Csak egy dolgot nem értek. Miért veszik az ilyen gépeket a programozók amikor:
1; Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról, mert vonaton, buszon, meg utazás közben nem fognak programozni. Ott pedig a hordozhatóság számít, nem az akkuidő.
2; Sokkal olcsóbban megússzák akkor ha vesznek valamilyen jó minőségű integrált, egyszerű gépet aminek jobb a kijelzője, és erősebb a procija mert az max. 300e-be kerül nem félmillióba, mint egy üzleti gép
3; nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra sem semmi hasonló dologra
Sztem van munka gép, ami a programozóknak kell [link], és van business class gép ami a főnökeiknek kell, manager-eknek, igazgatóknak, üzletkötőknek stb. [link],
Ha már a HP-ról volt szó, itt elég egyértelmű az ár különbség az egyik 300e-től a másik 530e-től indul, ugyan olyan procival. Sőt programozási célokra a HP-nek vannak munkaállomásai is
[link]
Bár ez már inkább 3D-hez van.
Ez a kategória azoknak van akik tényleg folyton úton vannak, tárgyalásról tárgyalásra járnak, és a hordozhatóság\üzemidő a legfontosabb.
Sztem a felirat pedig elég egyértelmű (Your Best Friend On The Move), és nem dolgozóknak szánták ezt.
Hidd el bármennyire is "kis" cég a noti gyártásban a Fujitsu, ők is tisztában vannak az igényekkel, nem véletlenül lett ez ilyen amilyen.
Játék:
Ha programozókról beszélünk akkor sztem meg tudják oldani azt, hogy az sw korlátait átugorják, de ha hw-esen nem tudnak (csak max. pasziánszot és hasonlókat) akkor más a helyzet. Hidd el vannak olyan pofátlan emberek akik még játék DVD-t is bevinnének a munkahelyi gépükre, és felnyomnák rá, de ezen próbálkozhat.
[ Szerkesztve ]