Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) daa-raa válasza Kucsek (#195) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egy GPU messze masszívabban párhuzamosított, mint egy mai CPU, még ha a Niagara 2-t is vesszük alapul. Egy C2Q is elvérezne bármelyik mai GPU-val szemben, sőt akár a 4-5 évvel ezelőttiekkel szemben is ha annak a feladatát bíznád rá.

Si vis pacem, para bellum.

(#202) antikomcsi válasza fLeSs (#189) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ez nagyon off, de látom eléggé pörögsz ebben a topikban. ;]

Szeretném megkérdezni, hogy nincs e kedvetek, vagy nincs e tervbe véve egy olyan cpu-vga párosító, mint amit a múltkor készítettetek?

Az nagyon jó, és hasznos volt, és most, hogy itt ez a sok új kari, és várható még pár a közel jövőben, én örömmel vennék egy ilyen kis olvasmányt, tudván milyen alaposak vagytok. :K

Azért is jó lenne, hogy mindenki tisztán lásson mi is kell valóban a vga kártyájához.
Elég sokan vettek, és vesznek most pl. 8800GT-t és nem akarom elhinni, hogy ehhez nem elég egy 3000MHz-en járó x2, "mert ezt csak, és kizárólag egy 5678MHz-en járó core duo vagy kvad tudja kihajtani".

Szóval én egy ilyennek nagyon örülnék, és nagyon szépen megköszönném. És szerintem sokan mások is akiknek megsporólnátok jónéhány Mátyás királyt.

:R
szerk: off

[ Szerkesztve ]

(#203) SystemRoot válasza Kucsek (#198) üzenetére

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

anno nvidia oldalról ovlastam hogy a távoli jövőben lesz dualcore-os gpujuk, vagyis 1lapkában több mag. Meg az Intel Larrabee is olyan lesz. Az már tudtommal nem csak gpu ként lesz használható. A mai gpu-k nagyon sok dologban eltérőek egy cpu-hoz képest.

(#204) fLeSs válasza Kucsek (#198) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ha kicsit is átlátnád, hogy hogyan néz ki egy proci és egy GPU belülről, akkor nem kérdeznél ilyen okosakat. :D (no offense)
Egy Core 2 8400 csigalassú lenne GPU-nak.
Esetleg ha Cellt mondtál volna, akkor lenne némi értelme a dolognak.

[ Szerkesztve ]

(#205) nsrking válasza fLeSs (#200) üzenetére

nsrking
(senior tag)

akkor csak 21-én...

(#206) Abu85 válasza Kucsek (#195) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A CPU és a GPU jelentős dolgokban különböznek. A CPU egy általános feldolgozó egység, míg a GPU erősen célhardver. Ennek megfelelően, a GPU masszívan párhuzamosított rendszer, brutálisan magas teljesítménnyel egyazon feladatra.
A 3D-s grafikus chipek megjelenésekor (3Dfx Voodoo), például elég gyorsak voltak a processzorok az akkori szint leképzésére. Viszont a grafikus chipek már ekkor is eléggé nagyméretűek voltak, mivel a pixelek számítása gyakorlatilag a legnagyobb feladat a leképzésnél, még a mai rendszereknél is. A GPU-k felépítése az erős párhuzamosítás felé ment el már az elején is, ugye lényegében célprocesszorolról van szó, így tökéletesen testreszabható az adott munkakörbe. A DX8 API megjelenésével kaptunk igazi grafikus processzorokat, nagy lépés volt az első Shader modell szabvány bevezetése. De gondolj csak bele, milyen robosztus szörny kellett ehhez. Közel 60 millió tranzisztorból álltak, míg az akkori CPU-k hasonló, vagy némileg nagyobb számítási teljesítmény mellett kb. 35 millió (ebből ugyes sok hely a dekódolóra és a cache-re ment el) tranyót emésztettek fel. Ezek mellett a DX8-as GPU képes volt 12 utasításból álló programot futtatni, míg a CPU eléggé korlátlan volt e téren. Mára nagyságrendekkel magasabb a GPU-k lebegőpontos számítási teljesítménye még az aktuális csúcs CPU-khoz képpest is (a tranyó arány kb. megmaradt, sőt talán tovább nőtt). A DX9 nyilván a DX8 utasításfuttatási korlátjait terjesztette ki, míg a DX10 úgymond egyensúlyt (Unified Shader) hozott a rendszerbe, és nagymértékben átszabta az eddig használt elveket.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#207) fLeSs válasza antikomcsi (#202) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

de, már volt róla szó.

(#208) Kucsek

Kucsek
(tag)

bocs de azért írtam ,hogy hozzáértőtől várom a választ mert én nem tudtam.Az "okosat"=hülyét pedig rossz néven veszem mert ha mindenki mindent tudna nem lenne sok értelme itt vagy bárhol eszmét cseréni.De most már tudom és köszi a felvilágosítást.Sajna még nem láttam belülröl GPU-t és CPU-t sem.De embert már igen.
Utánna fogok olvasni a dolognak.

Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!

(#209) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

dirt alatt tutira engedélyezve volt az sli? enable után volt restart? :F

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#210) Kucsek

Kucsek
(tag)

Azt hiszem Abu 85 válasza a legmefelelőbb a kérdésemre. :C :C Tisztult a Kép.
Köszönöm :R :R :R

(#211) antikomcsi válasza fLeSs (#207) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ok., köszi, gondolom, akkor márciusig várhatunk, míg jön a gx2. Bár az a veszély nem fenyeget, hogy 2 ilyet nyomjak kvad sli-be a szerény 500W feletti fogyasztásukkal. :DDD

(#212) Tomcat válasza Zotya84 (#111) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ezt alátámaszthatom én is, nekem is ugyanez a lapom van két gépemben is.
Valóban 2x16 PCI-E szálat tud fizikálisan. Ha jól tudom az RD580
(CrossFire Xpress 3200) ebben (is) tud többet az elöző szériától.

Tomcat

(#213) Kucsek

Kucsek
(tag)

Fless

Ha ráértek tudnátok csinálni egy 8800 GTS Sli tesztet az X2-vel szemben mindenki örömére?
Szerintem sokan hálásak lennének érte.Mert a tobbi kunta-kinte oldal tesztjei nem igazán mérvadóak.legalábbis számomra
Köszi

(#214) fLeSs válasza szab.tam (#209) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A többi játék alatt nagyrészt ment, a Dirt és a HL2 a kivétel, szóval szerinted be volt kapcsolva? :)

(#215) Kovács84 válasza rudi (#14) üzenetére

Kovács84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért a lényeg felett nem siklottam el, viszont ha ilyen ütemben kezdik visszaeszegetni magukat normális piaci pozícióba, akkor a mobil szegmensben is igen jó cuccokat fognak alkotni.

(#216) fLeSs válasza Kucsek (#213) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Egy ilyen esetleg az új NV kártya tesztjében lesz.

(#217) fLeSs válasza antikomcsi (#211) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem biztos, hogy a GX2-t megvárjuk.
Még meglátom/juk.

(#218) leviske válasza Sárpac (#154) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt szerintem nem lehet kijelenteni, hogy az nV eltért a szabványtól...ha ugyan ugy kéne felépíteni az architekturájukat, akkor felesleges lenne, hogy két gyártó legyen. (tudom, hogy nem állítottad az ellenkezőjét...) Az viszont igaz, hogy most túlságosan is eltértek egymástól...a MS túl nagyra szabta a DX10 fogalmát.

Így jelenleg, míg a GeForce-ok kivannak használva... az ATi-k még meg sem tudják mutatni a foguk fehérjét. És valószínűleg erre célzott VaniliásRönk is.

Így utólag pedig elnézést kérek, ugy tűnik, hogy én voltam a nagyszájú láma aki okoskodott :DDD ...tényleg 2x512MB ram és nem simán 1GB.... :R

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#219) gbors válasza rudi (#158) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

koncentrálva a dolog első felére, ha nem is szó szerint leszarták a szabványt, de mondjuk törvényes keretek között ott feküdtek neki keresztbe, ahol a minél erősebb DX9 támogatás és az ATI szívatása miatt nem szégyelltek. a g80 64 textúraszűrője szerintem kész röhej (ie. feleslegesen sok), a float2-re optimalizált végrehajtók kész röhej, az alacsony VS/GS batchméret kész röhej. és most meg tolnák el ezerrel a játékokat a minél magasabb TMU használat irányába, hogy ha már náluk nem gyors, akkor legalább a konkurenciánál legyen lassú. én nagyra tartom az nVidia ügyességét a pozícionálásban, meg azt is, hogy a piaccal foglalkoznak, és nincs a fejük a technológiai felhők között, de ezek a húzásaik kezdenek kimondottak felhasználó-ellenessé válni...

Abu85: a Crysis vajon a faleveleket textúrázza, vagy pár kis objektumból rakja össze? marhára nem mindegy, a darabszámukat tekintve...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#220) Thaddeus

Thaddeus
(újonc)

Tudnám, ki a rák játszik 2000szeres felbontásban... ott persze nyer a ratyi ati

(#221) szab.tam válasza fLeSs (#214) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jóvanna... :)

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#222) szab.tam válasza Thaddeus (#220) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én.
és még nem vagyok rák. csak játék közben mindig összeakadnak az ollóim a kormánnyal...

[ Szerkesztve ]

(#223) norbi1992 válasza Thaddeus (#220) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

A 24< colos monitorok megjelenésétől egyre többen és hát elég nyilván való , hogy akinek van egy 110 ezres-es vga-ja az nem egy 15 colos monitoron fog játszani :DD :DD .
A csúcskártyákat, főleg CF-ben és SLI-ben nem 800*600-ba fogják tesztelni!!
mert hát annak nem lenne sok érteleme :))

[ Szerkesztve ]

(#224) lsc válasza Thaddeus (#220) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk ezt a komoly szakmai hsz-t tartogathattad volna még egy kicsit , igaz ez is egy vélemény .

Az élet kegyetlen .

(#225) norbi1992 válasza Thaddeus (#220) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Mért ratyi az ATI ? kissebb felbontásba is hasonló erdmények lennének!!

(#226) #gab_ válasza Dare2Live (#181) üzenetére

#gab_
(őstag)

Én 8800GTXröl downgradeltem x1900XTXre..
és sztem ATInak "sokkal" szebb a képe... : S

(#227) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

á, szerintem thaddeust hagyjuk. szegényke 51 napig várt a regisztrálás óta, hogy eme építő hsz-át betolja. türelmes volt, mi is legyünk azok. és valszeg most az asztal alatt matat örömében, hogy ilyen sokan foglalkozunk vele...

[ Szerkesztve ]

(#228) TomBoy1986 válasza Thaddeus (#220) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk az, akinek van pénze egy 110K-s kártyára...
Had ne minősítselek. De legalább olvasnád el a cikket. :W

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#229) Adrián29 válasza Thaddeus (#220) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Ez aztán az értelmes hozzászólás :(((

[ Szerkesztve ]

(#230) leviske válasza Thaddeus (#220) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy ilyen beszólás miatt komoly flamet tud kezdeményezni...főként a szélsőséges HD3800 fanok között, szoval lehetőleg inkább pihentesd az ujjaid a nagyon fontos és kihagyhatatlan hsz-aid megírása helyett. :)

(#231) wwenigma : hát hozzá még szólni sem kell, hogy felháborodjon... egy ilyentől egyenesen idegrohamot kapna. :DDD

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#231) wwenigma válasza #gab_ (#226) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ilyet ne irj, mert lehülyéznek, nincs olyan, hogy másabb a képe a 2 gyártónak, esetleg ez-az hianyzik/hianyzott.... ;]

leviske: johetne mar bundas22 baratunk :DDD

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#232) norbi1992 válasza wwenigma (#231) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Végülis így is fel lehet fogni ,meg úgy is hogy ők csak a "felesleges" dolgokat kihagyták .
tehát ez nézőpont kérdés .
Értékeld azt ami van ;] ;]

(#233) #gab_ válasza wwenigma (#231) üzenetére

#gab_
(őstag)

csak azt írtam le amit tapasztaltam... : S
Persze ez szubjektív. vkinek az nv képe tetszik jobban...
és nem az exe-s dolgokra gondoltam...

(#234) Adrián29 válasza #gab_ (#233) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Régebben még amikor 9600-os karim volt,abban az időben szebb képe volt az Atin-nak ,mint a nvidia-nak állitólag,de én személy szerint nem láttam különbséget.

(#235) Tuco Ramirez válasza SystemRoot (#176) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Kinek hogy van beállítva a monitorja... ;)

SC2 ID: Peter 1714

(#236) Fényhozó válasza #gab_ (#233) üzenetére

Fényhozó
(tag)

Ez a dolog tényleg létezik? :F

"A győzelem kulcsa a merészség és az újítás." Konfucius

(#237) #gab_ válasza Fényhozó (#236) üzenetére

#gab_
(őstag)

nem hiszem...
sztem szubjektív!
de nekem jobban tetszik! föleg HD videoknál..

viszont a Tv-out minősége sokkal jobb! és ez tény.

#238: a digital vibrancetöl csak melegebbek lesznek a színek..

[ Szerkesztve ]

(#238) horvathkrisz válasza #gab_ (#226) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

igen?
akkor driverben told a "Digital Vibrance"-ot 0%-ról 20%-ra és ugyanolyan képe lesz mint az Atiknak.
Jelerőségben van különbség a két kártya között, ergo máshogy van beállítvaa mindkét cégnél a default driver...

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#239) Zotya84 válasza Tomcat (#212) üzenetére

Zotya84
(tag)

Köszönöm a megerősítést. :-)

Délután belenéztem a gépbe és rájöttem, hogy amíg nem PCIe-s a tunerem, addig nem sok értelme van még egy 3870nnek, mert így is necces a helye...

http://homert.atw.hu/tj-06bw_1.jpg
http://homert.atw.hu/tj-06bw_2.jpg

Egyébként tényleg csak ennyi a diffi a RD480 és 580 között (2*x8 vs. 2* x16)

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#240) horvathkrisz válasza Zotya84 (#239) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''
De amíg a Föld ovális, jó nekünk a metál is! ;]

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#241) Shapord

Shapord
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Valaki világosítson fel kérlek a témában....Most OK, hogy kijött a 3870x2, de a lényeg nem az, hogy a 790fx-el 4 kártyát lehet CF-be kötni? szóval 4 3870x2 az mégis csak 8 mag 4giga ram etcetcetc...Ennek elég nehéz versenytársat állítani 9800x2 ide vagy oda....Lehet, hogy rosszul tudom de valaki remélem tud egy kis felvilágosítást adni. :U :U :U

Az asztal lába tíz centivel megrövídebítendő...

(#242) shteer válasza Shapord (#241) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

várj csak, kell oda drivertámogatás is.. az lesz az egész X2 CF vagy 4 karis mizéria gyengéje :U

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#243) fLeSs válasza Shapord (#241) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

X2-ből csak kettőt lehet összekötni.
Egychipes kártyából lehet négyet (ez is inkább csak a 3850-re igaz, mert alig van lap, amibe a hűtő miatt beleférne 4 db 3870-es).

[ Szerkesztve ]

(#244) norbi1992 válasza Shapord (#241) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Hát nem hiném hogy 4db 3870x2-et CF-be lehetne kötni, max 2 őt. Én így tudom
De hát ha versenytársat keresel ott a 2 8800 gtx, vagy gts SLI-be. Ha jó az SLI :DD
JA és a 2 db 9800 x2 Sli-be azért elég jó ellenfélnek ígérkezik :DD

(#245) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

láttam tuninglistán, hogy használják már a triple sli-t is....
3x8800ultra

[link]

(lista közepe)

[ Szerkesztve ]

(#246) norbi1992 válasza fLeSs (#243) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Hát szerintem nincs is ilyen lap , amibe 4 db 3870 beleférne. És hát azért ezek a sok kártyás Cf és SLI rendszrek azért nem igazán kiforottak minden játékra + driverek sincsenek

(#247) Shapord válasza fLeSs (#243) üzenetére

Shapord
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

csak a hűtő az akadály(drivert leszámítva), vagy hw nem támogatja?...végülis van rajta intágrált PCIe vezérlőchip...mármint a kártyán :F

Az asztal lába tíz centivel megrövídebítendő...

(#248) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

végre valami, amit fel tudnak mutatni. és amit felmutatnak, az király. végre egy olyan kártya, ami talán megtörheti a 88gt-k uralmát

(#249) norbi1992 válasza szab.tam (#245) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

de hát nem sokat érnek el vele :DD :DD

(#250) leviske válasza Shapord (#241) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az AMD és az MSI még csak most dolgoznak azon (tudtommal) , hogy megtudják oldani a 4x HD3870X2-t.
De egyelőre még 2 darabbal sem érsz semmit... nincs hozzá driver.

Meg mondjuk azért szerintem kevesen vannak, akik 400k-t költenének vga-ra... átlagba az emberek többsége még magát a gépet is kevesebb, mint 400k-ból rakja össze. :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.