyeg.
A blizz kitalalt egy grafikus motort, ami AA nelkul is szep es gyors, es meg kisebb gepeken is siman fut. A jatek ilyen szempontbol multira keszult. Na mar most ha valtoztatnak a motoron beleteve az AA-t akkor lassabb lesz az egesz. Kerlek ne az uber kartyakat vedd figyelembe, hanem az elvet.
Itt velemenyem szerint egy jol optimalizalt motorrol van szo, nem pedig egy EA altal osszetakolt vacakra, igy itt nem feltetlen van szukseg az AA-ra. Gondolom ezt a megoldast egy kompromisszum hozta magaval, a kis gepigeny es a gyorsasag miatt.
Lehet hurrogni, meg 2010-ezni, de el kell ismerni AA nelkul is elegge jol nez ki, a tobbi meg csak porhintes.

brd
(PH! kedvence)
Kis malőr: "...élsimítást a StarCraft 2 esetében, de továbbra..."
'hát ez LOL, a topic is, meg az AA hiánya is (tudom, javítva lesz, ok). 2010-re azért már lehetne eleve olyan 3D-s engine-t fejleszteni, ami beépítve támogatja az AA-t. A jól látó, és igényes emberek (kérlek, ne sértődj meg, ha te nem ilyen vagy, nem sértésnek szántam) azért igénylik a minél szebb képet, ha már egy játéknak van egy bizonyos HW-igénye, és azt meg kell fizetni. A magam részéről magasról *som le, hogy milyen eljárások akadályozzák meg a használatát, mert szerintem nagyon ronda egy mai játék AA nélkül. A játékélmény, és a kinézet persze nem feltétlen befolyásolja egymást, de ha már az ember a szokásos új játékárat (1x eHUF) fizeti valamiért, akkor elvár bizonyos szintű külcsínt is (mondom, nem mindenki, de a sok légynek sincs igaza azzal, hogy amit ők esznek az nekünk is jó lesz).
One trend a day keeps the doctor away
Ezzel nekem semmi bajom (mert nem érint), így nem is akartam róla szót ejteni, de én nem nevezném épp jól optimalizáltnak azt a motort. Gyengébb gépeken is épp úgy képes senyvedni, mint bármi más, mivel egy átlagos gyenge gépen 100%-ra hajtja a CPU-t, miközben a GPU ~25%-os terheltséggel cammog. A Blizz játékokhoz inkább egy relatíve igen izmos CPU és egy belépő szintű, vagy alsó-közép kategóriás VGA páros passzol. A jól optimalizált szerintem azt jelentené, hogy a középkategóriás CPU+VGA pároson a CPU-t és a GPU-t is hasonló mértékben terheli, és már megelégszik velük.
Főleg zavaró lehet ez a mai világban, ahol a legtöbb játék a GPU-t zabálja, így sok játékos inkább drágább VGA-t vesz "gazdaságosabb" CPU-val. (És igaza is van, mert ez lenne a helyes út, és a blizz az, aki a warcraft 3 óta nyomatja a CPU-falóját. A GPU hatékonyabb grafikára -> ugyan az a grafika olcsóbb GPU-val...).
Szóval... ha nőne is a GPU terhelés az új kódrészek miatt, akkor sem lenne havária, mert a GPU-k a legtöbb gépben unatkoznak SC2 alatt, míg a CPU majd belesül a melóba.
De nem is extra kódot javasolnak ide, hanem hogy elve egy másik API-val dolgozzanak. A DX11 visszafelé kompatibilis a DX9-ig, még a Gefocre FX-eken is elfut egy DX11-es játék, viszont a kicsit is újabb VGA-kat már hatékonyabban használja, mint a DX9 (DX10.1 és affelett már lehet rendes AA is gond nélkül). Elméletben sokkal hatékonyabb lehetne az erőforráskihasználtság egy DX11-es renderpatch-el Gefroce FX és affelett.
És egy játékhoz nyugodtan írhatnak két különböző renderpatchet, pl. egy DX11-est, amit minden használ DX9-es kártyáig (persze csak Vista és affelett fut), majd pedig mellékelnek egy "legacy" exe-t, ami XP-n is elindul, és max DX9, de akár DX8-as hardware-en is elfut (és akkor lehet mondani, hogy ha kell AA is, akkor vegyél új gépet, de futni fut mindenen...).
Eléggé jól néz ki. -> Igen, eléggé, ahhoz képest, amit vártunk tőle. Nyilván, ha egy régi stratégiai játék mellé teszed, akkor szép, de ha egy pár éves, viszont csili-vili DX10-esnek tervezett stratégiai játék mellé, akkor már hagyna maga után kívánnivalót. Csak az a szerencséje, hogy a grafika nem minden, így elegendő ez a szint, ha jó a játék. (-> Viszont attól még nem kell hangoztatni, hogy szép, mert nem szép, csak elég szép...)
Még hát mindenkivel törődni kéne valamilyen szinten. Nálam itt pang a rengeted szabad erőforrás, és még olyan alapvető dolgokra sem költhetem el egy részét, mint az antialising, ami már 10 éve is elérhető volt a játékokban, csak most volt vele gond a DX9 utolsó, és DX 10 kezdeti szakaszában, de mára megoldották.
*** Volt pár ismerősöm, aki tőlem várt tanácsot, hogy:
- Mi kéne a gépbe, hogy ne lagoljon a WOW?
- Nem lehetne valahogy WOW-ot futtatni ezen a gamer laptopon?
És én egy percet sem játszottam még a WOW-al (az SC2 a legelső Blizz játék, amit valaha elindítottam a gépemen), de tudtam, hogy CPU, CPU, CPU, és még több CPU-t bele, de nem sokmagosat, hanem sokHz-eset és cacheset, aztán jó lesz, és utána tényleg ritkábban törtek a billentyűzetek a kolis szobákban és albikban, ahol jártam. 
[ Szerkesztve ]

9950es
(fanatikus tag)
Abu szabadnapos ? 

Sanya
(PH! kedvence)
szerintem emg így költséghatékonybb, mert egy izmos cpu jelenleg max 40K, míg egy izmos vga 80-90K körül mozog, és hol van még a plafon?
De gondolkodj úgy, hogy egy modernebb GPU (Gef8+) még általános számításokban is sokkal gyorsabb lehet, mint egy CPU, de grafikus célprocesszorként (és ez már az öregebb GPU-kra is igaz) sokkal hatékonyabb tud lenni, ha a programozó kellőképp kiaknázza a lehetőségeit (modern API-val írt, fejlett és jól optimalizált shaderkódok...).
Ha egy friss DX11-es motorban saccolkodunk, mondjuk egy középkategóriás VGA és középkategóriás CPU párosnál, akkor tegyük fel ugyan azt a grafikai minőséget, azonos fps mellett elérheted 100%-os CPU használattal és 20%-os GPU terheléssel, vagy 50%-os CPU használattal, és 30%-os GPU terheléssel.
De itt jön még a képbe, hogy a GPU-t csak a renderer használja, a CPU-dra viszont ráhárul minden apró háttérszolgáltatás, akár a hálózati forgalom kezelése, úgyhogy a veszettül CPU limites játékban könnyebben előjön majd a "megmagyarázhatatlan lag a 100Mb-es neten", vagy a "microstuttering", és hasonló paranormális tevékenységek, mikor "lőttem, de nem adta be". 
Nézd meg az MS féle software-es DirectX referencia renderert, egy széttuningolt i7-en is töredéke lesz a teljesítmény ahhoz képest, mint ha egy olcsó, de modern VGA-val rendereltetik ugyan az DirectX hardware-es gyorsítással.
Nem véletlenül van a gépekben egy, két, netán három, nagyon eltúlozva akár négy GPU egy pármagos CPU mellett sokdarab sokmagos CPU helyett. Sokkal gazdaságosabb célprocesszort dolgoztatni, jelen esetben grafikus processzort grafikára.
CPU-t is kapsz 100k felett is, de 60k-ért már egész izmos VGA-kat találsz, amik még némely általános számításban is el tudnak fenekelni egy 100k-s CPU-t is, nem hogy grafikában.
Elfogadom, hogy az SC2 nem akart a Crysis babérjaira törni, de felvállalhattak volna pár apróbb dolgot, ami minimális átfogó hátrányok mellett akár nagyságrendi javulásokat eredményezhet pár szűkösebb területen.
Főleg, hogy ezzel a játékkal még hosszú évekig fognak játszani a rajongók. (Akkor ne legyen már elavult a megjelenéskor, ha nem muszály...)
[ Szerkesztve ]
Fél, hogy a Blizz fanok csőrtelenítik a pingvinjét, ha rosszat mer szólni. 
Ja, és persze felesleges lenne 2 magnál többet használni, ha már a CPU-ra terhelünk mindent: StarCraft II: GPU & CPU Performance - Page 13

Viktor77
(MODERÁTOR)
Ha észrevetted volna, pont a Blizzard fanokat nem érdekli az AA hiánya. Az ellentábor próbálja bebizonyítani, hogy ez milyen rossz is nekik. 
Bazinga!
Ne beszélj már félre. 
Én nem a Blizz fanoknak akarom bebizonyítani, hogy csak azért nem látják az AA hiányát, mert elvakítja őket az áhitat, és amúgy 4 bites színmélységgel is tökéletesen megfelelne nekik a játék 640x480-as felbontásban, mert a játék a lényeg, nem a grafika. Még csak nem is szidom őket ezért (max finoman piszkálom egy kicsit
).
Én magamról beszélek! Ugyan is én is szeretnék játszani a játékkal (de még nem vakultam meg, szemüveget sem kell hordanom, hogy messzebbre lássak, mint a legjobb monitor...).
Felraktam, és rögtön feltűnt, hogy "na, itt driverből kell majd erőltetni az AA-t". Kiléptem, belőttem a CCC-ben, és semmi. Azóta várok a "csodadriverre", mint valami messiásra, hogy nekiláthassak a játéknak. (És hogy ne zavarna, mikor tudom, hogy réges rég tudott már az ATI a problémáról, csak nehezükre esett volna, vagy ami még szomorúbb, hogy "nem állt érdekükben" időre elkészíteni a publikus driverprofilt. -> Ők már biztos azzal játszanak otthon, mert "tesztelik", azért késik a megjelenése.
)
Szerk: HOPPÁ -> ATI Catalyst™ 10.7a Beta Driver 
Starcraft II: Support for Anti-Aliasing through the ATI Catalyst Control Center when using a Windows® 7, Windows Vista® or Windows XP based system
Szóval eddig kellett várni. (Hacsak nincs valami más gond ezzel a driverrel, ahogy az már lenni szokot ilyenkor.) Én egy hetet tippeltem, de nem várták meg a hétfőt.
[ Szerkesztve ]