Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát ez kész, már nem csak a magokat lehet feloldani :)

extra

(#2) adorjant válasza dokar (#1) üzenetére

adorjant
(senior tag)

810-ben is volt l3 aktiválás,igaz ott nem teljesen volt letiltva.

(#3) jones965

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Az emlékeim szerint az L3 cash csak lassította az AMD prociknál az adatsebességet. Akkor valójában nem az számítana tuningnak, ha ezt az opciót a meglévőkben lehetne kikapcsolni ? :F

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#4) daa-raa válasza jones965 (#3) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azért memóriaigényes alkalmazások esetén nagyon is jól jön az L3 cache. [link]

Si vis pacem, para bellum.

(#5) Atis707

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hmm...Athlon x4+(ha jól sikerül) közép kat. DX 11 kari, nem rossz-nem rossz AMD! :B ;)

(#6) Paul119

Paul119
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4magból 6 megabyte cash :C :DDD

(#7) Tikakukac

Tikakukac
(őstag)

Lassan jön az integrált sósav spriccelő és magát a procit is fel lehet oldani, alaplapostól :DD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#8) t72killer válasza Atis707 (#5) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ahol a DX11-es kariból is fel lehet majd oldani +50%-nyi streamet :DDD

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#9) No-kia

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szóval akkor ezt direkt csinálják igaz?

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#10) Chaser válasza No-kia (#9) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ott van a cikkben, kezdetben még a phenom2 alapját képező magokból is készülhetnek, mert nem tudnak eleget gyártani. Persze lehet, hogy ez szándékosan van így:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#11) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nice :)

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#12) shteer válasza No-kia (#9) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

persze, ügyes pr

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#13) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

a 45 wattos 4magos is most fog jönni valamikor?
mert azt mindenképp kivárom már és csak akkor újítom a régi socketA-s sempronos rendszeremet. a lényeg hogy gyors proci legyen és keveset fogyasszon mert csak netezek, viszont ha tömöríteni kell valamit vagy mixeket gyártani akkor legyen benne kraft arra a félórára :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#14) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"A másfél hónapja számoltunk be arról, hogy az AMD négymagos, Athlon II X4 névre keresztelt processzorai a nyár vége felé érkeznek."

New world...old thinking...IBM T60;)

(#15) t72killer válasza TeeJay (#13) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebből (45W) igazán csinálhatnának mobil phenom X4-et is, azok mikor jönnek? kéne valami notebook fronton az izmosabb centrinók ellen is.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#16) Pítőr válasza t72killer (#15) üzenetére

Pítőr
(tag)

Elvileg jönnek, csak nem idén. Az AMD roadmap-ja szerint idén a Mainstream szegmensben jelennek meg a regor chipek, majd 2010-ben azok mennek át az Ultraportable szegmensbe, és a Mainstream-ben átveszi a helyét a négymagos propus. Tehát ezek a chipek lesznek alulfeszelve, de nem phenom, hanem athlon névvel, bár nem tudom pontosan, hogy hogy fogják őket nevezni (turion, athlon, passz). Érdekes, hogy a 2009-es regor chipek alá RS880M alaplapot írnak, ami még meg sem jelent desktop vonalon, pláne notebook vonalon.
Belinkelek pár képet is:
Deneb, Propus, Regor
Látszik, hogy nincs sok különbség a chipek között, csupán "itt-ott" levágnak "ezt-azt". ;) Pl. a Regornál látható, hogy a másik két mag másodszintű memóriáját hozzácsapták a első két magéhoz, illetve a Propusnál, hogy levágták a 6 Mb harmadszintű gyorsítótárat. Elég költséghatékony tervezés! Ebből a szempontból zsákutca a Phenom II X2, mert ott nem tudnak mit levágni, így ha aktiválható a teljes mag, akkor az a legköltséghatékonyabb nekünk, az AMD-nek már kevésbé.
Roadmap:2009-2011

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r

(#17) Lewzke

Lewzke
(senior tag)

Érdekes az AMD üzletpolitikája :C .
Kár , hogy az E7xxx szériával nem lehet megtenni ugyanezt vagy igen ?

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#18) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tiszta marketing az egész,és tény ezt jól csinálják az AMD-nél :D

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19) Fücsök007

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Itt is a piaci részesedés növelésén van a hangsúly, hasonlóan a radeonokhoz. :)
Egyébként az AMD jól csinálja, nem csak átnevezget aztán kész. :K

Bios moddingolás, dual bios-osítás jó áron!!!

(#20) elfelejtette válasza TeeJay (#13) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Amelyik gépet X2 245-tel raktam össze, az is energiatakarékos lett, mivel a procit a gyári 1.35V helyett 1.12V-on járattam...

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#21) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Úgy látszik, ez így bejött nekik :D

(#22) fekeandras

fekeandras
(őstag)

Már mióta csorgatom a nyálam egy 600e vagy egy 605e procira. Egyszer már csak piacra dobják azokat is. Bár szó se róla először idén áprilisra ígérték. Aztán abból az áprilisból szép csendben június lett. Lassan szeptember van de még mindig semmi... :U

[ Szerkesztve ]

(#23) HyP3b0y válasza Lewzke (#17) üzenetére

HyP3b0y
(senior tag)

Szeretnéd, mi?:DDD

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#24) Joci10 válasza Pítőr (#16) üzenetére

Joci10
(senior tag)

Külföldi oldalakon már írtak arról, hogy az RS800-as széria megjelenése átcsúszik 2010-re (szerk.: egyelőre áprilist említették, mint lehetséges ilyen dátum). Gondolom, a mobil verzió is követi az asztali társait ilyen tekintetben...

[ Szerkesztve ]

(#25) forgonati

forgonati
(senior tag)

Hehe. Nagy arcok ezek az AMD-sek. Már vagy negyedik hirt olvasom hogy ilyen-olyan processzoraik letiltott magjai, gyorsitótárai feloldhatók. LOL :DD Szó ami szó, sokkal jobb marketing mint az Nvidia átnevezései :)

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#26) 14adam válasza forgonati (#25) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak az a baj,hogy az Nv nem csinál procikat :P

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#27) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

nyomják a marketinget,de kell is ha el akaják adni a terméküket.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#28) tome.jr válasza fekeandras (#22) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is a 600e procira várok, remélem hamarosan kijön. :K

(#29) Foo

Foo
(kvázi-tag)

engem emlékeztet ez az egész a barton magos athlonok dicső idejére.:) az amd talán rájött, hogy nem kell az intellel minden áron versenyeznie, vagy nem úgy ahogyan azt a "nagytestvér" akarja... a piac olyan, valós tényezőire kell figyelni, akik mindig is a fő vásárlói közönségébe tartoztak. olcsó, jó tuning potival rendelkező procikat kell tolni, hogy megnyerje magának a kisebb zséből gazdálkodó ügyeskedőket, barkácsolókat. a mostani helyzet talán annyival másabb, hogy a konkurenciának is van versenyképes alternatívája.
egyébként ez a hír eléggé izzadságszagú, mondhatni átlátszó marketing fogás, de végül is működhet. magam részéről drukkolok, hogy áemdéék össze szedjék magukat...

"pɹ4ʇ3ɹq_ɯnp4ɯ4ı:ǝq pɹı ɐqɹos oɹbn1ǝɟ ɐ sǝ 'ʇǝ-1ɟ ʎƃǝ ظɯoʎu uo1ɐʇzsɐ zɐ '11ɐ1ǝɟ sʍopuıʍ ɐ ɹoʞıɯɐ :1ɐʌozs"

(#30) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jól csinálják AMD-nél.:) Jó ez az ár-érték... Core 2-t már semmiképpen nem vennék, márcsak az időtállóság miatt se.

(#31) Dassler

Dassler
(őstag)

Marketing marketing, de lagalább nem az a kevesebbet kapsz a pénzedért, mert "félre értetted" a terméket, hanem legrosszabb esetben is azt kapod a pénzedért, amit megvettél esetleg többet.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#32) elfelejtette válasza Keldor papa (#30) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

"Jó ez az ár-érték..."
Az Árgép.hu-n már fent van az X4 620 27680HUF-ért. Ezután kinek kell Intel...
28k: AMD: X4 620, Intel: E7500
34k: AMD: AM3 X4 810, Intel: E8200, Q8200
40k: AMD: AM2+ X4 940, Intel: E8400, Q8400

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#33) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AMD-nél lassan minden feloldható lesz. :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#34) elfelejtette válasza PH-User (#33) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Jaja... :DDD
Lassan veszel egy Sempron X1 140-et, és 12 magos szerverprocit csinálsz belőle. ;]

(#35) D4rkAv3ng3r

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem mocskosul fölösleges volt kiadni. Inkább csökkentenék a Phenom II X4 árait, az jobban megy nekik amúgy is. ;] Meg ezzel melyik Intel Core2 ellen akarnak menni? L3 nélkül eléggé vérszegény sajnos számos dolognál. Akkor lett volna jó lépés ha L3-as helyett felhízlalták volna az L2-t. Szóval kitalálhatnának inkább több 95W-os csökkentett fogyasztású (és feszültségű :U ) PII X4-et, mind ilyet, mert ott a nyakukon a Core i5/i7 + P55, az ellen meg ez kevés. ;]

[ Szerkesztve ]

(#36) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ha így folytatják lesz itt még olyan CPU is ami felhasználó által lesz variálható... :D
Tiszta Lego ;] :D

.::www.megadanceradio.hu::.

(#37) D4rkAv3ng3r válasza forgonati (#25) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Na azért nem úgy megy az. Ez csak félig igaz: alaplapi BIOS és márkafüggő, ezen kívül az újabb CPU-knál nem mindegyiknél lehet feloldani, szóval cumi ha pont azt veszed pont amiben fizikailag is szar a letiltott mag. tudod ki próbálkozna, valamelyik feltétel (BIOS verzió, alaplap, vagy rossz mag) vagy mindekettő rossz akkor nincs feloldás.
Inkább maradnának az árcsökkentésnél, mert valahogy a Phenom II X4 955BE/965 BE ára minden csak nem jó. (jobban mondva nem sokkal vagy egyáltalán nem olcsóbb egy C2Q-nál, nem beszélve az új 1156-os cumokról.)

[ Szerkesztve ]

(#38) elfelejtette válasza D4rkAv3ng3r (#35) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

"L3 nélkül eléggé vérszegény sajnos számos dolognál."
Én inkább úgy mondanám, hogy csak néhány helyen marad el kis mértékben a L3-mal megspékelt társaktól, de általában véve szinte ugyanazt tudja. Legalábbis nekem ez jött le a daa-raa által is linkelt itteni tesztből...
26 grafikonból 7 esetben van 10% vagy nagyobb különbség az AthlonII és a PhenomII között.

(#39) szajoho válasza Devid_81 (#36) üzenetére

szajoho
(tag)

:D

Már tudom is,hogy mi lesz a neve: Lego Edition! :DD Ebből is lesz majd szórzózár mentes változat: Black Edition Lego Edition röviden BELE! :DDD

CRT monitorom és golyós egerem van,BKV-val járok,barátnőmmel élek!..Még mondjátok,hogy nem vagyok kemény!!..Íízí,íízí drájver öcsém!!:-))

(#40) D4rkAv3ng3r válasza szajoho (#39) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem egyáltalán nem jó játék, mert az alaplapgyártók már a friss BIOS-ukkal nem lehet feloldani, és AMD sem hülye, valószínű újabb CPU-knál már a lézer is besegít a letiltásban.

[ Szerkesztve ]

(#41) Oliverda válasza D4rkAv3ng3r (#40) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"mert az alaplapgyártók már a friss BIOS-ukkal nem lehet feloldani"

Pont hogy a friss BIOS-okkal lehet csak igazán jól unlockolni. ;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#42) zse- válasza Oliverda (#41) üzenetére

zse-
(újonc)

Pont azokkal nem lehet mert az AMD kivetette az új BIOS-okból ezt a lehetőséget.

(#43) Keldor papa válasza elfelejtette (#32) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ennyi! :K
és 43k apróban az X4 955BE...

[ Szerkesztve ]

(#44) Gyuri27 válasza elfelejtette (#38) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Kell az l3 nélküli cucc. Régi lapokban az l3 csak a tuningot fogná vissza.
Remélem ezekből lesz be. Mert az x2 240,245,250 felhozatal elég szerény.
A 60 eurós x3 jól hangzik. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#45) PH-User válasza Overlocker (#11) üzenetére

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szoktad nézegetni a privát üzeneteidet?

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#46) Oliverda válasza zse- (#42) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt az ökörséget honnan sikerült összeszedni? :U

Csendben megsúgom hogy az Asus a M4A79T Deluxe, M4A79 Deluxe és
Crosshair III Formula lapoknál már azt is meg tudod választani hogy melyik magot aktiválja vissza. Így X2-ből már nem csak X4-et de akár X3-at is lehet csinálni ha netán a két letiltott mag közül csak egy a hibátlan. [link]

PH-User: Gondolom reflexből törli őket. Meg tudom érteni. A kérdésekre ott a fórum. A privát üzeneteket nem erre találták ki.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#47) dezz válasza zse- (#42) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem kivetette, hanem modosíttatta, hogy ez külön kapcsoló legyen, mert nem mindig előnyös, ha az ACC mindig feloldja a magokat/L3-at.

(#48) HERR Z válasza Gyuri27 (#44) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kell az l3 nélküli cucc. Régi lapokban az l3 csak a tuningot fogná vissza.

ÖÖÖÖÖ....2000-ről indul és 2600-ig elmegy röhögve, ez annyira azért szerintem nem visszafogás, még 710/810-nél is ~3400MHz

(#49) Gyuri27 válasza HERR Z (#48) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jobb a békesség. Nekem ugye sb 700 van. A franc se akar pipázni az nb szorzó állitás hiánya miatt. Meg ha l3 nélkül jóval olcsóbb én nem bánom.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#50) PH-User válasza Oliverda (#46) üzenetére

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja értem! Akkor írjak be minden topicba és várjak napokat, míg választ kapok?
Azért írtam neki, mert gondoltam, hogy van elég tapasztalata és tudna valamit javasolni.
De így akkor elnézést!!! (Csendben jegyzem meg, hogy udvarias volt a PÜ-m.) Úgy látszik, ennyit ért. :(((

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.