Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Chepany

Chepany
(fanatikus tag)

Szép tartalmas írás!!! :K Aprócska hiba: "friss információk alapkán" :U

[ Szerkesztve ]

Az igazi játék-klasszikusok a 90-es években születtek!

(#2) Abu85 válasza Chepany (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi, javítva. :R

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#3) Chepany válasza Abu85 (#2) üzenetére

Chepany
(fanatikus tag)

Respect! :R

(#4) Davs

Davs
(lelkes újonc)

"illetve az IGP-ből is több verzió lesz, így elképzelhető, hogy az erősebb lapka több feldolgozót rejt, mint az kisebbik verzió" az kisebbik

Amugy jo cikk

(#5) rviktor25

rviktor25
(tag)

Kiváncsi leszek erre a Haswell-re :D Valahogy jobban izgatja a fantáziámat, mint az AMD Trinity. (De az ég adja, h az AMD kiadjon egy qrva jó CPU/APU-t jó áron)

Chiwasuu!!!

(#6) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Akár az is elképzelhető, hogy a Sandy Bridge-E processzorokat a Halo kódnevű Haswell fogja leváltani, mivel ez a termék sokkal inkább megfelel a játékosok számára, illetve az új követelményekhez is igazodik.

Ehhez lesz új alaplap kialakítás, foglalat is?

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#7) atti_2010 válasza rviktor25 (#5) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Valahogy jobban izgatja a fantáziámat, mint az AMD Trinity Kár hogy akkor már a Kaveri jön és APU fronton nagyon el lesz tángálva a kék testvér.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#8) Youri válasza atti_2010 (#7) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Hát, úgy legyen, hogy addigra jön... meg persze jó lenne végre az aktuális generációt beleépíteni a radeonból

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#9) Fücsök007 válasza Duracellm... (#6) üzenetére

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha jelentős architektúrás változás lesz benne, akkor igen.

Bios moddingolás, dual bios-osítás jó áron!!!

(#10) FireKeeper válasza atti_2010 (#7) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, az integráció szintjét és a megjelenés idejét tekintve is a kaveri lesz a haswell ellenfele. (steamroller modulok és GCN "radeon").

Duracellm...: szinte biztos vagyok benne, hogy "kapunk" hozzá új, teljesen inkompatibilis foglalatot is. bár én már azon is őszintén csodálkoztam, hogy az intelnek sikerült megoldani az ivy lga1155 támogatását.

[ Szerkesztve ]

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#11) Chiller válasza Duracellm... (#6) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Nem arról volt szó, hogy az Ivy-E is szintén s2011-be megy?
Ezek szerint annak is lőttek szvsz.

(#12) Abu85 válasza Duracellm... (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

LGA1150 lesz hozzá.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) Youri válasza Abu85 (#12) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

csak fogynak azok az érintkezők, előbb-utóbb visszatér a 775 :DDD

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#14) Amacs válasza Youri (#13) üzenetére

Amacs
(tag)

slot1 i7 :D

(#15) Fücsök007 válasza Chiller (#11) üzenetére

Fücsök007
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Önmagában ez nem tragédia, azonos foglalatnál megkötések is vannak az újítások szempontjából, illetve ez igen kevés embert érint a nagyvilágban is. Ha netán ddr4-es memvezérlősök lennének a procik, akkor meg úgyis mindenből újat kell venned.
Egyébként meg a játékok jó esetben is 6mag+6 szálat dolgoztanak maximum úgy ahogy, de nem ez az elterjedt, tehát nem ez már a jövő. :N

Bios moddingolás, dual bios-osítás jó áron!!!

(#16) tombar válasza atti_2010 (#7) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

ha normalizálódik náluk a helyzet, akkor nem biztos ám az a nagyon nagy előny. meg az eltángálás is melyik oldalról? ja hogy igp... szerintem ez 1 év múlva szintén csak a mobilitásnál fog szerepet játszani.

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#17) Chiller válasza Fücsök007 (#15) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Mivel intel bácsi még mindig képtelen volt 8-core procit kiadni (egymillás xeon nem pálya), ezért számomra annyiból volt érdekes a dolog, hogy _esetleg_ befektettem volna s2011-be, ha tudnám, hogy később lesz 8mag, de így....

Ráadásul a s2011-es mérnöki ES procikat sem lehet tuningolni, szóval még azok sem jöhetnek szóba.

Sebaj, spórolok tovább! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18) Youri válasza tombar (#16) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

a desktop már nem piac, mindenki a mobilitásra gyúr...

(#19) tombar válasza Youri (#18) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

azért még nem az elhanyagolható kategóriába tartozik.
egyébként tény h kéne hová fejlődniük. btw hd 2000/3000 nethez, meg "tipikus" felhasználásra szerintem elegendő.

(#20) FireKeeper válasza Chiller (#17) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ki tudna adni 8 magot is, ha akarna, de szerintem túlzottan vissza kéne venni az órajelet, hogy elfogadható keretek között maradjon a fogyasztás, úgy meg már asztali környezetben nem igazán éri meg (szerverben a sok mag + alacsony órajel is nyerő).

az ES-t biztos, hogy lehet tuningolni, azok mindig szorzózármentesek.

tombar: tekintve, hogy általános számításoknál mit tud a GCN, szerintem igenis bőven van félnivalója az intelnek, látva hogy ők hol tartanak GPU szintjén. direkt heterogén chipre programozott feladatnál az erős CPU rész önmagában semmit sem ér.

#19: de értsd meg, nekik semmi értelme külön chipet tervezni desktopra, ha a mobilba tervezett chip a desktop réteg igényeit is tökéletesen kielégíti. a heterogén felépítés egyébként is a teljesítmény további növelésének talán az egyetlen járható útja.

[ Szerkesztve ]

(#21) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

"lesz a terméknek egy Halo kódnevű verziója, melynél a tokozásra kerül egy DRAM lapka, ami úgymond a negyedik szintű gyorsítótár szerepét látja majd el. Ez főleg az IGP-nek lesz fontos, illetve alapvető felkészülés az új generációs konzolokra"

Ennyire számolnának a nextgen konzolok PC átirataival? :F
Mondjuk ha igen, én annak csak örülök, mert szeretnék megmaradni "PC gamer"-nek, de szinte mindenhonnan azt hallom, hogy a PC-s játékiparnak meg vannak számlálva a napjai - már ami az AAA-s címeket illeti... :(

[ Szerkesztve ]

(#22) FireKeeper válasza Angel1981 (#21) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

intelnél és amd-nél ez a terv (amd-nél a kaverivel, amiben ugye GCN-es grafikus rész lesz, ami ugyanolyan belső memóriacímzést használ mint a CPU rész, ergo technikailag semmi akadálya a közös memóriaterületnek), de szerintem az nVidia-féle Maxwell APU is így fog operálni (Maxwell, ugye?)

(#23) Chepany válasza Youri (#18) üzenetére

Chepany
(fanatikus tag)

Eszeveszett jó az aláírásod! ;]

(#25) Youri válasza tombar (#19) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Fejlesztés szempontjából de... a mobil procikat felskálázzák, azt kész a konzumer desktop. A szerver procikat lebutítják, és kész a HC desktop. De egyik sem annak készült eleve...
2000/3000 nethez, meg "tipikus" felhasználásra szerintem elegendő.
Szerintem meg nem :) pl flash

Chepany: ;]

[ Szerkesztve ]

(#26) lujó55 válasza Chiller (#17) üzenetére

lujó55
(őstag)

na az még egy eszement pénzkidobás... :(

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#27) EarL 007 válasza atti_2010 (#7) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

APU fronton (a GPU miatt) és nem CPU fronton...

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#28) TGWH

TGWH
(fanatikus tag)

Érdekes. Kérdés mennyire javul fel az erős proci mellé az integrált vga. Ezzel akár még hatalmas öngólt is lőhet az intel... Ennyire kevés gamer pc fogyna? A pc halálát már jó egy évtizede is jósolgatták. De a pc él, és köszöni szépen jól van, sőt, mostanság az ,,rpg szerű'' játékok is jönnek kifele, ami kifejezetten jót tesz.
Mindig csak a mobil piac... :DDD mindegy, beszerzek valami jó kis asztalit, aztán majd meglátjuk.
Ezzel így nagyon lépéshátrányba kerülhet az intel...

(#29) tombar válasza Youri (#25) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

na jó, de ott csak a hardveres gyorsítás nincs meg. meg ha nem mondok oltári hülyeséget, akkor QS Falsh gyorsításra van.
"A szerver procikat lebutítják, és kész a HC desktop."- eddig is ez volt.

(#30) Youri válasza tombar (#29) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Meddig? Azért pár éve még piac volt az asztal, és oda konkrétan terveztek termékeket, most a két mellette lévőből gyúrják össze.

(#31) tombar válasza Youri (#30) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

pl 3200+

(#32) Youri válasza tombar (#31) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Mi van vele?

(#33) tombar válasza Youri (#32) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

szerver architektúra függő, azért mert más a neve, attól még alapjaiban egyezik.
a 3200+-t meg azért hoztam fel, mert az kvázi tipikus példa erre a témára.
"most a két mellette lévőből gyúrják össze" ez miben nyilvánul meg? vagyis hogyan kell értelmezni? szerintem édes mindegy h honna indul ki az ember.

[ Szerkesztve ]

(#34) Youri válasza tombar (#33) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Nem tudom melyik részére tipikus példa, a Barton még az első Opteronok megjelenése előtt létezett, így az nem lehetett szerver arch. És azért bőven van különbség a K8 korabeli és a mai desktop tervezések között.

(#35) KAMELOT

KAMELOT
(őstag)

Most akkor nemértem!?
Nem lesz 77-es chipset és Ivy Bridge 22nm-es proci??? Csak Ivy Bridge APU lesz? :O
És mia helyzet a foglalatokkal? :U

[ Szerkesztve ]

[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-10,13-dimethyl-3-oxo-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-17-yl] undecanoate

(#36) tombar válasza Youri (#34) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

ha te mondod én elhiszem. én konkrétan xbiten olvastam egyszer, lehet h félreértettem vmit. az is meglehet h anno az fx55öt hittem annak.
viszont még mindig nem tudom miben nyilvánul meg az összegyúrás. egyik oldalon butítanak, másikon meg javítanak?
pl SB vagy Llano is már ezen elgondolás alapján jött létre?
ne vedd az eddigieket támadásnak, tényleg érdekel a dolog.

(#37) Youri válasza tombar (#36) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Elég megnézni, hogy a SB-t meg a Llanot mindig mikkel reklámozzák, demózzák... Laptopon miket tud, milyen jól dekódeol mindent, meg mennyi a fogyasztása, nagyon dióhéjban. Mí a Bulldozert is hogyan reklámozták. Ilyen masszívan párhuzamos, olyan, 8 mag, moduláris, stb. Desktopon hova? Nem is oda szánták, de azzal, hogy a bullból vették a 4 modulost, kicsit átalakították, és kész az asztali. 8 modulos nem is megy asztalra (minek) SB-E-t pedig szerintem nem kell említeni. 2011 érintkező, 4 csatornás memória, kétutas megoldások, stb... ezek aztán pláne nem az asztali igényeknek vannak kitalálva

[ Szerkesztve ]

(#38) tombar válasza Youri (#37) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

bull és sandy-e az világos volt, de pl 2400, 2500k, 2600k nem hinném h a mobil megoldásokból született. szerintem az csak egy dolog h egy adott architektúránál milyen fő igényből indulnak. gondolom nem okoz gondot a párhuzamos fejlesztés, főleg, ha szorosan kapcsolódnak egymáshoz.
pl. Ivy, lesz belőle 17-25 wattos verzió, az asztali megoldások meg 77 wattos tdp osztályúak. nyilván ez azt jelenti, h az asztali megoldás jóval erősebb, komolyabb paraméterekkel rendelkezik stb. ez teljesen világos. viszont a "butítás" és az "okosítás" vice versa is működhet lényegében és akkor itt kanyarodhatunk is a párhuzamos fejlesztéshez is.

(#39) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igazából nem értem, hogy a fanyalgók mit várnak. nem tetszik az embereknek, hogy a desktop tetejébe lebutított szerver, a többi részébe pedig felhozott mobil chip van. de akkor mi kéne desktopra? mire nem elég, mondjuk egy i5-ös sandy teljesítménye? továbbmegyek, mire nem elég egy A8-as APU teljesítménye? kérlek, mondjátok meg, hogy milyen chipet szeretnétek, mert már komolyan nem tudom.

(#40) KAMELOT válasza FireKeeper (#39) üzenetére

KAMELOT
(őstag)

Úgy őszintén! Örülök az amim van otthon! 2500K??? 8-12GB ram??? GTX560ti??? mindenre elég. Szóval nem kell nyavajogni senkinek :DDD
Egy C2D és HD4850 / GTX260 is mindent megtesz!

(#37) Youri: az nem 8 modul hanem 4 modul és 8 mag tudtommal. :)

[ Szerkesztve ]

[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-10,13-dimethyl-3-oxo-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-17-yl] undecanoate

(#41) kNG

kNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezzel lényegében nincs is értelme fejleszteni, hiszen a már kész Sandy Bridge-E termékek is messze felülmúlják a tömegpiac igényeit, vagyis nem érdemes a leváltáson gondolkodni.

A ***** fajtájukat az i3 2100k azóta se jelent meg...pedig tuti lenne rá igény... :) vagy ez nem a tömegpiac igénye? Ejnye intel...(megpróbáltam nagyon finoman kifejezni magam).

Szerintem sokan fejlesztenének, ha lenne i3 2100k...

Ez főleg az IGP-nek lesz fontos, illetve alapvető felkészülés az új generációs konzolokra. Utóbbi termékek esetében egységesen az az információ járja, hogy egyetlen memóriatárba dolgoznak majd a CPU-magok, illetve a GPU shaderei, ami a PC-n messze nem ideális a VGA-k rendszerhez való csatlakozását elnézve. Példának okáért a konzolon nagyon egyszerű lesz a megatextúrázás, míg a PC-n konkrétan kivégzi majd a teljesítményt a lassú PCI Express busz.

Nyehehehe, nem fejlesztek, asszem a következő platformom már APU-s AMD lesz :)... eddig is szimpatikus volt az FM1, ha azt meg tudnák oldani, hogy a HD 5xxx széria teljesítményét beépítik egy APU-ba...tökéletes lenne...még inkább ha az APU, és AKÁRMELYIK generációs radeon együtt tudna dolgozni :D be szép is lenne, álmok...megmaradna a jó kis tuningos HD 5850-em, és mellé lenne 1 kis tuningos APU-m, és akkor lenne 1 jó ár-érték arányú pc-m :D

ASrock Z68 PRO3 GEN3, KiNGSTON HYPERX Genesis BLU 8 GB, i5 2300 @ 3300Mhz, FSP Aurum GOLD 500W, HD 5850 @ 950/1175 + ZALMAN VF3000A, SAMSUNG F3 1TB, XONAR D1...

(#42) EarL 007 válasza kNG (#41) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"sokan"

jah, kb. néhány tucatnyian, hiszen kb. ennyi embert érdekel a tuning :DDD

(#43) kNG válasza EarL 007 (#42) üzenetére

kNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez azért BS valljuk be...a gamer felhasználók 60-70%-a tuningol...ha 100-200mhz-t 1 procin de akkor is...aztán ott vannak a merészebbek akik addig, amíg megy értelmes hőfokokkal...és ott vannak az őrültek, akik addig, amíg ki nem jön belőle a füst :DDD :N

Valljuk be, hogy az i3 2100k tuningolva könnyen az i5 2300-2400 teljesítményét hozhatná, és ez nem érdeke az intelnek...inkább ez lapul meg mögötte szerintem! :U

ASrock Z68 PRO3 GEN3, KiNGSTON HYPERX Genesis BLU 8 GB, i5 2300 @ 3300Mhz, FSP Aurum GOLD 500W, HD 5850 @ 950/1175 + ZALMAN VF3000A, SAMSUNG F3 1TB, XONAR D1...

(#44) FireKeeper válasza kNG (#41) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dGPU az integrálttal tuti, hogy csak azonos architektúrán belül tud együtt dolgozni. ott sem a család összes tagjával, hanem csak néhánnyal. de ha a tervezett ütemben növekszik az APU IGP-k teljesítménye, akkor ilyesmi összedolgozásra nem is lesz szükség. sőt, ugye a dVGA piac egyik megmentési alternatívája, hogy az APU készíti el a képet, a külső videókártya csak poszt-processz eljárásokat végez a kész képkockán.

a 2100k tényleg nagyon nagy húzás lett volna intel részéről, de hát láthatjuk, hogy mennyire támogatja a tuningot... támogatja. ha megfizeted.

amúgy az FM1-be mostmár be ne ruházz, mert a Trinity (és sejtésem szerint az utódja is) FM2 foglalatba jön majd.

(#45) EarL 007 válasza kNG (#43) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

gamer felhasználók legtöbbje is inkább bolti konfigot vesz (akinek van zsetonja, nem fog "barkácsolni"), nem Mo szemlélet, hanem nyugati. ott meg ha valami nem elég erős, akkor csak az fog vele foglalkozni, akit érdekel, többiek dobják kifele. PC usereknek egy elhanyagolható része tuningol, plusz nem hülye az Intel, hogy magának állítson házon belül konkurenciát.
a gyártók csak addig érdekeltek a usereket tekintve, amíg folyamatosan vásárlásra tudják őket késztetni, utána le vannak szarva a kívánságaik. :DDD

(#46) tombar válasza KAMELOT (#40) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

úgy őszintén, örüljek egy 3200+nak meg egy x300se-nek? persze, leendő vásárlóként majd 775-t meg gt200 között fogunk nézelődni...
na meg ugye szavatosság és az időtállóság sem szempont.
FireKeeper (#39): ?
szerinted az érdeklődés és nyavalygás szinonima?
"felhozott" na ezt kéne nekem kicsit jobban körülírni. simán érthető h a piac igényei miatt fejleszteni kell a mobil vonalon is, de ezek alapvetően egy alacsony fogyasztású egységek és nekem kicsit fura h egy 17 wattost tornászunk fel 77 wattosra. nem lehet simán h az egyik megoldásnál az adott igényeket vesszük figyelembe, míg a másiknál meg a többit? nekem ebben a felállásban egyszerűbbnek tűnik a dolog, mint rámenni a mobilitási igényekre, aztán meg ha kész van akkor filózhatunk azon h hogyan is alakítsuk át a cuccost a másik fél igényeire.

(#47) kNG válasza FireKeeper (#44) üzenetére

kNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen, hallottam hogy FM2 foglalat lesz neki, az igazság az hogy egyelőre nem is tervezek fejleszteni, eddig gondolkodtam egy köv. generációs bullon (vishera ha jól tudom?) de amint megláttam ezt a cikket elbizonytalanodtam...egyrészt eddig is az APUk felé húzott inkább a szívem és az eszem is több okból kifolyólag, másrészt az, hogy feltehetően az új generációs konzolok így fognak dolgozni, megint csak elbizonytalanított..van egy olyan érzésem, hogy az eddig csak duma szintjén menő "nagy változások lesznek" időszak el is fog jönni 1-2 éven belül a konzolok megjelenésével...majd ha kialakul az állóvíz, akkor fogok csak komolyabban fejleszteni, addig kivárok, szerintem érdemes lesz...Max. FM2, ha NAGYON jó lesz...bár sajnos kétlem hogy a CPU rész erősebb lesz mint az intelé, az integrált gpu az erősebb lesz, azt eddig is tudtuk...

Egyébként mikorra várható a Trinity? Ti már tudtok valami infót róla? Van esély arra, hogy az AMD tudja folytatni azt a stratégiáját, amit eddig is (hosszú életű foglalatok) az APUk esetében is? Megmondom őszintén engem meglepett, mikor megláttam, hogy milyen rövid életű volt az FM1 foglalat!

(#48) FireKeeper válasza kNG (#47) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem akarok OFF-olni, ha érdekel a dolog itt a találgatós topik.

(#49) kNG válasza FireKeeper (#48) üzenetére

kNG
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm!

Elnézést kérek az eddigi OFF-okért mindenkitől!

(#50) rviktor25 válasza EarL 007 (#45) üzenetére

rviktor25
(tag)

Nehezen tudom elképzelni, h a kisebbséghez tartozok, mert tuningolok :Y
@kNG: az "amíg megy értelmes hőfokokkal"/feszültséggel tábort erősitem :DDD

Chiwasuu!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.