Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó kis kártya ez, kár, hogy egy pár játéknál nem jól muzsikál, de reméljük patch/ driver megoldja. Láttam, hogy kérdezgettétek a HD gyorsítást. Az én 8800GT-mel 720p-s filmél szinte 0 volt a proci felhasználtsága, valszeg ez 1080p-nél se szökik túl magasra, főleg egy 2 GPUs kártya esetében.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#152) VaniliásRönk válasza fLeSs (#150) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Hát persze. :U

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#153) fLeSs válasza VaniliásRönk (#152) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

kisfejsze.
ja nem, kis balta...

[ Szerkesztve ]

(#154) Sárpac válasza VaniliásRönk (#141) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Mióta kell 2 különböző gyártónak hasonló karit készíteni? A szabvány dx 10 shader 4.0 működik akkor hol a probléma?

Most ez olyan mintha az AMD és intel cput hasonlítanál össze és bírálnád, hogy az AMD eltért a szabványtól a 3DNow-val vagy a hypertransporttal!Szvsz hülyeség!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#155) fLeSs válasza erdoke (#148) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

legyen... :D

(#156) rudi válasza Kucsek (#146) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt egy cseh teszt 19 játékkal és rengeteg beállítással. Igaz, csak szóló kártyák vannak benne, de le lehet szűrni, hogy nagyjából hol működik rendesen a HD 3870 X2 és hol kell még csiszolni. ForceWare 169.25-öt és Catalyst 8.1-et használtak 3,2 GHz-es kétmagossal.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#157) erdoke válasza erdoke (#148) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mármint az "a "ennél fogva gyártási költsége alacsony, ráadásul hőtermelése is kedvező" befejezést javaslom. Hová tűnt a vége? :F

Hú, gyors javítás volt. Cikkíró lettem. :C :DD

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#158) rudi válasza VaniliásRönk (#141) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Istenem, ha legalább a második része igaz lenne a hülyeségednek :DDD

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#159) Bundás22

Bundás22
(őstag)

az első tesztoldalon fellelkesedtem mert nagyon alonsó volt
másodikon letörtem
ennyi a vélemény
én 3850-est tervezek napokon belül, később crossfire-ral mikor olcsó lesz(persze új CF-es lap is kell hogy kihajtsa, de majd jövőre, addigra 20K alatt lesz a 3850 bőven ;) és megkapom eme teljesítményt) :R

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#160) Larry303 válasza daa-raa (#137) üzenetére

Larry303
(őstag)

talán akinek a postjára válaszoltam :F
bár nem konkrétan ez volt a kérdés, nekem ezt sikerült khámoznom belőle....

"ha már középkategóriás kariaikba beletudták gyömöszölni a PCI-E2-t, akkor a felsőkatba is elvárható"

[ Szerkesztve ]

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#161) emre33

emre33
(PH! addikt)

Fogyasztás:. 340Watt. Ennek nagy részét 12V ágról fogyasztja a gép,
Én 620-as enermax tápom 12Volt-on 432Watt-ot tud leadni
500-as elvileg 384Watt-ot.

Szerintem tartos(pl. cpu tuning) használat mellett éppen hogy belefér az 500-as enermax

(#162) daa-raa válasza Larry303 (#160) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Jóvan, elbambultam. :B

emre33: Nincs ugyan kiemelve, de gyaníthatóan 340W a konnektorból. Azaz a tápnak nem kell ennyit kiizzadnia, csak ~80%-át. De ha tévedek, akkor fLeSs biztosan kijavít.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#163) keszegduda válasza emre33 (#161) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Ez szerintem nem teljesen igaz, hivatkozva a pl. a 450-es corsair VX tápra...ha már van 2db, netán 3db 12V-os ága egy 500W körüli tápnak, akkor annak bőven elégnek kell lennie. Persze ezt megkínálni egy minőségi elektrónikával...

(#164) Larry303 válasza daa-raa (#162) üzenetére

Larry303
(őstag)

tuti fűtéssel együtt volt annyi, mert nekem még annyit sem vett fel a quaddal, a szünetmentes szerint....

[ Szerkesztve ]

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#165) Bundás22

Bundás22
(őstag)

kár hogy crysis-ban nem remekelnek az atik, egyébként nagyon jók, sőt jobb képet adnak, szebb a szikla stb, élénkebbek a színek, kevesebbet fogyasztanak(az egychipes radeonok persze), jó a powerplay is inteligens megoldás
ezért döntök a 3850-es mellett, jah és olcsó :K

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#166) daa-raa válasza Larry303 (#164) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És va sok vinyó meg egyebek a gépben?

Si vis pacem, para bellum.

(#167) VW_Beetle

VW_Beetle
(tag)
LOGOUT blog

GRAT GRAT a karinak ahogy látom ezt ha valaki Cross-ba rakja akkor ott Ultra meg minden más verés van :D GRAT a karinak még1x :)

Professzionális GAMESERVER HOSTING by DIGITALFORCE.HU

(#168) Dare2Live válasza Bundás22 (#165) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vszeg a még félbétás driver + a játékra nagyon nem ajánlott vista+crysis alatt nem túl sokat használt VH beállítással lehet a baj mert ha gamer konfig akkor XP és Crysis alatt high ésakkor:

Márciusra remélem ATIék elkészülnek egy rendes driverral és a jelenleg se gyenge 3870X2 megtáltosodik.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#169) athomi válasza Dare2Live (#168) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Azért ez a csodadriver duma kicsit unalmas már. Vmennyi teljesítménynövekedés biztosan lesz, de nem akkora mértékű amekkorákról te álmodozol.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#170) Dare2Live válasza athomi (#169) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem absz nem unalmas és tökéletesen mutatja a jelenlegi állapotokat ATInál.

Nézzd meg közvetlen megjelenése után mit nyujotott egy ATI 19xx és mit félévre rá. Hívhatták volna ATIék (is) az új driver(eket) detonatornak.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#171) athomi válasza Dare2Live (#170) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Inkább a később megjelenő játékoknak tudnám be az x19xx sorozat javulását, persze a driverek is javultak, te viszont vmi ultrabrutál csodadriverről beszélsz, amit a HD2900-as sorozat óta emlegetnek.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#172) SystemRoot

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

Anandtech oldalán, sorra lemarad az X2 a 88GT SLI mögött, és nem kis mértékben... so wtf? :F

Fless: Amúgy akkor mire céloztál pontosan azzal hogy: "nem voltak olyan közel a tűzhöz"?

[ Szerkesztve ]

(#173) Abu85 válasza rocket (#89) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem teljesen a Catalyst AI kikapcsolásával a meghajtó kompatibilis CF módra vált, ami többnyire a Scissor.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#174) H.O.D. válasza VW_Beetle (#167) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Cca 220 ezer Ft-ért el is :)) várható, hogy 2 GPU leverjen egy fele annyiért is beszerezhető szimpla karit.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#175) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Akkor a Chieftec 550/AB A
+12V1 +12V2 +12V3
18A 18A 18A
MAX 360W

Elég hozzá bőven?

(#176) SystemRoot

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

Többen is megemlítik itt a topikban hogy szerintük ennek az ATI-nak szebb a képe a GF-nél.... Hát sztem ez ostobaság.
Rudi/Fless véleményeznétek ezt légyszi? Ti tapasztaltatok ilyet?

(#177) Abu85 válasza gbors (#42) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Állítólag a Crysis esetében korrekten bántak az AMD-vel.
Ott inkább az a baj, hogy egy ilyen csúcsgrafikát építenek el egy tulajdonképpen elavult API-ra, a DX9 már nem bírja a megpróbáltatásokat, nem véletlen lett a DX10-ben több helyen reform.
A Crysis eljárásai túl komplexek, így nagyban befolyásolja a sebességet a TMU teljesítmény. Egyes esetekben rendkívül erőforráspazarló a rendszer.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#178) Abu85 válasza daa-raa (#129) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért döntöttek a PEX 8548 mellett, mert ezzel gyorsabb volt a kártya, mint a PEX 8648 verzióval. Egyszerűen a 8548 alacsonyabb késleltetése jobban számított, mint az adatátvitel sebessége.

(#179) Dare2Live válasza athomi (#171) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én nem emlegettem 2900nél semmit ellenben az X19X0 sor brutálisan sokat javult az első és a félévre rá lévő driverrel. Ugyanazon gamek esetén is. Ennyit az "emlegetésröl."

És míg láthatóan a PHs tesztben szereplő vista alatt crysis/WIC esetén csúnyán elverte a 8800 sor a 3870X2öt addig XP alatt ahol már félkész a driver a 3870X2 veri el csúnyán a 8800akat. Talán mert XP alá elkészült nagyjábol a driver míg vista alá nem?

(#180) yoid

yoid
(tag)

A corsair hx 520 elég lenne ehhez a kártyához?Csatlakozok is jók lennének hozzá?
:F :Y

(#181) Dare2Live válasza SystemRoot (#176) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Énse értek evvel egyet de ettöl még rendszeresen találkozok esetekkel ahol ezért még el is adják a 8800GTt és vesznek helyette egy 38x0et. :Y

Volt erröl egy beszélgetésem vhol nemrég egy ilyen 8800GT eladóval aki Atirol váltott 8800GTre aztán váltott vissza ATIra(38x0ra). Előkereshetem.

(#182) Dracula

Dracula
(senior tag)

"Viszont ez megoldhatatlan, méghozzá azért, mert ez csak úgy lenne elképzelhető, ha a) az NVIDIA és az ATI egyeztetne minden egyes architektúra megtervezése előtt, "

Akkor már itt is AMD-t kéne írni, nem? ;]

Üdv!

Dell E6410

(#183) Dare2Live válasza yoid (#180) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bőven és röhögve.

(#184) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is nagyon tetszik ez a 3870 X2. A teszt is tetszik, s most az eszmefuttatás is. :R

Viszont én is egyet értek ollie azon véleményével, hogy ez általános lesz a felső kategóriában (Dual-GPU). Miért? Azért ami le is van írva: kevés fejlesztéssel megoldható teljesítménynövekedés. Ezért lett a CF és az SLI is kitalálva - szerintem.

Érdekes, hogy a duplamagos illetve 4 és 3 magos CPU-knál ez teljesen elfogadható, míg itt nem?

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#185) nsrking válasza Dare2Live (#181) üzenetére

nsrking
(senior tag)

A 8800 GT nagyon jó kis kari..Tapasztalatból beszélek hisz nekem is az van!És remélem hogy egy darabig azért még elég lesz! :) :R

(#186) fLeSs válasza SystemRoot (#176) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Én nem vettem észre semmit, de biztosan nem figyeltem eléggé.

(#187) Kalozka válasza Rusher (#72) üzenetére

Kalozka
(újonc)

abban igazad van, hogy a gtx már lassan másfél éves, de szerintem célszerűbb a kártyákat az áruk alapján összehasonlítani. Gondolom a 9800gx2 nem 97ezer Ft lesz, mert 3870x2 most annyi.

(#188) Sárpac válasza Kalozka (#187) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Ha abból indulok ki, hogy 8800gt-t már 47k-ért is kapni hasonlóan az ati 3870-hez akkor 100körüli reális ár még simán bejöhet gx2 részről!
Én főként a fogyasztásra leszek kíváncsi!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#189) fLeSs válasza SystemRoot (#172) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Arra, hogy az MS és az ATI a Xenost együtt építették, és a Xenosra épül az R600.
Ezzel szemben az NV nincs ilyen jó kapcsolatban az MS-sel az Xbox1 óta.
De más is lehet.
a.) a G80 tervezése kezdetén jól tudták, hogy a piaci részesedésük felfelé fog ívelni, ennek hangsúlyozásával rá tudja venni a fejlesztőket arra, hogy az ő architektúrájára optimalizálják a játékokat
b.) ha visszagondolsz, még nem volt olyan DX generációváltás, amikor hopp, egy korszak véget ért, és utána jött a következő. Az átmenet mindig egy elég hosszú időintervallum, és az NV jól tippelt, amikor arra gondolt, hogy a DX10 sem volt hipergyorsan elterjedni. Ezért csináltak egy olyan architektet, ami a legjobb DX9-ben, miközben DX10 kompatibilis, és kész. A jelenlegi helyzet nekik kedvez minden szempontból. Mire elkezdődik a valódi DX10-es játékok dömpingje, addigra valszeg nekik is lesz normális DX10-es GPU-juk. Bár ahogy most a helyzet kinéz, az NV nagyon az DX10 ellen van, mert a G200 vagy mi a pöcs is a G80 filozófiáját viszi tovább. Valszeg nagyon magabiztosak, mert szépen belopóztak (bevásárolták magukat?) jópár játékmotor fejlesztésébe. Ha ez sikerült nekik, akkor onnantól no problemo. Ezrét nem kell elítélni őket, minden cég a profitra törekszik, ők ügyesebbek ezen a téren, mint az AMD (ugyanez igaz az Intelre is).

[ Szerkesztve ]

(#190) nsrking válasza nsrking (#185) üzenetére

nsrking
(senior tag)

Most olvasom hogy a Geforce 9600 GT február 28-án fog megjelenni...kiváncsi vagyok mit fog teljesíteni!

(#191) fLeSs válasza nsrking (#190) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

21, nem?

(#192) SystemRoot válasza fLeSs (#186) üzenetére

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

Jólvan, akkor ezzel már nem vagyok egyedül mint látom:D

#181, köszi ha kéznél van akkor szivvesen átolvasnám, persze ha nem gond előkeresni. Bár igazából ha valaki nem csinál konkrét azonos játék /azonos kép/idő összehasonlítást akkor az sztem nem igazándiból mondhat egzakt véleményt.

(#193) nsrking válasza fLeSs (#191) üzenetére

nsrking
(senior tag)

tess itt a link!

[link]

(#194) SystemRoot válasza fLeSs (#189) üzenetére

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes amit mondasz. Elég jól látod sztem a helyzetet. Télleg anno lassú volt a Dx8/8.1 ről az áttérés az igazi dx9-re. De mondjuk én úgy látom hogy a mai Dx10-es játékok (máramennyire dx10-ek ezek) elég jól mennek nV-n. Tehát nekem úgytűnik ezalapján hogy nem arról van szó hogy Dx9-ben erős a G80/92, hanem hogy dx10-ben is életképes. Vagy a "Dx10 es dömping" alatt az "igazi" Dx10 es játékokat érted vagy a mostaniak nagyobb elterjedését?

[ Szerkesztve ]

(#195) Kucsek

Kucsek
(tag)

Ez akkor lenne nagy durranás ha ehy lapkára lenne integrálva a 2 mag mint a prociknál megtűzdelve az 512 bittel a memóriát.
Szeretném megkérdezni egy hozáértőtől ,hogy miben különböznek a CPU-k és a GPU-k?
Miért nem csinálnak olyan felépítésű GPU-t mint a 2 proci gyártó?
Technikai vagy anyagi problémái vannak ennek a dolognak?

Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!

(#196) Dare2Live válasza SystemRoot (#194) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nincs valódi DX10es játék jelenleg a porondon tudtommal, még Crysis is DX9es.

(#197) Abu85 válasza SystemRoot (#194) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

DX10-es játék például a Call Of Juarez, de ez is alig használja az új API eljárásait.
A többi játék DX10 támogatása alibi.

(#198) Kucsek

Kucsek
(tag)

Már gongolkodtam azon mi lenne ha egy 2 magos procit raknának rá a nyákra.Mivel most egy kicsit az Intel van előnyben mondjuk egy core 2 8400-t.
Bár hülyén venné ki magát ha ez így lenne mivel AMD kézben van a dolog. :Y

Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!

(#199) Dare2Live válasza Kucsek (#195) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vszeg ez a jövő. És akkor a 2mag nemmegoldás fanyalgok is megnyugszanak. :)

(#200) fLeSs válasza nsrking (#193) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

végigolvastada hírt?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.