Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) rii

rii
(PH! nagyúr)

ha majd kijön, akkor rácuppannak a 3D, meg a CAD/CAM területén

akárkivót'tevótá

(#2) ebx

ebx
(fanatikus tag)

Nekem ugy tunik, egy olyan megoldas, ami soha nem terjed el. Viszont le van vedve, es ha megis valaki mereszeli forgalomba hozni, akkor a szabadalombol fognak szakitani.

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

(#3) -Zeratul-

-Zeratul-
(őstag)

az én egeremre már most is az van írva hogy "Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0" :D

[ Szerkesztve ]

Oracle Database Consultant, BME-VIK (remélem már csak néhány hétig :D)

(#4) &rew

&rew
(őstag)

uj mozgasforma v eger-kialakitas kene a multitouch-hoz, mert nagy altalanossagban az emberek ujjai nem annyira mozgekonyak h mutato+kozepso ujjal gyorsan es kenyelmesen lehessen hasznalni. huvelykujj+mutatoujj komboban pl sima ugy lenne sztem. csak trukkos balgomb kell

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#5) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Micsoda innováció. Gondolom ezeket még mindig nem FPS játékokhoz szánják.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#6) Fex

Fex
(tag)

Ha jól emlékszem eredetileg nem a microsoft találta fel az egeret! Viszont rémlik valami Xerox, akitől mintha az apple lopott volna....

(#7) zeg

zeg
(senior tag)

Érdekes lenne egy olyan megoldás, melynél az egér és a rajta található tapipad rész segítségével és/vagy elkülönülten lehetne a nagy és finom mozgásokat összehangolni és bizonyos effektusokat(pl nagyítás) a tapipadra helyezett ujjak együtt mozgásával a további gombrengeteg helyett alkalmazni. Mindkettő létezik külön-külön, szvsz semmi akadálya sem lenne a megvalósításnak.

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#8) Iscariah válasza Fex (#6) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meg mindenki más, mert az egeret valóban Xeroxéknál találták fel. Meg asszem ezt a jelenlegi ablakos szerkezetű menüt (Fájl, Szerkesztés, Nézet stb) is. Bár lehet tévedek, de valamelyiket biztosan ők alkották.

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#9) nyunyu válasza Fex (#6) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ha jól emlékszem eredetileg nem a microsoft találta fel az egeret!

Nem hat, csak ok voltak az elsok, akik speci egeralatet nelkul hasznalhato optikai egeret dobtak piacra, sot a gorgo is az o talalmanyuk.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10) Atos23

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

Az írás lényege nem az, hogy a Microsoft találta fel az ős egeret is. :)

Ha úgy nézzük, a touchpad és a pöcökegér lehetett volna anno a notebookoknál a 2.0, mert elődeihez képest ezek hoztak igazi technológiai változást.

Ez az MS cucc szerintem sem terjed el.

Eladó Acer 65-90W adapter, Asus 65 - 90W adapter - Ha sürgős kérlek írj PÜ-t vagy hívj fel telefonon 0630-2257059 - Egerben: http://href.hu/x/gfjs

(#11) Mooka-Miki

Mooka-Miki
(tag)

Ha jobban megnézzük a videót látható, hogy elég nagy az input lag. Van még mit csiszolni. Amúgy szvsz nem rossz ötlet több dologra is használni az egeret mint kattintásra és pozicionálásra.

(#12) helkis

helkis
(PH! addikt)

az ötlet szimpatikus, de már annak is örülnék, ha a gombok helyén tapipaddal lehetne a klikkelést hangtalanul megejteni.. ;)

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#13) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Az biztos, hogy egy ideig jól elszórakoznék valami ilyesmivel, aztán lehet feltenném a polcra.

Soirée...

(#14) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Fűűű, az a CAP mouse tiszta Star Trek. Azért CS-t még nem fogunk rajtuk nyomni egy ideig :D

MS-nél ennyire unatkoznak? :o

[ Szerkesztve ]

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#15) voronoi

voronoi
(kvázi-tag)

Haszontalan parasztvakitas.

(#16) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az infravörös ORB egér nagyon jó technikának tűnik...

Mondjuk egy a szemmozgást követő kamerás rendszer jobban tetszene. A mostani laptopok jó részén már amúgy is van kamera. Egy pislantás sima klikk, két pislantás double click... ;)

(#17) New Life válasza rii (#1) üzenetére

New Life
(fanatikus tag)

Úgy-úgy, talán ezen a területen lehet hasznosítani!
Sztem amúgy ötletes...

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

(#18) Kendek válasza helkis (#12) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah, aztán minden kis ujjmozdulatra reagálna. Szerintem ezzel már próbálkoztak, de mivel a gombokon ott az ember ujja ha használja az egeret, nem lenne szerencsés megoldás. Hiszen ha csak megfogod az egeret már egy bal, jobb katt stb..

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#19) L4R$()n

L4R$()n
(fanatikus tag)

A hagyományos egér jobb :DDD

(#20) helkis válasza Kendek (#18) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

tapipadon is ott lehet az ujjad, nem csinál semmit.. :B
de ha van nomális gombos wireless 0dB-es egér, azt szívesen vennék ;)

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#21) Integra

Integra
(Jómunkásember)

hülyegyerek fika helyett szerintem megkéne várni, hogy mi lesz a végeredmény, aki az ms-t ergonómiában lebecsüli, az kurva nagyot téved, jelenleg ők az egyik legjobb ezen a téren, csak megkell említeni az natural ergo 4000-ret, amit próbálnak sokan másolni, de nem nőnek fel a feladathoz, persze vannak gyenge próbálkozások, vagy az ergo egereiket, vagy a trackball explorer-t.... ez utóbbit sajnos már nem gyártják évek óta:(

[ Szerkesztve ]

(#22) Fáraó válasza Iscariah (#8) üzenetére

Fáraó
(őstag)

"... Meg asszem ezt a jelenlegi ablakos szerkezetű menüt (Fájl, Szerkesztés, Nézet stb) is..."
Azt a GEOS-ból vették. Pereskedtek is miatta.

Sztem vmi wii-hez hasonló cucc kellene PC-re is egér helyett. :U

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#23) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

Wow!

Van köztük pár igazán ötletes, de egyenlőre nem dobom ki a G500asom ^^

Árat nem írtak? :D

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#24) Bcy+

Bcy+
(kvázi-tag)

Minek ez ??
Sima 32" érintő monitor kel azt annyi .. lehet tapicskolni egeret meg elehetne felejteni :)

||| Wayteq xTAB 70i |||

(#25) CsendesMark válasza Bcy+ (#24) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

Akármennyire is karc/csepp álló, mégiscsak rossz érzés lenne összefogdosni, pláne ha csapkodni támad kedved, ha szar a vindóz :DDD

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#26) Atos23 válasza akosf (#16) üzenetére

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

És elfér a notebook táskában? :D

Eladó Acer 65-90W adapter, Asus 65 - 90W adapter - Ha sürgős kérlek írj PÜ-t vagy hívj fel telefonon 0630-2257059 - Egerben: http://href.hu/x/gfjs

(#27) Cathfaern válasza Bcy+ (#24) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy 8 órás gép előtt ülés után azt hiszem komoly izomlázad lenne :) Igaz akkor egy idő az informatikusok felsőteste úgy nézne ki, mint a testépítőké :D Amúgy pontos, precíz műveletekhez az érintőképernyő használhatatlan, egyszerűen abból adódóan, hogy az ujjad nem 1-2 pixelnyi, mint az egérkurzor, így a kijelölés is problémát okoz, arról nem is beszélve, hogy a kezed nagyon sokat kitakar a képernyőből.

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#28) JanR válasza ]Phobos[ (#14) üzenetére

JanR
(őstag)

"MS-nél ennyire unatkoznak?"

Hát a Win7 már kész van :DDD

www.oaziscomputer.hu

(#29) Integra válasza Bcy+ (#24) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ja, tapicskold, aztán fél percenként nyomd rá az ablak tisztító sprét.. :))

(#30) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

hosszutávon elég kényelmetlennek tünik...

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#31) nyunyu válasza Bcy+ (#24) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Sima 32" érintő monitor kel azt annyi

Lehet egyaltalan akkorat kapni?
Milyen csillagaszati aron? ;]

lehet tapicskolni egeret meg elehetne felejteni:)

Van amire jo a tapikepernyo, de speciel a Windows kezelese nem tartozik ide. :DDD
Par oranyi kepernyo bokodes utan leszakad a kezed, aztan keresed, hogy hol az eger.

Legalabbis melohelyen hozzamvagtak egy tapikepernyos ipariPC-t, hogy penztargepet kene faragni belole.
Eleinte eger nelkul probaltam hasznalni XP alatt a penztargep menedzsment szoftvert, de aztan ket ora mulva inkabb rakotottem egy ezerforintos noname egeret, azzal kevesebb erofeszitessel, gyorsabban lehet pozicionalni.

Magahoz a penztargep feluletehez viszont sokkal jobb a tapi, mivel ott kelloen nagy gombok vannak a kepernyon, nem kell attol felni, hogy egyszerre 2 gombot nyomsz meg az ujjbegyeddel.

Win7 tapira optimalizalt feluletet viszont meg nem volt alkalmam kiprobalni.

(#32) akosf válasza Integra (#29) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hm... minek rá a spré? :F
Itt a melóhelyemen az egyik gépemen egy LG1730SF-et használok az érintőképernyős alkalmazások fejlesztéséhez és nincs vele semmi baj. A Thinkpad-em képernyője mocskosabb... ( ugye ezt nyitogatja-csukogajta az ember és ilyenkor a kijelző hozzáér az összetapogatott gombokhoz )

(#33) nyunyu válasza CsendesMark (#25) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Akármennyire is karc/csepp álló, mégiscsak rossz érzés lenne összefogdosni

Regebben szoltunk az ettermi fogyatekosoknak, hogy ne mukorommel/tollheggyel/magneskartya sarkaval ussek be a rendelest, de mostanaban leszoktunk rola, inkabb az az uzlet, hogy draga penzert csereljuk az elkopott tapit a monitorokon. :))

Regebbi uveg alapu tapikon kb. 2-3 ev kellett arra, hogy total homalyossa karcolodjon a gyakran utott resz, mostani muanyagok szerintem nem birnak ki ennyit.

pláne ha csapkodni támad kedved, ha szar a vindóz :DDD

Lattunk mar okollel beutott TFT-t, gyokernel elszakadt a cerna, hogy mar megint kifagyott az ipariPC a 60+ fokos konyhaban. :W
Hiaba szoltunk erte, hogy nem kene 24/7-ben jaratni az ipari kenyerpiritot a geptol alig 1 meterre...

[ Szerkesztve ]

(#34) sghc_toma

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

mult heten kezdtek el szallingozni a hirek az uj Mighty Mouse-rol, ami elvileg tokugyanezt fogja tdni.. kivancsi vagyok, melyik ceg termeke lesz elobb a polcokon..

in asm we trust

(#35) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Es mi van akkor ha valaki eloszeretettel dobol az ujjaival az egeren?

IJ?

(#36) JanR válasza twollah (#35) üzenetére

JanR
(őstag)

Az vegyen Microsoft Dobfelszereles 2.0-t ;]

www.oaziscomputer.hu

(#37) nyunyu válasza twollah (#35) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Es mi van akkor ha valaki eloszeretettel dobol az ujjaival az egeren?

Az ujra megtanul egereszni.

Anyamnal is megvolt az IJ effektus, amikor lecserelte a 20+ eves mechanikus laptopot egy evoeszkozapritora.
Eleinte minden baja volt attol, hogy alig rakta ra az ujjat a gombokra, maris hulyesegeket gepelt, mig a regit izombol kellett pufolni...

Kellett neki par honap, mire hozzaszokott, hogy nem nehezedunk ra a billzetre.

(#38) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

Már majdnem azt írtam, hogy ezekkel ki lehetne váltani a maradék mechanikát az egéren (gomb, görgő), de aztán rájöttem, hogy akkor is be kell krepálni 3 év múlva, mert különben mi benne az üzlet... ;] (Amúgy szerintem elég gáz, ha gombnak nincs mechanikailag ellenállása.)

(#39) Sweet Lou 6

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Azért megnézném részegen ki használja ilyen precízen az ujját. Míg a hagyományos egeret simán lehet szvsz :) Nehogy már becsiccsentve ne lehessen gépezni :D

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#40) enamessias

enamessias
(fanatikus tag)

Szerintem nem árt ha probálkoznak. Az egerek tényleg régi kiegészitöi a számitogépeknek, de pont azért maradtak meg mind a mai napig, mert talán ez a legkényelmesebb megoldás az ember számára. A videot nézve számomra is kérdéses, hogy hosszu távon mennyire kényelmes egy ilyet használni. A hüvelyk + mutato ujjas megoldásrol nekem a krumplipucolás jut eszembe! Aki pucolt már egy nagyzsák apro burgonyát, az tudja milyen kellemetlen izomlázat lehet szerezni. De azt is el tudom képzelni, ha hozzászokik az ember, akkor még jobb is lehet mint a mostani egerek. Funkcionalitásban biztos...

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#41) Geönczy válasza Sweet Lou 6 (#39) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Haha.
Igen fontos tényező ez is. Figyelembe kéne venni. :)

CSS (Hun)Bloodkiller

(#42) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Az első tetszett, a többi gáz.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#43) orbano

orbano
(PH! félisten)

szerintem ehhez már oint nem is kéne egér. egy kamera, vagy akármi kövesse le a keze mozgását és kész. vagy legyen egy nagy multitáccs felület az "egéralátét" és kész.

A vér nem válik VAZZE!™

(#44) ddekany válasza orbano (#43) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Az csak-kamera megoldás mobil eszközöknél (notebook) hasznos lenne... máshol viszont az egér precizitását soha nem érné utol.

(#45) orbano válasza ddekany (#44) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mondom kamera, vagy akármi. a lényeg nem ez, hanem hogy pusztán a kezemet kövesse le valami külső szenzor. ne kelljen hozzá eszközt fogni, csak legyen a kezem az aszttalon, egy alátéten, akármin. a technológia nem fontos, a felhasználói "élmény" az.

A vér nem válik VAZZE!™

(#46) Hunter2 válasza Iscariah (#8) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A xerox fejlesztette ki a GUI-t illetve az egeret is, csak az akkori vezetőik szerint nem volt piacképes egyik se. Pár éve volt valami ranglista "A világ legszarabb üzleti döntései" vagy valami hasonló, na ott emiatt lett a xerox az első helyen. :DDD

Egyébként nem tűnik rossz ötletnek ez a fajta egér, csak nem tűnik túl ergonomikusnak.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#47) rebugra

rebugra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért a COD2 nél kihagynám, és maradok a G5-nél

════════════════════════════════════════════════════ --==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás" ]=-

(#48) darkarthur

darkarthur
(senior tag)

Egész jó ötletek. Simán teret nyerhetnének.

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#49) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

ezek sem fogják felváltani a mostani egereket... tán az uccsóban látok némi fantáziát, de csak próbálják ki ezeket egy fps játékra... toom toom, sok minden van még a játékon kívül, de nem took egérnyúzóbb dolgot egy fps játéknál... a mostani egérnél nincs is jobb ;)

(#50) nyunyu válasza Egzee (#49) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Tizeneve nem birtam elkepzelni, hogyan lehet FPSt jatszani egerrel, elvegre a Doomot meg billzetrol tolta mindenki.
Ebben a szellemben jatszottam vegig a Quakeet is, aztan jott 97-es Guru tabor, en meg csodalkoztam, hogy multiban allandoan szarra alaznak az egeresek...

Jol felhuztam magamat, nosza kiprobaltam egerrel.
Eleinte fura volt, de par nap gyakorlas utan mar nem en voltam a mozgo celtabla ;]

Szoval eloszor ki kene probalni az uj kutyuket, aztan kerunk velemenyt roluk.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.