Kíváncsi leszek, hogy ki lesz az első gyártó aki beépíti egy termékébe ... 
[ Szerkesztve ]
...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!

Kíváncsi leszek, hogy ki lesz az első gyártó aki beépíti egy termékébe ... 
[ Szerkesztve ]
...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
Az új, 2 magos ARM mellé jó lenne egy ilyen SSD.
úristen, tegra, 2 magos 1,2 Ghzs procik, SSD, mi lesz 5 év múlva a telókban? 
C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

azokba,már a mostani i7 965 procik mini mobil változata
,azért egy teóba 64 gb ram pcit sok,de amibe ezt szerelik,már csak 10%-ban használják telefonálásra
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

Na, ezt a fejlesztesi iranyt mar szeretem... Mondjuk nem csak mobil eszkozokben tudnam elkepzelni ezt az SSD-t, hanem mondjuk egy atomos-ionos deszkan is.
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
nem ram, háttértár. abból meg sose elég.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

Az alaplapokra mikor tesznek ilyeneket? Örülnék neki nem kicsit. 
Mindenkinek más igényei vannak. 
Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

igaz
,csak már este van,
Cadal:rádobnának egyet ,op rendszernek pont jó is (gondolom hdd gyártók nem néznék jó szemmel
)
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

Laptopoknál nagyon jól jönne egy ilyen alaplapra integrált megoldás.

Ja, persze, öröm lesz cserélni vagy bővíteni ![;]](/dl/s/v1.gif)
Azt viszont én is várom, hogy mikor terjed el a kb SD-kártya méretű, de rendes sebességet kínáló, belső slotba dugható háttértár submini-laptopoknál, netbookoknál, MIDeknél, stb.

Azért lenne mellette egy HDD-is, amit cserélhetsz, az SSD-n csak az oprendszer lenne.
Mondjuk egy ExpressCard-os SSD-vel is megoldható a dolog, csak az még nagyon drága.

Igen az a baj, hogy még nagyon drága... pedig ebben már anyag sem nagyon van és lényegében üres virtuális teret veszünk ami a semmi legjobb szinonímája.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
Beágyazott SSD?
Vajon mit mondana erre egy bölcsész?!

Igaz is, mennyivel jobbak voltak a régi jó 5,25''-ös HDD-k, azokba még vót anyag... nekem még van otthon egy 50 megás, ha gondolod, szívesen elcserélem az 1 terás vinyódra... a tárkapacitása kisebb, az tény. De jó sok vas van benne ![;]](/dl/s/v1.gif)

nem biztos hogy a kasszánál örülnél, amikor elkérik az árát...
A vér nem válik VAZZE!™

ha ilyen bajaitok vannak, a vinyó árából vegyetek sódert...
A vér nem válik VAZZE!™
Nekem a laptopban egy T3200 és egy vinyó van csak, ami melegedik, és mégis, nem hűvös annyira. Egy ilyet szívesen látnék benne, ha nagyobb méretű az sem baj, csak olcsó legyen.
De Subnotebookba jól jönne, több hely lenne mondjuk aksinak, vagy egy ODD-nek (bár amennyit manapság már használva van...).ű
orbano: homok olcsóbb.... 
[ Szerkesztve ]
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Minek? BIOS-nak nem kell ennyi.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Azért ez elég lassú notiba, és el tudom lépzelni mennyi marad ebből a kevésből random read/writeban.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

BIOS-nak?
Inkább az oprendszernek. Nálam a Windows 7 egy 60GB-os partición van. Azt pont ki lehet váltani egy ilyen alaplapi SSD csippel. De valsz. hamarabb fogok venni egy külső SSD-t mint, hogy kiadnának ilyen alaplapot.
Loading... [████████░░]77%

miért lenne jó bárkinek is egy alaplapra integrált háttértár? 
A vér nem válik VAZZE!™
Jaja, végülis nyilván a szilícium anyagköltsége a döntő tényező ezeknél - hiszen ez egy szuperritka anyag ám! A levilágító gyártósorok, az azt működtető személyzet, aztán a tesztelés-szelektálás-tokozás, meg a szállítás nyilván fillérekből megvan, az nem tétel. Nem is értem mi kerül rajtuk annyiba, hát olyan picik meg könnyűek! Bezzeg egy vasöntödében! Nézzetek meg egy csatornafedelet, abban van is anyag rendesen. Az aztán mennyibe kerül. Bolond egy világ ez.

olcsó...
és mikor felébredünk, bilibe lóg a kezünk 
Sennalacy: szerintem ezeknél a dolgoknál nyilván azt kell kifizetned, hogy valaki ezt kitalálta, megtervezte, megvalósította... közben miből élt? a gyártási nehézségekről nem is beszélve, ez nem asztal pl. ami lehet drága a sok munkaóra miatt, de azért mégis gyalulják meg fából van... 
[ Szerkesztve ]
Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

Na ez jó dolog! Szeretem, ha valami úgy teszi a dolgát, hogy nem látom!
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

én a komplett számítógépemet nem látom, mert az asztal alatt van. de még ha az asztalon is lenne, nem látok át a fémen, így a normál éretű SSD-t sem látod, és közben -hihetetlen, de- teszi a dolgát 
A vér nem válik VAZZE!™
Izébigyó.
Eddig is léteztek beágyazott megoldásokhoz gyártott SSD-k. Ezek általában követték a 2.5"-os formát a régi merevlemezes megoldásokkal való kompatibilitás megtartása érdekében. Legelterjedtebben SATA interfésszel rendelkeztek.
Olyan megoldások is születtek, melyek nagyon kicsik voltak, de ennek ellenére implementálták a SATA adatkapcsolatot. (Például: [link]).
Katonai alkalmazásokban már megjelentek a (P)ATA és SATA csatolós, NYÁK-ra közvetlenül rápakolható, (P)BGA tokozású, felületszerelt SSD adattárolók is.
Most akkor mi az új ebben a hírben? Az, hogy egy közismertebb cég is előjött egy hasonlóval? Spanyol viasz.
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.

annyi szerintem, hogy ez az első, ami cakk-pakk mindenestül egy tokba került.
A vér nem válik VAZZE!™
Katonai alkalmazásokban rég egy tokban van.
Másrészt ha megnézed a fenti linket kicsit alaposabban, a fő chip körüli NYÁK-on csak kiegészítő funkciókat ellátó elemek vannak (ellenállás, kondi, rezonátor), továbbá a tápillesztő IC. Ezeket valószínűleg a SanDisk-féle megoldás implementálásakor is külön kell beszerelni. Létezik belőle külön standard SATA csatolós és BGA-s beültethető változat is. És ez csak egy példa a sok közül.
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.
A cikkben szereplő SanDisk-es iSSD jelenleg a következő oprendszereket támogatja: Win XP, Win 7, Google Chrome OS. ([link])
Éljen a hírben említett mobiltelefonos célpiac! 
Ráadásul a hivatalos oldalon az is szerepel, hogy ABL NAND chipek vannak rajta.
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.
(#32) FehérHolló válasza FehérHolló (#31) üzenetére
Bocsánat, mobiltelefont csak itt a hozzászólások között említettek.
Ember embernek farkasa.

áhááááá, hát akkor tényleg elég tudatlan és hatásvadász egy cikk ez
bulvárosodunk? régen azért szerettem a PH!-t, mert lehetett érezni a cikkekben, hogy aki írja, ért is a témához, és mindig benne volt egy kis realizmus a hírekben. Az elmúlt években meg csak ilyen sz*r ömlengések vannak, meg 1:1 átvett sajtóanyagok, sok értelmetlen ömlengéssel. Nem is olvasok már el csak néha pár cikket itt, esküszöm az inex jobbakat ír 
A vér nem válik VAZZE!™
hát szerintem az index-ről is lehet itt olvasni egy-két anyagot... 
Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

Ezt a kérdést feltehetnéd VGA ügyben is: Miért jó bárkinek egy alaplapra integrált videóvezérlő?
A válasz mindkettőnél ugyanaz: Hogy ne kelljen külön venni és még olcsóbb is legyen, mintha külön venné az ember...nem beszélve arról, hogy így helyet sem foglal a számítógépházban...ami szintén soxor számít (lásd: notebook/netbook, minipc stb.)
[ Szerkesztve ]
Loading... [████████░░]77%
én egy projektorban is eltudnék képzelni egy ilyet,csak rátöltőd a cuccot és mehet a buli 
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

nem egézen ugyanaz a téma. az alaplapra integrált videovezérlő olcsó, így ha nincs rá szükségem, teszek bele egy jobbat. egy ilyen SSD viszont drága, így ha mégsem felel meg az igényeidnek, buktál pártízezer forintot.
A vér nem válik VAZZE!™
A fogyasztók mióta engedhetik meg maguknak a hadseregnek elérhető megoldásokat? Az iSSD pont, hogy a tömegpiacnak szól, ergo helyet kaphat a mobil kütyükben.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

miért ne felelne meg az igényeimnek? 
ha meg nincs rá szükségem, nem is vennék olyat, amin lenne 
[ Szerkesztve ]

esetleg változhatnak az igényeid. ettől PC a PC. persze lehet komplett alaplapot is cserélni, ha kijön egy új vindóz, vagy elkezdesz mittomén fotosoppolni, de nem feltétlenül van értelme.
A vér nem válik VAZZE!™
Olvastad már azt a címet, amit a cikkednek adtál?
A teljesség igénye nélkül, ezek mind gyártanak/gyártottak beágyazott rendszerekbe 1.5 inchesnél kisebb kiszerelésű SSD-t:
2007: Intel Z-P140
2008: PQI
2009: Viking Modular Solutions, Virtium
2009-2010: STEC
2010: SanDisk
Ezek közül Virtium és SanDisk forgalmaz egybegyógyított SSD-SATA vezérlő párost. Intel Z-P140, a PQI, a Viking és az STEC megoldások pedig tartalmazzák a működéshez szükséges kisegítő áramköröket is. Méretben ezek is tökéletesen versenyképesek.
Arra nem vetted a fáradságot, hogy a cikk megírása előtt beírod google-be, hogy "embedded ssd -sandisk". Ha a '-' karakter nem megy fejből, akkor speciális kereséssel ugyanezt éred el a "ne tartalmazza" sorban.
Az első kérdésedre válaszolva:
1. A hadsereg is fogyasztó.
2. A _tömegnek_ biztos nem lesz pénze belátható időn belül, hogy integrált SSD-s mobil kütyüket vásároljon. Bőven a felső kategóriába fognak az ilyenek kerülni. Tömegpiac..?
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.
(#43) FehérHolló válasza FehérHolló (#42) üzenetére
Megint elnézést, a Vikingnél is egy chipbe van építve a SATA vezérlő és az SSD.
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.
Igen olvastam a címet. Ellenben a hadsereget messze nem tekintem fogyasztónak, mert anyagilag és a gyártás kivitelezésénél teljesen más szintet képviselnek. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.