Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) dabadab válasza zsigus (#99) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Ezt azért nem mondanám ilyen egyértelműen, hogy a minőségnek nincs köze a piaci részesedéshez."

Igen, azt például nagy általánosságban el lehet mondani, hogy a legjobb minőségű termékek nem piacvezetők, azon egyszerű okból, hogy a minőség nincs ingyen - gondolom téged sem lep meg, hogy többet lehet eladni 100 kHUF környéki HP 500-ból, mint 500 kHUF-os X200s-ből.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#102) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most olvasom csak a fórumot. Egy megjegyzés azoknak akik ebbe valami brutál VGA-t tennének: tudjátok ti hogy mi az a notebook és mire való (eredetileg illetve egy ilyen business gép)? Az életben találkoztatok már vele? :W
Elvakult gamer fanoknak vannak megfelelő topikok is csodálatos atomerőmű gépekkel... :DDD

dabadab: 101-essel abszolút egyetértek. :K

[ Szerkesztve ]

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#103) kekegsm válasza dabadab (#50) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Legalább te mint hozzáértő ne mondj ilyet. Jól tudod, hogy a Lifebookok echte japán gépek, és szerintem tisztában is vagy vele, hogy hány és hány cég használja őket, olyan cégek, akik ezerszer is meggondolják, hogy mire adják ki a pénzüket.

Az FSC idején a lifebook jött a japánoktól (F), míg az amilo meg esprimo a németektől (S).

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#104) kekegsm válasza Atos23 (#54) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Nem arról van szó, hogy ki az okosabb és ki a keményebb, hanem ha hülyeséget írsz, azt miért ne hagynám szó nélkül.

Egyébként az ITben dolgozom, most már lassan 15 éve, voltam gyártásban, voltam adatközpontban, most éppen kereskedelemben. És pont ez utóbbi alapján tudom, hogy pl. Hp vagy Dell több érkezik vissza garanciálisan (az eladott gépek számához viszonyítva) mint lifebook. Az Amilo egy más tészta, az tényleg csúcsvacak.

Azonkívül egy ilyen teljesítményű proci az melegszik, akárki is csinálja a körítést, lehet az Apple, Lenovo, Dell, Fujitsu, bárki.

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#105) kekegsm válasza Padisah (#56) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Miért pont a 3Dmark 05-öt hoztad fel példának? Miért nem a 03-at? :-)

Szerintem ezeket a modern procikat illik a 06-al tesztelni, mert a régiekben pont nem jön ki egy csomó ficsőr, ami ezeket moderné teszi.

(#106) kekegsm válasza X-Master (#57) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Igen, jól mondod, bár a memória az nem értem, miért közepes mennyiségű.

Egy üzleti notebooknál nem számít a csilivili külső, sőt. Egy üzleti tárgyalásnál vicces, ha valaki vakítani akar a noti külsejével, nem veszik komolyan. Egy építkezésre ha kiviszed a gamert, akkor hamar lekopik majd a szép lakkozás.

A videókártya teljesítménye nem számít. Egy ilyen integrált kártya bőven elég az Excelhez, powerpointhoz, Acceshez. Viszont negyedannyit fogyaszt mint egy überbrutál 458452156 FPS-es monstrum.

proci az kell, mert gyorsnak kell lennie.

Az üzleti gépeknél a strapabíróság (kopásálló, bizonyos mértékig ütésálló, cseppálló, rázkódásálló), megbízhatóság (válogatott alkatrészek, és jó minőségű alkatrészek), biztonság (HDD rázkódásvédelem, ujjlenyomatolvasó, TPS, stb),akkuüzemidő a fontos.

Akiknek a munkájukhoz kell a laptop, azok nagyáltalánoságban leszarják a DX11-et, hidd el. És az megéri nekik a +100 vagy akár +200 ezer forintot, hogy ha leesik a gépük, akkor nem fog elszállni az előző pár év munkája.

(#107) zsigus válasza Napfénysüti (#100) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerinted a kijelző felbontása mennyire befolyásolja azt, hogy pl. egy pályázatot mennyire írnak jól meg a gépen.
Már 1000szer elmondtam és mások is, hogy ez egy üzleti gép business class, szóval sem HD videózásra, sem játékra sem multimédiára használják/veszik. Hanem üzleti ügyek intézésére.

Persze egy átlag (valamennyire hozzáértő ember) azt mondja, hogy fele ennyiből is lehet jó gépet venni ami akár még korlátozott mértékben játékra is alkalmas, de ez nem átlag embereknek és nem otthoni használatra készült, hanem cégeknek.
Sőt a cégek el is várják azt, hogy hw szempontjából gyenge legyen a gép, mert nem szeretnék azt, hogy a beosztott játszon munkaidőben.
Egyébként nem tudom mi a bajod kijelzővel:
13,3" és 1366x768-as felbontás, ami ekkora kijelzőhöz bőven elég, még home notinál is, az arány pedig, ilyen lett.

(#108) kekegsm válasza Saint_ (#74) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Elitebook 8440p tulajdonosaként megkérdezed? Te igazán megértheted, mit jelent a business kategória.

(#109) kekegsm válasza d900t (#80) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Az is igaz, hogy az én hozzászólásom (lámás) is durva volt, elnézést is kérek érte, csak mindig felkapom a vizet, ha valaki egy notebookban elöször a VGA-t nézi, és más nem is fontos.

(#110) zsigus válasza dabadab (#101) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, de azt is el lehet mondani, hogy az a 100e Ft-os gépük a maga kategóriájában a konkurenciához mérten jobb.
ThinkPad-ek is indulhatnának az alacsony árkategóriában de mégsem teszik (nem tudom miért mert egyértelmű, hogy ott van a nagyobb pénz), bár eléggé rossz példa ez mert tényleg nincsenek egy "hullámhosszon" a HP és a Lenovo.
De a HP-nek is van konkurenciája az olcsó gépek között, és mivel ők a piacvezetők valószínű, hogy ott többet nyújtanak mint a többiek.
Egyébként kíváncsi lennék egy olyan statisztikára ahol összemérik a HP csak üzleti és a Lenovo csak üzleti gépeit lehetséges, hogy nem lenne olyan nagy eltérés a két cég között, mint amilyet te látsz. Csak üzleti gépeket vagyis az 500e Ft -os kategória amit mondtál.

(#111) kekegsm válasza Napfénysüti (#100) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Nekem 13 colra elég lenne bőven az 1280x800 is.

Persze, egy full HD-n több látszana az Excel táblából, de vajon jobban is látod? Napi 8-10 órát nézni a miniatűr betűket szerintem fárasztó

(#112) dabadab válasza zsigus (#107) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Szerinted a kijelző felbontása mennyire befolyásolja azt, hogy pl. egy pályázatot mennyire írnak jól meg a gépen."

Azert az ilyen gepeken valamivel bonyolultabb dolgok szoktak futni, mint egy szal szovegszerkeszto, marpedig a Visual Studio (meg ugy barmelyik IDE), a nagy Excel-tablak meg a tobbiek szeretik a nagy felbontast.

"Sőt a cégek el is várják azt, hogy hw szempontjából gyenge legyen a gép, mert nem szeretnék azt, hogy a beosztott játszon munkaidőben."

En abszolut nem talalkoztam soha meg ilyen "gyenge legyen a HW" szemponttal. Olyannal igen, hogy "menjen sokaig akkurol".

(#113) zsigus válasza dabadab (#112) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Én egy üzleti gépnél elvárnám, hogy ne tudjon játszani az alkalmazottam, viszont a proci legyen erős, hogy a gép ne legyen lassú.
És a notik piacán vagy erős hw-es "multimédia" gép van vagy gyenge és olcsó (netbook, vagy belépőszint).
Létezik ugyan közép kategória is de a proci nem elég erős ehhez, nem véletlenül van i7 benne.
Ezért külön kategória az üzleti gép. Az igények és az elvárások szülték.
Persze régen csak üzleti sz.gép létezett, de azóta kicsit változott a világ.
És kategorizálva van minden.

[ Szerkesztve ]

(#114) zsigus válasza dabadab (#112) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja és ez egy business class gép, elsősorban ÜZLETI célokra lehet, hogy használják másra is, de ettől függetlenül üzletemberek igényeit nézték amikor tervezték. Nem tudom miért erőltetitek ennyire a programozást, biztos van aki erre használja, de nem erre tervezték!

Legyetek szívesek elolvasni a feliratot! És hagyjuk a programozást innentől.

(#115) dabadab válasza zsigus (#114) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A "business class" gyakorlatilag az enterprise kategoria, vagyis a nagyvallalati felhasznalasra szant gepek, marpedig ebben a kornyezetben az "uzletemberek" (gondolom ok a salesesek akarnak lenni, vagy nemtom) csak egy kis reszt tesznek ki es mondjuk naluk sem az a jellemzo, hogy egy szal Word futna a gepen. Annal a nagyvallalatnal, ahol en dolgoztam, a gepek elsopro tobbsege programozok kezeben volt, egesz egyszeruen, mert szoftverfejleszto ceg volt, ott meg programozok dolgoznak. Es igen, igen, a nagyvallalati programozok pont a celcsoportba tartoznak. Szoval erdemes nem csak a feliratot elolvasni, hanem ismerni annak a jelenteset is.

Azt meg, hogy az alkalmazott ne tudjon jatszani, egyreszt nem nagyon lehet megakadalyozni, masreszt meg az ilyesmit szoftveresen szoktak megoldani (a ceges gepeken a legtobb felhasznalonak nincs rendszergazdai jogosultsaga, nem telepithetnek semmit).

[ Szerkesztve ]

(#116) zsigus válasza dabadab (#115) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak egy dolgot nem értek. Miért veszik az ilyen gépeket a programozók amikor:

1; Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról, mert vonaton, buszon, meg utazás közben nem fognak programozni. Ott pedig a hordozhatóság számít, nem az akkuidő.

2; Sokkal olcsóbban megússzák akkor ha vesznek valamilyen jó minőségű integrált, egyszerű gépet aminek jobb a kijelzője, és erősebb a procija mert az max. 300e-be kerül nem félmillióba, mint egy üzleti gép

3; nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra sem semmi hasonló dologra

Sztem van munka gép, ami a programozóknak kell [link], és van business class gép ami a főnökeiknek kell, manager-eknek, igazgatóknak, üzletkötőknek stb. [link],
Ha már a HP-ról volt szó, itt elég egyértelmű az ár különbség az egyik 300e-től a másik 530e-től indul, ugyan olyan procival. Sőt programozási célokra a HP-nek vannak munkaállomásai is
[link]
Bár ez már inkább 3D-hez van.

Ez a kategória azoknak van akik tényleg folyton úton vannak, tárgyalásról tárgyalásra járnak, és a hordozhatóság\üzemidő a legfontosabb.

Sztem a felirat pedig elég egyértelmű (Your Best Friend On The Move), és nem dolgozóknak szánták ezt.
Hidd el bármennyire is "kis" cég a noti gyártásban a Fujitsu, ők is tisztában vannak az igényekkel, nem véletlenül lett ez ilyen amilyen.

Játék:
Ha programozókról beszélünk akkor sztem meg tudják oldani azt, hogy az sw korlátait átugorják, de ha hw-esen nem tudnak (csak max. pasziánszot és hasonlókat) akkor más a helyzet. Hidd el vannak olyan pofátlan emberek akik még játék DVD-t is bevinnének a munkahelyi gépükre, és felnyomnák rá, de ezen próbálkozhat.

[ Szerkesztve ]

(#117) dabadab válasza zsigus (#116) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról, mert vonaton, buszon, meg utazás közben nem fognak programozni."

De.

"Ott pedig a hordozhatóság számít, nem az akkuidő."

A hordozhatóság szintén a BC gépek erényei közé tartozik.

"nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra"

A BC gépek nem a presztízsről szólnak, pont olyan munkagépek, mint egy bulldózer. Az "üzleti design" meg olyan dolgokat takar, mint a strapabíró, könnyű, kicsi gép, a jól megtervezett, hatékony és csendes hűtés, alacsony fogyasztás, jó minőségű billentyűzet, meg ilyenek. Márpedig ezekre elég hasznos dolgok egy programozónak is.

"Sztem a felirat pedig elég egyértelmű (Your Best Friend On The Move), és nem dolgozóknak szánták ezt."

Miért, a dolgozók nem utaznak?... Dehogynem, elég sok, multiknál dolgozó embert ismerek, akik állandóan úton vannak.

Ez a munkahelyi játék téma meg... hát, izé... látszik, hogy még nem dolgoztál nagyvállalatnál :)

[ Szerkesztve ]

(#118) zsigus válasza dabadab (#117) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Dolgoztam, de nem programozóként!
És játszottam is, nem egyszer igaz, hogy csak az alap win-es játékokkal de hidd el van olyan alkalom amikor lehet és unaloműzőként jó is. :)
Persze ez cégtől is függ, nálunk inkább az internet volt a sláger, nem egyszer láttam a főnökömet is az expressz-en :D
Pedig egy manager-től kicsit többet várnék, példamutatás miatt is.

Programozónál a hordozhatóság számíthat a rugalmasság miatt, de az üzemidő nem. Sztem útközben nem programoz senki.

[ Szerkesztve ]

(#119) dabadab válasza zsigus (#118) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"de hidd el van olyan alkalom amikor lehet"

Tekintve, hogy több olyan esetről tudok, amikor a főnök vezetésével ment a deathmatch, elhiszem :) Meg ezeknél a nagy cégeknél amúgy is iszonyatos munkakerülést tudnak produkálni egyes dolgozók :)

(#120) zsigus válasza dabadab (#119) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Deathmatch az komoly :DDD
Nálunk azért nem volt ennyire durva, de azért itt sem szeretett senki unatkozni, nekem őszintén szólva nem sok dolgom volt, szóval belefért. De visszagondolva azért elég húzós volt, kitehettek volna szó nélkül ha éppen benéz a CEO. És nem voltunk épp eldugott helyen.
Sajnálom is, hogy otthagytam azt a munkát :O

[ Szerkesztve ]

(#121) Khelben válasza zsigus (#116) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról

De. :)

Sokkal olcsóbban megússzák

1000 darabos megrendelés esetén nem az általad felsorolt árakon mennek a gépek, hanem mondjuk feleannyiért.

nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra sem semmi hasonló dologra

De. Az üzleti design itt a strapabírást meg a jó használhatóságot jelenti (matt kijelző, jó bill, jó zsanér, jó hűtés, stb)

Játék:

Azonnal otthagynám a céget, ha elkezdenének azzal foglalkozni, hogy a holtidőkben mit csinálok (net, játék, stb). De szerencsére nálunk senkit nem érdekel. Van egy határideje a melónak, azt tartsd be, aztán hogy napközben a melóhelyen vagy este otthon csinálod, az senkit nem érdekel. Sőt, ha épp nincs kedvem, nem megyek be. Most is megy a wow a business class notebookomon :D

Szerk: látom közben dabadab leírta a mondandóm nagy részét, sebaj, megerősítem.

[ Szerkesztve ]

(#122) d900t válasza Napfénysüti (#100) üzenetére

d900t
(senior tag)

"Számomra kissé csalódás ha az árát is nézem. Ez a felbontás és arány a kijelzőnél eléggé vicc kategória egy ilyen drága és elvileg komoly üzleti gépben. "

Akkor egy elegáns mozdulattal átlibbennék a lámázáson, felhívnám a figyelmet, hogy az üzleti gépeknél nem véletlenül alapkövetelmény a dokkolhatóság.
Az én gépem is éppen dokkon figyel, és teljesen elvagyok az így kapott 1920x1200-as felbontással.

(#123) Napfénysüti válasza zsigus (#107) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De ez pont filmes felbontás nem? Kevés a sor amúgy az a bajom és nem munkára való (pl excel táblák)... 13-ban szerintem 1440*900 még pont jó lenne.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#124) fotel válasza Napfénysüti (#123) üzenetére

fotel
(fanatikus tag)

Nagy felbontást szerinted csak filmre lehet használni?

(#127) d900t válasza Napfénysüti (#123) üzenetére

d900t
(senior tag)

nem egészen. az az 1920x1080. mostanában már ez utóbbi a divat.

(#128) Napfénysüti válasza fotel (#124) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem te rosszul értelmezted amit írtam. Pont hogy nagyobb felbontást képzelek el munkára és nem filmre. Gondolom egy ilyen gépen nem filmet fognak nézni egész nap. Aki ezt megveheti annak otthon biztos van egy jobb TV-je is... :)

(#129) zsigus válasza d900t (#127) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

A Filmes felbontások :
1920x1080p: Full HD,
1366x720p pedig a HD Ready

Ennek 1366x768 van vagyis mondhatni 720p-s de mégsem az mert nem 16:9-es a képaránya, más képarány ergo más felbontás.
De végül is az 720p-s filmek elmennek rajta, csak egy kicsi fekete sáv lesz a képernyő alján/tetején, a képarány miatt. Bár nem erre használják.

Megnéznék egyébként, egy 13"-os kijelzőt FHD felbontással :D
Jelenleg maximum 15-16"-os kijelzők Full HD-sek mert nem tudják jobban lekicsinyíteni a képpontokat, és kisebb területre bezsúfolni ugyanannyi pixelt.
De végül is amit Napfénysüti említett az még beleférne. 1440x900

[ Szerkesztve ]

(#130) zsigus

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja bocs rosszul írtam
HD ready 1280x720p, és 16:9-es a képaránya is mert az 1366x768 is 16:9-es felbontás. Tehát filmezésre OK.

Tudtam, h valami nem stimmel :W

[ Szerkesztve ]

(#131) Alchemist válasza novodns (#85) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Erről van szó, az üzleti felhasználót nem érdekli a diszkrét videokari, ha ennek az az ára, hogy 30..60 %-kal kisebb az akkuidő.
(mondjuk ebbe a kategóriába talán belefért volna az átkapcsolható videokártya)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#132) fotel válasza Napfénysüti (#128) üzenetére

fotel
(fanatikus tag)

Jogos, én 1600x900-at használok és kellemes. A hosszú üzemidő azért fontos, hogy unalmas repülőutakon kitartson az aksi filmnézés közben is :)

(#133) kekegsm válasza Khelben (#121) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

"1000 darabos megrendelés esetén nem az általad felsorolt árakon mennek a gépek, hanem mondjuk feleannyiért."

:-)

Szép is lenne.

Még 10%-os kedvezmény is szép lenne...

Ez messze nem így van, ahogy leírtad. d900t szerintem sokat tudna erről mesélni.

Ha 1.000.000 darabot vennél, akkor sem lenne feleannyi, egyszerűen azért, mert a gyártótól a kiskereskedőig (disztribútorral, nagykerrel a kettő között) max 15-20% árrés fut át. De legtöbbször csak 1-2%-okról van szó, sőt sokszor 0, ha egy szuperakciós árat akarnak kihozni belőle.

(#134) Khelben válasza kekegsm (#133) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

1 éve vett a cégünk 1000 feletti darabszámban notebookot. A notebookstore.hu-n lévő árnak egészen pontosan 56%-a volt a vételár.Tudom, mert aznap néztem meg. Pedig az nem a legdrágább bolt.

(#135) zsigus válasza Khelben (#134) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Most felesleges erről vitatkozni, céges és nagy számban rendelőknek biztos olcsóbban adják, ezt senki nem vitatja. De ha az alapára nagyobb egy notinak az kedvezménnyel sem lesz olcsóbb mint kisebb alapáras gép.
pl.
300e -> 150
500e -> 250

[ Szerkesztve ]

(#136) Saint_ válasza Khelben (#121) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

milyen notebookot használsz?

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#137) Saint_ válasza kekegsm (#111) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

ebben egyetértek. jobban is szerettem a 14"-on az 1280-as felbontást, mint most az 1366-ost.

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#138) Duree válasza kekegsm (#133) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Teljesen igazad van az árrés jó ha van 10 12 százalék,de elöfordul,hogy csak 2-3 százalék ha 1000db veszel akkor sem adják oda féláron az nem igaz,ráadásul ha valaki 1000db gépet venne no azt meg inkább a gyártótól veszik

(#139) Napfénysüti válasza zsigus (#129) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Abból indultam ki a felbontásnál hogy egy TP X300/301 is 13-as méretű üzleti notebook és ha jól emlékeszem annak is 1440*900 a felbontása. Ráadásul talán nem túlzás azt mondani hogy az kategóriabeli ellenfele ennek a Fujitsu gépnek. Bár már átvette helyét a T400s/410s ami picit nagyobb. Nekem egy sima TP T400-am van ami ugyan egy picivel nagyobb(nem hinném hogy túl sokkal) és az 1440*900-as felbontás ezen tökéletes dacára annak hogy speciel rövidlátó vagyok. Tartottam is tőle mielőtt megvettem hogy nem lesz jó de nagyon pozitívan csalódtam és már nem is állnék vissza kisebb felbontásra ekkora méretű kijelzőn. Ráadásul munkám miatt rengeteg dokumentumot olvasok és ott bizony látom hogy nagyon is számít a sorok száma...

Nah én igazából ezek miatt mondtam hogy csalódás a kijelző felbontása. Egyébként ezt a felbontást a konzumereknél kezdték el bevezetni de nagy sajnálatomra egyre több üzleti gépben is látom. :( Pedig úgy vélem itt elsősorban a "munkafelületet" (nem szó szerint) kellene szem előtt tartani.

[ Szerkesztve ]

(#140) Khelben válasza Saint_ (#136) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

hp 6730b

Egy belinkelt bolti, áfás kisker ár és az 1000 darabos (gyártói) megrendelés közötti különbözetről volt szó. Nem arról, hogy az árrésekből összejön-e az 50%. Kapásból az ÁFA 25.

[ Szerkesztve ]

(#141) brd

brd
(PH! kedvence)

Ezen a sz*ron mi kerül ennyibe? Nem tudtam rájönni, valaki segítene?

One trend a day keeps the doctor away

(#142) Khelben válasza brd (#141) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Ha elmondod, mitől szar, talán tudunk segíteni :)

(#143) kekegsm válasza Khelben (#140) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Nem fizettetek rá Áfa-t? Adócsalók vagytok? :-)

Ha a bruttó ár 100e, a nettó pedig 80e, és mint vállalkozás visszaigénylitek az ÁFA-t, az nem kedvezmény. Az Áfavisszaigénylés.

Az is lehet, hogy az az 56% volt a noti ára, csak olyan magas árréssel dolgozott a bolt.

A gyártók sem hülyék. Ha veszel egy notit, és buknak rajta 1000Ft-ot, az 1000 notinál már 1millió forint ugye... Szóval minél többet veszel, annál többet bukik rajta...

(#144) Khelben válasza kekegsm (#143) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Látom, még mindig nem tiszta.
Valaki belinkelt ide egy kiskerből üzleti notebookot mondván, hogy egy cég nem fog ennyiért notebookot venni. Erre mondtam én, hogy egy cégnek nem annyiba kerül egy notebook, mint amennyi a kiskerben az ára. Tehát lehet, hogy mégis meg fogja venni a 300ezres gépet, mert neki csak 150ezerbe fog kerülni.

(#145) brd válasza Khelben (#142) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Úgy értve nem (feltétlen) rossz, csak drága. 3G modul, pótakksi' és SSD nélkül, ill. i5-tel szerelve 400-420 e HUF körül van az ára. E 4 bővítés kerül 280 e HUF-ba? Azonkívül, ha nézünk pl. egy Lenovo T410-et, az is legalább ezt tudja (igaz, nagyobb 1-2 centivel hosszban, szélességben, és pár 10 dekával nehezebb), de ez 400-410 e HUF körül van (SSD és pótakku' nélkül persze, de eleve 9 cellás az akku', ill. 6 cellással ez is könnyebb lenne természetesen).

One trend a day keeps the doctor away

(#146) kekegsm válasza Khelben (#144) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

De, tiszta. Csakhogy akár cég, akár nem, akár 1000db-ot vesz, akár nem, nem fogja a feléért megkapni.

Mondjuk egy 300eFt-os (kisker ár) megkap 210-220 körül, de nem 150eFt-ért. Esetleg ha egy kifutó, raktáron beöregedett típus, akkor belefér a 180-190eFt, de ilyenből nem öregszik be 1000 darab.

Szóval a te példád jelentősen sarkított, erre akartam rámutatni.

(#147) Khelben válasza kekegsm (#146) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

A példám nem sarkított, hanem konkrét példa. Hiszed vagy nem, attól még így volt.

(#148) goshtone

goshtone
(újonc)

a cikk teljesen rendben van, viszont egy valami bántja a szememet, ami kábé mindenhol felbukkan:

- az angol discrete és discreet nem ugyanaz;
- az angolban "discrete" video card fordítása helyesen magyarul: különálló videokártya, aminek így van is értelme; de semmiképpen sem
- diszkrét videokártya, másnéven tapintatos, titoktartó, ami angolul "discreet".

Ergo, magyarban a diszkrét kicsit hülyén hangzik. Bocs.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.