Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) FEDman

FEDman
(őstag)

Ez érdekes. Mivel külföldön a mai napig jól fogy a G1, ezért arra kell gondoljak az utód bemutatása közelebb van, mint hinnénk! :))

(#2) Degeczi válasza FEDman (#1) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

nem értem: a GH1 mi, ha nem utód?

(#3) FEDman válasza Degeczi (#2) üzenetére

FEDman
(őstag)

Nem egy kategória, csak nézd meg az árakat. :DDD

(#4) Parci válasza Degeczi (#2) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ööö... például nem utód?
a d700 mi, ha nem utód a d90-nek? :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#5) FEDman válasza FEDman (#3) üzenetére

FEDman
(őstag)

A GH1 csak videóban tér el, egy nagyon komoly videóval!
A GF1 videója is csak egy több szempontból "butított" verziója a GH1-ének.

(#6) Degeczi válasza Parci (#4) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

nem éppen jó hasonlat...
a G1 és a GH1 között kevesebb a különbség, mint pl. a Nikon D80 és D90 között - holott utóbbi vitán felül utód, így a GH1 is az

mit hoznának ki a G1 helyett, amikor már kinn a GH1: ismét egy videó nélküli változatot?

(#7) Degeczi válasza FEDman (#3) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

sajnos valóban sokkal drágább lett a GH1, de annak több oka is van:
- nagyon drága kitobi
- pont akkor jött ki, amikor minden japán gyártó jelentősen árat emelt
- a jó (AF, sztereó hang) videójának is alaposan megkérik az árát

ha a G1-ben lett volna akármilyen buta (monó hangos, AF nélküli) videó, akkor mindenképpen vettem volna, mert az lett volna az ideális utazókamera

de a GH1 után már semmi esélyét nem látom, h kihozzanak egy ilyen változatot

(#8) madgie válasza Degeczi (#7) üzenetére

madgie
(VIP)

Pedig de: alsóbb kategóriákban egyértelműen a 720p lesz a "nyerő", az 1080p szvsz marad a vastagabb pénztárcájúaknak (dSLR-nél is így van, nem?)

Persze ettől függetlenül biztos nem fognak egy az egyben G1/GH1 vázat mono 720p-vel kihozni... hátha előkapják az L1 formatervét :DD

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#9) FEDman válasza madgie (#8) üzenetére

FEDman
(őstag)

Leginkább azt tudom elképzelni, hogy G1 csak egy kis ráncfelvarráson esik át megkapva a GF1 egyszerűbb videóját, azt gatya. Mindezt adnák a G1 bevezető árán. Tökéletes NX ellenfél lenne!
Aztán később jöhetne az GH1 utód is penge videóval + kicsit komolyabb vázzal L1-es formavilággal! :DDD

(#10) Parci válasza FEDman (#9) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ebben szinte biztos vagyok. mármint, hogy a g1 megkapja a gf1 videóját. úgyhogy degeczi, kezdhetsz gyűjteni. :) (amúgy a gh1-ben azért a szenzor is más, és hasznosan más... de igen, oké, sok hasonlóság van a két gép között. bár a - legyen kicsit jobb a hasonlat - a d300 és a d700 között is, mégsem utódolja egyik a másikat)

inkább az lesz érdekes, hogy van-e új szenzor.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#11) Parci válasza FEDman (#9) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

no, egy olyan gh1 utódra én is beneveznék. konkrétan eladnék minden mást sztem. :DDD

(#12) nord_ válasza FEDman (#9) üzenetére

nord_
(őstag)

Ez a "hogyan vágjunk alá a saját GF1-ünknek" nevű projekt keretében indulna? :D

(#13) FEDman válasza nord_ (#12) üzenetére

FEDman
(őstag)

Ez a "hogyan vágjunk alá a saját GF1-ünknek" nevű projekt keretében indulna?

Nem hiszem, nagyon nem egy kategória. A G1 műanyag borítású beépített EVF-es, kihajtható LCD-s, amitől aztán egy nagyobb darab. A GF1 ellenben sokkal kissebb és igényesebb fémburkolatot is kapott. Ezeknél az EVIL vázaknál meg különösen rá vannak gerjedve az emberek a minél kissebb méretre. :)

Mindkettő másra, másban jó és éppen ezért szépen megférnek majd egymás mellett és ezen az se fog változtatni, ha G1 utódba videó is lesz.

[ Szerkesztve ]

(#14) nord_ válasza FEDman (#13) üzenetére

nord_
(őstag)

Szerintem az, hogy a műanyag héj alatt milyen a borítás anyaga, nem sokat számít az egyszeri júzer szemében (sanszos, hogy a legtöbb vevő nem is tudja ezt).
A beépített evf, de főleg a hajtogatható lcd mindenképp plusznak számít - ehhez képest egy olcsóbb vázba várjátok.
Méretben valóban nagyobb lesz, ebben egyetértek - viszont egy zúm kitobi esetében kábé ugyanolyan méretű táska kell mindkettőnek...

De ne legyen igazam! :)

(#15) nord_ válasza nord_ (#14) üzenetére

nord_
(őstag)

Ennek örömére esett egy tízest a GF1 ára az ediginél. :)

(#16) FEDman válasza nord_ (#14) üzenetére

FEDman
(őstag)

Nekem nem kell mondani, nem véletlen választottam a G1-et! :)
Egyrészt jelenleg a legjobb ár-érték arányú, másrészt nálam nem a méret volt az elsődleges ok az mFT mellett. ;)

Az hogy milyen borítást kap egy gép nagyban befolyásolja a minőségérzetet. Nekem volt szerencsém kézbevenni már az összes Pana mFT vázat. A G1 egy igényesen összerakott darab, nem lehet rá panasz, de sose lesz tőle az minőségérzeted, mint ami hatalmába kerít egy fém GF1-es kézbevételekor! Mintha egy régi filmes prémium kompaktot tartanál a kezedben. :U
Ezek apróságok amitől jobb képeket senki nem fog készíteni, ellenben minden egyes kézbevételkor mosolyt csal az arcodra! :DDD

E-P1-et is most volt alkalmam kicsit kézbevenni és bizony csak mosolyogtam, mint egy jóllakott óvodás! :DDD
Az gép egy ékszer!! :))

(#17) Parci válasza nord_ (#14) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

tehát ellene fogadsz? no video? :)
én leteszem a voksom mellette.

(viszont nem lesz olcsó a "g2", simán lehet, h magasabbról indít, mint a gf1)

(#18) nord_ válasza Parci (#17) üzenetére

nord_
(őstag)

Ha fogadnék, tuti nem jönne be. :)

(#19) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért az furcsa, hogy a G1-nek már annyi, a G2-ről meg gyakorlatilag csak találgatások.
Biztosan lesz G2?

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#20) madgie válasza Jim Tonic (#19) üzenetére

madgie
(VIP)

Új Pana mFT váz szinte biztosan jön :K

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#21) FEDman válasza madgie (#20) üzenetére

FEDman
(őstag)

Ráadásul itt Lumix G és L szériáról beszélnek, lehet hogy kapunk egy LX3 utódot is! ;)

(#22) Dr_Syrex válasza Jim Tonic (#19) üzenetére

Dr_Syrex
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

én kicsit meglepődtem, hogy máris leváltják :N , de ha még jobbat csinálnak akkor hajrá.
Azért remélem majd az ára is rendben lesz, bár nincsenek illúzióim :P

''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#23) nord_ válasza FEDman (#21) üzenetére

nord_
(őstag)

Sőt, van aki szerint GH1 utódot is:
Tweakers.net also says (google translation) “This could mean that besides a G1-successor even more new models in the pipeline, with possibly a replacement for the current GH1 Lumix camera.”
43rumors.com

(#24) madgie válasza nord_ (#23) üzenetére

madgie
(VIP)

Jöhet, de akkor zuhanjon meg az előd ára :D

(#25) nord_ válasza madgie (#24) üzenetére

nord_
(őstag)

És jó lenne, ha "bizonyos okok" miatt ez egy hónapon belül itthon is megtörténne. ;)

(#26) FEDman

FEDman
(őstag)

A GH1-nek jót tennem még egy kis áresés + megszabadíthatnák már végre a drága kit obijától!!

Mindjárt barátibb lenne az az árcédula. :))

(#27) KTTech válasza FEDman (#26) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Jó az a kitobi, tudnám díjazni vele másod (harmad)gépnek :) de az áresésben egyetértünk...

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#28) FEDman válasza KTTech (#27) üzenetére

FEDman
(őstag)

A 14-140 egy teljesen korrekt darab, csak nem passzol az én fotózási szokásaimhoz, nincs rá szükségem. Ellenben egy GH1 nem lenne ellenemre! :)

(#29) KTTech válasza FEDman (#28) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Viszont árulják anélkül is :) szóval nem kötelező megvenni :)

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#30) FEDman válasza KTTech (#29) üzenetére

FEDman
(őstag)

Japánba Japán menüvel! :W

(#31) Runo válasza FEDman (#30) üzenetére

Runo
(őstag)

Japánban...... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.