Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) ZorPrime

ZorPrime
(lelkes újonc)

Na, ez vajon mennyibe fog kerülni? :Y

És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!

(#2) fdisk válasza ZorPrime (#1) üzenetére

fdisk
(senior tag)

Egy kisebb családi ház árába. :DDD

Gyerekkoromban utáltam, mikor az esküvőkön a vén nyanyák csipkedték az arcom a következő szöveggel: - Lehet, hogy te le leszel a következő... Csak nemrég hagyták abba, mióta ugyanezt csinálom nekik a temetéseken.

(#3) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Kérdés, hogy azt a 2 000 000 órát mennyi írás esetére saccolták... :U
Gyanítom, ha napi 8 órában megy rajta HD videoszerkesztés, konvertálás, capture, akkor nem jön ki ez a 2m óra.

[ Szerkesztve ]

(#4) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Adnak mellé notebookot ajándékba? :D

(#5) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

RAID 0-ba vele. ;]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#6) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

ha így folytatják 2 éven belül beteszek egyet itthonra is :DD

(#7) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Jól van, lesznek itt terabyte-os SSD-k is, helyes! :)

Bár még soká lesz elérhető, normális áron meg főleg soká lesz elérhető, de kit hajt a tatár? :)

(#8) Lalaland válasza venember83 (#5) üzenetére

Lalaland
(tag)

Inkább egy Raid5 ;]

N o S o u n d J u s t S p e e d

(#9) Dassler válasza Balika911 (#7) üzenetére

Dassler
(őstag)

Ha így fejlődik a dolog, akkor már nem is lesz az annyira soká. Meg most megint elővették a nem felejtő tranzisztorokat is (memsistor vagy mi a hivatalos neve).

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#10) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

arat!!

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#11) Mooka-Miki

Mooka-Miki
(tag)

Óóóó ha lenne egy ilyenem.... ultragazdag lennék. :Y

(#12) Balika911 válasza Dassler (#9) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Úgy tippelem, két év, s megfizethető lesz ez a méretű is. Számítástechnikai léptékkel sok, amúgy tényleg nem. Igencsak ráálltak mostanában az SSD-re a gyártók. :K

OK, közben a HDD-k is fejlődnek, de nem olyan dinamikusan. Ráadásul az egy TB kapacitás elég is lenne, most 640 GB-on is viszonylag kényelmesen elférek. Persze nem tárolok FullHD filmeket és 60 játékot a gépen, de ilyen ambícióim ezután sem lesznek. :)

(#13) Mooka-Miki válasza Balika911 (#12) üzenetére

Mooka-Miki
(tag)

Ráadásul a gyártóknak le kell győzni azt az elterjedt nézetet, hogy a flash tárolók pikk-pakk tönkremennek. Tudom megvan már a technológia ami egyenletesen elosztja a terhelést, de még mindig bizalmatlanok az emberek ezekkel a háttértárakkal szemben ha kényes adatok megőrzéséről van szó.

(#14) TeeJay válasza Balika911 (#12) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

nem hiába álltak rá az SSD-re, mert a mai gépekben olyan gyorsak a procik videókártyák memóriák alaplapi chipsetek hogy magát az egész rendszert a merevlemez fogja vissza de nagyon!
az SSD jó arra hogy enyhítse ezt a hátrányt, bár igazából akkor lesz majd durva az SSD vs. vinyó harc ha kijön a SATA3 amit az SSD-k majd képesek lesznek szinte 100%-ban kihasználni, a vinyók meg kb. most tartanak ott hogy átlagos olvasási sebességük 100MB/sec... az elérési időről ne is beszéljünk mert a 7200-as vinyók 12ms alatt ritkán vannak míg egy SSD 0,1ms-tól is mehet lentebb még ha jó a vezérlője :R

nekem az az elképzelésem hogy pár év múlva úgy fognak kinézni az asztali gépek hogy lesz egy bitang gyors 128-256gigás SSD rendszernek plusz mellé mondjuk egy 3-4TB-os 5400RPM-es halk keveset fogyasztó merevlemez.
a notikban is lehet hogy így lesz de az is elképzelhető hogy ott teljesen átállnak majd SSD meghajtókra :K

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#15) Integra

Integra
(Jómunkásember)

hirtelen a 2 millio üzemórára azt hittem, az az ára.... :))

(#16) DoubleD

DoubleD
(fanatikus tag)

Kemény.

Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti) Ezer dolog eladó! Mondj egy árat, vigyél párat @ http://href.hu/x/fy39

(#17) Enton válasza Integra (#15) üzenetére

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, hogy akkor sem tévedtél volna sokat. :W
De majd idővel eljön az SSD-k mekkája is. :K

Family Guy Online - Closed Beta

(#18) Dr. Romano válasza Integra (#15) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát az be is b@szott volna! :D (bár ki tudja ;] )

[ Szerkesztve ]

(#19) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Eddig minden SSD cikkben ki volt emelve, hogy wear leveling.

Itt nincs szó róla, ergo nincs wear leveling?

(#20) Dr. Romano válasza [HUN]Tyson (#19) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs kedvem visszaolvasni, mit jelent? :)

(#21) shteer válasza TeeJay (#14) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

támogatom az elképzelést :)

meg kell majd 8xoznom a jelenlegi kapacitásokat ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#22) [HUN]Tyson válasza Dr. Romano (#20) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Egy smilét akartam tenni a végére, de lejárt a szerk.idő.

(#23) rebugra

rebugra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nemrég még hogy örültünk hogy jönni fog a 128GB meg a, 256 GB..most meg 1TB .... csak hát igen az ára... :(( ha csak viszonyítok, akkor legalább 1milla lesz lesz ilyen (bár azért annyiért csak nem adják ;] )

════════════════════════════════════════════════════ --==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás" ]=-

(#24) Balika911 válasza rebugra (#23) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Mostani pénzben 60K-t adnék az egy terásért, többet nekem nem ér. Viszont ha lenne annyiért, már mennék is a boltba. :D

szerk.: Közben megtaláltam a bili fenekét. :DDD

Mooka-Miki:

A kényes adatról mentést kell készíteni, akár HDD, akár SSD. Nem az adatvesztéstől félnék, hanem hogy normál használat mellett is hamar degradálódnak ezek a chipek. Lehet már ez is alaptalan, nem tudom, jó ideje nem követtem a történéseket.

[ Szerkesztve ]

(#25) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hű vazz! Ez már szép méret, ára is az lesz. Jó irányba megyünk nagyon. Még egy-két év és mindenki ssd-ről indítja a Windows7-et :D

Teejay: Szerintem előbb utóbb minden notiban ssd lesz. A HDD-k meg egy idő után kihalnak teljesen. Ez persze nem holnap fog bekövetkezni.

[ Szerkesztve ]

(#26) _AnTi_

_AnTi_
(tag)

Na, kezdhetem ásni a legközelebbi bank alá az alagutat... Mire megleszek már kapható is lesz. :)

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#27) Balika911 válasza _AnTi_ (#26) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Aztán mire kijössz a sittről már Magyarországon is 100 Euro lesz a 10 terás. ;] :DDD

(#28) Dassler válasza _AnTi_ (#26) üzenetére

Dassler
(őstag)

Haladj a korral, ma már két kattintással rabolnak bankot. Kevésbé fárasztó fizikailag. amúgy meg valami nagy forgalmú számláról kell kiperkálni, fel se tűnik senkinek.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#29) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis plusz infó:

Feature summary

* 1TB SSD in 2.5-inch form-factor (highest density ever at 2.5-inch)
* 300MB/s SATA II interface
* Industry-leading performance
* State-of-the-art industrial design

Specifications - Nitro Series SSD:

* Capacities: 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 512GB, 1024GB

Performance

* Sustained read: 240MB/sec
* Sustained write: 215MB/sec
* Random read (IOPS 4K): 50,000
* Random write (IOPS 4K): 10,000
* Latency: < 100 µsec

Reliability

* MTTF: 2.0 million hours Environmental
* Temperature (operating): 0°C to +70°C
* Temperature (non-operating): -45°C to +85°C
* Shock (operating): 1500G, duration 0.5ms, half sine wave
* Vibration (operating): 20G peak, 10~2,000Hz, x3 axis

Power

* Active: 4.8W typical
* Idle: 0.1W typical

Physical

* 2.5in form factor: 100.2mm x 69.85mm x 9.5mm

The Nitro Series SSDs will be available in Q3 2009, pricing TBD.

(#30) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

ez már valami. viszont ha bemennék a boltba tuti előkapnának egy formanyomtatványt, hogy a házamat szeretném a nevükre iratni ellenérték gyanánt, vagy 30 éves kölcsönt vehetek fel ;]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#31) Enton válasza blackrulz (#30) üzenetére

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És erre pedig csak annyit reagálnál:
- Kp lesz! ;]

Family Guy Online - Closed Beta

(#32) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Szépen alakulnak ezek az SSD-k :K

.::www.megadanceradio.hu::.

(#33) Márton válasza Devid_81 (#32) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

igen, gyorsabban jönnek mint ahogy én is számítottam! :)
Pedig pár hónapja, amikor jöttek a hírek a 128 meg 256-osokról, mindenki legyintett egyet, hogy ugyan, jó sokára lesz mire behozza a vinyókat kapacitásban hiszen azok már átlépték az 1 terás határt. És tessék! :)
Max. 1 évet adok, és az ssd-k fognak vezetni kapacitásban is.

(az árról most valamiért nem beszéltem :DDD )

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#34) Depression válasza cizoe (#29) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az, hogy 0 fok alatt nem működik, szerintem hatalmas hátrány, bár nem tudom, hogy HDD esetén is ugyanez-e a helyzet.
Egy munkaeszközként használt noti, pl. építésznél, azért jó, ha ilyen hidegekben sem adná be az unalmast.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#35) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

ez pont jól néz ki váltásnak a 160-as vinyóm helyére :)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#36) shteer válasza Borgi (#35) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

el ne kapkodd ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#37) Borgi válasza Depression (#34) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

ha elkezded használni a gépet akkor felmelegszik úgyis 0 fok fölé ;)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#38) Borgi válasza shteer (#36) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

Szerintem nicns is annyi a számlámon hogy vehetnék 1-et :) pedig az év végi fizujaim elég szépek voltak :)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#39) cizoe válasza Depression (#34) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Fotógép flash kártyái is működne nagy fagyokban, max lasabbak. Ezek az értékek szerintem az ideális/ajánlott tartományt jelzik.

(#40) zsiga667 válasza cizoe (#29) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nekem inkább az a 4,8W fogyasztás csípi a szemem...

(#41) Balika911 válasza Márton (#33) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

"az árról most valamiért nem beszéltem"

Miért, abban nem az SSD-k fognak vezetni? ;] :)

(#42) cizoe válasza zsiga667 (#40) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az Intel/Kingston féle SSDNow M széria 0,150 W typical. :) Kicsit fura ennek tudatában a 4,8. :) De az értékeket a hivatalos bejelentésből kopiztam, szóval csak nem hibás.

(#43) Feruendios válasza Bici (#3) üzenetére

Feruendios
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

"Gyanítom, ha napi 8 órában megy rajta HD videoszerkesztés, konvertálás, capture, akkor nem jön ki ez a 2m óra."
Szerintem az hogy msot 1,5millió óra vagy 2 vagy 1millió tök fölösleges boncolni. (2millió óra amúgy 228év tehát ha ennek csak a felét tudja akkor asszem senki nem pereli be őket :N

(#44) littlelion21

littlelion21
(VIP)

1-1,5 év és lesz itt nemulass.....

(#45) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Wow, ez azért elég nagy dobbantás volt az SSD piacon :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#46) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

HOOOLY CRAP! :Y

ha olyan gazdag volnék, mint amilyen nem vagyok, biztos ilyet vennék abba a laptopomba, amelyik most nincs...

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#47) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Na végre már méretük is van ezeknek is!Akkor innentől olyan 5 év és akkor normális felhasználok is meg tudják majd fizetni mert 5 év múlva talán már emberi lesz az áruk is.

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#48) G.A. válasza TeeJay (#14) üzenetére

G.A.
(fanatikus tag)

az SSD jó arra hogy enyhítse ezt a hátrányt, bár igazából akkor lesz majd durva az SSD vs. vinyó harc ha kijön a SATA3 amit az SSD-k majd képesek lesznek szinte 100%-ban kihasználni, a vinyók meg kb. most tartanak ott hogy átlagos olvasási sebességük 100MB/sec...

- SATA Revision 3.0 will be available in the first half of 2009! -
[forrás]

Addig is tervezhetnének USB3ra is valamit... :B

(#49) _AnTi_

_AnTi_
(tag)

Balika911: Szomorú lennék. :)
Dassler: Sajna ebben van valami...

MOD: Le is tettem a tervemről miattatok... :DDD

[ Szerkesztve ]

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#50) speedyx86 válasza TeeJay (#14) üzenetére

speedyx86
(kvázi-tag)

Miért lesz gyorsabb egy ilyen ssd sata3-on, ha egyszer 240 megával lehet olvasni sata 2-n (ami 300-at tud)?

"Das Wichtig ist nicht der Fall, sondern die Landung."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.