...és ugyanazon a monitoron, ugyanazokkal a monitorbeállításokkal. Sok múlik azon si, csak erről páran hajlamosak elfelejtkezni. 
SC2 ID: Peter 1714

...és ugyanazon a monitoron, ugyanazokkal a monitorbeállításokkal. Sok múlik azon si, csak erről páran hajlamosak elfelejtkezni. 
SC2 ID: Peter 1714
Itt egy jó kis cikk: A benchmarkok benchmarkolása
(Benchmarking the Benchmarks) [link].
Az ATI sem egy szent, az fix.
[ Szerkesztve ]

NV fanatikus vagy? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)
Hárommagos AMD proci?
Ha az Xbox 360-ban alkalmazott Xenonra gondolsz, az az IBM fejlesztése.
A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.
Hamarosan jön a hárommagos Phenom, sztem erre gondolt.

Várjuk az X2 tulajoktól a teszteket az új driverrel. Remélem reggelre már lesznek finom friss ropogós tesztek 
A Catalyst 8.1 verziója 8.453-080122a.
Most nézd meg, hogy mi melyiket használtuk a tesztben.
gyönyörű...
no persze, a kapitalizmusban nincsenek szentek, csak kisebb és nagyobb ördögök... most éppen az ATI a kisebb ördög.
ps: tényleg jó a cikk, thx!
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Akkor Ti már a 8.2-es driverrel teszteltetek, ami tegnap jelent meg hivatalos
an?

Osztják is őket általában rendesen a fanok, mert náluk mindig rosszabbul szerepel egy adott gyártó termékei "real world gaming benchmark"-ban, mint a hagyományos timedemo mérési módszereket alkalmazó oldalak tesztjeiben. Ezért született ez a cikk is.
...

Igen már látom és kicsit utánanéztem. A driver nem lett egy áttörés. Kicsit gyorsult de nem számottevően. A csoda driver továbbra is csak egy "urban legend" 

Anthony28 remélem ma bőven leteszteli vele az övét is.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Igaz, nme is kételkedek benne, de a 8800gt sem éppen egy gyenge kari. Főleg 2 együtt. És ennyire ráver az x2. Persze lehet hogy én elfogult vagyok, most is crossfire-t használok. De én nagyon elavult karikkal. 
Egyébként szerintem nem kéne hogy a dual gpu-s kariké legyen a jövő. Inkább a két magot vagy esetleg a hagyományos egyet kéne erőltetni.
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

Eddig egy 450es Asus tápot használtam HD2900XT-vel gond nélkül. Ezt is fogja vinni a tápom?
Intel & ATI

Mennyit ad le a 12V-os ágán? Nem biztos hogy elég én nem sajnálnám a pénz egy Corssair HX520-asra plusz 10K-ból megvan, vagy extrem tuning esetén HX620-ra.
Az egyik nagykerben (már) 88.790+FA az ASUS X2. 
mod: a Sapphire meg 78.900+FA 
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Szépen ereszkednek le az árak!
A megjelenést követő 110-120E közti árakból 3hét alatt elég szépen csökkent hála a jó égnek.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
Lesz ez még kevesebb is. Az RV670 előállítása elég olcsó. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Nekünk vásárlóknak csak jót tesznek ezzel!
Gondoljunk bele a ilyen jó áron ekkora teljesítményű kártya már régen volt kapható!
bingó.
sőt, a miénk 1 nappal újabb.
8.2 bétának nevezik.

OK 

Elolvastam az összes hsz-t, titkon abban reménykedve, hogy valaki összegezte a kapott fps-eket... de ennyire nem egyszerű az élet! 
Tehát kénytelen voltam magam cselekedni, úgyhogy az összes kapott fps-t összeadtam és utána a HD3870X2-t vettem 100%-nak! Íme:
ATI HD3870 X2 506 fps
ATI HD3870 CF 536 fps
8800GT SLI 494 fps
8800GTX 417 fps
105,9% ATI HD3870 CF
100,0% ATI HD3870 X2
97,63% 8800GT SLI
82,41% 8800GTX
Egy másik teszt összegzése, igaz ár szempontjából:
[link]
Ami nagyon érdekes, hogy míg egy PowerColor HD3870X2-t 410€-ért/~102 500Ft mérnek, addig egy 8800GTX-et már 330€-ért/~82 500Ft!!!
Pedig a 8800GT és a HD3850 ára átszámolva egészen rendben van... de ez a full olcsó 8800GTX...
de a HD3870X2 ára is kábé jó, ergó az ár/teljesítmény besorolásuk helytálló! 
''A házasság olyan, mint a koporsó és a gyerekek a szegek.''
Igazából a GTX-szel nem érdemes már számolni, mert a boltok már csak a beragadt készleteken adnak túl. A G92-es GTS kb. ugyanolyan gyors, azt kéne hozzáviszonyítani.
Valahol azért meg kell hogy mutatkozzon a különbség a 384bit memória busz, és a 768mb ram kontra 256bit 512ram között. 
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)

Annyi volt (ott) két héttel ezelőtt is
egy cseppet sem "ment le az ára",máshol sem....
Az árcsökkenés idehaza még nem következett be.
Csak az a baj,hogy pillanatnyilag az olcsóbbik nincs nekik a raktáron!
[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

Na hogy alakul a kártya?
Milyen,mennyire tetszik?
persze, 2560x1600-ban 1-2 játékkal.
RAM mizériám volt illetve cseréltem is, proci csere is volt...rövidesen telepítek... és majd akkor nyilatkozom.
Nekem bejön egyébként.. 
[ Szerkesztve ]
Khmmmm....azt akartad mondani 1680x1050 2-4x AA? 

Mikor várható tesztelés?
Tegnap néztem egy videót Crysis XP alatt áttítva VeryHighra teljesen jól futott X2-vel.
Ő az
[ Szerkesztve ]
Odébb van még...a videót láttam.Tegnap néztem az összeszemetelt OP rendszeren a 8.2-es drivert...Crysis gpu bench 1680x1050 minden high átlag 22fps.
100k-s VGA-val 22 fps, szép...

Ez olyan mint forma1-s verdát szídni miért nem megy murván. Valószínüleg nvre lett írva. Ill a 8800 sli se világított sokat ebben a játéknak nevezett sz@rban és az meg még drágább. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Sztem a Crysis-t ahogy megírták úgy ahogy van kula.Meg Quad Core Ready aztán 2 magot se használ ki.Gondolom az 1 GPU-ból is csak felet használ.
Azért kíváncsi vagyok Vista64bit alatt mennyivel mennek jobban az NV-k.Mert a GTS tudjuk hogy optimalizálva van ami a Crytek-NV susmus következménye.
A 22fps-t pedig a GTX OC-m tudott ami szintén támogatottabb Crysis alatt mint az Ati-k. De persze nézhetünk egy tesztet bármikor Stalker alatt ha gondolod...ott nem 22fps lesz, max NV részről.

Itt az amd/ati fikázása volt a lényeg. Mert ha valaki előre lapoz a teszthez láthatja, hogy az sli 1280-n high-n tolt egy 52-t. Magasabb felbontáson az se lett volna 35-l több szvsz. Pedig hát mint írtad is nvre van írva.
[ Szerkesztve ]
Ti paranoiások vagytok. Ebben mi volt a fikázás? Úgy véditek a szent anyacég ATI-t, mintha ő szült volna titeket, komolyan mondom nevetséges, hogy hogyan vagytok képesek ennyire elfogultak lenni egy cég irányába.
exe atnevezessel valtoznak ATi eredmenyei? Nem? Akkor vagy nem csal, vagy csak okosan csinalja.
Kihagy a képi megjelenitesekbol olyan dolgokat, amit a programozo odaálmodott? Nem. Vagy csak okosan csinalja. Pénzel játékgyártót, hogy az alapból az ő karijaira optimalizaljon? Nem. Vagy csak okosan csinalja.
Tény, hogy az nV sokmindent bevallalhat ekkora reszesedessel, de elobb-utobb kipukkan a lufi. 
Offed OFF.
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma
Nem veszem magamra, mert én nem vagyok elfogult.
Ez előtt csak NV kártyáim voltak.Nem védek senkit.Pártatlan vagyok.De az a 22fps-es megjegyzésed 100k-ért tényleg kicsit gáz volt.
Az a lufi önszántából fog kipukkanni, ezt ne feledd, majd amikor 3-4 év múlva visszaolvasod ezt a hsz-t. 

Én nem értek a költészethez. Így ezt a hszt nem értem, de a 120k-s nv sli se tud többet ebben a játékban. Csak azt elfelejtetted ide írni. 

Mondom nálad ott em stimmel valami mert én annó 1280x1024 VeryHigh-ban 21.47-et kaptam a 2900XT-vel alapon és a 6750-el 3000Mhz-en.
A vidin is látszik hogy teljesen szaggatás mentesen megy neki.
Az hogy nálad ennyire rossz ott valami driver összeférhetetlenség van.

Azért az hogy nem gyorsabb sokkal elég túlzás tőled!
Mert az SLI VH-ban olyan gyors a teszt álltal mint az X2 highban.
És azért az nagyon nagy külömbség.

LOL legalább 20k-val drágább is. Ill. nv-re optimalizálták azt a cuccot. Mondmeg légy oly kedves hol kellene látnom hát a csodát? 

Nem a csodát kell várnod,hanem nem kell ilyeneket kijelentened.
Mert nem tükrözi a valóságot a mit mondtál.

Referencia-hűtésű, 512MB-os 8800GT kapható már buttó 52ezer Ft-tól!
Most hogy milyen járulékos egyéb költségei vannak az más tészta.
[ Szerkesztve ]
Abba igaza van Gyuri27-nek hogy mindenki a G92 GTS SLI-hez és a G92 GT SLI-hez viszonyítja...a GTS SLI minimum 35k-val drágább.A GT pedig 20k-val mert senki se ref. hűtéssel használja és mert az átlagára 55-60k környéke.
Azt is figyelembe kellene venni hogy akinek már van lapja és jó rendszere, meg egy P35 stabil deszkája, amit az egekig lehet tuningolni, az bele fog e vágni egy SLI-s konfig összeállításába azért a pár % többletért.Mert lapcsere az mindenképp kell a videókártya cserén kívül.Én személy szerint pedig nem respektálom a Nforce 680i,780i-s csippeket, amik jelenleg a legjobbak...SLI ide vagy oda a P35 mint csippszett jobb. Tehát aki nem új gépet rak össze annak az X2 mindenképp jobb választás, főleg ha lapot is kell cserélnie. Nálam ez szóba se jöhetett mert a P5K Premium-ot minőségben,teljesítményben egy Nforce-os lap se közelíti meg.Ezért maradt a Single Card megoldás!
Aki pedig új SLI-s premium kategóriás rendszert rak össze az meg jóó mélyen nyúljon a zsebébe ha 680i,780i lapot szeretne mert az áruk irreálisan drága, és akkor még a 2db GT-ről nem is beszélve. 
Még mindig nem tudtam telepíteni...tehát az összeszemetelt Vista64 en néztem meg mit tud a 8.2 driver.Igaz ezek szintetikus tesztek,a VGA-t nem húztam, de lehet irányadó a játékok alatt nyújtott teljesítményt illetően is.Ha lesz időm telepíteni mindenképp megnézem játékok alatt is mert most annyira nagy a káosz a gépemben hogy a Crysis GPU teszt amikor az eredményt kellene összegeznie a végén már error-ozik!
1-2 irányadó 3dMark eredmény: [3d03 65317p]
[3d05 27242p]
[3d06 18344p]
A 3d eredményhez hozzátartozik hogy 8.1-es driverrel 17030p környékét kaptam...fogalmam sincs mitől ugrott meg ennyire.Reméljük hogy az új drivertől, amit játékok alatt is kamatoztatni fog a szörny! 

[OFF]Én ilyen pontok után elgondolkodnék, hogy a 3DMark lesz a kedvenc játékom! 
Szép eredmény... nekem a konfigommal full alapon minden 11850 pötty lett... 
Kerestem másik 06-os eredményt és elsőre ezt találtam: [link]
Mondom ez iszonyat kevés, megnéztem a procit, utána a tiedet is, és konstatáltam, hogy bizony a te procidnak is azért olyan eszeveszett magas az órajele, hogy minden utolsó fps-t kitudjon hajtani ebből a videókariból!
MOD: közbe észrevettem, hogy azt a majd 10000 pontot kicsit magasabb felbontásban érte el, mint a "szabvány"! 
Nemrég került legeslegelőször 3DMark a kezembe, és nekem ez új!
Jó tudni, hogy ez így működik... meg ahogy számolgattam a pontjaidat a proci pontok is valami szerint beleszámítanak, de nem 1/4 meg nem 1/5, mert ezeket már számoltam, valahol a kettő között!
[/OFF]
De akkor felmerül bennem a kérdés: miért nem elég egy VGA-CPU párválasztóhoz egyetlen 3DMark teszt? Hiszen ha egy procival kap az ember x pöttyöt, aztán procicsere és többet kapott ugyanolyan beállítások mellett, akkor ezek szerint az első proci kevés volt!
Vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]

Bővebben? Szerinted mi a mindenkire vonatkozó valóság?
Mert ok, hogy szidják az okosok az x2-t. De mond meg mi értelme crysis alatt a 8800gt sli-nek? Mert aki már két gt vesz nem hiszem, hogy gyertyát gyújt Szűz Máriának, hogy very high 1280x1024-n 32 fsp-t porukál ez a combó. Arról nem beszélve, hogy így szükség van egy sli lapra is, ill két ventillátor zajong és tápból is kell másik.
masterful87: ott az x2 is olcsóbb.
Anthony28:446# köszönöm, hogy valaki érti miről beszélek.
[ Szerkesztve ]