Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) poli27

poli27
(senior tag)

Érdekes :) legalább a microsoft kicsit betesz az intelnek(brutál prociárak), bár nem hiszem hogy félteni kéne, meg amúgy se sok gép használta a windows rajta !

[ Szerkesztve ]

(#2) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Erről az Itaniumról még nem is hallottam... :N

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#3) EarL 007 válasza Sicilian (#2) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itanium már nagyon régóta létezik, sőt, ez volt az első valóban 64 bites architektúra, bár nem x86 kompatibilis (IA-64), bár van benne - ha jól tudom - egy emulációs réteg, amivel képes x86 appokat futattni.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#4) akosf válasza EarL 007 (#3) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már a Cray-1 1975-ben is 64 bites volt... Igaz, az sem x86 kompatibilis...

(#5) Geri9159

Geri9159
(kvázi-tag)

Ha már 2 éve fejlesztették és valószínűleg látták, hogy nem lesz egy hú de nagy durranás akkor mért fektettek bele még több pénzt?
Ja tudom már Intelnél a pénz nem számít. Zsebből kicsengette az AMD-nek 1,25 milliárd dodót.

(#6) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lesújtott ez a hír ;]

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#7) Dassler válasza FRENK1988 (#6) üzenetére

Dassler
(őstag)

;] számbol vetted ki a szót

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#8) EarL 007 válasza akosf (#4) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmm, ezt nem is tudtam. :R De régen volt már.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#9) ^Clown válasza Sicilian (#2) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szintén zenész :) Amúgy pedig nagy megviselt a hír ;]

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#10) xuldar válasza EarL 007 (#8) üzenetére

xuldar
(őstag)

Sőt, többek között az Alpha processzorok is megelőzték az Itaniumot a 64 bittel, az AMD pedig az Alpha processzorok EV6 memóriabuszát licenszelte anno az Athlon processzoraihoz.
Ezeket a processzorokat nem reklámozzák, mert a szerverpiacra készülnek, ami nem az átlagfelhasználó területe, így legtöbbször nem is tudnak ezekről.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#11) moha21 válasza akosf (#4) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két regisztere viszont 24 bit-es.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#12) smkb

smkb
(senior tag)

Ajaj az MS nem fejleszt tovább egy olyan architektúrára, amire eddig sem vette a kutya sem a termékeit. Minden Itánium nálunk is hp unix. Sosem fordult meg senki fejében, hogy ms legyen rajtuk.

(#13) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azért sajnálom, személy szerint azért utáltam meg annak idején az AMD-t egy időre, mert piacra dobták az x86_64-es Athlon-okat, mikor már IA-64-es CPU-t akartam az itthoni gépembe, hogy a következő generációtól mindenki átáll erre. Aztán hogy ez tényleg jó lett-e volna, vagy sem, arról lehet elmélkedni, minden esetre nem örülök ennek a hírnek, még ha nincs is gyakorlati jelentősége.

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#14) csaabz

csaabz
(senior tag)

De kar, h nem fejlesztik tovabb, pedig epp venni akartam.. na jo nem... :D

World of Tanks - Forza 4

(#15) akosf válasza moha21 (#11) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valóban, a 8 darab címregiszter mindegyike 24 bites volt. Ezért csak 8MB-nyi memóriát tudott kezelni.

(#16) lgb válasza EarL 007 (#3) üzenetére

lgb
(tag)

Az elso? Hat imho a merced 2001-ben jelent meg, de pl sparc vonalon mar 1995-ben volt 64 bites CPU (UltraSparc csalad), 91-ben az MIPS R4000, de mar a 60-as evekben voltak ilyesmi probalkozasok, igaz akkoriban meg kevesbe lehetett elkuloniteni a CPU-t "mint termeket" a gep tobbi reszetol :) Az evszamokert bocs, lehet nem tul pontosak igy fejbol :)

(#17) Power válasza lgb (#16) üzenetére

Power
(senior tag)

Igaz, addigra már volt vagy 4 féle 64 bites architechtúra(alpha, power, usp, mips)
Most sem lehet elkülöníteni, mivel itaniumot nem vehetsz a sarki fűszeresnél. :)

Power

(#18) Power válasza janos666 (#13) üzenetére

Power
(senior tag)

Szegény amd-re rájár a rúd, nem elég, hogy az nv miatt is utálod. :)
Az IA-64 semmilyen szinten nem versenyképes, sem architechtúrálisan, sem teljesítményben, sem gazdaságosságban.

Power

(#19) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

én világ életembe Intel párti voltam, nagyon sok intel gépem volt, és mindig intel chipes lappal ! lehet h drága de nem tudom valahogy mindig bőven kielégítette az igényeimet! :C

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#20) akosf válasza Power (#18) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az IA-64 valóban nem versenyképes a teljesítmény/ár arányban. Na de, hogy az architektúra ne lenne az... mi vele a baj?

(#22) Power válasza akosf (#20) üzenetére

Power
(senior tag)

Nem nagyon tudják tovább fejleszteni az architechtúrát, egy technológia zsákutca.
A fordító írása pedig 1 nagyságrenddel nehezebb s eddig nem sikerült ebben sem fejlődni.
Mindebből az következik, hogy egyre jobban le fog maradni.

Power

(#23) akosf válasza Power (#22) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak a tökéletes dolgokat nem lehet fejleszteni... Kétlem, hogy ez az lenne...

A fordító írása persze, hogy jóval nehezebb mint más architektúrákhoz. De ez épp az architekúra zsenialitása miatt van. Úgy tervezték, hogy a fejlesztés minél nagyobb része szoftveres munka legyen. Ugyanis a technológiai idők miatt szoftvert mindig is könnyebb fejleszteni mint hardvert.

(#24) Sanyix válasza Quan-Chi (#19) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

velem is ugyan ez a helyzet... csak amd fronton, és ócsóér ;]

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#25) Power válasza akosf (#23) üzenetére

Power
(senior tag)

Már csak azért sem lehet továbbfejleszteni, mivel onnantól kezdve a bináris kompatibilitásnak kampec.
Csak mire megírod a megfelelő fordítótt, addigra azt a processzort már nem is használják, akkor...
Nem igaz, a szoftvert sokkal nehezebb fejleszteni.

Power

(#26) akosf válasza Power (#25) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezen állítások egyike sem igaz. :N

(#27) moha21

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Már csak azért sem lehet továbbfejleszteni, mivel onnantól kezdve a bináris kompatibilitásnak kampec." :F

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#28) Power válasza akosf (#26) üzenetére

Power
(senior tag)

Ezt jól megindokoltad. A tények azt mutatják, hogy mind megállja a helyét.

Power

(#29) akosf válasza Power (#28) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tévedésben vagy, nem indokoltam semmit.

szerk.: Ugyanis minek? Könyveld el, hogy igazad van. Akkor neked sem kell, nekem sem kell több energiát belefektetni ebbe a vitába. :)

[ Szerkesztve ]

(#30) Gabboo

Gabboo
(tag)

Windows outside...lol

--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--

(#31) Power válasza akosf (#29) üzenetére

Power
(senior tag)

Látom nem vágod, mi az irónia. Ahhoz képest, hogy nem akarsz semmi energiát belefektetni, egész sokat irogatsz a témában. Gyanítom nem az energia hiányzik.

Power

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.