Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Nagyon remélem, hogy nálunk is lehet majd kapni. Ha nem, akkor marad az eBay.

TRON addict

(#2) KaiotEch

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fehér-lila kijelzéssel jól nézhet ki!

Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

(#3) Apika

Apika
(PH! addikt)

Szépek lettek... :K

(#4) (ÉN)közPONT

(ÉN)közPONT
(őstag)

Fehérben OK :K

BDP 51FD .......Iam Ordinary Shopkeeper = Sefter :DDD = Az Igazi Dzsekk Szperrów ! ( Rocker ! ) DeathStars !!! Dinnyebogár Gateways ! :) Nagy MasterL gránit lánc+lakat eladó motorhoz olcsón !

(#5) Tonyius777

Tonyius777
(tag)

tudom hogy mi ez, de valaki mondja meg hogy mi értelme van ennek?
(Amúgy az alaplap is szabályoz meg vannak programok is ahol szépen lehet állítgatni hőmérsékletnek megfelelően.)

[ Szerkesztve ]

Üdv:Tony

(#6) blackrulz válasza Tonyius777 (#5) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

több ventid van mint alaplapi csatid? ezek szerint nem
tudja külső progi szabályozni a ventidet (speedfan vagy gyári?) ezek szerint igen

következménye hogy neked erre nincs szükséged.

akinek több a ventije mint a csati és/vagy az alaplap nem igazán tudja elég hatékonyan szabályozni, és/vagy pl vízhűtése van... akkor ez egy alternatíva lehet. hogy színes szagos hőmérsékleteket kiír meg ilyenek nekem nem kéne, de van rá igény nem is kevés. (más kérdés hogy ezek a szenzorok milyen jól mérnek...)

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#7) Enton válasza Tonyius777 (#5) üzenetére

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Legjobban akkor jön jól, ha épp nem tudsz kilépni az adott programból de szükséged van nagyobb hűtésre, megtekered a szabályzót azt kész.(gamer)
Meg ha van is tényleg 6 darabb nagy ventid azok jobban festenek ha nem az alaplapból kolbászolnak kifele innen-onnan, hanem fent összegyüjtve tudod őket madzagozni.(modding)

Family Guy Online - Closed Beta

(#8) zetecR válasza radi8tor1 (#1) üzenetére

zetecR
(őstag)

"A hírek szerint itthon is forgalomba kerülhet, de Scythe márkanév alatt."

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#9) Tomcat válasza Tonyius777 (#5) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Igen, az alaplap is szabályoz de nem mindig úgy ahogy azt a felhasználó szeretné. Réges-régen úgy 2004-2007 között nekem ABIT uGuru rendszer volt a lapjaimon. Azzal szoftveresen tudtam ugyanezt mint amit pl. ez a vezérlő is tud. Anno az uGuru kényelmes volt, gyors és hatékony. Viszont mióta nincs ABIT azóta uGuru sincs.
A többi gyártó Gigabyte, ASUS, MSI stb. nem igazán foglakozik ezzel a problémával, illetve az ABIT-hoz képest (2007-es állapot) is fényévekkel el vannak még ma is maradva. Nekem pl. ezért szükséges egy ilyen ventilátor vezérlő.

Tomcat

(#10) Simon02

Simon02
(tag)
LOGOUT blog

De jó lenne egy fekete, kicsit olcsóbban :N

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

(#11) Tibor_560sec válasza KaiotEch (#2) üzenetére

Tibor_560sec
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

+1
Azt meghiszem ...

Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™

(#12) Archer válasza Tomcat (#9) üzenetére

Archer
(őstag)

Asus ROG lapokon az összes csatlakozó 4 pines, biosból be lehet állítani a vezérlésüket elég jól és akkor nem kell mindig csavargatni.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#13) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jók lettek. :K

(#14) 3.Aragorn

3.Aragorn
(őstag)

Nekem tetszik.

Közeleg a Tél...

(#15) Apika

Apika
(PH! addikt)

Jó, hogy a szerkezet fekete és fehér előlappal is választható...

(#16) Black Dragon

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fehérben oké, feketében gagyi.

Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

(#17) 3.Aragorn válasza Black Dragon (#16) üzenetére

3.Aragorn
(őstag)

Szvsz pont hogy nem. A fekete vörös kombó nagyon tetszetős.

Közeleg a Tél...

(#18) Black Dragon válasza 3.Aragorn (#17) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ízlések és pofonok.:)

Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

(#19) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is jól jönne egy ilyen. ;]
Hogy mit tud a lap vezérelni az erősen lap/Bios függő.Aki nem tud megvenni egy High end lapot x 4pines csatival,az akkor kimaradjon a buliból?Hát nem.
Azért az árazására erősen kíváncsi vagyok.Ha dodóval számolok még emészthető de ha már dodó=ajró~300+magyar árrések az már 20K fele tendálhat.Így már erősen borsos.

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#20) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Ha vezerlo elol van akkor miert kellet hatra rakni a riasztas kikapcsolojat?

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#21) daa-raa válasza Daert (#19) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A már említett Abit már a középkategóriában (20k körüli árszinten) is kínált teljes körű ventilátorszabályzást (igaz akkoriban még csak háromtűs aljzatokkal, de az is bőven megfelel a célnak). Arról már nem ők tehetnek, hogy az iparág ebből a szempontból erőteljesen degenerálódik.

Si vis pacem, para bellum.

(#22) Daert válasza daa-raa (#21) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Így van,szerintem ma is sokan eldobnák a meglévő lapjukat ha lehetne az ABIT-ot újra kapni a rég megszokott funkciókkal és minőségben.Régen nekem is volt Abit-om volt Gigam-is amin a venti vezérlés egy határ kaki volt és s jelenlegi Asus-tól sem vagyok elájulva ilyen téren.Bár sokkal jobb mint az előbb említett.

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#23) Tomcat válasza Archer (#12) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ezeket az én alaplapom is tudja de mégsincs olyan jól megcsinálva mint a néhai "abit" uGuru rendszere. Vettem egy ilyet és a problémáim megoldódtak.
Nem kell többet ellenállásokkal meg csavargatós fordulatszámszabályzókkal vesződnöm, ez szabályoz mindent a hőmérséklet függvényében.

Tomcat

(#24) zapok

zapok
(tag)

Nem tudom kinek kellenek ilyen (szvsz felesleges szabályozók), amikor már minden alaplap tud legalább két-három PWM-es venti vezérlést..., amikre egyenkét 2 légkavarót lehet kötni elosztóval (ami minden komolyabb szélgéphez jár).

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.

(#25) daa-raa válasza zapok (#24) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A legtöbb lap egyet is csak éppen hogy hajlandó, és tipikusan azt is paraméterezhetetlenül.

(#26) zapok válasza daa-raa (#25) üzenetére

zapok
(tag)

Nekem volt (van még) már Abitom (AW9D-MAX), ami 4-et vezérelt, de a mostani "óccó" Asrock is tud 3-at paraméterezhetően, mert okos a BIOS-a mindkettőnek.
A mostani lapomon nem is engedem a venti vezérlést, csak a 10 fokozatból a legalacsonyabbat, (mivel nem melegszenek az alkatrészek), így csak alapon pörögnek (900-1000 RPM), de nincs is zaj terhelés alatt sem.

[ Szerkesztve ]

(#27) blackrulz válasza zapok (#24) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

a fentmaradó 23 hsz-ben a topik témájának jelentős részét tette csak ki ennek a fejtegetése, mégpedig hogy nem, nincs igazad. vagyis igazad van csak elég kevés esetben sajnos.

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#28) daa-raa válasza zapok (#26) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Akkor nem igazán ismerted a lapod. Az AW9D (és korábban az AW8 család is) nyolc ventilátorcsatlakozót tudott paraméterezhetően szabályozni...

Ha arról az ASRock-ról van szó, amit az adatlapodon írsz, az viszont csak kettőt tud. És azt sem paraméterezhetően. Legalábbis a kézikönyv szerint csak Full On és Automatic Mode van. Ez nagyon messze áll a paraméterezhetőségtől...

(#30) zapok válasza daa-raa (#28) üzenetére

zapok
(tag)

Nálam négyet vezérelt, ami más dolog, nyilván rosszul írtam, hogy annyit tud. :R

Az Asrock a jelenlegi hármat vezérli 10 fokozatban. Nem tudom hogy lehetne ettől paraméterezhetőbben vezérelni?
Én nem csak a kézikönyvből olvastam, hanem vezérlem is a ventijeimet (hála egy PH-s ASRock fórumtársnak, aki segített a Bios beállításában) még egyszer mondom az 1-es fokozaton a 10-ből Manual módban. De van automata mód is és a teljes fordulatszám.

További szép, csendes estét!

Üdv Zapok!

[ Szerkesztve ]

(#31) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

tetszik.jó cucc.

üdv.

(#32) 3.Aragorn

3.Aragorn
(őstag)

Szerintem a biosos venti szabályozás és a diszkrét szabályzó két külön dolog. Az előbbivel is be lehet lőni a dolgokat, de eléggé körülményes (jó, erre most legalább 3-an fogják rávágni, hogy "dehogyis, nem az..."), ugyanis újraindítás szükséges hozzá. Amikor épp a közepén vagy valaminek, és a testvér/szobatárs/barátnő/asszony rád szól, hogy hangos a gép, nem tud tőle aludni, nem jó az, ha újra kell indítani a gépet. Csak lejjebb tekered a ventiket és kész. :K

Közeleg a Tél...

(#33) mepet

mepet
(fanatikus tag)

Kimaradt a cikkből, hogy műanyagból vagy alumíniumból készült a cucc.
Gondolom aluból a Scythe-t ismerve.

(#34) 3.Aragorn válasza mepet (#33) üzenetére

3.Aragorn
(őstag)

Mondjuk nem mindegy, az tény.

Közeleg a Tél...

(#35) daa-raa válasza 3.Aragorn (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szerintem ezerszer körülményesebb minden egyes alkalommal tekergetni xdb potmétert, mint egyszer rendesen beállítani BIOS-ban a szabályozást, amivel többé nem kell foglalkoznod.

Az meg nem megoldás, hogy letekered a ventilátort, és ezzel a túlmelegedést kockáztatod. Ha kell a teljesítmény, akkor egy hangos ventilátor hangos lesz, függetlenül attól, hogy mivel vezérled, vagy szabályzod. (A hír egyébként sem szabályzóról szól, hanem vezérlőről, és nem csak azért, mert ez van a címben.) Szóval ilyen rendszernél csak egy lehetőséged van halkabbra venni a ventilátorokat: kilépsz az erőforrás zabáló programból.

(#36) 3.Aragorn válasza daa-raa (#35) üzenetére

3.Aragorn
(őstag)

Nem értünk egyet.
Ha játszol, vagy hasonlók, akkor rátekered a kakaót, ha viszont nem, és csönd kell, tényleg csönd, akkor állítani kell rajta, lejjebb kell venni. A biosban is több profil van, nem fogsz a teljesítmény orientált és a csendes között váltogatni minden újraindításnál. Valamint nem minden lapon van 4 db pwm-es hely...

Közeleg a Tél...

(#37) Killer01 válasza zapok (#30) üzenetére

Killer01
(senior tag)

Az Asrock 10 fokozata nem ér semmit, túl kicsi az intervallum. Ott indul a probléma, hogy csak 8-12V között szabályoz, magyarul alapjáraton is (az én elvárásaimhoz képest) túl sok. Ha meg beindul a terhelés miatt, akkor azt hiszik porszívózok. Ha csak felét tudná bármelyik mai deszka az Abit kb 6-8 évvel ezelőtti tudásának venti vezérlés kérdésében....

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#38) daa-raa válasza 3.Aragorn (#36) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Amiről Te írsz, az még csak nem is vezérlés, főleg nem szabályzás. Simán csak kapcsolgatás. Egy normális BIOS-os szabályzással valóban szabályozza a fordulatszámokat, méghozzá hőmérséklettől függően automatikusan. Nem kell minden egyes állításhoz belépned a BIOS-ba. Teszi a dolgát magától, a Te beavatkozásod nélkül.

(#39) 3.Aragorn válasza daa-raa (#38) üzenetére

3.Aragorn
(őstag)

Nem minden bios tud ilyet. Az emberek többségénél lap választásakor nem a ventiszabályozás a fő szempont.

Közeleg a Tél...

(#40) daa-raa válasza 3.Aragorn (#39) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

"Nem minden bios tud ilyet."

Mert mint írtuk ebből a szempontból visszafelé fejlődik az iparág. Minimális költségekkel megvalósítható lenne, de inkább baromságokra megy el a "fejlesztési" pénz. (Hatvancsillió kamu fázis, orbitális, de alapvetően totálisan felesleges látványbordák...)

"Az emberek többségénél lap választásakor nem a ventiszabályozás a fő szempont."

Nekik alapból nem szempont a szabályzás. De azt ezzel az eszközzel nem is tudná megtenni. Csak vezérelni.

(#41) mester0077

mester0077
(újonc)

Biztos veszek egyet ha lesz itt is ijen :DD

CPU:AMD FX 4100 3.6ghz ALAPLAP:Asus M5A78L-MLX Ram:2x2 GB DDR III 1333mhz VGA:1GB 9800GT GS Winchester: WD 1 TB TÁP:M-TECH 600W

(#42) Crias válasza 3.Aragorn (#32) üzenetére

Crias
(tag)

Oszt hallottál-e már az AXTU-ról?
Az egy dolog hogy BIOS-ban beállítod hogy mik legyenek az alap értékek (beállítod hogy alapesetben mekkora fokozaton milyen hő elérését tűzze ki célul a rendszer, ha kevés az alap akkor automatikusan feljebb lépked)
DE manuálisan is állítgathatod Windows alól is ugyanúgy 1-10-ig illetve a Target hőmérsékletet is átállíthatod, így később kapcsol feljebb az automatika.
(igaz minden indítás után a biosban beállított értékkel indul a gép)

[ Szerkesztve ]

Crias

(#43) 3.Aragorn válasza daa-raa (#40) üzenetére

3.Aragorn
(őstag)

Hát, sajnos az iparág majd minden szegmensére igaz, hogy főként a villantás és a parasztvakítás irányába tart...

Crias:
"Oszt hallottál-e már az AXTU-ról?"

Nem. Kellett volna? :U

;]

[ Szerkesztve ]

Közeleg a Tél...

(#44) Crias válasza 3.Aragorn (#43) üzenetére

Crias
(tag)

Asrock lapokhoz adják a drivert fentebb leírtam mit tud gyakorlatilag windows alól tudod vezérelni a ventiket.

Crias

(#45) 3.Aragorn válasza Crias (#44) üzenetére

3.Aragorn
(őstag)

Na, az jó.

Közeleg a Tél...

(#47) Killer01 válasza Crias (#42) üzenetére

Killer01
(senior tag)

Használom. Közelébe nem ér az Abit féle µguru tudásának, de alapszinten elfogadható.

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#48) Tomcat válasza Killer01 (#47) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Az ABIT uGuru-ja valószínűleg már örökre az iparág etalonja marad. Minden egyéb megvalósítás még a közelében sincs azóta sem.

Tomcat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.