Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

<75w, hm.. orajelbol vettek vissza, vagy maradt a gyari? (nem tudom a 9800gt defaultot :B 600/1800? :F )

[ Szerkesztve ]

(#2) Abu85 válasza gyiku (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez 9800 GT Green Edition ... ennek mások a gyári órajelei. Ez egy referencia paraméterekkel érkező kártya.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#3) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na, ez milyen király vétel lenne 180as árfolyamon... csak hát örül a paraszt, ha 15-20között 9500gt-t kap :S ilyenkor lenne jó külföldön lakni...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#4) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GDDR3? Nocsak. Elfogyott az a hegynyi DDR2 chip? :DDD

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#5) Skizz válasza Mr.Csizmás (#4) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, átnevezték ;]

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#6) Majstor válasza Skizz (#5) üzenetére

Majstor
(senior tag)

LOL :O :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#7) EarL 007 válasza Mr.Csizmás (#4) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De mé' csak 512 MB, miért nem 2 GB? :DDD

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#8) Mr.Csizmás válasza Skizz (#5) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD :DD ;] már a mem.chipeket is átnevezik, milyen világ ez :))

#7 EarL 007 válság, megszorítások...tudod ezen is spórolni kell :DDD

[ Szerkesztve ]

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#9) ZorPrime válasza mephi666 (#3) üzenetére

ZorPrime
(lelkes újonc)

Jaja, túl szép lenne...akkor ezek szerint a mai realitásokat figyelembe véve 30 ezerért olcsón jutottam a saját 9800GT-mhez a múlt héten. :U

És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!

(#10) sNORh válasza EarL 007 (#7) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

aj gonoszak vagytok..
aztcsak lowprofile 9500 és alatta társaira teszik..
lassan ddr2 slotba teszel 2db 9500GT/2GB-ot, dobhatjuk a mezei ramokat :D

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#11) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmmm....

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#12) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erről nem hiányzik vagy 1.5 giga ram? ;] :DDD

Milyennapvan?

(#13) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Aszittem már kezd kikopni ez a zöld dolog, mostanába annyira nem hangoztatják már, de legalább ilyen is van.

(#14) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Ezek a zöld 98gt-k hogy viszonyulnak sebességben a sima 96gt-hez?

(#15) Keldor papa válasza Bici (#14) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kb. egyforma lehet a kettő.

(#16) D.Orion válasza Bici (#14) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Mármint a sima 9800GT-hez? ;)

Green 9800GT:
112 stream
GPU: 550MHz
Shader: 1375MHz
Ram: 1800MHz
256bit

9800GT:
112 stream
GPU: 600MHz
Shader: 1500MHz
256bit

9600GT-hez pedig így viszonyul:

9600GT: 96W
64stream
GPU: 650MHz
Shader: 1625MHz
256bit, ddr3

9600GT: 59W
64stream
GPU: 600MHz
Shader: 1500MHz
256bit, ddr3

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#17) tome.jr válasza rootkiller (#13) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mostanában elég sok green 9600 Gt és 9800 Gt lett bejelentve :K

(#18) D1Rect válasza tome.jr (#17) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Már nem átnevezik hanem megtoldják egy "green"-el :)

Milyennapvan?

(#19) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Mikor lesz mar valami osszehasonlito teszt a zold es nem zold kartyakrol?

Jaj de butuska vagyok... ...az Asus meg nem adott ki zold kartyakat...

(#20) gyiku válasza twollah (#19) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

:DDD

(#21) americanidiot válasza twollah (#19) üzenetére

americanidiot
(őstag)

:C

Amúgy elképzelhető, hogy PCI-E 1.0 foglalatokban, ha keményebben megtuningoljuk a kártyát, a plusz tápcsati hiányában elfogy a kraft?

[ Szerkesztve ]

(#22) Bici válasza D.Orion (#16) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

A sima 96gt-hez képest értettem, mert a zöld 98gt lassabb a simánál, tehát a sima 96gt felé közelít.
Köszi az infókat, de ez nekem túl sokat nem mond, mivel leragadtam a 76gs-nél. :DDD
Az új karik frekijeinek az FPS-ekre gyakorolt hatását nem tudom fejből, de gondolom, nem lineáris a játékok shader igényétől függően, nem?. :U

A kiinduló probléma az, hogy egy 3GHz-re húzott E1200 cerka mellé kellene majd nyáron valami új kari, de nem tudom, hogy 96gt, vagy 98 gt lenne a nyerő...
Persze, lehet, hogy beújítok majd egy 3,6-3,8 környékérre húzható procira, és akkor valami nagyonn kari lesz, feltéve, ha nagyon lemegy az ára.
Azért gondolkodom a 96gt-nél erősebb kariban, mert az új játékok jobban fogják használni a shadereket, amiben a 96gt elég gyér, ha jól tudom. Ráadásul, szeretnék GPU-val videót kódolni, és renerelni is, amihez szintén a shaderek kellenek. :U

Na, midegy addigra kitalálom. :D

Keldor papa: Köszi!

(#19) twollah: Ez kemény volt, de igaz! :K

[ Szerkesztve ]

(#23) tome.jr válasza D1Rect (#18) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az átnevezés és a green edition teljesen más tészta. A keveset fogyasztó, kis hőtermelésű, esetleg low profile green edition jó választás kis méretű, rosszul szellőző HTPC házakba :K

[ Szerkesztve ]

(#24) Mr.Csizmás válasza twollah (#19) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C ;] :DDD

(#25) D.Orion válasza Bici (#22) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Hát annyira én sem értek hozzá sajna. :B De egy E1200-es proci már kevés lehet nagyobb vga kihajtásához, hiába a magas órajel, ha kevés a cache a prociban. Új proci biztos kell, csak kérdés milyen. Mindenesetre grat a 3GHz-hez.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#26) tome.jr válasza D.Orion (#25) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel most nagyon ráérek és kísérletező kedvemben vagyok, mindjárt berakom az E1500-öt az EVGA lapba, megrántom ahogy bírom és megküldöm vele a 3 way SLI-t Crysis alatt. :D

[ Szerkesztve ]

(#27) Bici válasza D.Orion (#25) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Ok, majd meglátom, hogy mire lesz pénzem. Ha nem lesz sok, akkor 96gt-t veszek használtan.

A proci 3Ghz-en elvileg meghajtja a 88gt-t is rendesen, de csak 1440-es felbontásnál, 4xAA+16AF-el - általában. Kisebb felbontásnál szűrők nélkül nem gyorsul a proci miatt, ami nekem baj, mert 1280-ban akarok játszani AA/AF nélkül, de egyébként max. grafikán. Többre becsülöm a sok fps-t, mint a szűrőket, mert játék közben többet ér.

A proci alapfeszen megy 3Ghz-et, mindössze beállítom a nagyobb FSB-t, és kész. :D
Feszültség emeléssel, és a memória időzítéseinek állítgatásával 3,6-ig jutottam 965P lapban, de nem volt stabil. Érdekes, hogy 3,1 és 3,6 között szinte semmi különbség nincs a stabilitás tekintetében, akármekkora feszt adok neki. 3GHz-en pedig alapfeszen is betonstabil. Látszik, hogy ennyi a vége.

[ Szerkesztve ]

(#28) subaruwrc válasza Mr.Csizmás (#4) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

várják az új vagont :DDD

a felvértezve szócska röhögésre kényszerített :D

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#29) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nem olyan rossz cuccosok ezek a green VGA-k, egészen értelmes teljesítménnyel bírnak ezek a "zöld" órajelen is.
Tudom, hogy csak álmodok de szívesen látnék notebook VGA-kat is végre asztali szabványra épülve, tudom vannak azért jó erőlködések :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#30) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A fogyasztási adat érdekelne. Az egy dolog, hogy alacsonyabb magfesz miatt jönnek elő az alacsonyabb órajelek és nem kell tápcsati, de vajon mennyi naftát vesz fel az eredeti 9600/9800gt a tápcsatin keresztül a Zöld-höz képest?

[link] e szerint a teljes rendszer fogyasztása terhelt állapotban 175W és 185W (C2Q mellett) ami szerintem azt is jelentheti, hogy a Vga korábban sem nagyon fogyasztott többet 75W-nél, ergó a tápcsati a túlhatjást és a gyárilag megnövelt órajeleket garantálta (így a gyártó magának eljátszhatott a mgefesz állításával, az esetleges gyűri tuning érdekében).
Az új modellek viszont viszik a gyárilag csökkentett szükséges órajeleket és kész. Tuningos példány nem lesz belőlük, ergó tápcsati sem kell.

A végén még kijön, hogy semmi extra nincs ezekben a zöld modellekben sem :(

True Success is Blonde

(#31) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

jaj... :U
:D

(#32) D.Orion válasza tome.jr (#26) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Hát ez betenné a lécet. :DD Hajrá. :C

(#33) Bici válasza Ste (#30) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Szerintem arról van szó, hogy kiválogatják azokat a példányokat, amiknek csak "kicsit" kell visszavenni az órajelükből, hogy menjenek "sokkal" kisebb fesszel. :U

(#34) D.Orion válasza Ste (#30) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Eszerint a régi 9800GT 105W-ot evett teljes terhelésnél.

(#35) Ste válasza D.Orion (#34) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez full spec-nek tűnik, amibe a gyári tuning is beletartozhat

True Success is Blonde

(#36) ^Clown válasza Skizz (#5) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DD

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#37) zed1983

zed1983
(őstag)

Még zöldebb már nem lehet az amúgy is zöld :U

(#38) D.Orion válasza Ste (#35) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Lehet, nem tudom, csak egy tipp volt. :DD

(#39) tome.jr válasza D.Orion (#32) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Crysis + Celeron E1500

Kevés neki a cerka, nem bírta meghajtani, pedig megrántottam rendesen. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#40) D.Orion válasza tome.jr (#39) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Ez érdekes teszt, thx. :C Nem offolok többet. VGA-(k)hoz pedig gratulálok.

(#41) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

De ocsmany ez a jatek-cooler rajta :)

alba gu brath

(#42) Bici válasza tome.jr (#39) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Hülye kérdés, de egy izmos procival mennyinek kellene lennie?

(#43) tome.jr válasza Bici (#42) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az E8400 4600 Mhz-en meghajtja az 3 way SLI-t rendesen, azzal kb 30-48-60 az eredmény. Próbáltam QX9650-nel is de Crysis-nak nem kell a quad, nem lett jobb tőle.

[ Szerkesztve ]

(#44) Bici válasza tome.jr (#43) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

4600MHz... Az szép! :R
Kösz az infót!

(#45) Abu85 válasza Ste (#30) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem teljesen. A PCI Express beköszöntekor voltak olyan alaplapok amik nem nagyon biztosították a 75W-ot. Homok került a gépezetbe. Ezért kell a tápcsati, ha a rendszer súrolja az elméleti határokat. Bár ez a mai alaplapoknál már messze nem probléma.
A Green Edition-ok 10-15 wattal fogyasztanak kevesebbet a normál verzióknál.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#46) ufocsalad válasza tome.jr (#43) üzenetére

ufocsalad
(tag)

Neked tényleg 3db kártyád van? :Y de zsír :DD

Az újabb lapka már kiseebb csikszélességgel készült és kevesebb fogyasztással
hasonló teljesítménnyel rendelkezik. -Gondolom...-

Tápzsinórok nélkül lerántja az alaplapról a fóliát, havernak annakidején végigégtt
az MSI alaplap mert gyárilag nem volt plusztáp a 9750-es kártyán pedig
akkor még nem volt ennyire elszállt teljesítményfelvétel.

(#47) tome.jr válasza ufocsalad (#46) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tényleg :DDD

Bici: megy az 4800-at is :K Valahol 4850 körül van a vége, de oda már eszetlen fesz kell.

(#48) D1Rect válasza tome.jr (#47) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Válság van mi? :DDD
No offense, csak ezt nem tudtam kihagyni....

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#49) Picilány

Picilány
(kvázi-tag)

Nekem tetszik, de nem kéne :))

(#50) tome.jr válasza D1Rect (#48) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek még válság előtti szerzemények. Bár most válságban sokkal olcsóbban meg tudnám őket venni. :O

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.