Mr. Carmack, jöhet a Doom4 az OGL 4.0-ra! 
...a B0 szilícium inkább egy "ember lapáttal", semmint egy "Bulldozer" -> A B2 is csak egy 4-6-8 tagú brazil brigád ásóval és talicskával
Mr. Carmack, jöhet a Doom4 az OGL 4.0-ra! 
...a B0 szilícium inkább egy "ember lapáttal", semmint egy "Bulldozer" -> A B2 is csak egy 4-6-8 tagú brazil brigád ásóval és talicskával
Ámen. 
Több ezer telefonszámot tudok fejből. Csak azt nem tudom, melyik kié.
Meg a Quake 5 ofc.
Stay a while and listen...
Egy apró hiba a cikkben:
"A újdonságait főleg azok a programok kamatoztathatják, amelyek rengeteg textúrát kezelnek, vagy sűrűn váltanak textúraállapotot."
A GLSL változásai ezek szerint azt is jelentik egyben, hogy egy HD 5000/Fermi kártyán ugyanaz a shader gyorsabban vagy optimálisabban fog futni, mint az elődökön?
[ Szerkesztve ]
PH semleges
Én is rögtön rájuk gondoltam.
Nem ismerek náluk nagyobb felhasználói bázist amik világszinten sikeresen alkalmazták volna az OpenGL-t.
Habár a jelenlegi projektekbe, már tuti nem veszik bele a 4.0-át, ha igen akkor meg mégkésőbb jön minden igért játék. 
Family Guy Online - Closed Beta
Nem ismerek náluk nagyobb felhasználói bázist amik világszinten sikeresen alkalmazták volna az OpenGL-t.
Blender, 3dsMax, Maya, Photoshop, Google earth, ...
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
Várjuk hogy a fejlesztők sikeresen használják 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Jöjjön!

úgy legyen 

Új gamék és nagy nevek folytatásának a szagát érzem, jupppi jéé 
"Az éjekszen szájfáj műsorán.."
Na ez egy jó hír 
EU: RoCDaN.464 US: SkyMouz.183 ID: skymouz@gmail.com
Vajon John Carmack a tech6-os motornál a 4.0-át fogja alkalmazni? 
A tech5-ös motor melyik OpenGL generációban lett írva? 2-es vagy 3-as?
The Stars Were Mine!
Érdekes.
Először kijön a hardver, majd utána az OpenGl.
Általában ez fordítva szokott lenni.
Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

Kizart.
Az OpenGL 3.x gyakorlatilag DX10-es hardvert feltetelez, az OpenGL 4.0 pedig DX11-est.
[ Szerkesztve ]
Miért lenne az OpenGL a Dx-hez kötve?
Támogatja a tesszelációt és a compute shaders-t, de ez nem jelenti azt, hogy kötelező lenne ilyen hardver hozzá.
[ Szerkesztve ]
PH semleges

Nem konkretan DX-hez van kotve, hanem olyan szintu GPU kell a full tamogatashoz.

Q5 egy Q1 SP játékélményel és egy Q3A MP-vel megfűszerezve 
東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
Ja, már megijedtem.
Akkor csak simán rosszul értelmeztem.
PH semleges
Miért kizárt? Ja azt hiszem leesett: mire a tech6-ot elkezdik hegeszteni, addigra lehet lesz OpenGL 5 is. 
The Stars Were Mine!

Nem
En azert irtam, mert Tech5-ot olvastam 6 helyett
Ja értem, akkor talán mégsem mondtam nagy butaságot. 
The Stars Were Mine!

Örömmel hallom, de kár, hogy a játékpiac nagyon a dx irányában van. : /
Szívesen venném, ha nem csak azt hallanám, hogy: "mocskos nV, mocskos zárt physx-je/CUDA-ja", hanem azt is lehetne olvasni itt-ott a dx is mehet a sunyiba. 
Folytatom: Pro-E, CATIA, UG, Solid Edge, Solid Works, I-DEAS, OSX, Linux. 
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Nah, egy hozzáértő így utólag leírná, hogy a 4.0-val a Khronos mennyivel lépett közelebb a DX10/DX11 vonzerejéhez játékok szempontjából?
Tudom, hogy az OGL fejlesztése során első soron a professzionális felhasználást veszik alapul, de azért mindenkinek könnyebb volna az élete, ha nem lennének a játékfejlesztők a DX-hez kötve. Könnyebben jöhetnének MacOSX-re és Linux-ra is a játékok.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]