Ez érdekes. Mivel külföldön a mai napig jól fogy a G1, ezért arra kell gondoljak az utód bemutatása közelebb van, mint hinnénk! 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Dell Latitude D630 új alaplap nvidia, Dell Latitude D620 új alaplap nvidia, Dell XPS M1330 alaplap
Eladó ACER TimelineX 3820TG, Intel i5 - 2.4 Turbo, 8gb RAM, 1GB VGA, 500gb, 9 órás akku
Dell töltő PA-12 gyári dell 19.5V 3.34A használt hálózati adapter / töltő Dell PA-10 4.62A
Dell Latitude E4200 E4300 E4310 E6400 E6410 E6500 E6510 E6320 E6420 E6520 XT magyar billentyűzet ÚJ
FEDman
(őstag)

Degeczi
(PH! addikt)
nem értem: a GH1 mi, ha nem utód?

FEDman
(őstag)
Nem egy kategória, csak nézd meg az árakat. 
ööö... például nem utód?
a d700 mi, ha nem utód a d90-nek? 
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

FEDman
(őstag)
A GH1 csak videóban tér el, egy nagyon komoly videóval!
A GF1 videója is csak egy több szempontból "butított" verziója a GH1-ének.

Degeczi
(PH! addikt)
nem éppen jó hasonlat...
a G1 és a GH1 között kevesebb a különbség, mint pl. a Nikon D80 és D90 között - holott utóbbi vitán felül utód, így a GH1 is az
mit hoznának ki a G1 helyett, amikor már kinn a GH1: ismét egy videó nélküli változatot?

Degeczi
(PH! addikt)
sajnos valóban sokkal drágább lett a GH1, de annak több oka is van:
- nagyon drága kitobi
- pont akkor jött ki, amikor minden japán gyártó jelentősen árat emelt
- a jó (AF, sztereó hang) videójának is alaposan megkérik az árát
ha a G1-ben lett volna akármilyen buta (monó hangos, AF nélküli) videó, akkor mindenképpen vettem volna, mert az lett volna az ideális utazókamera
de a GH1 után már semmi esélyét nem látom, h kihozzanak egy ilyen változatot

madgie
(VIP)
Pedig de: alsóbb kategóriákban egyértelműen a 720p lesz a "nyerő", az 1080p szvsz marad a vastagabb pénztárcájúaknak (dSLR-nél is így van, nem?)
Persze ettől függetlenül biztos nem fognak egy az egyben G1/GH1 vázat mono 720p-vel kihozni... hátha előkapják az L1 formatervét 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

FEDman
(őstag)
Leginkább azt tudom elképzelni, hogy G1 csak egy kis ráncfelvarráson esik át megkapva a GF1 egyszerűbb videóját, azt gatya. Mindezt adnák a G1 bevezető árán. Tökéletes NX ellenfél lenne!
Aztán később jöhetne az GH1 utód is penge videóval + kicsit komolyabb vázzal L1-es formavilággal! 
ebben szinte biztos vagyok. mármint, hogy a g1 megkapja a gf1 videóját. úgyhogy degeczi, kezdhetsz gyűjteni.
(amúgy a gh1-ben azért a szenzor is más, és hasznosan más... de igen, oké, sok hasonlóság van a két gép között. bár a - legyen kicsit jobb a hasonlat - a d300 és a d700 között is, mégsem utódolja egyik a másikat)
inkább az lesz érdekes, hogy van-e új szenzor.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.
no, egy olyan gh1 utódra én is beneveznék. konkrétan eladnék minden mást sztem. 

nord_
(őstag)
Ez a "hogyan vágjunk alá a saját GF1-ünknek" nevű projekt keretében indulna? 

FEDman
(őstag)
Ez a "hogyan vágjunk alá a saját GF1-ünknek" nevű projekt keretében indulna?
Nem hiszem, nagyon nem egy kategória. A G1 műanyag borítású beépített EVF-es, kihajtható LCD-s, amitől aztán egy nagyobb darab. A GF1 ellenben sokkal kissebb és igényesebb fémburkolatot is kapott. Ezeknél az EVIL vázaknál meg különösen rá vannak gerjedve az emberek a minél kissebb méretre. 
Mindkettő másra, másban jó és éppen ezért szépen megférnek majd egymás mellett és ezen az se fog változtatni, ha G1 utódba videó is lesz.
[ Szerkesztve ]

nord_
(őstag)
Szerintem az, hogy a műanyag héj alatt milyen a borítás anyaga, nem sokat számít az egyszeri júzer szemében (sanszos, hogy a legtöbb vevő nem is tudja ezt).
A beépített evf, de főleg a hajtogatható lcd mindenképp plusznak számít - ehhez képest egy olcsóbb vázba várjátok.
Méretben valóban nagyobb lesz, ebben egyetértek - viszont egy zúm kitobi esetében kábé ugyanolyan méretű táska kell mindkettőnek...
De ne legyen igazam! 

nord_
(őstag)
Ennek örömére esett egy tízest a GF1 ára az ediginél. 

FEDman
(őstag)
Nekem nem kell mondani, nem véletlen választottam a G1-et! 
Egyrészt jelenleg a legjobb ár-érték arányú, másrészt nálam nem a méret volt az elsődleges ok az mFT mellett. 
Az hogy milyen borítást kap egy gép nagyban befolyásolja a minőségérzetet. Nekem volt szerencsém kézbevenni már az összes Pana mFT vázat. A G1 egy igényesen összerakott darab, nem lehet rá panasz, de sose lesz tőle az minőségérzeted, mint ami hatalmába kerít egy fém GF1-es kézbevételekor! Mintha egy régi filmes prémium kompaktot tartanál a kezedben. 
Ezek apróságok amitől jobb képeket senki nem fog készíteni, ellenben minden egyes kézbevételkor mosolyt csal az arcodra! 
E-P1-et is most volt alkalmam kicsit kézbevenni és bizony csak mosolyogtam, mint egy jóllakott óvodás! 
Az gép egy ékszer!! 
tehát ellene fogadsz? no video? 
én leteszem a voksom mellette.
(viszont nem lesz olcsó a "g2", simán lehet, h magasabbról indít, mint a gf1)

nord_
(őstag)
Ha fogadnék, tuti nem jönne be. 

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Azért az furcsa, hogy a G1-nek már annyi, a G2-ről meg gyakorlatilag csak találgatások.
Biztosan lesz G2?
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

madgie
(VIP)
Új Pana mFT váz szinte biztosan jön 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

FEDman
(őstag)
Ráadásul itt Lumix G és L szériáról beszélnek, lehet hogy kapunk egy LX3 utódot is! 
én kicsit meglepődtem, hogy máris leváltják
, de ha még jobbat csinálnak akkor hajrá.
Azért remélem majd az ára is rendben lesz, bár nincsenek illúzióim 
''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

nord_
(őstag)
Sőt, van aki szerint GH1 utódot is:
Tweakers.net also says (google translation) “This could mean that besides a G1-successor even more new models in the pipeline, with possibly a replacement for the current GH1 Lumix camera.”
43rumors.com

madgie
(VIP)
Jöhet, de akkor zuhanjon meg az előd ára 

nord_
(őstag)
És jó lenne, ha "bizonyos okok" miatt ez egy hónapon belül itthon is megtörténne. 

FEDman
(őstag)
A GH1-nek jót tennem még egy kis áresés + megszabadíthatnák már végre a drága kit obijától!!
Mindjárt barátibb lenne az az árcédula. 

KTTech
(HÁZIGAZDA)
Jó az a kitobi, tudnám díjazni vele másod (harmad)gépnek
de az áresésben egyetértünk...
www.prohardver.hu - www.kttech.hu

FEDman
(őstag)
A 14-140 egy teljesen korrekt darab, csak nem passzol az én fotózási szokásaimhoz, nincs rá szükségem. Ellenben egy GH1 nem lenne ellenemre! 

KTTech
(HÁZIGAZDA)
Viszont árulják anélkül is
szóval nem kötelező megvenni 
www.prohardver.hu - www.kttech.hu

FEDman
(őstag)
Japánba Japán menüvel!