Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

Az a Sempron mit tud?
Egyenértékű-e a celeb-on culv 723-asával?

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#2) marsu

marsu
(PH! kedvence)

A kijelző felbontása 1366x768 pixel ...

Figyelemreméltó!

:K

Press any key to continue ...

(#3) smkb

smkb
(senior tag)

De kit érdekel, hogy életképes e valami? Minden gyártót csak az érdekel, hogy eladható e... az, hogy utána az emberek mire és használják e roppantul nem lényeg, főleg elektronikai iparban...lényeg, hogy vegyék, a haszon ebből van.

Intel meg jól megszedte magát a netookokon...életképtelensége ellenére :) (mindezektől függetlenül persze én sem tartom semmire ezeket a netbookokat, de ha veszi a nép akkor egy gyártónak ezt kell gyártani... az igazság inkább az, hogy az AMD-nek egyszerűen nincs kapacitása egy atom platform ellenfélre, és inkább az sztali és szerver szegmensben fejleszt... valamint ez a szegmens már az atommal azonosoult az emberek fejében, ide egy amd platformmal betörni lehetetlen)

AMD a vékony CULV rendszerekben látja a jövőt.... ok... de intel már itt is tolja tele a piacot, az AMD meg mire vár?

(#4) &rew válasza Surfym@n (#1) üzenetére

&rew
(őstag)

remelem picit furgebb

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#5) simonzé válasza &rew (#4) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért vedd figyelembe, hogy a herélt Atom is elég erős egy mezei usernek. Hülyeség hogy az AMD szerint nem életképesek a minigépek. Hatalmas hiba volt ebből kimaradniuk...
De ez a kis kütyü hibátlan. Nyaminyami!

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#6) Stiky válasza smkb (#3) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

"AMD a vékony CULV rendszerekben látja a jövőt" - Ja csak ne kezdjék el azt amit az Intel, hogy sorra jönnek ki a - most sarkítok - pda-telefonokba való processzoraikkal... amik lassan olyan alacsony órajeleken ketyegnek, hogy a használhatóság rovására mennek. Kíváncsi vagyok mikor mennek be 1GHz alá... :U

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#7) Frenky87

Frenky87
(senior tag)

nem tul uj dolog ez, kb 1.5 honapja lattam az aldiban [o a "hivatalos" forgalmazoja felenk].

viszont eloben egeszen csini, es az ara sem veszes [300 font korul volt]

///

(#8) Atis707 válasza Stiky (#6) üzenetére

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha rendes igp-t tesznek alá, mehetnek-szvsz.

(#9) orbano válasza smkb (#3) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a kedvesem amióta megvette a windet, a nagygépet be sem kapcsolta, max azért hogy átmásoljon pár doksit a netbookra...
persze azért lehetne jobb is. de nem lesz... sajnos...

A vér nem válik VAZZE!™

(#10) Duree

Duree
(PH! addikt)

Nagyon ígéretesnek tünik a dolog
Én szívesebben elfogadnám mint egy atomost

(#11) t72killer válasza simonzé (#5) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyetlen hibája van: az ára. Ilyen gyengusz hardverért 400+€ manapság elég vicces. Egy rendes dual turionnal szerelt notit is megkap az ember ennyiért!! SzVSz netbooknak akkor lesz esélye nálam, ha a benne lévő HW értékének megfelelően árazzák, azaz max 200€ lesz darabja...

Persze olyan közönségnek, aki nem ért a gépekhez, és inkább a külcsínt nézi (+igénye van a minél könnyebb notikra) el lehet adni. ergo biznisz, de nem az enyém:))

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#12) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Nemlétező netbookért lehet nemlétező pénzzel fizetni? :))

Én tudásához képest az árát sokallom.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#13) smkb válasza orbano (#9) üzenetére

smkb
(senior tag)

Igen, ezért írtam hogy szerintem, de a piac meg azt jelzi, hogy bizony van értelme ilyet gyártani, és ha veszik, akkor biza kell is gyártani ilyen platformot egy cpu gyártónak (ha van rá erőforrása).

(#14) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

hát nemtudom. ez nekem már nem netbook. nekem mondjuk olyan 10.9 collig és 1200grammig netbook egy ilyen kütyü

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#15) simonzé válasza t72killer (#11) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindig ez van, hogy a két gépet összahasonlítjuk. A PH tagoknak a belső az elsődleges, és inkább a külsőben kötnek kompromisszumot, de fel kell fogadni, kisebbség vagyunk (nem etnikum! :D) Élő példa:
A feleségemnek vettem egy Toshiba NB100 netbookot. Gépelni én eleinte nem tudtam rajta, olyan apró minden gomb. De Ő szerette. Nem kicsit, nagyon. A nagygépet egy hónapig be sem kapcsolta. Amikor kellett róla valami, megvárta amikor bekapcsolom én, és Wifin (otthoni hálózaton) keresztül leszedte a nagygépről a filmeket, doksikat, fotókat, stb. Egy hónap alatt kb 800-1000 Ft-ot takarítottunk meg azzal, hogy nem a 130 wattos nagygép ment, hanem a 25 wattos netbook.
Aztán került nekünk egy új 15,6-os nagynoti, a Toshibát eladtuk. Az újban meggyőző a hardver, van DVD, miegymás. Az asszony eleinte nem szerette, mert nehéz, nagy, és akksiról nem bír majd' 4 órát, csak szűk felét. Ágyban alig használható, mert nem látszik ki mögüle Nőm. Mára megszokta, de nem szereti, és a Toshibát gyakran felemlegeti...
Ilyen is van, és hidd el, ők vannak többen. Az Atom célközönsége.

Még nekem is feltűnt, mennyivel könnyebb a netbookot cipelni a magafajta többlakiaknak... Még én is szemezek egy 10 collos kisgéppel magam részére. Pedig tudom hogy nekem gyenge.

(#16) Muton válasza t72killer (#11) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

egy notebookot nem csapsz be csakúgy a válltáskádba, mint egy netbookot. de mellette legyen egy normális asztali vagy notebook is.

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#17) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Nem igazán ismerem ezt a Medion márkát, de a termék maga szimpatikusnak tűnik. A HW ugyan kicsit gyenge, de jobban használható ez a gép mint az atomos gépek. Van valakinek valamilyen személyes tapasztalata ezzel a márkával?

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#18) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Végre "rájöttek", hogy a netbook csak ipari hulladék ;]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#19) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Egész jónak tűnik, már csak az ára lehetne kellemesebb.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#20) t72killer válasza Muton (#16) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

13"-osat már igen:)) bár azok még elég drágák... Viszont van belőlük nagyon ütős példány is, akár HD 4650 grafikussal 2 kilósan .

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#21) Ste válasza simonzé (#15) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyetértek
Bár a kisebb notikat mindig jobban szerettem, hosszú távú, egész napos munkára szerintem kényelmetlenek. Ilyenkor jön jobban a 13-14-15ös kijelzőméret. Cipeléskor viszont a 10-12 az ideális, igaz abban a kategóriában nehezen lehet erősebb példányokat találni, pláne elérhető áron.

True Success is Blonde

(#22) ngabor2 válasza t72killer (#20) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

csakhogy a notihoz szokott ember nem is gondolná: az 1,1 és a 2,1 kg között nem 1kg a különbség, hanem majdnem mégegyszer olyan nehéz. saját tapasztalat. illetve a 10" és a 13" között se 3", hanem a 10" még kényelmesen "beledobható" a táskába, a 13 meg épp belefér, de meg ne nyomódjon, meg fele annyi cucc fér mellé. nem csak az abszolút értékeket kell nézni. én pl. az eee700-at jobban szerettem, mint a 900-at. igaz, ha 901-esem lett volna, azt lehe, hogy nem adom el...

nomeg lehet kapni igen ütős notikat... 5x annyiért. ahogy mondani szokták: sok pénzért ahülye is tud jó gépet venni :D

[ Szerkesztve ]

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#23) rootkiller válasza ngabor2 (#22) üzenetére

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát igen, van amikor az embernek maj' leszakad a háta/válla (ki hol hordja), akkor nem mind1 az az 1kg. Én is múltkor vittem magammal a majd' 3 kilós notimat egy fullra tömött hátizsákban 3 napi cuccal, akkor nagyon kellemes lett volna az 1-1,2kg-os 10,1" Netbook, meg ilyenek.

(#24) Dr. Akula válasza smkb (#3) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

VIA Nano + Nvidia Ionnal simán le lehetne tarolni a netbook piacot, nemtom miért erőltetik az atomot, ami még 1vs1-ben is szarabb a Nanonál. De az tény hogy a CULV sokkal korrektebb dolog, az atom inkább mobiltelefonba való, mintsem notiba.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#25) t72killer válasza ngabor2 (#22) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, de a 400€-s netbook SzVSz egyáltalán nem olcsó. Hozzávéve azt, hogy a földgolyón kapható leggagyibb hardvert teszik bele... (lassan már egy smartphoneban ütősebb proci+több ram lesz, ld. pl Tegra, Snapdragon - ami ugyan drágább valamivel, de az aztán tényleg hordozható)

(#26) simonzé válasza Ste (#21) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tessék kifejleszteni a felfújható kijelzőt. Egy jófajta lufira kell applikálni, és a 10 collosból három fújással 17-est csinálsz. Jó az a 1366*768 tizenhét collon is. :)

(#27) simonzé válasza Tomcat (#17) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Medionról annyit, hogy még a Minardival kezdték az F1-et, aztán jött a Spyker, majd a Force India.
Itt pl. hág egy rönót.

(#28) orbano válasza ngabor2 (#22) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egy nőnek, kis táskával különösen: 10-es windhez nem lehet kapni normális női táskát egy alacsonyabb nőnek, a kis 8as asus meg simán befér mindenbe...
a 2 kiló meg valóban sokkal több, hamarabb fárad a kar, ha cipelni kell, nyúzza a táskát, jobban lóbálja magát ha sétálsz...

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) Findzs válasza Tomcat (#17) üzenetére

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

nekem van

a múltkorában hoztak be telepíteni 2 db p3 as PC-t medion márkájúak voltak kb. 6 évesek
addig én is csak az aldis újságban láttam a medion márkát
mindig csak legyintettem hogy olyan mint a többi tajvani kínai harmadrangú xar
de tévedtem
a kis gépek példás anyagminőséggel és szerelési minőséggel rendelkeztek koruk ellenére csak annyi dolgom volt velük hogy kifújtam a port a ventikből bordákról és mehetett fel rájuk az xp
nem zörgött a venti se a tápban se a cpu-n se a videokártyán
ha azt nézem hogy jobb a tudása ennek mint a nokiának és fele annyiba kerül akkor nagyon megéri az árát
szerintem jó minőségű termékek :K

[ Szerkesztve ]

(#30) Tomcat válasza simonzé (#27) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Tényleg, akkor innen volt ismerős a felirat. Most már legalább tudom hová tenni.
Ez egy emlékezetes pillanat volt anno... :)

Tomcat

(#31) Tomcat válasza Findzs (#29) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Akkor ez a Medion név egy minőségi márkát takar ami Magyarországon nem igazán elterjedt talán éppen az ára miatt ami a minőségi alkatrészek miatt magas. Hány évesek voltak azok a P3-as gépek hogy nem zörgött a veni bennük?

Tomcat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.