Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Lars válasza kekegsm (#46) üzenetére

Lars
(senior tag)

Pontosan hogy van. Egyébként gondolom a thinkpadek nem hajlanak ennyire ha megnyomkodja őket az ember fia/lánya.

(#52) Dr_Syrex

Dr_Syrex
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hát van még mit javítani, van hova fejlődni :K

''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#53) Khelben válasza XuChi (#38) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Intel Gma az bóvli kategóriába való.

Meg oda, ahol a 3dmarkkal ellentétben fontos az üzemidő. A win7hez meg teljesen elég a 4500mhd. Sőt, még a wow is elmegy rajta. De minek, arra ott az asztali gép.

(#54) Atos23 válasza kekegsm (#49) üzenetére

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

Az arcodból visszavehetnél, ez egy fórum, nem pedig "ki az okosabb és a keményebb majomszínpad"

Egyenlő vele minőségben, sőt ha hozzáértő lennél, esetleg még IT-ben is dolgoznál, tudnád, hogy annyi baj van velük, mint az FSC-vel. Ugyanúgy elmegy a BGA, ugyanúgy rossz a hűtés, és ugyanúgy behal az alaplap.

Eladó Acer 65-90W adapter, Asus 65 - 90W adapter - Ha sürgős kérlek írj PÜ-t vagy hívj fel telefonon 0630-2257059 - Egerben: http://href.hu/x/gfjs

(#55) dabadab válasza Atos23 (#54) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Egyenlő vele minőségben"

Azért nagyon örülnének az Amilo tulajdonosok, ha úgy lenne összerakva a gépük, mint egy Lifebook.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#56) Padisah válasza kekegsm (#48) üzenetére

Padisah
(tag)

3D Mark 01 03 05 06
Ati 3470 12754 4279 3854 1574
Ati 3450 12534 4342 3922 1931
Intel HD 10224 4131 2858 1548

Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.

(#57) X-Master

X-Master
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

A Business kategóriás laptop az azt jeelnti, hogy erős közepes processzor, közepes mennyiségű ram, harmatgyenge vga, és ósdi szürke dizájn majdnem fél milláért?

Nem is tudtam.

Ennyi pénzért már olyan profi, játékra is alkalmas, akár 4magos procis dx11-es laptopot is simán lehet venni, hogy az eszméletlen. Nem értem mi kerül ezen ennyibe.

Aki nem issza el, annak van!

(#58) Tidus

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam a design bejön matt külső és kijelző, ki nem állhatom a csilli villi laptopokat, újjlenyomat karc por, minden látszik.
Viszont az ár eléggé húzós, ennyiért jobbat is lehet, komolyabb felszereltséggel.
Amúgy tetszet a bemutató.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#59) benoce

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Az való igaz, hogy az FSC-t nem szabad minden esetben keverni az anyacéggel, mert ugye 1999-ben állapodtak meg egy közös (joint venture) cégben a Siemensel. Nagyon sokan nem is ismerik a japánban maradt részét, ez bizony nem lett megosztva a gajdzsinokkal.
1999-ben 50/50% részben egyeztek meg, és 10 éves időtartamban, ahol is eldöntötték hogy felülvizsgálják a dolgokat egy évtized múlva. Megtörtént. Szétváltak.

Bizony, van egy olyan zárt rész ami számunkra megfoghatatlan, hasonlóan az Epson vagy Sharp notikhoz, ez lenne az FMV márka Fujitsu szinten. FMV = Fujitsu Multimedia Vision
Most kezdik a portfóliókat nemzetközi szinten összemosni.
Ennek az első jele az A széria, amit valóban Németországban (kimondott eu országoknak) raknak össze. Hála az EU szabályozásoknak.
Ne magyar szokás szerint fikázzuk a terméket, vagy egymást. Türelem, 3 év és kiderül ér valamit ez a széria. Biztos vagyok benne, hogy a piacon a Fujitsunak is van helye.

Az árakkal valóban vannak problémák, de szerintem megoldják azt is.

[ Szerkesztve ]

(#60) wierra válasza X-Master (#57) üzenetére

wierra
(tag)

Bár nyilván nem tudod, de a gép konfigurálható erősebb CPU/RAM stb-vel.
"Ennyi pénzért..." - te itt egy desktop replacement-ről beszélsz, amit hűccsé is ki, meg cipejjé magaddal, meg produkálj vele ilyen üzemidőt. :W
Vegyé egyet és megtudod, mi kerül ennyibe ezen ;]

"Fun starts @ 5500 rpm. Greyout comes @ 7600 rpm." - B16A2 VTEC - - - - - - - "If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#61) benoce válasza X-Master (#57) üzenetére

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Biztos van élet a "gamer" notikon kívül is, szerintem. :))

(#62) Khelben válasza X-Master (#57) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

A "business" kategóriában a strapabírás, a hosszú üzemidő, a halk működés a követelmény, nem a 3dmark pontszám. Amúgy én meg azt nem bírom felfogni, hogy lehet egy laptopot játékra használni...

(#63) benoce válasza Atke (#44) üzenetére

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ha már beteszed a HP EliteBook 8440p renew árat, akkor pakold mellé a valós HP által javasolt árát, más a fekvése egyből!

(#64) Khelben válasza benoce (#63) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Miután a garancia ugyanannyi mindkettőre, nyugodtan nézhetjük a renew árát, ugyanazt kapod feleannyi pénzért.

(#65) fotel

fotel
(fanatikus tag)

Ezért az árért vaio z-t kapni jobb kijelzővel és gpu-val már. Mondjuk van egy három éves lifebook e8110-em is és nagyon kellemes csalódás volt.

(#66) d900t válasza dabadab (#50) üzenetére

d900t
(senior tag)

Hát mit is mondjak...itt sem kell szofisztikált tudás ahhoz, hogy valakiből moderátor legyen.

Akkor helyzet igen rövidre szabva.
A Fujitsu és a Siemens alapított egy közös céget, mely kizárólag Európában ügyködött, minden más régióban megmaradt a Fujitsu. A Siemensnek nem volt notebookja, a Fujitsu pedig akkor (is) nyűglődött európában, mert a Japánban gyártott - ergo méregdrága - LifeBookokkal nem tudott labdába rúgni.
A közös cégnek német vezetősége lett, melynek első dolga lett körbenézni a piacon legolcsóbban gyártó tajvani - később kínai - beszállítók között. Semmi nem számított csak az ár. Ezek lettek az Amilók. A LifeBookok továbbra is megmaradtak a piacon, de egyre inkább háttérbe szorultak az Amilók mögött. Nagyon nehéz volt elmagyarázni a halandóknak, hogy a Metro áruházakban kapható olcsó fusi és a hozzá képest baromi drága LifeBook között mi a különbség. Ez egyértelmű, hiszen még itt is totál homályban tapogatóztok.

kb. 5-6 év elég volt arra - illetve kellett hozzá - , hogy az Amilo projekt totálisan devalváljon egy értékes brandet. Azt hiszem, hogy a közös vállalat koporsójába mi is bevertünk egy szöget, amikor - mint notebook kereskedő cég - egy japán gyárlátogatás során feltettük a kérdést a japóknak, hogy ebben nekik mégis mi is az üzlet. Annyi bizonyos, hogy hatalmas balhé lett belőle, mert az itteni FS vezetők mehettek Augsburgba rapportra.

Ezután egy éven belül vége lett a közös vállalatnak, a fujitsu kivásárolta a Siemenst. További egy év kellett ahhoz, hogy a cég megszabaduljon a korábban lekötött kinai volumentől. Mostanra nagyjából elfogyott a készlet.
Ezentúl kizárólag a Fujitsu által Japánban gyártott LifeBook barebone-okra épül a Fujitsu palettája. Napokon belül kapható lesz a LifeBook A széria, mely árban nagyjából pariban lesz a többi márkával, cserébe Japán gyártást és minőséget adnak 3 év garanciával.
Nincs még egy gyártó, akinek a belépő modeljle meg tudja közelíteni ezt a szintet.

Nos, igen röviden kb. ennyi a háttér történet. Évekbe telik, mire beépül a köztudatba.

(#67) d900t válasza fotel (#65) üzenetére

d900t
(senior tag)

A VAIO Z-t a méltán világhírű Quanta corp állítja elő a SONY megrendelésére a shenzeni ipari övezetben. Hétköznapi konzumer termék márkabuzik részére.

(#68) dabadab válasza d900t (#66) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt nem teljesen értem, hogy hogy jön a moderátorsághoz a tudás. Meg azt se, hogy konkrétan mi a problémád a hozzászólásommal.

"A Siemensnek nem volt notebookja"

Ez pont nem igaz, a Siemens-Nixdorfnak nagyjából a kezdetek óta voltak notebookjai.

[ Szerkesztve ]

(#69) Khelben válasza d900t (#66) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Azert van egy olyan gyanum, hogy a japan gyartas max annyit jelenthet, hogy japanban rakjak ossze, de ugyanazokbol a kinai alkatreszekbol, mint az osszes tobbit :)

[ Szerkesztve ]

(#70) rolkaDb

rolkaDb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem rossz ki noti. A cikk is jó lett. :R

(#71) fotel válasza d900t (#67) üzenetére

fotel
(fanatikus tag)

Akkor miért made in japan van az aljára írva? :) Egyébként nekem mindegy hol gyártják, a lényeg a minőségbiztosítás és a tervezés.

Max az alkatrészek jönnek kínából. A többi vaio-t viszont valóban malajziában és kínában gyártják (rakják össze) de még ez sem jelent semmit.

(#72) wierra válasza fotel (#71) üzenetére

wierra
(tag)

Az viszont csak jelzésértékű, hogy a Sony Vaio szervizünk eléggé túl van terhelve. :( :U

"Fun starts @ 5500 rpm. Greyout comes @ 7600 rpm." - B16A2 VTEC - - - - - - - "If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#73) d900t válasza dabadab (#68) üzenetére

d900t
(senior tag)

"Ez pont nem igaz, a Siemens-Nixdorfnak nagyjából a kezdetek óta voltak notebookjai."

Egyre jobban megyünk bele a vetésbe. Kezdetektől fogva bajosan, mert a Siemens-Nixdorf nevetcsak a Nixdorf felvásárlása után vette fel a cég. Azonban már ekkor is Fujitsu gépeket lehetett Siemens(-Nixdorf) néven kapni. egyedül a halvány pasztellzöld színében tért el az eredeti modelltől. A kapcsolat egyébként nem meglepő, mert a Fujitsu alapítója maga a Siemens.

[ Szerkesztve ]

(#74) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

a teszt tetszett, de azért ez az ár nem sok egy kicsit ezért a gépért??

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#75) d900t válasza fotel (#71) üzenetére

d900t
(senior tag)

"Akkor miért made in japan van az aljára írva? :) Egyébként nekem mindegy hol gyártják, a lényeg a minőségbiztosítás és a tervezés."
Azért, mert az üres bareboneokat átviszik japánba és ott szerelik bele a legendás japános precizitással a vinyót és a RAM-ot ;) egyébként anno ugyanezzel a trükkel lett made in germany az amilóból és a toshiba satellitebol is.

További rossz hír számodra, hogy a Quanta nem egy szimpla szerződéses gyártó, mert a tervezés nyűgjét is átvállalják a megbízótól, sőt ha kell a dizájnolást is. (SONY esetében ez utóbbi nem játszik)

egy kis olvasnivaló, bár a ph-n is meg szokott jelenni fordításban:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#76) dabadab válasza d900t (#73) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor legy szives, dontsd mar el, hogy mit akarsz mondani. Ha egyszer azt mondod, hogy a '99-es fuzio elott nem volt a Siemensnek notebookja, akkor az nem igaz, mert volt, a Siemens-Nixdorf gyartott notebookokat. A kezdetek alatt meg a notebookok szeleskoru megjeleneset ertettem, ami ugy '90 tajan tortent.

Azt meg mondjuk meg mindig nem ertem, hogy mire fel a kioszto hangnem.

[ Szerkesztve ]

(#77) d900t válasza Khelben (#69) üzenetére

d900t
(senior tag)

Hát ez sem egészen így van:

[link]

Volt szerencsém ebben a gyárban járni. Láttuk az alaplapgyártó részleget. A kasztni préselő üzemet is. Akkor még a vinyó és a RAM is Fujitsu volt, tudtommal azóta ez már nem így van.
Jártunk az összeszerelő sor mellett is. Azzal mondjuk nem volt teljesen szerencsénk, mert éppen egy másik neves japán "gyártó" gépeit szerelték össze, mert bérmunkában ilyesmivel is foglalkoznak.

(#78) d900t válasza dabadab (#76) üzenetére

d900t
(senior tag)

bocsi, de nincs itt semmiféle kiosztó hangnem. emlékeim szerint éppen te osztottál ki egy kollégát és arra reagáltam. Ha ennyire érzékeny vagy arra, ha kiosztanak, akkor érdemes volna átgondolnod, hogyan is kommunikálsz másokkal.

(#79) dabadab válasza d900t (#78) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Meg szerencse, hogy nem kell emlekezni, eleg vegigkattintgatni, hogy ki mit irt es mire valaszolt: en azt latom, hogy kekegsm lelamazta a hozzaszolok egy reszet, te meg megjegyzeseket tettel a "szofisztikalt tudasomra", kb ennyi szemelyeskedest latok.

(#80) d900t válasza dabadab (#79) üzenetére

d900t
(senior tag)

Átolvasva, jogos.
Korábban már rudit is sikerült kiosztanom egy balul sikerült teszt után.

Úgy gondolom, hogy egy "szaklapnak" nagy a felelőssége a tartalmat tekintve, legyenek azok akár a fórumon belül is. ez itt nem a nők lapja café IT fóruma.Nem tartom szerencsésnek, amikor valaki moderátor státuszban leint valakit, aki egyébként tökéletesen fogja meg a lényeget (kekegsm), majd az egészet lezárja egy bődületes tartalmi tévedéssel.

Az ilyen esetekben nem lehetsz te sem elnéző magaddal, sem pedig parci veled.Nagyon nem szerencsés, ha valaki moderátor státuszban ragaszkodik a vélt - egyébként téves - igazához. A státuszod felelősséggel is jár, mert a hozzászólásaid nyilvánvalóbban hitelesebbek a megtéveszthető olvasók (kekegsm kedvéét: lámák) szemében, mint például az enyém.

(#81) dabadab válasza d900t (#80) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Értem én, de még mindig nem sikerült megtudnom, hogy mi is az a "bődületes tartalmi tévedés".

[ Szerkesztve ]

(#82) d900t válasza dabadab (#81) üzenetére

d900t
(senior tag)

A hozzászólásodból (#50) kb ennyi, ami nem kikezdhető:

"A cég régebben Fujitsu Siemens Computers (FSC) néven futott, tavaly áprilistól már csak simán Fujitsu". Ami utána jön, az még csak nem is véleményes, hanem konkrétan tévedés.

(#83) dabadab válasza d900t (#82) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát akkor nézzük:
1. "az Amilok meg a Lifebookok is az ő termékeik"

Ebben mi a nem igaz? Mégis, akkor kinek a termékei voltak ezek? Mert én bizony FujtisuSiemens logót láttam a Lifebookon meg az Amilon is (most meg nyilván simán Fujitsu van mindkettőn).

2. "És a Lifebookok a maguk kategóriájában nem túl jó gépek (ahogy ezt remekül illusztrálja a tesztben szereplő darab is), semmiképpen nincsenek pl. a Thinkpadek szintjén."

Erről lehet mondani, hogy vélemény, de legalább megalapozott: több évig használtam Lifebookot (többfélét is, céges gép volt) meg Thinkpadet is (ez meg az enyém), láttam a különbséget.

[ Szerkesztve ]

(#84) novodns válasza dabadab (#83) üzenetére

novodns
(újonc)

Kedves dabadab!

Csatoltam egy képet a két vállalat területi felépítéséről.
A Fujitsu Siemens a Fujitsu-tól teljesen eltérő vezetőségű és teljesen különböző beszerzési politikát folytató vállalat volt.
Az Amilo az FSC, a Lifebook a Fujitsu gyártmánya - habár a gyártmányt szó az Amilo esetében erős, hiszen ugyanott, Tajvanon és Kínában készültek, ahol a HP, Dell noteszgépek készülnek a mai napig is.
Ázsiában és Amerikában nem ismerik a Fujtisu Siemens-et és az Amilo-t is érdeklődve nézegetnék, mint a Trabantot az Audi gyárban.
Mi sem ismerjük (még) az összes Lifebookot, pedig van egy-két igazán tetszetős darab, ami szerintem itthon is keresett lenne. Pl
http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-LifeBook-LH700.30188.0.html
http://www.pocketables.net/2010/03/review-fujitsu-lifebook-uh900-loox-ug90.html

A Fujitsu számára fel van adva a lecke, hogy a márkát feljebb pozícionálja. Most még mindenki Suzuki-ként ismeri a gyártót, miközben valójában egy japán felsőkategóriás gyártó, mint a Lexus.

Ugyanakkor a Fujitsu Siemens német és hazai vezetőinek megköszönhetjük, hogy elérhető árban biztosítottak célnak megfelelő notikat, amelyekből a mai napig is több tízezer darab működik a magyar háztartásokban probléma nélkül (csak az elégedettek nem kiabálnak)

[ Szerkesztve ]

(#85) novodns

novodns
(újonc)

sokan hiányolják a készülékből a videókártyát.
azt gondolom, hogy nagyon árulkodó egy másik Lifebook (E780) adatlapjáról vett adat:
akku üzemidő egy akkuval akár 12 óra (két akkuval 18 óra)
ha ugyanezt a modellt NV GT330 kártyával kérjük, akkor egy akkuval csak 5 óra (két akkuval 8 óra)

üzleti környezetben a 5-ből 4 felhasználó inkább a hosszabb akku-üzemidőt igényli a videó teljesítmény helyett

(#86) zsigus válasza novodns (#85) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Csatlakozom, egy üzleti gépbe teljesen felesleges egy diszkrét VGA, amikor csak kapcsolattartásra, e-mail-ezésre, dokumentumok kezelésére, vagy éppen prezentációra használják.
Nem tudom, hogy miért kell ennyi embernek VGA, amikor egy üzletember talán félévente egyszer pasziánszozik és azt hiszem arra ez is megfelel.

Igaz, hogy ennek az IGP-nek nem a legjobb a teljesítménye és sokan az ATI IGP-khez hasonlítják, de mivel az ATI nem gyárt az Intel-nek chipset-eket, és az összes többi cégnek is be van tiltva (az Intelen kívül persze), hogy gyártsanak ezért szerintem felesleges erről vitázni.

Kivéve annak aki meg tudja oldani azt, hogy egy ATI HD 4200 menjen egy Core i7-essel :D

Ebbe a gépbe teljesen felesleges nagyobb VGA, még ha fele ilyen erős lenne akkor is megfelelne, a lényeg az, hogy a win menjen rajta.

[ Szerkesztve ]

(#87) zsigus válasza dabadab (#83) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Azt szeretnék neked elmondani, hogy a LifeBook nem FSC gyártmány hanem Fujitsu csak itt az EU-ban adják (adták) Fujitsu-Siemens névvel. Legalábbis én ezt vettem ki, és ez lehetett a tartalmi hiba.
Mindenesetre az egyesüléssel eléggé elba**ták az Európai piacot, ha inkább maradt volna a Fujitsu az eredeti névnél a notiknál akkor most nem hátrányból indulna.
Sok év kell nekik ahhoz, hogy ne bóvliként tekintsenek a termékeikre, de én örülnék neki ha sikerülne maradniuk ebben az üzletágban is.

Nem mondanám azt, hogy sz*rok a Fujitsu termékei, nem tudod, hogy meddig bírják a strapát, ha megnézed a HP üzleti notijait akkor meglátod, hogy azok sem néznek ki másképp. Persze most ne az Amilo-kra és az Esprimo-kra goldolj, hanem a drágább modellekre.
Majd pár év múlva kiderül, hogy meddig lesz jó az új széria, addig az üzletemberek meg majd eldöntik, hogy kell e nekik ez vagy sem.

(#88) Findzs válasza dabadab (#41) üzenetére

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

igazad van,
nekem rögtön a 3d -s alkalmazások jutottak az eszembe, de ha munkára kell ahogy te is mondtad akkor persze ebben a felállásban is elmegy

(#89) Palyuka válasza Findzs (#88) üzenetére

Palyuka
(újonc)

Csak, hogy tisztán lássatok. Ez a notesz, NEM kisvállalati környezetbe szánt készülék. Hogy miért van egy ilyen CPU és "szar" VGA benne?
VGA OK - keveset fogyaszt, nem játszanak, terveznek rajta (arra ott van a Fujitsu Celsius)
Core i7-nek értelme?

Nem egyértelmű nagyvállalati szegmensben?
POLICY + sok helyen VDI. Csak a Core i7 tudja ezeket:

Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
Intel® Trusted Execution Technology
AES New Instructions

[http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=49023,43560,47663,]

[ Szerkesztve ]

(#90) Khelben válasza zsigus (#86) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Azért az üzleti gépeket az általad felsorolt dolgokon kívül még ezer más dologra használják. Nálunk például a fejlesztőknek is üzleti kategóriás notebookja van, integrált vga-val.

(#91) zsigus válasza Khelben (#90) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondtam én olyan, hogy nem lehet másra használni? Sztem nem, de az biztos, hogy az üzleti gépekben egyikben sem nagyon van Diszkrét VGA, csak IGP.
Igen vannak akár 3D fejlesztésre is notik de ez nem azok közé tartozik, ez business notebook, nem pedig Home vagy WS.

Mielőtt írnád, hogy nem 3D fejlesztésre használjátok tudom, csak példa volt.

[ Szerkesztve ]

(#92) wj

wj
(újonc)

Én ilyen notebookot használok már több mint 2 hónapja, csak a vékonyabb (magnézium borítású) képernyővel és a Core i7-es CPU-val. Azon túl, hogy masszívan összerakott, minőséget sugárzó darab, ez a proci, az SSD-s vinyóval karöltve kevesebb mint 10 másodperc alatt bootolja be a Win7-et. Nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig átlagosan 12 órát használom naponta, úgyhogy hamar kibukna, ha valami hibája lenne.
Mivel ez a sokadik notebook a kezeim között, van összehasonlítási alapom.

(LIFEBOOK S760
33,8 cm (13.3") HD magn. T&L LED w\ Cam
Intel Core i7-620M 2.66GHz 4MB
4 GB DDR3 1066 MHz PC3-8500
DVD Super Multi (reader/writer)
SSD SATA 128 GB
UMTS Sierra Wireless Gobi2000
Intel Centrino 6200 802.11a\b\g\n (WW)
Bluetooth module V2.1
No Modem
Country Kit EU
Keyboard w\o TS Spillproof H
License EU/MM - Windows 7 Professional
Rec.DVD Win7 Prof. 32+64bit MuLi A/B/C
Win7 Pro64 MuLiC+OfficeReady
Drivers&Utility DVD(XP/Vista/7) LIFEBOOK
OEM Office 2007 PRO (GB)
Portreplicator\AC Adapter\EU-Cable Kit
1st Battery 6cells, 5200 mAh
Fingerprint sensor & SmartCase Logon+ SW)

(#93) fotel válasza d900t (#75) üzenetére

fotel
(fanatikus tag)

Tudnám mitől lenne ez nekem rossz hír :) Ha más is gyártana ilyen kiépítéssel ilyen tömeggel és formatervvel notebookot akkor lett volna választáso de így nem volt.

A legendás, sokak által etalonnak tartott ThinkPad-ek után sem tűnik defektesnek, sőt, a T500-zal nem is igazán voltam megelégedve.

(#94) dabadab válasza zsigus (#87) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Azt szeretnék neked elmondani, hogy a LifeBook nem FSC gyártmány hanem Fujitsu csak itt az EU-ban adják (adták) Fujitsu-Siemens névvel"

Ezt értem, nem is véletlenül nem gyártmányt, hanem terméket írtam, mivel a mai világban az, hogy valamit igazán ki gyártott, mindig trükkös kérdés. Ellenben az tény, hogy a Lifebook Fujitsu-Siemens termék volt mifelénk, meg lehet nézni, az volt a neve, hogy Fujitsu-Siemens Lifebook, Fujitsu-Siemens logó volt rajta, a FuSi weboldalon ott szerepelt a termékek között, ott volt a FuSi reklámanyagaiban - ezek után azért elég vicces dolog kijelenteni, hogy nem, azok nem FuSi gépek voltak.

"Nem mondanám azt, hogy sz*rok a Fujitsu termékei, nem tudod, hogy meddig bírják a strapát"

Mondom, használtam, pár évig, ráadásul céges laptop volt, így elég sokat láttam - meg elég sok Thinkpad T2x meg T4x gépet is ismerek, azok lényegesen jobbak bírták a strapát, ill. alapból jobb gépek voltak.

[ Szerkesztve ]

(#95) zsigus válasza dabadab (#94) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennek ellenére, hogy mindenki isteníti a ThinkPad-eket, még mindig a HP a piacvezető és sztem a HP minőséget azért hozza ez a gép. Ami a legtöbb embernek elég.

(#96) Kirrr válasza zsigus (#95) üzenetére

Kirrr
(tag)

A HP az utóbbi időben nem hozza már azt a minőséget, amit régebben megszokhattunk tőle. Sajnos egyre inkább a "hétköznapi" notikat veszik és azon a téren van még kivetnivaló...

[ Szerkesztve ]

Bocsi ha bunkózok, de már belefáradtam az emberi hülyeségbe!

(#97) dabadab válasza zsigus (#95) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A minőségnek meg a piaci részesedésnek túl sok köze nincs egymáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#98) ÁlomSzínház válasza dabadab (#94) üzenetére

ÁlomSzínház
(újonc)

Az, hogy egy termék milyen logo-val kerül forgalomba, vagy hogy ki gyártja, nem feltétlenül egyezik. A Lifebook-ot a Fujitsu gyártja, az Amilo-kat pedig Kínában "bérgyártották" és az FSC hozta forgalomba. :)

(#99) zsigus válasza dabadab (#97) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt azért nem mondanám ilyen egyértelműen, hogy a minőségnek nincs köze a piaci részesedéshez.
Bár sokat nyom a latba a marketing, mostanában főleg de azért sok negatív tapasztalattól előbb utóbb elterjedt volna a hír, hogy sz*rok a termékeik. És már elég régen vezetnek.

Kirrr:
Most is van azért olyan notijuk ami azért sztem nem rossz pl. Pavilon sorozat, bár az nem ez a kategória.

[ Szerkesztve ]

(#100) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Számomra kissé csalódás ha az árát is nézem. Ez a felbontás és arány a kijelzőnél eléggé vicc kategória egy ilyen drága és elvileg komoly üzleti gépben. A fedél hajlékonysága szintén fura(számomra nem éppen dícséretes :( ). Az üzemidő viszont egész jó lett. Összességében nem kellene akkor se ha ennyit áldozhatnék rá. Úgy gondolom van jobb alternatíva a piacon.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.