"miközben a jogtulajdonosoknak 500 millió dolláros kárt okoztak."
Kezdjük azzal, hogy a warez továbbra sem okoz kárt senkinek, pusztán lehetséges bevételkiesést, de számtalanszor kitárgyalt téma, hogy hány illegális letöltő venné meg az eredetit legálisan, ha nem férne hozzá ingyen, de illegálisan. Nem szép dolog - főleg a bíróságok részéről - elítélni embereket olyasmi miatt, amit nem is tettek meg.
Egyébként hajnalban nem értettem mi a franc ez az egész, mindenhol azt olvastam, hogy a SOPA első áldozata a Megaupload. Kösz a cikket, hogy mi is történt. Legalább megmutatja, hogy nem kell ide semmilyen új törvény, bármit leállíthat a US government vagy valamelyik hatósága a világ bármely pontján, ha nagyon akarja.
Viszont az Anonymous reakcióját nem értem, erősen ellenzem a boszorkányüldözést, ami ma a kalózkodás ellen folyik, de az Anonymous nem azon a bizonyos határvonalon egyensúlyoz, ahol a warezolók, hanem konkrétan és ellentmondás nélkül bűnöz. Mióta oldott meg bármilyen problémát, hogy egymás elleni offenzív megnyilvánulások történtek, majd mindegyik után jött egy még erősebb a másikra reagálásként?
[ Szerkesztve ]
"Whatever doesn't kill you... It's gonna leave a scar"