Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) tome.jr válasza erdoke (#42) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha MM fénynél szemcsés a kép az félhomályban is szemcsés lesz. Ez nem a fényviszonyokon múlik.

(#52) Kopi31415 válasza W.Wilson (#49) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már ahol. Speciel amit nézek tv, az olyan keveset megy, hogy ihaj. A monitorom sokszorosát.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#53) elefant válasza Lipton (#50) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

elenyésző azoknak az aránya, akik így vásárolnak, de természetesen értem amit mondasz. valóban nem fair. hát ezvan.

(#54) einstein válasza Lipton (#50) üzenetére

einstein
(senior tag)

Nyilván, ebben igazad van. :)

[ Szerkesztve ]

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#55) madarasz92

madarasz92
(őstag)
LOGOUT blog

Ez tényleg nagyon jó lessz..
Kiváncsi leszek...

Volkswagen Bora 1.9TDI - HTC Sensation

(#56) erdoke válasza tome.jr (#51) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem még nem tűnt fel, hogy zavaróan szemcsés lenne az újabb plazmák képe, de még ha úgy is lenne, a feketének mondott szürke, és a minimumon is vakító fényerő sokkal jobban zavarna az LCD-k esetében.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#57) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Nem véletlen szállt ki a többi gyártó a plazma világából az lcd-re sokkal nagyobb kereslet van és az új led-es eljárással már nincs az, hogy a plazmának sokkal szebb a feketéje. Ami meg engem illet plazmát sose vennék a beégés miatt, mondjuk nemtudom hol jár már a technológia mennyire oldották már meg ezt a hibát, de a fogyasztása se kevés.:U

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#58) elefant válasza SzlobiG (#57) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

azért ez a a tökéletes fekete a LED tévék esetében se minden esetben igaz...

a háttérvilágítás bizonyos részeit ki lehet kapcsolni, de egyes pixeleket nem tudsz befeketíteni

(#59) SzlobiG válasza elefant (#58) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Jó hát nyílván azért még mindég nincs olyan a feketéjük mint a plazmáknak. Viszont én inkább nézem az lcd-t minthogy a beégett karikát a plazmán persze ez is olyan ki mire használja.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#60) erdoke válasza SzlobiG (#57) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egyszer ténylegesen hasonlítsd össze a feketéket, mert a papírra vetett 500000:1 dinamikus kontraszt semmit nem mond arról, hogy mit látsz este filmnézés közben, amikor az LCD fényerejét letekerted 10 %-ra. A fogyasztásról is van 1-2 érdekes táblázata a Panasonicnak.
Az én Pana plazmám 5 éves konstrukció, és nincs rajta beégés, pedig napi 10-18 órákat megy, és többnyire a gyerekek a Minimaxot vagy a Disney Channelt nézik. Persze ha PC-n az asztalt vagy a böngészőt bámulja valaki egész nap, akkor az beéghet idővel, arra jobb LCD-t venni.

[ Szerkesztve ]

(#61) gyiku válasza SzlobiG (#57) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

a beeges nagyon regi berogzules, mar a g10es (2007) panaknal sem volt jellemzo.

(#62) hibavissza válasza elefant (#24) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

Szerintem ez butaság. Így nem szabad tv-t venni. BR tartalommal nem tudod a tv képalkotó elektronikáját tesztelni. Mondjuk, ha CSAK BR tartalamat fogsz rajta nézni, akkor ok.
Én most vettem egy samsung lcd-t...a MM-ben nem volt rossz képe...másnap visszavittem...(nézhetetlen volt a képe a upc mediabox-nak) és elhoztam egy philips-et.
A családban van még egy hasonló kategóriájú sony...nos a philips leveri, mint vak a poharat :)
Szóval adott árkategórián belül mindenképp valami nevesebb gyártó készüléke jobb. A samsung-lg-sharp nevű dzsunkák felejtősek, ha számít a képminőség.
A samsung led-es csodáit nem nézegettem, mert irreálisan drága a pénztárcámnak.
Plazma....hát nem tudom... jó nézni, de engem idegesít a fehér "szín" koszossága. A panákon tök rózsaszín vagy sárgásszürke.

[ Szerkesztve ]

(#63) Digital válasza erdoke (#60) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Érdekes olvasmány! Nekünk 2 pana plazma van, most vettünk a konyhába egy kissebb lcd-t, szintén panát. Ég és föld a két technológia! Egyszer sötét a kép, fény adva viszont nagyon világos. Nem találom azt az arányt, ami a legjobban hozná a plazmák minőségét. Nekem soha nem kell több lcd!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#64) hibavissza válasza Digital (#63) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

A BR és HD tartalom, valamint a képnézegetés funkció nem a plazmák erőssége. Mondjuk ez nem mérvadó, mivel én csak az olcsó kategóriát nézegettem plazmából is, gondolom egy 400 K-s plazma már jobb....

(#65) tome.jr válasza hibavissza (#64) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

600k-s plazma sem jó Full HD-re.

[ Szerkesztve ]

(#66) 7Heads Drago válasza tome.jr (#22) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Viszont arról nem szól a fáma, hogy a mostani lejátszókkal is megjeleníthető a 3D tartalom?
Ezt hogy gondoltad? Mert a 3D-s technika lényege, hogy a két szemre felváltva küldi a képeket a tv. És a kép csak az agyadban áll össze 3D-sé. Régiek nem 120 hz-sek, illetve nem tudja színre bontva kidobálni a képeket.

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#67) tome.jr válasza 7Heads Drago (#66) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nem értetted volna a kérdést akkor mégegyszer: A régi/mostani BR lejátszókkal is le lehet játszani majd a 3D tartalmat vagy csak 2D-ben továbbítják a képet a tv-re?

(#68) 7Heads Drago válasza tome.jr (#67) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Sorry.
Benéztem. Én valahogy a tv-re értettem.
Ha visszafelé kompatibilis lemezt akarnak csinálni, akkor magán a lemezen nem változtathatnak. Akkor pedig a lejátszónak tudni kell kezelni. Szerintem...

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#69) tome.jr válasza 7Heads Drago (#68) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyelőre a visszafelé kompatibilitást csak a lejátszókra írták. Tehát a régi lejátszón is menni fog a 3D lemez, csak az nincs tisztázva, hogy a lemezről a régi lejátszó beolvassa-e a 3D tartalmat vagy lesz rajta SACD/CD mintára 2D tartalom is és csak annak a képét küldi a tv-re. :U

(#70) Digital válasza hibavissza (#64) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Nekem tetszik a képnézegetés is a plazmán, élénkek a színei, éles a képe.

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#71) dezz válasza klepto (#40) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy tűnik, nem tudod, hogy az LCD nem egy bizonyos technológia, hanem azon belül több különböző megoldás létezik, amelyek között jelentős különbségek vannak képminőségben és egyebekben. A monitorod nyilvánvalóan TN paneles, amelyik a leggyengébb képminőséget nyújtja, de léteznek jobbféle panellel szerelt monitorok is (sajnos jóval drágábban). (Bővebben a paneltechnológiákról: [link] ) Az LCD tévék többsége (32" fölött az összes) ilyen jobb paneltípusokat használ.

(#63) Digital: Nálad meg abban a kisméretű LCD-tévében van TN panel (26" alatt kb. az összesbe ilyet tesznek)...

(#30) Major Major: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy botrányos, milyen nagy különbségek tudnak lenni az egyes típusok között, képfeldolgozás szemponból (is).

(#42) erdoke: Megoldás (és is ezt alkalmazom): estére válaszd ki az egyik olyan preset módot, amiben állítható kontraszt vagy az RGB gain, és tekerd lejjebb őket.

A legmagasabb kategóriás LED-es LCD-tévéknél zone dimming van (többszáz vagy akár többezer LED a panel mögött, egyenként szabályozhatóan), ezeknek már elég jó a kontrasztaránya és a feketéje. (Persze, nem tökéletes megoldás, de azért nem rossz.)

(#69) tome.jr: A 3D (pontosabban Stereo-3D) itt "csak" annyi, hogy van egy második nézet, a szemek elhelyezkedésének megfelelően 8-10 centivel (ill. speciális hatásoknál kisebb vagy nagybb távolságból) "odébbról" fényképezve. 2D módban egyszerűen csak az egyik nézetet jelenítik meg.

Egyébként én is észrevettem azt a bizonyos szemcsézettséget a plazmáknál. (Ez azért van, mert a technológiából adódóan statikusan csak kevés színfokozatot tud megjeleníteni, és egyfajta dinamikus ditherezéssel finomítják tovább.)

ps. "Blu-ray". :)

Egyébként eddig nem léteztek 120Hz-es Plazmák? Csak mert ez a 3D nem más, mint hogy két bemeneten két képet tud fogadni, majd ezek között váltogat 120Hz-cel... :) Ezért többszörös árat elkérni... :U De ha eleve újdonság plazmáknál a 120Hz, akkor nem szóltam.

[ Szerkesztve ]

(#72) Digital válasza dezz (#71) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

32"-os a kisebbik tv.

(#73) gyiku válasza Digital (#72) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

nalam is 32" a kistv :DDD

[ Szerkesztve ]

(#74) erdoke válasza dezz (#71) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Panasonic nem tesz TN panelt az LCD TV-ibe.
Lehet játszani a beállításokkal, de vagy a kontraszt, vagy a színek katasztrofálisak lesznek. Gyengébb paneleknél mindkettő.

(#75) Digital válasza erdoke (#74) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Ezt én is így gondoltam, csak nem voltam benne biztos.

(#76) dezz válasza Digital (#72) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, jó neked, hogy a "kisebb LCD a konyhába" az nálad a 32"... :)

32"-en már csak a 1-2 nagyon olcsó gyártmányban van TN panel, de a jobb panelek között (IPS és VA fajták) is jelentős eltérések vannak (az IPS-nek szebbek a színei). Továbbá az elektronika miatt azonos panel mellett is igencsak eltérő lehet az eredmény (meg persze a plazmák sem teljesen egyformák).

(#74) erdoke: Ez a tévé elektronikájától is függ. Jobb paneles monitorokon pl. teljesen jól be lehet állítani.

A 26" alattiakba tuti a Panasonic is TN-t tesz, különben túl drágák lennének.

(#77) Hohocali válasza Digital (#63) üzenetére

Hohocali
(lelkes újonc)

Azért 2006 már régen volt. Ahhoz most túl gyorsan fejlődik a technika.

Saját meglátásom szerint a plasma a hagyományos TV adás nézésére jobb, mint az LCD.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers

(#78) Digital válasza Hohocali (#77) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

Inkább így: 2006 óta fejlödött mindkét technológia :K
Néztem HD cuccot is plazmán, lcd-n, nekem a plazma ott is szebb volt. Viszont egy jó jelforrás, kábelezés esetén az lcd is lényegesebben jobb képet produkál.

(#79) Digital válasza dezz (#76) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

TX-L32C10P a konyhai tv, a panasonic.hu szerint IPS paneles :F

[ Szerkesztve ]

(#80) dezz válasza Digital (#79) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És tulajdonképpen mi a baj vele?

(#81) Digital válasza dezz (#80) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

#76 Az IPS-es paneloknak szebbek a színei...

(#82) dezz válasza Digital (#81) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És? Azt akarod mondani, hogy a plazmákhoz képest nem olyan jók a színei? Lehet, nagyon nem mindegy, milyen plazmához hasonlítjuk, mert én láttam már jópár elég gyenge eresztést belőlük is. Mindenesetre fura, hogy pont ezt emeled ki, mert szerintem egyes más dolgokban nagyobb a különbség egy jobb plazmához képest. (Pl. feketeszint, fényerő, kontrasztarány...)

(#83) dezz válasza dezz (#82) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, de nagyon nem mindegy...

(#84) ilyen_85 válasza erdoke (#56) üzenetére

ilyen_85
(tag)

Értem én, hogy régen még ez volt a helyzet, de ne haragudj, láttál már mostanában te LCD tv-t?
Én inkább a mostani plazmákra mondanám, hogy szürke feketéje van, meg persze az Lg SL sorozatára... Edge LED-eshez képest olyan a feketéje... igazából semmilyen, tényleg nincs rajta egy darab fekete szín se, csak szürke... ráadásul még nem is sötét szürke.

Javaslom nézz meg mostanában egy 200-300eFt körüli LCD-t és egy hasonló árú plazmát...

Én ilyen készülékek értékesítésével foglalkozom, nekem aztán tényleg érdekem, hogy mindegyik normális képet produkáljon, de nevetséges, mikor a G10-es, G15 ös Panasonic plazmákon nem tudunk jobbat előállítani mint a nagyon sötét szürke... Muszáj vagyok úgy rendezni a készülékeket, hogy ne vegyüljenek az LCD-k a plazmákkal, mert nyakunkon maradna az összes Plazma....

Nexus S

(#85) Joules

Joules
(újonc)

Üdv Mindenkinek!

Kicsit megkésve de megtörve nem...:-)

Néhány tapasztalat. Nem megyek bele a vitába (Plazma - LCD), mert tényleg mindkettő jó a saját játszóterén.
Egy éve vagyok boldog tulaja egy Panasonic 42"-os Plazmatévének. Én is körbejártam a témát, hogy mit éri meg, mekkorát, stb. És egy biztos a látott kép dönti el (lehetőleg nappaliban és nem plázában!). Eredetileg Samsung LCD-t terveztem, egyik jóismerős mutatta be a plazmát. Sajna mára már ott tartunk, hogy aki csak "vesz egy tv-t" az LCD-t vesz. Nagyon kevesen néznek utána tényleg a technológiának. És ami még bosszantóbb: 55 cm-es LCD-ket adnak 60e Ft-ért szar panellal iszonyú minőségben(Philips pl). De ez van. Aki igényes olvas, és megnézi. Sokan ezért a plazma mellett döntenek, igen, még ma is! Én ezért döntöttem így:
Képminőség: még mindig a plazmáé a jobb, a LED es tv-k már ott vannak - de nem ennyiért!
Betekintési szög: egyértelműen plazma - mi néha 5-6-an mozizunk körbe szinte:-)
Ár: 42 col és fölötte árban jobb a plazma (Pana 42col 110ezer - 140 ezer felszereltségtől függ)
Fekete: egyértelmű - iszonyúan - már alapban, de ha hangolod akkor még jobb.
Beégés, ghosting: az előbbi soha, utóbbi ritkán 5-10 percig látható.
Verdikt : "csak" TV-re még mindig a plazma jobb(majd az OLED elveri idővel)
Ja és ha TÖRŐDSZ is a tv-vel akkor egyértelműen - komolyan, olyan mint régen volt az "audiofil" most ez legyen "videofil" - igényes a tv-vel kapcsolatban.
Ui: vannak jó LCD-k is de nem 110-160 között.

(#86) Joules

Joules
(újonc)

Ja és lefelejtettem a fogyasztást!
Ezzel sokan vagdalkoznak:
Nekem mérve egy normál filmnézés közben átlag 160-180W.
Persze full fehér képpel: 240W.
Majdnem feketével: 40W.
Ilyen a technológia. Ez egy 2008-as modell G11-es panellal(11. generáció - azaz ennyi éve fejleszti a Panasonic)
Ha én LCD-t vennék, csak Samsung, vagy Panasonic amúgy.

Szép estét!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.