Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na talán ez a Ferrari elérhető számomra ;]

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#2) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Se a platform, se a gép nem nyerő nálam. Ha már Acer, akkor 3810T, sokkal olcsóbban, ahogyan az a cikkben le is van írva.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#3) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Ááá minek raknak bele 65 nm-es procit?? :S Mikor itt vannak az Athlon II x2-ők :(

Nekem is Athlon X2 van, de a fogyasztása rémes... alig bír 1,2 órát filmnézéssel. Magyarul asztali gépnek jó kb. Teljesítménye rendben van, pár nagyon pörög a hűtője high-on.

Nem írom alá!

(#4) papaya

papaya
(kvázi-tag)

Asus 1201n leveri... árban tuti, de tudásban is sztem.. :N

(#5) Reac^

Reac^
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lekéne már tesztelni a nyamvatt 1410/1810 timeline-okat.

azok az ár/érték bajnokai a kateogirának

én csak azért nem vettem olyat mert azokban nincs 3g opció magyar kiosztásnál, így most is egy 751h-3g-sről vagyok :B

A fogyasztást tanusítom, reggeltől du4ig használom :DDD :C

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

(#6) Paul119

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ez elég gány laptop lett

(#7) smkb

smkb
(senior tag)

Muhaha 2009 vége, 170.000 ft, és NINCS HDMI kimenet... no comment...
CULV piac a cél és SOKAT fogyaszt :)

Ahhoz képest, hogy megnem nevezett ATI fan kollega szerint az AMD azért nem nyomul netbook szegmensben mert a CULV-ban látja a potenciált... eddig minden ebbe a szegmensbe célzott és tesztelt terméke katasztrófa...

és akkor meg jön az hogy azért van kevés CULV AMD platforma épülő notebook, mert a gyártókat lefizeti az Intel stb stb... inkább talán azért, mert egyszerűen nem életképesek az AMD ide célzott termékei...

A nagy baj meg ugye az, hogy a notebook piac már most nagyobb mint az asztali szegmens... ha nem lép az AMD...

(#8) rudi válasza smkb (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, ezek régi technológiák, és nem nagyon lehet velük labdába rúgni a Core 2 mellett. Ellenben, ha az M300-as Athlonokat megcsinálják alacsony fogyasztással, akkor brutális konkurenciát kap az Intel CULV a nyakába (ahogyan a Core 2 kapott desktop vonalon). Csak hát az a nagy gond, hogy az M300/M500 széria normál notebook vonalon is nagyon nehezen jön lendületbe. Elvileg a Win7-tel egyidőben rengeteg AMD Tiger platformos noti startolt, no ezekből csak pár modell található a hazai piacon.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#9) HarapósKutya

HarapósKutya
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem nem rossz, lesz lehetőségem kipróbálni, kiváncsi leszek. :))

Egyébként mindenhol 150k alatt van, nem 170 fölött.

www.halivud.hu

(#10) rudi válasza HarapósKutya (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, az ára mostanra lejjebb ment szépen. A cikkemajdnem 3 hete adtam le. Kicsit finomítok ezen a részen.

(#11) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"Memóriája 2 GB"

"Memória 1024 + 2048 MB DDR2-800"

"Memóriatesztek 2 x 2048 MB DDR2-480"

Most akkor 2x1GB, 2+1GB vagy 2x2GB memória volt a notiban?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#12) smkb válasza HarapósKutya (#9) üzenetére

smkb
(senior tag)

És még ott van az Asus 1201N a maga kb 133.000 ftos árával kétmagos atommal, ion alapokon, 12,1" 1366*768 stb stb... nehéz pálya ez az AMD-nek a jelenlegi technológiáival, főleg, hogy árban sem igazán versenyképes.

(#13) rudi válasza VaniliásRönk (#11) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Javítva, 3 GB a jó adat.

(#14) rudi válasza smkb (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért ez az Acer nem Ferrari emblémával lazán lehetne 20-30 000 forinttal olcsóbb. Igazából egyébként ezt a hardvert valami Timeline 3810T méretű házba lenne jó betenni az IGP-s gépek árszintje alatt egy picivel. Miközben az AMD IGP tudja azokat a multimédiás dolgokat, amihez Intel oldalon a HD 4330 kell.

(#15) VaniliásRönk válasza rudi (#13) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Még a dualchannel is ki lett nyírva (szintetikus tesztekben ez gyönyörűen kijön, ha a valós alkalmazásokban nem is), ezért gratula az Acernek, gondolom a 32 bites Win7 miatt, csak azt nem értem, hogy miért ragaszkodnak hozzá, semmilyen probléma nem származik a 64 bites Windowsból.

Egyébként az 55Wh-s aksival szerelt Pumás notim kb. ezeket a fogyasztási (idő)eredményeket produkálja egy 25W TDP-jű procival, szóval ha valóban ilyen pocsék a fogyasztása ezeknek a downclockolt Brisbane-eknek (ami egyszerűen döbbenet), akkor jobban megérné kulcstartónak eladni őket, mert egy 1600MHz-es mag és NB/HT frekvencián járatott Griffin simán odaverné őket mindenben.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#16) Blindmouse

Blindmouse
(tag)
LOGOUT blog

Max Polsky Fiat ez, nem Ferrari. Hogy alacsonyodnak le az autógyártók, hogy egy ilyenhez adják az emblémájukat?

Átléptétek az ingerküszöböm.

(#17) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Kár hogy nem 45 nm-es K10 van benne...

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#18) ^Clown válasza rudi (#14) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom azért adták ki ezt a gépet Ferrari logóval, mert a Ferrari egyik fő szponzora az AMD, így AMD procit kellett hogy kapjon a gép.
Egyébként így karácsony előtt nem rossz ötlet ám ez, elég sok Ferrari fan van a világon.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#19) peti_s válasza ^Clown (#18) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

De az Acer felirat is ott figyel az autón. :D

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#20) rudi válasza peti_s (#19) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, az Acer+AMD+Ferrari páros nem először hozott ki laptopot.

(#21) Abu85 válasza ^Clown (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már nem a Ferrari szponzora az AMD. Schumacher miatt voltak szponzorok, de a múlt évben lejárt a szerződés, és Schumi hiányában nem is újították meg. Bár lehet, hogy Schumi kilépése csak indok volt, pusztán nem akartak költeni a Ferkára ragasztott logóért.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#22) ^Clown válasza Abu85 (#21) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is tudtam, köszi az infót :)

(#23) Jim Tonic válasza rudi (#20) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Acer+AMD+Ferrari=3
páros=2. ;)

A legtöbb netbook vásárló tojik a bencsmárkokra. Tetszik neki, netezésre elég, ennyi. Egyetlen komoly hibája a gyenge WIFI.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#24) stevve válasza Abu85 (#21) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt egyedül a fudzilla írta meg... amiről pedig tudjuk, hogy néha az útilapu pontosabb hírforrás. :U

Se konkrét dátum, se hír, se bejelentés egyik oldalon nem hangzott el. Szerintem csacskaság az egész. :)

Miért szállna ki, ha az autókban és a csapatban is AMD rendszereket használnak?

PH semleges

(#25) Abu85 válasza stevve (#24) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na akkor erre rákérdezek. :D

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#26) sz.mich

sz.mich
(tag)

Ár / érték arányban, valamint ha még a márkajelzést is hozzáadjuk, szerintem teljesen rendben van. Jó kis gép. :K

Csak kp., az ár fix.

(#27) Quan-Chi válasza sz.mich (#26) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

ja szerintem is az a 600 euró nem tűnik túl vészesnek , bár ez a ferrari dizájn nem adja túlzottan :N

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#28) feka007

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem bejön, elfogadnám :D

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#29) Tomcat válasza Abu85 (#25) üzenetére

Tomcat
(őstag)

A 2009-es évben is szponzor volt az AMD+ACER, hisz ott van/volt a logojuk a kocsikon.

Tomcat

(#30) marcias válasza rudi (#14) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Nagy mázlim volt, hogy 4810T helyett a G utótagú változatot választottam. Mint utóbb kiderült, az Intel GMA X4500M HD is képes ugyen a HD anyagok lejátszására, és sokkal jobb az akkus üzemidő, ha azt használom, a HD videókat hibásan dekódolja, kvázi élvezhetetlen a kép a legtöbb MKV fájlnál. Radeonnal minden tökéletes, és még egy pici játékot is elvisel.

Egy kis panasz az Acerra: ugye mostanában jött ki az új Flash 10.1, a hozzá való Catalyst, és akkor végre a kis 1,4-essel is tudnék Youtube HD-zni, de a notikhoz nem jó a sima Catalyst, az Acer meg nem adott ki új drivert. Ilyenkor mi a helyzet?

A gép egyébként nem lenne rossz, ha az új K10.5-ös AMD-k ULV változata kerülne bele. Sztem ott az AMD kivár, és majd C3 steppinges procikat pakol, azok kevesebbet fogyasztanak.

[ Szerkesztve ]

(#31) MaciG

MaciG
(őstag)
LOGOUT blog

Hát a Lamborghinis azért jóval szebb külsőre, bár drágább is. :K

BANZAII

(#32) Thom! válasza marcias (#30) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GMA4500MHD pedig képes normális video HD gyorsításra pl MPC-HCvel
sőt megfelelő driverrel Flash HD videók is mennek :K
az meg nem értem... igaz nincs notim, h a gyári Catalyst drivert mért nem lehet feltenni?? :F

(#33) marcias válasza Thom! (#32) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Többek között azért, mert Mobility Radeonhoz más driver kell. Azokat a drivereket a notebook gyártójának kell biztosítania. Ettől függetlenül valami ügyeskedéssel fel lehet rá varázsolni új Catalystet, de mivel 2db VGA van a gépben, a kettő közötti váltás már garantáltan nem fog működni (próbáltam), mivel ez is hozzá van írva a driverhez (switchable graphics).

(#34) Thom! válasza marcias (#33) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ez nem jó, de egyszercsak megjön a driver

(#35) evone válasza marcias (#33) üzenetére

evone
(őstag)

Akkor biosban kell valtogatni.

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#36) darkarthur válasza VaniliásRönk (#15) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Nem feltétlen lett kinyírva. Nekem a HP-ban ment a 2+1GB Duálban, igaz abban PM965 Chipset volt.

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#37) rudi válasza marcias (#33) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Próbáld meg esetleg feltenni más gyártó relatíve friss AMD VGA-s driverét. A GMA4500MHD kihajtásához pedig szintén erősen ajánlott a legfrissebb dirver és valami korrekt lejátszó, például a korábban ajánlott MPC HC.

[ Szerkesztve ]

(#38) smkb válasza darkarthur (#36) üzenetére

smkb
(senior tag)

Elolvastad a cikket egyáltalán? AMD processzoros és csipszetes gépről van szó....

(#39) Geönczy

Geönczy
(fanatikus tag)

Nagyon szép a külseje!
Viszont a melegedése hát :(

CSS (Hun)Bloodkiller

(#40) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elég húzós az ára, ahhoz képest azért nem nagy durranás.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#41) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem azért méretéhez, praktikumához és egyediségéhez mérten nem olyan vészes. Ha megbízható, akkor jó alternatíva lehet egy márkásabb subnoti helyett.

Amúgy: "Nem túl elegánsan, egy kábelköteggel vezetik a merevlemez adatait az alaplapra." - Ebben mi nem elegáns? Én nem értem. Helykímélő, ha esetleg nem tudták elhelyezni az alaplapra a csatlakozókat.

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#42) v.tom

v.tom
(őstag)

Bakker, honnan szedett elő az amd még ilyen procikat? :D

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#43) smkb válasza Maestrohun (#41) üzenetére

smkb
(senior tag)

Szubnoti alternatíva ez? :) Ne viccelj, egy 2 magos atom teljesítményét hozza, még az intel culv rendszereit sem éri be, egy klasszikus szubnoti meg 2ghz core2-től indul...ami megeszi keresztbe ezeket.

Praktikuma? Hdmi nélkül, nagy fogyasztással, gyenge teljesítménnyel... tényleg sok van neki :) ... ki és hol fog megjelenni ezzel a notebookkal ott ahol a szubnotikat használják? (főleg üzleti terület, prezentációk stb...) ... senki...körberöhögnének, ha egy ilyen piros ferrarifeliratú akármivel villanatnék be a megbeszélésekre :)

Ne keverjük már ezt a szubnotik közé... ég és föld...

Az az igazság, nem való ez sehova, nincs egyetlen olyan érv mellette ami igazolná a létjogosultságát. Semmi.

(#44) Tomcat válasza smkb (#43) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Amiket leírsz azzal egyetértek. Ettől függetlenül én ennyiért már veszek egyet mert igenis akár egy tárgyaláson is lehet vele villantani. Főleg ha az ember az araboknál tesz ki az asztalra ahol köztudottan sok a Ferrari rajongó és tulajdonos. Akár hiszed akár nem ott ez teljesen elfogadott és könnyebb velük üzleteket kötni ha látják hogy egy az ízlésünk. Saját tapasztalatom legalábbis ezt mondatja velem.

Tomcat

(#45) stevve válasza smkb (#43) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor mi a subnoti, ha én a Dell D830-amat is 2.2GHz C2D-vel kaptam és igencsak "normális" laptopnak tartom, mert az is. :D

Nem nagyon vagyok képben, ki, mit nevez subnotinak... mindenki mást ért ezalatt, úgy tűnik. :)

PH semleges

(#46) Paul119 válasza smkb (#43) üzenetére

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tehát akkor az én Qosmio x300asom is subnoti :DDD

(#47) motyó

motyó
(újonc)

Valaki olyan véleménye érdekelne, aki találkozott is a géppel személyesen.

Enibádi?

(#48) keklaguna válasza motyó (#47) üzenetére

keklaguna
(újonc)

Sziasztok!

Én kb. egy hónapja ilyet használok...
Kamionba vettem navigációra és a pihenők könnyebb elviselésére!

Játék (Oblivion) tökéletesen fut rajta!
Táblázat (útvonal,egyéb) kezelése,szerkesztése amire még használom!
A WIFI-je szerintem nagyon jó (könnyen talál és csatlakozik is)!
Én nem tesztelgettem,nem vettem észre melegedést,pedig sokat van ölben!

Az oprendszerrel (Win7) gyűlik meg néha a bajom (nem szereti a nem jogtiszta dolgokat),de ez az én hibám!

Ha van valami kérdezzetek,bár ritkán vagyok netközelben,szívesen válaszolok!

További szép napot,jó fórumozást és Békés,Boldog Ünnepeket kívánok mindenkinek!

(#49) motyó válasza keklaguna (#48) üzenetére

motyó
(újonc)

Ilyesmikre voltam kíváncsi, hogy ilyen alap használatra mennyire felel meg, nekem is csak Office-ra és utazás közbeni időtöltésre kellene. Mondjuk dícséretes, hogy egy Oblivion is elfut rajta. :-)

A Win7-et nem ismerem, de mivel együtt csomagolják, gondolom majd meg kell barátkozunk. :-)

Még ami érdekelne, hogy kisebb terheléssel (pl. Wlanon való böngészés) mennyire eszi az akksit. Bár ha hardcore kamionos vagy, akkor gondolom van invertered is. :-)

(#50) poli27

poli27
(senior tag)

Ez is a ferrari jelzés miatt túlárazott termék...........

(#51) keklaguna válasza motyó (#49) üzenetére

keklaguna
(újonc)

Bocsánat...
Az akksiról tényleg nem írtam!
Ha játszom a gépen (Oblivion),3 órát bír ki!
Nem tudom,hogy ez jó vagy nem,nekem megfelel!

Az oprendszerrel valóban ismerkedni kell...
Már kezdek én is megbarátkozni vele!
Szokás dolga...

Ha van még kérdés,szívesen válaszolok!

(#52) motyó válasza keklaguna (#51) üzenetére

motyó
(újonc)

Oblivionnal 3 óra?????

Akkor szerintem több kérdésem már nincs is. :)

Na jó, még talán annyi, hogy érezted-e hogy valamilyen folyamatnál nagyon meggyötrődött a gép. Pl. a kis vinyója bírja-e a sok másolás, a nagyobb cumók telepítését (nálam várható), ill. nagyobb dolgok betöltése nem-e lassul be érezhetően. Vagy valami nagyobb, zavaróbb negatívumot vettél-e észre?

Bocs a sok kérdésért, csak nem szeretném ha vásárlás után érnének meglepetések. :)

Bár ezekután nem tudom mi tántoríthat el.. :)

(#53) VaniliásRönk válasza motyó (#52) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nagyobb dolgok betöltéséhez sok RAM kell, semmi más, 2x2GB-tal ez nem sokszor lehet probléma, nagy adatmennyiség (több 10-100GB) mozgatásakor meg eddig minden gépem belassult OS-től, HDD-től, RAM-tól függetlenül.

[ Szerkesztve ]

(#54) motyó válasza VaniliásRönk (#53) üzenetére

motyó
(újonc)

Oké, azon is lehet pofozni, ha másolásnál átírogatjuk a cache értékét, kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy félek az ilyen kis hordozható mütyűröktől, mert nehéz elhinni hogy ilyen kis testben jó dolgok lehetnek, és hogy vajon mennyivel marad el a vinyókezelés egy közepes asztali gépétől. :)

De sajna most muszáj beruháznom egy hordozhatóra januárban, de ha érdemben nem tudja lefikázni senki, akkor ő lesz a megoldás számomra. :D

(#55) VaniliásRönk válasza motyó (#54) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Át szoktam írni a cache méretét is Windowsban, de amikor a másolt adat többszörösen meghaladja azt, akkor édesmindegy.
Ne desktop teljesítményt várj, mert annak nagy pofáraesés lesz a vége.

(#56) darkarthur válasza smkb (#38) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Elolvastam!

Gondoltam, azért ma már nem volna újdonság, mivel a 965PM sem mai chipset.

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#57) VaniliásRönk válasza darkarthur (#56) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A K8 IMC-je sem éppen mai darab.

(#58) keklaguna válasza motyó (#52) üzenetére

keklaguna
(újonc)

Szia!

Bocs,hogy ilyen későn válaszolok...
Én a fentebb leírt dolgokra használom a gépet!
Viszont már nagyon sok Win7-es programot feltelepítettem rá és nem tapasztaltam semmilyen akadozást,lassulást!
Egyedül az oprendszerével gyűlik meg néha a bajom,de mint írtam ez az én hibám,majd megszokom!
Szerintem egy nagyon jól összerakott kis gép,nagyon jó hardver kiszereléssel!
Bár bevallom őszintén,hogy ha most vásárolnék akkor egy tablet pc-t vennék,de csakis az érintőkijelző miatt,a naviprogira!
Csak ajánlani tudom!!!
Ha érdekel még valami,kérdezz nyugodtan!

B.U.É.K.

Üdv: Józsi

(#59) exx

exx
(kvázi-tag)

A külseje egy kicsit rikító. (mondjuk a Ferrari fanok-nak nem :DDD )
Viszont a belseje, mármint a klaviatúra nagyon tetszik. :C
A tényleges belseje viszont lehetne egy kicsit erősebb és egy HDMI tényleg lehetne rajta.

(#60) kovacsroli

kovacsroli
(senior tag)
LOGOUT blog

nem sok egy kicsit amit elkérnek a matricázásért? :U

"Tíz csajból minimum hat egyszer megcsal, három hűséges marad, egyről kiderül, hogy nem csaj.." Dipa

(#61) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudja valaki, hogy az XGP port kétirányú-e, vagyis a notebook saját kijelzőjével is használható-e, vagy csak külső monitorral?

Másik kérdés az, hogy ki gyárt ilyen XGP-s külső videokártyákat?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.