Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nem semmi az az ~1 TFLOPS-os számítási teljesítmény, gyakorlatilag az előző asztali szériát hozza, a 4850-et biztos GDDR5-el, csak annál lényegesen többet nyújt. Gondolom az árát elkérik majd rendesen neki, de végül is 6 monitor csatasorba állítása sem éppen olcsó, ha valaki igazán komolyan akarja nyomatni.
Elfogadnék egy ilyennel szerelt notit az egyszer biztos.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#2) FRENK1988 válasza Kendek (#1) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de csak 128 biten csatlakozik a mem a gpu-ho. Igy elmeletben meg a 4850 szintjet se hozza. Gddr5-el talan a 4770-et.

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) Kendek válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A RAM órajelétől is függ, hogy fogja-e hozni, de simán össze lehet hozni, gondolom egy 1000 MHz-es GDDR5-öt csak tudnak már rá applikálni ha kell, akkora van az 5850-en is.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#4) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nah majd a mobility 5970... :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#5) emmm

emmm
(senior tag)

Na, ezek már igencsak kellő erőt adnak a játékos notebookoknak! :C

(#6) kecsawi

kecsawi
(kvázi-tag)

Úgy látom körvonalazódik a következő notim paramétere ULV proci mellett :)(OFF)

(#7) ^Clown válasza Devid_81 (#4) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CF-ben :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#8) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Nice, vártam már :K

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#9) xuldar válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

xuldar
(őstag)

A 4850-en GDDR3 modulok vannak, aminek pont feleakkora a sávszélessége, mint a GDDR5-nek. Így ez ellensúlyozza a fele akkora memóriabuszt, viszont sokkal olcsóbb a nyák. A GDDR5 mindössze a nagyobb késleltetés miatt lehet lassabb egy picit.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#10) DV

DV
(senior tag)

Nekem csak a GPU kellene, a mostani HD3450 csak 2 hang csatornat visz at HDMI-n. :(((

(#11) Sz.Miki

Sz.Miki
(őstag)

Hozzánk vajon mikor jutnak el az ilyen notebookok??? fél év egy év? :(

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#12) darkarthur válasza Sz.Miki (#11) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Azért ebben a szegmensben sem lesz ám olcsó mulatság Evergreen-t vásárolni. Még, ha 1-2 hónap alatt lehet is kapni ilyen notit itthon, akkor is jól meg kell azt fizetni. Nem feltétlen csak a GPU miatt, mi ez mellé már i7-et tesznek, vagy valami i5-öt, esetleg drágább AMD proccot.

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#13) FRENK1988 válasza xuldar (#9) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én csak a kb. telejesítményről gondoltam, hogy a 4770-al lesz kb egyenlő

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#14) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A HD 5800 elnevezés eléggé megtévesztő, mert az asztali 5700-nak megfelelő proci kelrül bele... Mind1, még így is komoly teljesítményt várhatunk tőle, én sztem megelégszem majd a középkategória vmelyik alacsonyabb fogyasztású tagjával...

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#15) lsc válasza FRENK1988 (#13) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az asztali 5770 is 128 bites, mégis hozza a 4870 teljesítményét. Ezekbe a bitekbe csak belezavarodtok, a teljesítmény a lényeg.

Az élet kegyetlen .

(#16) LordX válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tanuljátok már meg, hogy az, hogy mekkora bites buszon csatlakozik a memória, az MARHÁRA NEM SZÁMÍT!

A Rambus anno hülyére verte a DDR-t az első P4-ek idejében, pedig az 8 bites buszon csatlakozott, a DRR 64 bites buszához képest.

(#17) Szaby59 válasza t72killer (#14) üzenetére

Szaby59
(fanatikus tag)

Nem annyira megtévesztő, hisz a GPU nevénél rögtön említik, hogy nem a Cypress került bele, ami várható is volt, a jelenlegi gépek még nincsenek ehhez felkészülve...

(#18) rocket válasza t72killer (#14) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Csak azokat tevesztik meg akik hibasan azt gondoljak barmi koze is van a ket szegmensnek egymashoz.
Ami mobil fronton a highend, az asztali fronton a mainstream, igy a szamozasok rendben vannak, termesztesen nyugodtan hivhatna az AMD Mobility Radeon HD57xx sorozatnak, de ugye a marketing a valo vilag egyik meghatarozo szereploje.
Felhasznaloi szempontbol meg mindig jobb egy ilyen lepes, mintha az aegesz Mobility Radeon HD5xxx sorozat a regebbi lapkakkal dobtak volna piacra uj neven, mint ahogy a konkurencia (NV) csinalja eppen ;]

Persze az AMD-t se kell azert felteni, ha atnevezesrol van szo ok se artatlan baranyok, Mobility Radeon HD5145, HD5165.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#19) Füleske

Füleske
(őstag)

Asztali változatok mikorra várhatók ? ( AGP - s cucc lesz-e ? :DDD )

[ Szerkesztve ]

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#20) Abu85 válasza rocket (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ehh ... van HD 5100 is? Hát nem verik nagy dobra. :DDD Mondjuk én sem verném, az egyik oldalt elítéljük, közben mi is névváltók leszünk. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#21) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nah itt van GPU erő is a laptopokban, kérdés, mennyiért fogják ezt adni?

Milyennapvan?

(#22) rocket válasza Abu85 (#20) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Mobil GPU-knal csinalja regota az AMD is az atnevezest, csak nem olyan mennyisegben, es ezaltal nem annyira feltunoen csinaljak mint az NV, ok siman egy egesz sorozatot atneveznek tetotol, talpig, az AMD inkabb az alacsony regiokban szokott ilyet csinalni.
Persze attol mert kisebb mertekben csinaljak, meg ugyanugy megprobaljak a felhasznalokat atdobni a palankon, es ilyenkor illik ide az egyik kutya, masik eb kifejezes :)

#19: "Asztali változatok mikorra várhatók ?"

Cedar es a Redwood GPU-kra epulo asztali VGA-k januar vege/februar eleje kornyeken jonnek majd.

" ( AGP - s cucc lesz-e ?)"

Vannak meg raktaron Rialto chipek :DDD
Mielott akinek AGP rendszere van felcsillana a szeme, azt nem art tudni, hogy az AMD HD2xxx sorozat ota nem nyujt hivatalos tamogatast AGP kartyakhoz, sot azota nem is leteznek hivatalosan AGP kartyak, minden megjelent AGP-s kartya az AIB partnereik kreacioi.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#23) Szaby59 válasza Abu85 (#20) üzenetére

Szaby59
(fanatikus tag)

2 kártya van átnevezve, amit nem is reklámoznak HD5000-es szériával, nV egy teljes sorozatot nevezett át nemrég és az utóbbi 2 évben.
Ezek nyilván olyan laptopokba lesznek, ahol kb GMA4500-as szintű teljesítmény kell, viszont ezek minden tekintetben jobbak annál.

(#24) t72killer válasza rocket (#22) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

így van, nem mind1, hogy pl egy GTX 280M-nél egy GT200b sorozatú karit várna az ember, helyette kap egy előzőgenerációs G92-t, vagy hogy egy amúgyis gyér integrált cuccban az előző verziós architektúra (de csökkentett csíkszélen/fogyasztással) nyomja a passziánszt és a win7 aerót.

A lényeg, hogy legalább azokat ne verjük át, akiknek számít a grafikai teljesítmény :U

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#25) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Ojj, már látom előre, hogy lesznek olyan elvetemült tervezők akik képesek lesznek még ddr3-mat rakni az 5800 mellé. De hótziher, hogy lesz ddr2-es 5400 is. Viszont GDDR5-ös 5400 meg ritka lesz, mint a fehér holló. Bárcsak ne lenne igazam. :U

A legszebb az egészben megint az lesz, hogy 20 percet kell keresgélni a neten, hogy az ember megtudja mi van a notiban, mert a gyártó nem fogja feltüntetni a szar memória típusát. :(

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#26) Peter13

Peter13
(tag)

Én azért reméltem hogy a Cedar végre nem 80, hanem mondjuk 160 SP-t tartalmaz majd. Így ez most nem sok lényegi előrelépés a 4330/4350-hez képest (ugyanennyi proci, ugyanennyi SP). Csíkszélességet mondjuk 40 nm, aminek örülünk. Hmmm.

Mondjuk az is igaz, hogy a mostani 4330-am egy p7350 és 4gb RAM társaságában simán viszi a WoW-ot a noti natív 1600*900-as felbontásában, közepes beállítások mellett (az összetett árnyékok kinyírják...minden más mehet). Amin meglepődtem. De attól függetlenül örültem volna valami "kézzelfogható" előrelépésnek az alsó szegmensben is :U

[ Szerkesztve ]

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#27) Szlovi válasza Peter13 (#26) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Na,az a 80 SP engem is sokkolt :Y!
Igazán duplázhattak volna...vagy ha nem is dupláznak, akkor lehetne pl.120 SP, már ott is érezhető a "teljesítmény".

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#28) VaniliásRönk válasza Peter13 (#26) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A 80 SP a belépő szinten elmegy, inkább az a probléma, hogy semmi sincs közte és a jóval drágábban osztogatott 400 SP-s HD5700/5600 között, pedig egy HD5500 elfért volna.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#29) t72killer válasza Szlovi (#27) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebben a kategóriában a fő szempont a fogyasztás, márpedig 80SP kevesebbet eszik 120-nál, és ez egy 12-13"-os noti esetén nem mind1, főleg, ha 8óráig akarunk akksin rohangálni. (+nem akarjuk, h legyen benne +100gramm réz a hűtőnek)

(#30) max-pain

max-pain
(senior tag)

Hat ez a 80 SP ma mar akkor is maxigaz...

(#31) Szaby59 válasza VaniliásRönk (#28) üzenetére

Szaby59
(fanatikus tag)

Majd lesz szerintem, lehet majd új gyártástechnológiával...

(#32) Szlovi válasza t72killer (#29) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Értem én amit mondasz de azért mainstream-be 40 nanón az a 120-160 SP-s be kéne hogy férjen, nem fogja "agyonvágni" az akksit. 55 nm-es 80 SP-s 4330 is közel annyit eszik mint egy integrált.
12-13 colos notihoz,meg jó a 80 SP,ott tényleg nem számít a grafikai teljesítmény.

[ Szerkesztve ]

(#33) max-pain válasza Szaby59 (#31) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Pont most valtottak gyartastechnologiat, megsem nott az SP szam:)
A Radeon HD4300/4500 Mobility szeria ugyanennyi tranyobol all...

[ Szerkesztve ]

(#34) rocket válasza Szlovi (#32) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

A mainstream mobil GPU-ban (Madison) 400SP van, a 80SP-vel rendelkezo GPU (Park) beleposzint.

#33: Azert lett ennyi, mert a konkurencianak semmilyen DX11 termeke nincs, es nem is lesz meg nagyon sokaig ebbe a szegmensben az asztali, es a mobil piacon, igy az AMD szamara eleg volt egy felet lepni elore, egy egesz helyett.
Sajnos ez van ha nincs konkurencia, a ceg aki eppen lepeselonyben van, szaja ize szerint alakithatja a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#35) Robi BALBOA válasza Abu85 (#20) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Na bejött amire/amit gondoltam, hogy a csúcs mobil fronton a Juniper lesz, de nem baj jó ez így, majd kissebb csíkszélességen jöhet a Cypress.

Mxm foglalat-nak mekkora a sáv szélessége? lehet, hogy már csak azért sem lenne értelme egy több mint 2TFlop-os mobil Cypress lapkának mert a foglalat visszafogná?!

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#36) t72killer válasza Robi BALBOA (#35) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ahogy észrevettem, az MXM nem igazán szabvány (különben már nagyban adnák-vennék a mobil grafikusokat), ugyhogy ha nagyobb sávszél kell, löknek egy kicsit rajta.

#34: végülis a 400SP sem sokkal több a HD 4670 320db SP-jénél, ott sem várhatunk földbedöngölést. Viszont valszleg kevesebbet eszik, kicsit jobban ki lesz optimalizálva és DX 11-es lesz. (computeshader megy egyebek)

[ Szerkesztve ]

(#37) Ren Hoek válasza t72killer (#36) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Úgytudom az én notimban is MXM van, legalábbis HD3470-ről ez a hír járja... Elviekben belemenne egy ilyen 5XXX ? (Persze biztos melegebb lenne valamivel, és lehet nem bírná a hűtő)

A másik megoldást amit láttam VGA felturbózásra, a noti Expresscard kivezetése 16x-os PCI-E-vé és ott rátenni bármit... Láttam ilyen cuccot! Egyelőre csak kísérleti fázisban volt, 4x sebességgel már ment. De készült a 16x-os is. Volt is egy VGA a noti mellett.

Nem írom alá!

(#38) Rover623 válasza Ren Hoek (#37) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A másik megoldást amit láttam VGA felturbózásra, a noti Expresscard kivezetése 16x-os PCI-E-vé és ott rátenni bármit... Láttam ilyen cuccot! Egyelőre csak kísérleti fázisban volt, 4x sebességgel már ment. De készült a 16x-os is. Volt is egy VGA a noti mellett
Link?

primus inter pares

(#39) Ren Hoek válasza Rover623 (#38) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Na ezaz, fél órája keresem már, és sehol... Volt ott mindenféle jó kis kiegészítő... Mini PCI teszterek, Mini PCI firewire, Expresscard - to 4x PCI-e, és volt 16x is, de még kísérleti fázisban... Képen kivolt vezetve, és belevolt téve egy VGA.

Megnézem régi gépemen, ott kell lennie a kedvencek között... de lehet azóta megszűnt ez az adabter és minden kis finomság kereskedés.

Nem írom alá!

(#40) Ren Hoek válasza Ren Hoek (#39) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Na megvan mégis :)

http://www.hwtools.net/Adapter/PE4H.html

(Alapból nem hülyeség, mert ugye vannak külső ExpressCardos VGA-k is... Na azok kb így működnek. Viszont beszerezni egy ilyet, szerintem közel lehetetlen. Egyszerűbb csinálni szinte)

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#41) t72killer válasza Ren Hoek (#40) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hja, csak expresscard=PCIe 1x sebesség :U

(#42) Rover623 válasza Ren Hoek (#40) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ilyesmi cuccokat ismerek én is...nem erre voltam kíváncsi.
Az ExpressCard és a Mini PCI Express is 1x kialakítású...a 4x-es, meg 16x-os "hack"-re voltam kíváncsi...;]

primus inter pares

(#43) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Akkor ez hogy a fenébe csatlakozik? Csak 1x-esen?

http://pcworld.hu/asus-xg-station-bemutato-20080710.html?p=2

A koncepció ugyan az, van benne egy PCIe slot, és bele van téve egy Geforce 8600. Akkor ez is csak 1x-esen 250 MB/sec-el megy?

Nem írom alá!

(#44) .mf

.mf
(PH! addikt)

"Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a Mobility Radeonok elnevezései hasonlóak az asztali verziókéhoz, azonban a számok mögött megbúvó megoldások már nem képviselnek azonos teljesítményt."

Javítsatok ki, hogyha tévedek, de ez eddig csak/főleg az nV-re volt jellemző, míg Ati oldalon a mobil procik (néhány asztali fronton akkor még nem létező SKU-t kivéve, pl 4860) az órajeleket és fogyasztást leszámítva azonosak voltak egyéb specifikációikban (azonos sp-szám, textúrázók, rop, membusz-szélesség, stb).

(#45) VaniliásRönk válasza .mf (#44) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem olvastam elég figyelmesen. :D

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#46) Szlovi válasza rocket (#34) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

A cikkben lévő táblázat szerint Mainstream: HD5450/HD5470 :U

(#47) Oliverda válasza max-pain (#30) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A vadiúj csudijó Arrandale IGP mellett ez még mindig csúcsszörny. ;]

Ren Hoek: [link] :K

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#48) Szaby59

Szaby59
(fanatikus tag)

Iponon írják, hogy az 5100 a már legyártott 40nm-es 4600-4800-asok revíziói megemelt órajelekkel, így már annyira nem is rossz...

(#49) rocket válasza Szlovi (#46) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Az mind1 mit irnak marketing nyelven, attol meg nem biztos igaz is, abbol a GPU-bol meg GDDR5 memoriaval se lesz sehogy se mainstream lapka, foleg nem a 64bit-es memoria busz mellett ;)

(#50) Taky

Taky
(senior tag)

Én simán beérném egy integrált 5200al! Csak jönne már, úgyis noti vásárlás előtt állok! :)

[ Szerkesztve ]

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.