Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hogyan van ez, hogy ebből 8-at, míg a HD4870-ből csak 4-et tudunk összekötni? itt mi a csatoló interfész?

extra

(#2) Thrawn válasza dokar (#1) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

PCI Express: Link

Different songs for different moods.

(#3) TcGood válasza dokar (#1) üzenetére

TcGood
(kvázi-tag)

rosszul értelmeztem... bocs

[ Szerkesztve ]

Jobb egy pillanatig gyávának lenni, mint halottnak életünk végéig!

(#4) luw2win válasza Thrawn (#2) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Ezekkel a kártyákkal mit lehet elérni?
Mire jók? Mit lehet vele létrehozni? :F
köszönöm
üdv!

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#5) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

ez a kártya mennyivel tud többet - a memória mennyiségétől eltekintve - mint egy sima 4870?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#6) Anulu76

Anulu76
(tag)

Ez így nagyon szép, de mik futnak ezen?
Otthoni meteorológiai előrejelzések???
A gyereknek kell kémián egy kis molekula számítás???

Valaki avasson már be egy cseppet :O

(#7) Thrawn válasza luw2win (#4) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jól párhuzamosítható számítási feladatok megoldására használatosak, tudományos és műszaki területeken ilyenből bőven akad.

(#8) BobChemistry válasza Thrawn (#7) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

BOINC klienst is lehetne rajta futtatni?

(#9) Thrawn válasza BobChemistry (#8) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Magát a BOINC-ot nem, de a Folding@Home projekthez van GPU-kliens.

(#10) BobChemistry válasza Thrawn (#9) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

tehát akkor a Word Community Grid esetén a GPU-val történő számolás (egyelőre) nem elérhető?

(#11) Thrawn válasza BobChemistry (#10) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyelőre nem :(

(#12) MBazsee

MBazsee
(tag)

Úgy tudom, hogy ezek jelszófeltörésre is használhatók. Vagy rosszul tudom? :)

[ Szerkesztve ]

"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

(#13) Gonosz15 válasza MBazsee (#12) üzenetére

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

WPA -t törtek, de az nV karival és az nV "csuda" platformájval..

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#14) Kopi31415 válasza Anulu76 (#6) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pl mernokirodakban vegeselem, CFD, ahol nem fektetnek be szuperszamitogepre. De midnenfele matematikai szamitasokhoz is otkeletes lehet, ha mar ugyis a szamitogeppel segitett bizonyites az uj trend.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#15) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Tjűűű 8 ilyennel már lehet szépen kódfeltörősdit játszani... :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#16) zsolt501 válasza Kopi31415 (#14) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Húúú ezt a helyes írási csodát szépen összehoztad. :C

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#17) Kopi31415 válasza zsolt501 (#16) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

rendre elrontok mindent, betucserekkel. Legszebb egy A4-esen negyszer a billyentyu szo elofordulasa, ot percen belul.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#18) kariad

kariad
(senior tag)

Kemény! ;]

És ha egy 8 fogattal játszana az ember számítana valamit??? :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#19) MBazsee válasza Gonosz15 (#13) üzenetére

MBazsee
(tag)

Oké, köszi az infót.

"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

(#20) Kopi31415 válasza kariad (#18) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, gyalázatosan rossz lenne a játékélmény. Ez a kártya nem játékra van, a driverek nem a játékot támogatják, így ott nem szabad csodát várni tőle. elenben egy CAD alatt, vagy GPGPU környezetben meg fordítva történne. a 8 GPU is a más driver miatt hasznosítható itt.

Ahogy elnézem nem vágom a jövőbeli megnevezéseket: A zöldeknek milyen VGA-ja van? Mert hirtelen midnenki zöld lett. Nv is, AMD is.

(#21) v.tom

v.tom
(őstag)

Egyébként milyen kellemes meleg lehet egy rackszekrényben, ahol 8 ilyen éppen atombrutál számításokat csinál. Gondolom azért procinak sem illik C3-at betolni alájuk.

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mit tartalmaz a firestream karik supportja, mert az egyik, ami ennyire megemeli az árukat, az ez.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#22) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

akkor most ez a Kvadró ellenfele lenne? :F

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#23) joi29 válasza Kopi31415 (#20) üzenetére

joi29
(őstag)

-Hát én igazán nem akarok beleszólni a szakik dolgába de ha jobban megnézzük
akkor könnyedén konstatálhatjuk hogy ez egy sima 2GB-os 4870 PEPITÁBAN.
-És igen a célfelhasználáshoz illően a driver a hozzávaló gyárilag módolt BIOS-szal
a játékok terén nem hozza azt mint egy sima mezei 4870.
-Viszont a nyers hardveres számítási kapacitását nem szabad egy lapon említeni
az alsó kategóriás Qadro FX kártyákkal melyek a driver pakolgatást követően
sem jók semmilyen egyéb feladatra a 3D-s tervezésen kívül.
-A cikkben szereplő 9270 pedig szerintem igen is jó játékok futtatására, egy ahhoz
megfelelő meghajtó telepítése után,ha pedig 8 darabot összekötünk akkor meg pláne.

(#24) kariad válasza Kopi31415 (#20) üzenetére

kariad
(senior tag)

Akkor csak támogatottság kell hozzá és bármire jó.Ennyi... :))
Ha jól értem! :U

(#25) Kopi31415 válasza joi29 (#23) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha mutatsz 8-way CF drivert es szoftvert, ami kihasznalja, mint DX10.1 alapu grafikai megoldas, akkor esetleg igen. Azert szerintem ez sem fog olyan szinten produkalni, mint egy sima 4870 barmilyen game alatt, pont a psecializalt sajat driverek miatt. Esetleg a nyaokn is hekkelhetek valamit, ami miatt nem tudjak a termekek rendesen a normal felhasznalast-nem bontottam meg szet VGA-t, igy nem tudom ezt megmondani.

sNORh: inkabb a Tesla ellenfele, GPGPU-nak, ha jol ertettem. Azert is lehet nyolcasba kotni

kariad: elvileg igen, de a drivert is optimalizalnod kell ra. A sima driverek ezekre a kartyakra nicnsenek optimalizalva, amennyire tudom, igy bar game alatt gyengebben teljesitenek, de celprogramokon meg alaznak. Sajat driverrel.

[ Szerkesztve ]

(#26) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Jézus. Milyen árban lesz egy ilyen?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#27) Thrawn válasza AMD Power (#26) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ott van, 1499 dollár.

(#28) joi29 válasza Kopi31415 (#25) üzenetére

joi29
(őstag)

-Ez persze mind feltételes módban értendő, mert ha megnézzük ezen kártyák
árait akkor egyértelmű hogy valójában nem is a hardverért kell kiadni adott esetben
$ ezreket, hanem a hozzá pakolt program csomagért amivel össze van hangolva.
-Így egyszeri emberkék még csak véletlenül sem tudják kipróbálni, hogy
játékban valójában mit is tudna a ketyere, akik pedig dolgoznak vele
azoknak mesze nem az a legnagyobb gondjuk hogy megnézzék vajon a gyerek
kedvenc játéka hogy fut rajta, mert bizony a határidő vagy a főnökük igencsak
sürgeti őket... :)

(#29) Metalfan válasza Thrawn (#11) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Dehogynem, geforce-okkal lehet ;)

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#30) Thrawn válasza Metalfan (#29) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azokkal sem lehet WCG projekteket futtatni.

Projects with CUDA applications:
- GPUgrid.net
- SETI@home

(#31) Metalfan válasza Thrawn (#30) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Előbb-utóbb csak lesz WCG is... legalábbis remélem :U

nálam az SHA Collision Search Graz megy, de mivel Radeon videokártya van a gépemben, ezért esélyem sincs GPU-számoltatásra

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#32) Thrawn válasza Metalfan (#31) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy NVIDIA kártyával sem lennél előrébb egy centit sem, az a projekt sem támogatott.

(#33) Metalfan válasza Thrawn (#32) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom, nem is azért írtam ;) Azért kíváncsi lennék seti@home-ban egy 8600GT-vel mennyit gyorsulna a gép...

(#34) Kopi31415 válasza joi29 (#28) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom, anno nem tul veszes arert is lattam mar ilyen kartyakat Quadrovol, bar az az alja volt kvazi. Egy kis friss csemegezes:uj termek
ez hasznalt, es lenyegesen olcsobb most
A quadrok aranyarban vannak ehhez kepest, azzal biztos nem fog az ember jatszadozni. De 300€-t meg akar ki is fizethet erte, aztan ha nem valik be, meg tovabbadhatja kis buktaval, es sok tapasztalattal. Gyakorlatilag elmondhato, hogy DX-re ezeket szinte semennyire nem optimalizaljak, OpenGL-re lenyegesen jobban. Jelen kartya meg GPGPU-nak van tervezve, igy az eros OpenCL is eleme, cserebe a grafikai vonal gyengiteseert. Nem veletlen van egy csatolo kifele.

kariad: lehet a nyak is mas, es par elem is elter, legalabbis egy idoben a softquadrohoz forasztopaka is kellett NV-nel.

[ Szerkesztve ]

(#35) julius666 válasza luw2win (#4) üzenetére

julius666
(őstag)

Fut a gépeden a GTA IV :DD :DD :DD

1ébként meg "A vállalati környezetbe szánt általános gyorsítókártya február végétől lesz elérhető."

Szóval nem érdemes a megvételén gondolkodnia magánszemélynek (már csak az ára miatt sem).

Azért kíváncsi vagyok hány unatkozó jómódú Vérpistike lesz aki mind a 8-at bepakolja a gépébe csakhogy jobban fusson a Krájzisz aztán csodálkozik hogy leolvad Paks és hogy a gépzaj elnyomja a Ferihegyen leszállókét. :DDD

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#36) kariad válasza Kopi31415 (#25) üzenetére

kariad
(senior tag)

No ezt is jó volt megtudni. :K
Köszönöm! :R
Bár nem fenyeget, hogy veszek ilyet!! :D

(#37) fekeandras

fekeandras
(őstag)

1500 dollár :U ? Az mostani árfolyam szerint ... Áhh leírni sem merem!
Azthiszem egy darabig marad még a FireGL V7100-am. :D

(#38) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ohh, hogy ezeket a köröket még mindig lefutjuk, amint egy ilyen kártyáról hir esik :U

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#39) syC

syC
(PH! addikt)

Mennyi az ára ennek a csodának?

• De hova temetik a túlélőket? •

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.