Érdekes
legalább a microsoft kicsit betesz az intelnek(brutál prociárak), bár nem hiszem hogy félteni kéne, meg amúgy se sok gép használta a windows rajta !
[ Szerkesztve ]

Érdekes
legalább a microsoft kicsit betesz az intelnek(brutál prociárak), bár nem hiszem hogy félteni kéne, meg amúgy se sok gép használta a windows rajta !
[ Szerkesztve ]

Erről az Itaniumról még nem is hallottam... 
"Az éjekszen szájfáj műsorán.."
Itanium már nagyon régóta létezik, sőt, ez volt az első valóban 64 bites architektúra, bár nem x86 kompatibilis (IA-64), bár van benne - ha jól tudom - egy emulációs réteg, amivel képes x86 appokat futattni.
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
Már a Cray-1 1975-ben is 64 bites volt... Igaz, az sem x86 kompatibilis...

Ha már 2 éve fejlesztették és valószínűleg látták, hogy nem lesz egy hú de nagy durranás akkor mért fektettek bele még több pénzt?
Ja tudom már Intelnél a pénz nem számít. Zsebből kicsengette az AMD-nek 1,25 milliárd dodót.
Lesújtott ez a hír ![;]](/dl/s/v1.gif)
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

számbol vetted ki a szót
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
Hmm, ezt nem is tudtam.
De régen volt már.
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
Szintén zenész
Amúgy pedig nagy megviselt a hír ![;]](/dl/s/v1.gif)
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Sőt, többek között az Alpha processzorok is megelőzték az Itaniumot a 64 bittel, az AMD pedig az Alpha processzorok EV6 memóriabuszát licenszelte anno az Athlon processzoraihoz.
Ezeket a processzorokat nem reklámozzák, mert a szerverpiacra készülnek, ami nem az átlagfelhasználó területe, így legtöbbször nem is tudnak ezekről.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
Két regisztere viszont 24 bit-es.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

Ajaj az MS nem fejleszt tovább egy olyan architektúrára, amire eddig sem vette a kutya sem a termékeit. Minden Itánium nálunk is hp unix. Sosem fordult meg senki fejében, hogy ms legyen rajtuk.
Én azért sajnálom, személy szerint azért utáltam meg annak idején az AMD-t egy időre, mert piacra dobták az x86_64-es Athlon-okat, mikor már IA-64-es CPU-t akartam az itthoni gépembe, hogy a következő generációtól mindenki átáll erre. Aztán hogy ez tényleg jó lett-e volna, vagy sem, arról lehet elmélkedni, minden esetre nem örülök ennek a hírnek, még ha nincs is gyakorlati jelentősége.
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

De kar, h nem fejlesztik tovabb, pedig epp venni akartam.. na jo nem... 
World of Tanks - Forza 4
Valóban, a 8 darab címregiszter mindegyike 24 bites volt. Ezért csak 8MB-nyi memóriát tudott kezelni.

Az elso? Hat imho a merced 2001-ben jelent meg, de pl sparc vonalon mar 1995-ben volt 64 bites CPU (UltraSparc csalad), 91-ben az MIPS R4000, de mar a 60-as evekben voltak ilyesmi probalkozasok, igaz akkoriban meg kevesbe lehetett elkuloniteni a CPU-t "mint termeket" a gep tobbi reszetol
Az evszamokert bocs, lehet nem tul pontosak igy fejbol 

Igaz, addigra már volt vagy 4 féle 64 bites architechtúra(alpha, power, usp, mips)
Most sem lehet elkülöníteni, mivel itaniumot nem vehetsz a sarki fűszeresnél. 
Power

Szegény amd-re rájár a rúd, nem elég, hogy az nv miatt is utálod. 
Az IA-64 semmilyen szinten nem versenyképes, sem architechtúrálisan, sem teljesítményben, sem gazdaságosságban.
Power

én világ életembe Intel párti voltam, nagyon sok intel gépem volt, és mindig intel chipes lappal ! lehet h drága de nem tudom valahogy mindig bőven kielégítette az igényeimet! 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Az IA-64 valóban nem versenyképes a teljesítmény/ár arányban. Na de, hogy az architektúra ne lenne az... mi vele a baj?

Nem nagyon tudják tovább fejleszteni az architechtúrát, egy technológia zsákutca.
A fordító írása pedig 1 nagyságrenddel nehezebb s eddig nem sikerült ebben sem fejlődni.
Mindebből az következik, hogy egyre jobban le fog maradni.
Power
Csak a tökéletes dolgokat nem lehet fejleszteni... Kétlem, hogy ez az lenne...
A fordító írása persze, hogy jóval nehezebb mint más architektúrákhoz. De ez épp az architekúra zsenialitása miatt van. Úgy tervezték, hogy a fejlesztés minél nagyobb része szoftveres munka legyen. Ugyanis a technológiai idők miatt szoftvert mindig is könnyebb fejleszteni mint hardvert.
velem is ugyan ez a helyzet... csak amd fronton, és ócsóér ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

Már csak azért sem lehet továbbfejleszteni, mivel onnantól kezdve a bináris kompatibilitásnak kampec.
Csak mire megírod a megfelelő fordítótt, addigra azt a processzort már nem is használják, akkor...
Nem igaz, a szoftvert sokkal nehezebb fejleszteni.
Power
Ezen állítások egyike sem igaz. 
"Már csak azért sem lehet továbbfejleszteni, mivel onnantól kezdve a bináris kompatibilitásnak kampec." 
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

Ezt jól megindokoltad. A tények azt mutatják, hogy mind megállja a helyét.
Power
Tévedésben vagy, nem indokoltam semmit.
szerk.: Ugyanis minek? Könyveld el, hogy igazad van. Akkor neked sem kell, nekem sem kell több energiát belefektetni ebbe a vitába. 
[ Szerkesztve ]

Windows outside...lol
--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--