Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) csib41

csib41
(fanatikus tag)

Szép eredmény, de a méretekkel nem lesz gond? (egy kisebb autó akkuumlátor méret és társaira gondolok)

Eladó egy M2N68AM-PLUS lap + 4800+x2 + 2x1gb ddr2 ram. Érd pü.

(#2) kertsa

kertsa
(senior tag)

Jó ötlet :) Ha fel akarunk hívni valakit, előtte összeszedjük a szemetet a környezetünkben:)

[ Szerkesztve ]

Win8 CP... Ubuntu 12.04

(#3) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

[Csak telefont?, akár autót is]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#4) ROBOTER válasza Zeratul (#3) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Franc egye meg megelőztél...

(#5) Athlon64+ válasza Zeratul (#3) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Engem is. :O :DDD

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#6) Blindmouse

Blindmouse
(tag)
LOGOUT blog

Ez nem akkumlátor. definició szerint sem az.

Átléptétek az ingerküszöböm.

(#7) Zolee11

Zolee11
(senior tag)

Ennél sokkal remekebb ötlet lenne, ha nem azt diktálná minden gyártó, köztük eme remek ötlet gazdája is, hogy 2 percenként lecseréljük minden készülékünket. Arról nem is beszélve, mennyi használható akkumulátor megy emiatt a szemétbe, ugyan már, hagyjuk ezt a kétszínű viselkedést. A ma legyártott akkumulátorok új készülékekben való felhasználása, az akkumulátor nélküli értékesítés sokkal hasznosabb és kivitelezhető ötlet lenne. Parasztvakítás ez kérem, semmi több.

no brain, no problem

(#8) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Szép meg jó, de a papírhulladék miből lesz?
A papíron kívül...

Fából.
A fa honnan van?
A kivágott erdő(k)ből.

Na ezzel elmondtam mindent.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#9) Edenyke

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eléggé körülményesnek tűnik.

Ennyi erővel a kurblis megoldások jobbnak tűnhetnek. :D

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#10) iBlast válasza banhammer (#8) üzenetére

iBlast
(fanatikus tag)

Ez sajnos igaz :( Valami megoldást pedig rövidesen találni kell, mert ha így folytatjuk hatalmas problémák lesznek itt pár év múlva.

Én pl a mobil és tabletgyártó cégek helyében, hogy már ők is tegyenek valamit a környezetvédelem érdekében, még több tabletet gyártanék, és az összes füzetet meg dokumentumot lecserélném elektronikusra, a diákok is tableteken tanulnának, persze, tudom, hogy a digitális tárolásnak megvannak a maga veszélyei is, de ez azért nagyban visszavenné a papírfogyasztást, ezáltal az erdők írtását, bútornak meg ott van szépen az üveg meg a fém :U

[ Szerkesztve ]

I used to be an adventurer like you then i took an arrow in the knee. || iPhone 4S

(#11) TESCO-Zsömle válasza banhammer (#8) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A fa megújuló energiaforrás.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#12) XtremLor válasza TESCO-Zsömle (#11) üzenetére

XtremLor
(senior tag)

Na meg újrahasznosítás az alapelve is, nem azért vágják ki a fát és készítenek papírt hogy áramot generáljunk.

"Legen...Wait for it...Dary"

(#13) banhammer válasza TESCO-Zsömle (#11) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor is megújuló ha nem ültetnek a helyébe új fákat?

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#14) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Arról nem is beszélve, hogy a papírgyártáshoz nem sok, hanem rengeteg vízre van szükség.
Nem véletlenül vannak a papírgyárak folyók mellett.

(#15) kertsa válasza iBlast (#10) üzenetére

kertsa
(senior tag)

Ugye nem gondolod, hogy az ember okozza a globális felmelegedést? 100.000 éve is megtörtént. Itt voltunk akkor is, de akkor még nem ekkora környezet pusztító hatással. Ez ciklikusan változik a bolygón 100.000 évente. Most éppen az idejét éljük. És jó üzlet az sok okos embernek, hogy elhitessék velünk, hogy mi okozzuk a felmelegedést. De nem mennék bele részletekbe, ha nem gond. Nem ez a topik témája.

Ezzel nem azt mondom, hogy pusztítsuk tovább, mert annak én is ellene vagyok. Éljünk benne, hiszen rendelkezésre áll minden erőforrás. Csak nem mi vagyunk az oka a felmelegedésnek.

[ Szerkesztve ]

Win8 CP... Ubuntu 12.04

(#16) TESCO-Zsömle válasza banhammer (#13) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor nem, de egyelőre az energia túlnyomó részét kőolajból, kőszénből és földgázból nyerjük, nem fatüzelésű erőművekből...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#17) gtasystem válasza banhammer (#13) üzenetére

gtasystem
(senior tag)
LOGOUT blog

akkor is az..
hogy nem ültetnek helyette az egy másik kérdés..

amúgy szerintem már rég megvan az új technológia, csak még nyereséges a régi is.. :)
olcsóbb lehet a bevált módszer, mint átállni valami újra..

Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni kecskepásztor életszínvonalát..

(#18) Handral válasza banhammer (#13) üzenetére

Handral
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Valojaban igen. Amig akar 1 szal fa is letezik a foldon addig megujulo. Es ha az oxigenhianyra gondolsz, etc. Akkor is tok 8 mert max kipusztul az ember es a fak ujra elterjednek. Ugyanis mikor az ember elpusztul meg mindig lesznek fak, csak nekunk nem eleg.

Alaplap: ASUS® P8Z68-V LX Proci: Intel® Core™i3-2120 Ram: 4GB SAMSUNG DUAL-DDR3 1333MH VGA: 1GB NVIDIA GEFORCE GTX 560 HDD: 500G Samsung, 250G Samsung

(#19) Munyos válasza banhammer (#8) üzenetére

Munyos
(lelkes újonc)

Eddig is onnan volt csak ezután a legyártott és elhasznált újságpapírokat értelmesen fel is lehet használni. Veszel egy újságot és miután elolvastad feltöltöd vele a mobilod.
Nem a kukába dobod amit sok -sok pénzért visznek el telepekre és semmisítenek meg.
Na itt ez is kimaradna. Sokkal környezetbarátabb lenne az egész. Szerintem. :)

(#20) kaliber

kaliber
(tag)

Nem gond a papír felhasználás mível megújuló energiaforrás, csak olyan erdőgazdálkodás kell mint a svédeknél minden évben (törvény mondja ki) 10%-al több fát ültetnek el mint amit kivágnak ezt csinálják már pár évtizede, így mára elérték azt, hogy több erdő van náluk mint a rablógazdálkodásos időszak elején 1950-ben.

(#21) MZperX75 válasza kertsa (#15) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Hát ebben van valami,
de ez tényleg nem ide tartozik.....

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#22) blackrulz válasza Munyos (#19) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

elég lenne ha a szelektív szigetig elvinnék, de a legtöbben erre is képtelenek... egyébként meg kíváncsi lennék hogy a sok műanyag spamot amit a ládába dobálnak nap mint nap megeszi e, mert néha az az érzésem hogy több benne a kőolaj mint a fa. azt kéne felszámolni de irdatlan gyorsan, és máris egy kicsit előrébb lennénk

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#23) foxxmotor

foxxmotor
(kvázi-tag)

Szaerintem ez egy érdekes ötlet. Ez is az újrahasznosítás egy módja lehet.

(#24) HummeRC

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó ötlet. Mint ahogy korábban előttem linkelték is, ha szerencsém van, talán még megélem Mr.Fusion működését. :K

(#25) banhammer válasza Munyos (#19) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Ez szép ahogy leírtad, de az a papír amit a töltésre használsz már nem lehet úrjahasznosítani, hanem helyette új papírt kell gyártani.

(#26) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Walkman zenelejátszót gyümölcslével üzemeltettek"

így már jobban értem a bódi guszti és a szirup kapcsolatát.
és innen 1 grás a pertetum mobile. (gyk: szirup -> zene -> szirup...)

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#27) Titagyerek

Titagyerek
(kvázi-tag)

ezt jó lenne élőben látni :D
érdekes lehet :D

“ Én nem félek a számítógépektől! Attól félek, hogy nem lesz elég belőlük. ” ♥♥DFI LANParty♥♥Az élet egy szar játék de a grafika nagyon ottvan

(#28) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

nem semmi.óriási ötlet.

üdv.

(#29) gtasystem

gtasystem
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]
működés közben

mondom én hogy már rég kész vannak ezek a technológiák, ez a cucc is 2007-es eredetileg :)

[ Szerkesztve ]

Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni kecskepásztor életszínvonalát..

(#30) HaRdCoRe^mp4

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

"A munkát egy korábbi projektre alapozták, amiben egy Walkman zenelejátszót gyümölcslével üzemeltettek."
ASD

Telszámom: 30/847-98-09

(#31) Rebourne válasza kertsa (#15) üzenetére

Rebourne
(lelkes újonc)

Egyszerű azt mondani, hogy az ember nem oka a felmelegedésnek és ezzel félretenni a problémát, de sajnos nagyon buta dolog. Ez itt nagyon offtopic lenne ezért nem is megyek bele, de nem állom meg szó nélkül a tudatlanság ilyen súlyos megnyilvánulását.

(#32) kertsa válasza Rebourne (#31) üzenetére

kertsa
(senior tag)

Mielőtt bármilyen jelzővel is elletnél, tájékozódj. Példának okáért mondjuk itt is megteheted. Kb 10 perc alatt végig lehet olvasni figyelmesen.

[ Szerkesztve ]

Win8 CP... Ubuntu 12.04

(#33) nubu015 válasza Rebourne (#31) üzenetére

nubu015
(lelkes újonc)

Jaj de jó hogy beírtad, mert én is akartam erre valamit írni ! :)
Amúgy sajna az a tapaztalat hogy teljesen értelmetlen neten keresztül vitakozni,
így maradjunk annyiban hogy tanult kollegáink nem hisznek az ember által felgyorsított
golbális felmelegedésben, és itt nem fogja senki meggyőzni őket.
Ehhez minimum az kellene hogy egy 50 órás humánökológia kurzust végighallgassanak
egy felkészült egyetemi fickó előadásában.
Kezdésnek mondjuk erre : [link]
lehet szánni két percet, hogy csak a témákat végigolvasd,
mert már ebben is lehet érezni hogy ez nem egy 10 perc alatt összedobott gagyi
weboldalas téma, akármit is akarok bizonyítani vagy cáfolni.

[ Szerkesztve ]

m.

(#34) kertsa válasza nubu015 (#33) üzenetére

kertsa
(senior tag)

Az ember is hozzájárul a GF-hez. A fosszilis anyagok elégetésével felgyorsítjuk a folyamatot. De ez akkor is megtörténne, ha nem lennénk itt:)

[ Szerkesztve ]

Win8 CP... Ubuntu 12.04

(#35) nubu015 válasza kertsa (#34) üzenetére

nubu015
(lelkes újonc)

Oké, figyi tényleg nem akarok vitatkozni, vagy megcáfolni egy órán belül saját magam.
Ásd bele magad a témába, de ne ilyen weboldalakon keresztül.
a fosszilis csak kis része a dolognak, és nem a melegedéssel van a baj hanem a
sebességgel, nem mindegy hogy párSZÁZ év vagy pár TÍZEZER év.

m.

(#36) HaRdCoRe^mp4 válasza nubu015 (#35) üzenetére

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

Nekem mind1, egyiket se élem meg. :P

(#37) nubu015 válasza HaRdCoRe^mp4 (#36) üzenetére

nubu015
(lelkes újonc)

Igen !! Ez a jó hozzáállás !!

m.

(#38) HaRdCoRe^mp4 válasza nubu015 (#37) üzenetére

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

"párSZÁZ év vagy pár TÍZEZER év"
Most erre mit mondjak? majd a 30adik ükunokám megérzi.

(#39) MZperX75 válasza kertsa (#32) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Az tényleg elég bulvár szagú.

(#40) blackrulz válasza nubu015 (#35) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

jaja lehet mondani hogy ez természetes folyamat, és lehet benne valami. viszont ez a beavatkozásunk miatt jelentősen gyorsul fel, és így se az állatvilág se mi nem kapjuk meg az időt hogy megfelelően alkalmazkodjunk... ezzel a vele járó károk mértéke is nagy mértékben nő...

a cikkben meg bicskanyitogató hogy a szél meg naperőművekre és egyéb tiszta energiát nyerő eszközökre is fröcsög, hogy ők is a boltban veszik a kaját ne ítéljük el, de az csak egy lobbi. ez a cikk meg a kőolaj, szén etc fosszilis energiahordozók propagandája ennyi erővel, ahogy a dohányreklámok régen (a cikk is használja csak másra kivetítve persze...) nem para melegedne ez nélkülünk is, ne parázz, ne lázadj, nem kell korlátozni a károsanyag kibocsájtást, mert nem számít. 10 ből 9 tüdőszűrőben meg a malbit javasolják.
nem kell a változás mert az drága és csak ellopja a sok milliárdokat kaszáló lobbista meg kutató a luxusprostikkal telezsúfolt kongresszusokon. jó ez így ahogy van. és mi az eredménye? előző kommentek egyike. leszarom, az unokáim majd oldják meg. erre épül az egész mostani gazdaság. most van, a gondokat úgyse éled meg fogyassz, ne törődj semmivel...

használjuk az energiahordozókat mert azért vannak. kvára nem azért vannak. millió anyag előfordul a természetben, mégse kéne ólommal meg ciánnal szennyezni a környezetet.

az meg tényleg sürgető dolog hogy nem csak a széndioxid de a többi járulékos kibocsájtást is mérsékeljék radikálisan... amikor pekingben ünnepnap hogy látszik az ég a smogtól és a savaseső pusztítja az erdőket akkor gondolom az is természetes folyamat és no para.

félreértés ne legyen nem vagyok kőzöld, de nem nehéz belátni hogy minnél kevesebb fölösleges terhelésnek tesszük ki a természetet annál kevesebb jut nekünk embereknek is, és sokkal élhetőbb környezetet lehet kialakítani mint ami most van.

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#41) MZperX75 válasza blackrulz (#40) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Sok probléma van itt a fejekben látom.
Én már meg sem próbálom elmagyarázni egy-két dreiklensnek.

Neked igazad van,a problémát ismerjük,sűrgős cselekvés hiányzik ebből a birka emberiségből.
(kit érdekel ,hogy a földi javak 40%-át a földön élök 1%-a birtokolja,Globális pénzhatalom kizsákmányolja a föld javát,és rákényszeríti a társadalmakat,hogy pazarló,és szennyező életet éljen.
Mi is tudunk ezek ellen tenni,mérsékeltebb fogyasztással,a banki kölcsönök elfelejtésével,hazai termékek vásárlásával,természetes energiák kiaknázásával(nap,hő stb)
Valahol el kell kezdenünk,ez tény,de amíg ilyen meg olyan butus hozzászólásokat olvasunk
,"hogy szarok rá úgysem élek már akkor!" ez akkor nagy gáz!

Azért neked írom ,mert te érted amit mondok,ők nem.
Valós gyakorlati útmutatóra van szükség!
A kormányoktól valós hasznos döntést nem várhatunk,mert nincsenek valós nemzetek,és kormányok,hanem cégek vannak profit orientálva globális pénznagyhatalom van,aminek nincsen az érdekeik közt a társadalmi jólét,környezetszennyezés elleni harc.
Csak egy dolog szerepel az a Profit!!!!!
Mi viszont ellene mehetünk teljes társadalmi összefogásban,életünket egy új horizontra tehetjük,mert a technológia meg van hozzá,csak használnunk kell!

ÜDV és Buldog karácsonyt mindenkinek!

(Új évet már nem merem mondani,mert nem lesz boldogabb)

[ Szerkesztve ]

(#42) ZeUS2140

ZeUS2140
(fanatikus tag)

Talán a műanyaggal kellene foglalkozni.
Most ne menjünk bele, hogy miből készül a papír, de a papír messze nem a leg környezetszennyezőbb dolog jelenleg.

hülye ember nincs, csak keveset kérdez...

(#43) orbano válasza ZeUS2140 (#42) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

foglalkoznak a műanyaggal, van olyan degradáló üzem, ami a veszélyesebb műanyagokat (pl. pvc) is képes feldolgozni. önfenntartó, a termelt gázból termeli a kazán a hőt, a többletet pedig egy gázturbinára lehet kapcsolni, vagy egyéb felhasználásra elszállíani.
műanyagnál inkább a megfelelő infrastruktúra lenne a fontos, nem a technológia: tényleg kerüljenek feldolgozásra az elhasznált cuccok. a lakosság "nevelésével" kellene kezdeni pl.

A vér nem válik VAZZE!™

(#44) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó ötlet

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#45) kasza blanka

kasza blanka
(tag)

2015-re mr fusionnek 1.21gigawattot kéne tudnia a doki szerint :p

(#46) orbano válasza kasza blanka (#45) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

sajnos abbol nem lesz semmi szvsz :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#47) Black-core

Black-core
(fanatikus tag)

Szerintem már azzal is rengeteg aksis szemetelést megtudnánk spórolni,ha szabványosítanák a telefon,az autó,a laptop stb stb akkumulátorokat.Ha mindegyikbe csak egyfajta kellene,és aksik nélkül adnák főként a telefonokat akkor nem kéne lecserélni,kidobni a még működő aksikat egy egy újabb telefon megvásárlásakor. :R

Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk afelett, amik lettünk

(#48) Hokoyumi

Hokoyumi
(kvázi-tag)

ha már felvetődött a papírgyártás, a fától sokkal jobb alapanyag is létezik amiből papírt lehet előállítani, csak az a baj hogy bizonyos cégek gazdasági érdekei miatt még mindig fát használnak erre a célra, holott már bő 70 évvel ezelőtt megalkották a megfelelő technológiát
az "alternatív növény" papírrá alakításához
az a szép az egészben hogy azt a növényt nem kell fehéríteni, ezzel sok vizet és fehérítőt meg lehet spórolni a gyártás folyamán, ergó olcsóbb lesz és környezetbarátabb
ill a növény megnő 1 nyár alatt, az erdőknek azért kell jópár év mire felhasználható lesz
abszolút gondozásmentes és igénytelen (se vegyszeres védelem, se trágyázás) a termesztése, tavasszal elültet, ősszel learat.
1 hektár területű ültetvényből lehet annyi papírt előállítani mint 4hektár erdőből

annyi a probléma hogy mikor a 30-as években 1 fószer kitalálta ezt nem volt megfelelő gép ami a learatott növényt alkalmassá tette további megmunkálásra, '37-re mikorra kész lett az emberke a géppel sajnos az amerikai kormányzat illegálisnak minősítette a növényt....
ha vkit érdekel leírom a nevét:) de sztem ki lehet találni miről írtam^^

mellesleg a növény alkalmas sok másra: biodízel, ruhagyártás, gyógyszer alapanyag, bútorgyártás.....

Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"

(#49) dezz válasza banhammer (#8) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, elmondtad, milyen butácska vagy. Kb. az alsósok gondolkodnak így.

(#10) iBlast: Minden egyes gyereknek tabletet!? Na, ez lenne aztán a nagyon környezetvédő... :U Hogy tudtok ilyen hülyeségeket mondani? :(

Az esőerdőket nem azért vágják ki, hogy papírt készítsenek belőlük, hanem a földterület miatt, hogy drágábban eladható terményeket termesszenek. A papír- és bútorgyártáshoz felhasznált fát folyamatosan megújított erdőkből szállítják.

(#19) Munyos: "Nem a kukába dobod amit sok -sok pénzért visznek el telepekre és semmisítenek meg."

Hova!? Tudod hova kerül a fejlett világ kiselejtezett elektronikai hulladékának 99%-a? Korrupcióval egyengetett utakon Afrikai fél-illegális szeméttelepekre, ahol aztán a sorsára hagyják. Hatalmas konténerszállító hajókon érkezik a veszélyes hulladék nap, mint nap...

[ Szerkesztve ]

(#50) aram01 válasza dezz (#49) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jaja pont valamelyik nap olvastam hogy fél afrika szeméttelep már,az emberek meg hullanak mint a legyek :(((

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.