Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Ez egy fél cikk, mert az ÍRÁSI sebesség ebből a cikkből nem derül ki, és bizony egy fotózásnál az írás sokkal fontosabb, mint az olvasás...

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#2) aram01 válasza zsolt501 (#1) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen és inkább érdekesség mint piac érett holmi

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#3) hallari válasza zsolt501 (#1) üzenetére

hallari
(fanatikus tag)

Ne türelmetlenkedj, mire értelmes szintre lecsökken az ára addigra azt is megírják. :D

(#4) Duree

Duree
(PH! addikt)

Gyanítom,hogy ennyi pénzért az írási sebessége sem kevés.Drága de ezeket a kártyákat inkább profi fényképezögépekben használják profi fotósok.Azok meg úgy is megveszik.

(#5) atike válasza hallari (#3) üzenetére

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Arra várhatunk még egy jó darabig... Sajnos.

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#6) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

UDMA 7? Nofene. Ez már akkor SATA nem? :)

(#7) tiborandras válasza zsolt501 (#1) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

sajnos a gyarto oldalan sem irnak rola semmit, illetve csak annyi szerepel, hogy "write speed is lower" es talaltam meg egy "up to 20mB/s" emlitest...

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#8) MLaca válasza zsolt501 (#1) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

nem, ez még fél cikk sincs, ugyanis hírről van szó. itt a lexar linkje, írd meg te az írási sebességet: [link]. szerinted, ha tudni az írás sebességét, nem írtam volna bele a HÍRBE?

http://mlzphoto.blog.hu/

(#9) hallari válasza atike (#5) üzenetére

hallari
(fanatikus tag)

Ja. Tényleg úgy néz ki, ez a profi fotósok "játékszere" lesz, 1-2 évig biztosan.

(#10) BotaN válasza hallari (#9) üzenetére

BotaN
(senior tag)

Hobbifotósnak, amatőrnek, családi képekhez, tehát nem profinak, ahol nem számít hogy a 10-15 FPS burst meg legyen és ne teljen be a buffer, tök felesleges.

(#11) ArchElf

ArchElf
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az élettartam garancia néhány országban csak 10 év?
Hol 10 év az átlagos várható élettartam, Afrikában?

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#12) MLaca válasza ArchElf (#11) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

pl. németországban.

(#13) BotaN válasza ArchElf (#11) üzenetére

BotaN
(senior tag)

Nem hiszem hogy a földrajz, vagy a helyi adottságok döntenének itt, inkább a jogszabályok, lehet valahol nincs értelmezve az élettartam garancia.

(#14) bteebi

bteebi
(senior tag)

Nem gyenge. Mondjuk az tényleg érdekes lenne, hogy mekkora az írási sebessége. Mondjuk ha csak feleekkora, már az se rossz, és még a brutális felbontású képekhez és videókhoz is elég lehet. Mondjuk egy cseppet drága még... :Y

Te is fiam, Bluetooth?

(#15) rainmen válasza BotaN (#13) üzenetére

rainmen
(senior tag)

Tök más, mivel autóalkatrész, de:
- Szlovákia 12 hónap
- Románia 18 hónap
- Magyarország 12 hónap.

Ez konkrétan egy ékszíj cimkéjén volt feltüntetve. :F

[ Szerkesztve ]

(#16) Tonyius777

Tonyius777
(tag)

szóljatok ha lesznek adapterek SSD2CF és SSD2SD (mint a SD2CF adapter) na majd akkor beszéljünk írás olvasásról :DDD

amúgy azt hiszem a Canon tervbe vette a thunderbolt-ot már csak egy SSD-t kéne rákötni :)

[ Szerkesztve ]

Üdv:Tony

(#17) rainmen válasza rainmen (#15) üzenetére

rainmen
(senior tag)

Pontosítok: Magyarországon 6 hónap.

(#18) hallari válasza rainmen (#15) üzenetére

hallari
(fanatikus tag)

Lehet, hogy az alacsonyabb átlagos futásteljesítmény miatt?

A memóriakártyánál pedig a mindennapos intenzív használata lehet, hogy erősen lecsökkenti az élettartamot. Vagy csak olyan országok miatt van ez a korlátozás, ahol a szélsőséges időjárás tönkreteheti a kártya alapanyagát.

(#19) zsolt501 válasza MLaca (#8) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Attól még igaz... Az hogy egy cég tojik másokra az sajnos jellemző mostanában.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#20) zsolt501 válasza tiborandras (#7) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ez elég karcsú, egy gyors sorozat felvétel esetén már észrevehető hogy kevés lehet a kártya.

(#21) MLaca válasza zsolt501 (#19) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

ha kapok tesztpéldányt, megmérem, de ez nem valószínű, sajnos.

(#22) tiszavirág

tiszavirág
(tag)

Az új XQD memóriakártya szabvány megjelenésekor -aminek kezdeti
olvasási sebessége 125Mb/s lesz- tavaly decemberben a CF kártyák
olvasási sebességi rekordját a DELKIN COMBAT FLASH 685 UDMA 6
103MB/s tartotta, a Lexar most erre tromfolt UDMA 7, 140-150Mb/s-mal.

Tehát úgy tűnik, hogy a CF kártyákban is van még fejlesztési lehetőség és
egy darabig a két szabvány versenyének lehetünk szemtanúi.

Most már csak egy megfelelő sebességű USB 3.0-ás kártyaolvasó kellene,
mert enélkül nyilvánvalóan értelmetlen a használata.

[ Szerkesztve ]

Ami nem kínai, az hamisítvány !

(#23) HaRdCoRe^mp4

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

A legkisebb is 150 font, szóval a vásárlással még várok :D

Telszámom: 30/847-98-09

(#24) lujó55

lujó55
(őstag)

tuti cucc, de drága is

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#25) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

"A Lexar élettartam garanciát vállal az áprilistól kapható kártyáira, ami egyes országokban 10 évre korlátozódik."

10 év múlva (szerintem) már elavul ez az adattárolási technológia.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#26) rainmen válasza hallari (#18) üzenetére

rainmen
(senior tag)

Ok, de háromszoros? :F

(#27) hallari válasza banhammer (#25) üzenetére

hallari
(fanatikus tag)

Ja, 10 éve a hordozható (és írható) adattárolási technika az átlagembernek még a ds, hd floppy volt... :)

(#28) banhammer válasza hallari (#27) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Anno mi használtunk benn az akkori melóhelyen ZIP Drive-ot.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#29) werttzui válasza tiszavirág (#22) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Nem értelmetlen ,mert például egy tükörreflexes fényképezőgép írási sebessége elég gyors!
Sorozatfelvételekhez kell legfőképp!
Remélem a sandisk is kitalál valami újítást ( 100 fölé mehetnének) ! Minél több cég gyárt gyorsabb kártyákat annál olcsóbb lesz nekünk (lehet csak álmodozom :DDD ) !

CHIHUAHUA

(#30) hallari válasza rainmen (#26) üzenetére

hallari
(fanatikus tag)

Nem sokat kocsikáznak ám Romániában, főleg vidéken. Lehet, hogy az ő futásteljesítményükre szabták. Meg ott a "jó" kocsi mellett szinte mindenkinek van Dacia-ja, a cuccolásokra, a nyugati kocsit nem nyúzzák.

(#31) stargazerhu

stargazerhu
(újonc)

Vajon azokban az egyes országokban mitől kopik jobban a kártya, hogy "csak" 10 év garanciát vállalnak rá...Hogy is van az a minden ember egyenlő duma? :D Ja jó, tudom én, vannak egyenlőbbek...:) Ha a hitelminősítőkön múlik nálunk a 10 év lesz ami jár..már garanciából.:)

(#32) Misy válasza Dr. Romano (#6) üzenetére

Misy
(kvázi-tag)

akkor már egyből mennyi IOPS-t tud? :DDD

misy felhasználónak 22 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#33) fgordon

fgordon
(senior tag)

Sajnos a hírből egyértelmű, hogy írási sebességben nem kiemelkedő a kártya, különben elsődlegesen azzal pedáloztak volna.

Ha rajtam múlna, a memóriakártyákon kötelező lenne feltüntetni az írási sebességet, és hogy hányszoros, az pedig az írási sebesség lenne, tehát ezen a Lexar-on az lenne: Lexar 30X - 30x írás, 1000x olvasás.

Nem megerősített hírforrás szerint az új szlogenjük:

LEXAR - nem a LEXARabb ;]

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#34) Misy válasza fgordon (#33) üzenetére

Misy
(kvázi-tag)

:DD :C

misy felhasználónak 22 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#35) MLaca válasza fgordon (#33) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

egyáltalán nem biztos, hogy rossz lenne az írási sebessége a karesznak. csak azt írták, hogy hozza _minimumban_ az elvárt 20 MB/mp FOLYAMATOS írási sebességet, ami azért önmagában sem rossz. ha saccolnom kéne, 50-60 MB/mp-et tuti tud.

[ Szerkesztve ]

(#36) daa-raa válasza Dr. Romano (#6) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A kettő hogy függ össze?

Si vis pacem, para bellum.

(#37) fgordon válasza MLaca (#35) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Ha nem is rossz az írási sebessége, az ára az én szempontomból az... :K
Az olvasási sebesség a fotózás szempontjából szerintem szinte lényegtelen, mert sajnos minden kártya gyorsabban olvas mint ír... a technológiából fakadó érthető mód miatt...

Más téma, SDHC:
Samsung 32GB SD (SDHC Class 10) (MB-SSBGA/EU) - ez nagyon jónak tűnik a 13 mbyte írással és 24 mbyte olvasással, és csak 11e Ft, 5 év garanciával. Tud valaki mondani ennél gyorsabb írású, és kb azonos árú SDHC-t 32 GB-osban? Ilyet Micro SDHC-ban teszteltem, nagyon fürge, gyors kártya.

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#38) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

2006-os Canon 350D tudná kezelni vajon a 16 GB-osat?

Kezd iPon szint lenni...

(#39) MLaca válasza Puma K (#38) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

szerintem csak 2 vagy 4 gb-ot kezel a 350d, de lehet, tévedek.

(#40) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

ennyi $ért, már talán belefér a (csak néhol) élettartam gari :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#41) Puma K válasza MLaca (#39) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

You make me sad :(

Kezd iPon szint lenni...

(#42) VS461 válasza stargazerhu (#31) üzenetére

VS461
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Peugeot használati útmutató is említi, hogy a normál szervizintervallumok (olajcsere, szűrőcserék, átvizsgálások) lerövidülhetnek egyes országokban, illetve egyes éghajlati viszonyok között. Nem kell magyarázni, miért.

A szélsőséges hőmérséklet, hőingadozás, páratartalom (de akár a helyi elektromos hálózat minősége) miért ne lehetne befolyással az elektronikai (akár mozgó alkatrész nélküli) eszközökre? A gyártó cég meg nyilván nem ezekkel számol a tervezés során, mint átlagos igénybevétel.

Másrészről meg jogos lehet a jogszabályi környezet adta korlátozás is. Nincs szó itt erkölcsi, pláne (gazdaság)politikai megfontolásokról...

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.