Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) leviske válasza nsrking (#100) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A GF 9-es szériája nem különösebben fog eltérni a 8-astól. Elvileg még a mag is ugyan az lesz (G92). :) És a két bemutatkozó 9-es a 9800GX2 lesz, ami kb annyit, vagy (jelenlegi infók szerint) kevesebbet megy majd, mint a X2.....és a 9600GT, ami eddig ugy tűnik, hogy a HD3850 és HD3870 között fog ficánkolni. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#102) Larry303 válasza cowboy_bebop (#96) üzenetére

Larry303
(őstag)

ha van 2.0 lapod akkor is kell...vagy legalábbis nálam addig nem indult, míg nem kapott 2db 6tűs pci-e tápcsatit, pedig x38ban volt...amúgy egy darabig még elég lesz az 1.0 pci-e sávszélesség is... a 2.0 nak szvsz az az előnye, hogy mind2 slotban meg tudja hajtani 16xos sávon a kártyát....

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#103) (Kolombusz) válasza Kovács84 (#4) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy másfél évvel ezelőtti kártyát vert meg és nem is mindenhol.
Ezt nagyon bejövésnek és halálra alázásnak sem nevezném.

Amúgy nekem nem szimpatikusak ezek a két GPU-s megoldások.
Annak viszont örülök, hogy újra van verseny a felsőkategóriában, ezzel ösztönözve mindkét gyártót az újabb fejlesztésekre és árcsökkentésre.

[ Szerkesztve ]

(#104) Matthew

Matthew
(senior tag)

A 3. oldalon a Half Life 2 grafikonja biztos így néz ki? Csak mert pirossal a 3870 CF-et jelöltétek, nem az X2-t.

(#105) Matej

Matej
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne!
Most tényleg, attól kell hanyatt esni, hogy egy 2 procis kártya erősebb, mint egy 1 procis?
Tényleg ez a jövő?

Amúgy a cikk jó, habár nem pártatlan, de jó.

Sziasztok

MaTeJ

(#106) antikomcsi válasza dokar (#83) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Úgy értem, hogy legalább működnek!

"Normális" catit, meg csak márciusra halottam. :U Addig hiába is venne valaki két ilyen szörnyet, nem tudna velük mit kezdeni.

(#107) ádyz válasza nsrking (#100) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

a 9-es széria a 8-as széria G92-es magjára fog épülni.

Nemlessz akkora durranás a 9-es széria. :(

(#108) Kucsek

Kucsek
(tag)

Engem csak azért érdekel a PCIe 1.1 vagy 2.0 dolog mert sok helyről hallottam ,hogy 1.1-es.De ha a teszt elején megnézitek a két dobozt (Asus.MSI) akkor mindkettőn PCIE 2.0 van feltüntetve ami furcsa

Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!

(#109) antikomcsi válasza leviske (#88) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nézőpont kérdése, én úgy látom, hogy az x2 az esetek 90%-ában alulmarad a 8800GT sli-vel szemben, úgyhogy szerintem a 2GTS mag simán veri.

Persze majd kiderül hamarosan, hogy a fikciómból mi lesz igaz. :DDD

(#110) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Utolsó mondatban ott a lényeg :DD

All Black...

(#111) Zotya84 válasza Larry303 (#102) üzenetére

Zotya84
(tag)

nem tudom, nekem 1.x-s deszkám van kétszer PCIe x16-tal, ami valódi 32 PCIe szál, azaz tényleg 2*16 szál, úh még ez az előnye is elszáll. (Abit At8 32x - RD580) ;-)

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#112) leviske válasza (Kolombusz) (#103) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha ugy vesszük... a RV670 is egy 1éves megoldás. A HD2900XT-hez (R600) képest semmit sem változtattak, csak a kisebb gyártástech... ennyi. :)
Ez inkább olyan, mint ha a HD2900XTX gyepálta volna meg a GTX-et... ezt sem mondanám sikernek, de ugy, hogy a X2 olcsóbb, mint a GTX....szerintem ez az igazi siker. ;)

És azért halkan megkell jegyezni, hogy az nV-nak volt ideje (egy bő negyedév), hogy lezsírozza a dolgokat a játékfejlesztőkkel. Talán, ha hamarabb sikerül az ATi-nak előaláni a HD29-el, akkor talán most nem ott tartanánk, hogy 8800...hűűűű...überkirály. :)

(#109) antikomcsi : először is érdeklődnék, hogy honnan számoltad a 90%-ot? :D Pl: crysisnál, ahol a CF nem is működik? :) Egyébként meg legyen igazad...számítson a GX2 két darab GTS-nek... legalább mennek lefele majd az árak, bár az nV ugy sincs abban a pozícióban a gpu-ival, hogy áratcsökkentsen.
Jelenleg inkább a 1900XTX és 7950GX2 helyzete áll fent, csak fordítva. Csak az a gond, hogy most csak azért fordult a kocka, mert a nV-ra van a legtöbb játék optimalizálva....ha nem így lenne, akkor most a nV komoly gondban lenne. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#113) Kucsek

Kucsek
(tag)

Kérdés,hogy gyorsabb lesz-e a GX2.És ha igen mennyivel.Mert azok a hírek jártak még pár hete ,hogy nagyon durva ára lesz a karinak.Feltehetően a dupla nyák miatt.Ebből arra következtetek,hogy G92 GTS x 2.Amit ha kiszámoltok akkor Kb 140 e Ft.Így lehet,hogy gyorsabb lesz pár százalékkal

(#114) (Kolombusz) válasza leviske (#112) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez mondjuk jogos. :)

(#115) nsrking válasza ádyz (#107) üzenetére

nsrking
(senior tag)

én azért még megvárom a megjelenést, a Geforce ígyis másfél évig a tórnon volt,pl 8800 GTX-el az ATI csak most tudott elbánni...

(#116) Kucsek

Kucsek
(tag)

Ha viszont ennyivel drágább és csak 10 %-ot hoz Kb a GX 2 akkor a 100-110 e Ft-os ár sokkal barátságosabb az X2-ért.HA viszont a GT-ből lesz a GX 2 akkor olyan egyformán vagy az Ati néha egy kicsit jobban teljesít majd.Ebben az esetben első szempontként a 2 termék ára lesz a mérvadó.Vagy a szebb látványt nyújtó Ati felé dől a mérleg nyelve

(#117) Gomezz válasza venember83 (#56) üzenetére

Gomezz
(senior tag)

Én sem értem azokat a méréseket. :F
Nekem egy 550W Enermax tápom volt amikor kaptam egy 8800GTX-et, és ahogy tuningolni kezdtem kilépet vagy az egész rendszer vagy a 3D.
És akkor vettem egy 620W -os Enermaxot és láss csodát minden tökéletes lett.

(#118) nsrking válasza Gomezz (#117) üzenetére

nsrking
(senior tag)

úgy látszik hogy a Cooler Master bírja..

(#119) leviske válasza Kucsek (#113) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha két GTS-nek fog számítani, akkor gyorsabb lesz valószínűleg, de égni fog, ha csak kicsit, mert a HD3870 és a 8800GTS közt azért egy kemény rés tátong teljesítményben a GTS javára. :)

Az ár miatt meg nem aggódnék... az árakhoz megvan a fantáziája a GF-nak. :C Komoly meglepetést akkor okozna, ha betudnák szorítani a X2 árára, de akkor meg a GTS válna feleslegessé (+30k és +80% teljesítmény). :)

(#115) nsrking : ha te matekversenyre készülsz... akkor te sem gondolod, hogy az irodalomversenyt megnyerheted. :) Nah, az ATi és nV helyzete kb ez volt.
Az nV teljesen eltérő arch. , mint az ATi... az ATi DX10-es játékokra számított, de helyette kapott túlcsicsázott DX9-et...a nV szintjét, amire nem volt felkészülve. :)

[ Szerkesztve ]

(#120) Kucsek

Kucsek
(tag)

De ha végre teljes támogatást nyújtó Driver áll majd rendelkezésre az X 2 számára talán nem lesz a GT SLI-nek ekkora előnye.Szerintem a Driver kiforratlanságában van a kutya elásva.Ha bejön a GX 2-re irányuló ár-teljesítmény spekulációm akkor én nem adnék a GX 2-ért 30-40 ezerrel többet azért a nyavajás 10 százalékért.De szerintem sokan mások sem.Nagyon elvetemültnek és fanatikusnak lenni hozzá.
Százalékonként kb 1 ezres plussz illeti meg a jobb kártyát.Ebből kiindulva 30-40 nel kellene jobbnak lennie.Erre nem látok reális esélyt .
De minden lehetséges és semmi sem

(#121) Kucsek

Kucsek
(tag)

Az a zárójeles + 80 % azért erős.Szerintem örülhetünk ha év végére vagy jövő ilyenkorra lesz + 80 %.De nem 30 k-val lenne drágább az biztos, hanem 50-nel

(#122) lumpi79

lumpi79
(lelkes újonc)

Ennek mi értelme van? nagy táp :F két processzor :F akkor én most olyan kártyát kérek a gyártóktól ami kimondottan keveset fogyaszt és passzív a hűtése és nem kell hozzá nagy táp, és csak akkor legyen nagy teljesítmény (már amennyi ténylegesen kell) amikor én akarom :D

(#123) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Ugylatom paran idozavarba kerultek, a 8800GTX 2006. november 8-an jelent meg, azota nem telt el masfel ev ;)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#124) nsrking válasza rocket (#123) üzenetére

nsrking
(senior tag)

jaa bocs már nem 18, hanem 16 hónapja... köss már bele :P akkor is a Geforce-nak nagyobb előnye van/volt ez tény...

[ Szerkesztve ]

(#125) Kucsek

Kucsek
(tag)

Ja meg ott van a Driver dolog az Nv-nál is.Amint láttuk a tesztben néhol eléggé elvérzett az SLI

(#126) leviske válasza Kucsek (#121) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem biztos, hogy annyira erős... csak egy jóltervezett GPU kell hozzá és egy olyan adott környezet, ahol működik a SLI/FC. :)

Példák: 1 2

(#127) ádyz válasza nsrking (#115) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

Lehet, hogy igazad van.

De lehet, hogy nem. :D

(#128) nsrking válasza ádyz (#127) üzenetére

nsrking
(senior tag)

Hát szerintem az ATI lemaradt egy kicsit(idáig), de ki tujda hogy mit hoz még a jövő...

(#129) daa-raa válasza leviske (#98) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Lévén jelenleg nem létezik emberi árban PCI-E 2.0 switch chip, ezért kénytelenek voltak egy 1.1-est rárakni. Nem mintha bármit is befolyásolna.

Egyébként meg a kétchipes téma kicsit régebbre nyúlik vissza. Volt ugye asztali gépbe Rage Fury MAXX...

Nem lenne hülyeség egy 8800GTX tesztbelihez hasonló Update, mondjuk FSP ATX-350PNF-fel.

A memória témára meg ott van a CCC képén a válasz, ahogy már más is mondta: HM.

Si vis pacem, para bellum.

(#130) leviske válasza nsrking (#128) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ATi nem maradt le... csak másra tervezett. :)
Elvileg már a közeljövőben megfognak jelenni igazi DX10-es játékok, pl: BF3 és akkor majd kiütközik, hogy ki van lemaradva. :)

(#129) daa-raa: akkor is, ha már középkategóriás kariaikba beletudták gyömöszölni a PCI-E2-t, akkor a felsőkatba is elvárható, bár lehet, hogy itt is agresszív árversenyt akarnak folytatni, de nem hiszem. AMD-nek is kell bevétel.

MOD: én már azt a korszakot "várom", mikor már külön lehet kapni ATI és külön nV kompatibilis játékokat. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#131) Tuco Ramirez

Tuco Ramirez
(őstag)

Valóban lenyűgöző az új ATI csúcskártya teljesítménye, mégis a legnagyobb tanulság, ami nekem ebből a tesztből lejött az az, hogy csak legextrémebb beállításoknál van létjogosultsága 3870X2/3870_CF/8800GT_SLI-nek. :( 1680-ig egy szóló 3870/50 v. 8800GT is elég szinte bármire.

SC2 ID: Peter 1714

(#132) nsrking válasza leviske (#130) üzenetére

nsrking
(senior tag)

nem lenne az azért olyan jó h úgy lehetne kapni a játékokat...sztem maradjon meg ez a két rivális és küzdjön egymással mi pedig döntsünk a jobb mellett ! :R

(#133) ádyz válasza leviske (#130) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

Hidd el, eljön még annak is az ideje! :C

(#134) Larry303 válasza leviske (#130) üzenetére

Larry303
(őstag)

daa-raa arra a chipre gondolt, ami összeköti a 2gpu t egy nyákon...
na most te olyannal, nem hinném, hogy találkozol 1gpu s megoldásoknál....

és mint tudjuk semmi előnye nem származna a usernek belőle...max drágább lenne a kari

[ Szerkesztve ]

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#135) hzcs válasza leviske (#130) üzenetére

hzcs
(senior tag)

vegyél konzolt, ott már külön van az xboxra és külön a ps3-ra a játék :D

(#136) gbors válasza leviske (#130) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az AMD jelenleg csak a jobb ár/érték arányban bízhat, és mivel a drágább chip semmit nem hozott volna a konyhára teljesítményben, a fenti mutatót rontotta volna.
aztán ha netán úgy alakul, hogy a GX2 nem lesz gyorsabb (pl. mert az nVidia kénytelen lesz lemenni 500MHz-re a core clock-kal a fűtési faktor miatt), akkor kiadhatnak egy Prémium Edísönt 2.0-s switch chippel, x ezer FT-tal drágábban.

az 1GPU VS 2GPU témára: tetszik vagy sem, az AMD ebbe az irányba fog továbbmenni. és szerintem idővel az nVidia is, bár egyelőre még szólnak pletykák egy 1.8 milliárd tranzisztoros szörnyről...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#137) daa-raa válasza leviske (#130) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Maga a GPU továbbra is támogatja, a "problémát" a switch okozza.

Larry303: Ki mondta, hogy kell az egychipesre?

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#138) leviske válasza nsrking (#132) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem örülnék neki, de e-felé haladunk. (LÁSD: Crysis-t AMD-snek felesleges vennie, BF3-at meg nV-snak lesz felesleges vennie)

(#134) Larry303 : na ezt viszont nem tudtam... azt hittem, hogy annyiba lett volna ezt megoldani, mint a többi HD3000-esen :R

[ Szerkesztve ]

(#139) SzMhun válasza lumpi79 (#122) üzenetére

SzMhun
(kvázi-tag)

Nesze:[link]

[ Szerkesztve ]

(#140) emre33 válasza cowboy_bebop (#99) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

szerintem két darab ilyen szintü chipnek már szöksége van a 2.0 által nyujtott dupla sávszélességnek.

(#141) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"az NVIDIA viszont – feltehetően – nem volt elég közel a tűzhöz, ezért lett a G80 felépítése másmilyen"

Besz@rok, így megfogalmazni, hogy magasról lesz@rták a szabványt... sok zöldhasú lehet a PH! költségvetésében. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#142) gergo19

gergo19
(fanatikus tag)

Ténleg jó kis kártya ez az ára is elég jó. Szerdán jön az új driver 8.2. A tapasztalatok után eldöntöm le lesz-e cserélve a GTS-em.

(#143) nsrking válasza gergo19 (#142) üzenetére

nsrking
(senior tag)

szerintem azért még várd meg a 9-es szériát hátha tud valami jót mutatni!

(#144) leviske válasza gergo19 (#142) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyelőre felesleges szerintem cserélni. Csak nagyobb felbontásokon jön ki konkrétan az erőfölénye... addig meg a GTS a legjobb és még kevesebbet is fogyazt. :)

(#143) nsrking: a GX2 nem fog meglepően újat mutatni, 9600GT-re meg felesleges cserélnie. Több 9-es meg nincs a láthaáron, a GTX-ről lehet pletykákat hallani, de azok is úgy szólnbak, hogy max szeptemberben jön. :)

[ Szerkesztve ]

(#145) nsrking válasza leviske (#144) üzenetére

nsrking
(senior tag)

de remélem hogy a GTX kicsit hamarabb kijön... mert majd arra lehet h lecserélem a 8800 GT-met...persze csak ha jó ár/teljesítmény aránya lesz...

(#146) Kucsek

Kucsek
(tag)

Nem tudom mennyire lehet adni ezekre a tesztekre de nézzétek meg ti is.:[link]
GTS SLi : [link] csak ezt az egyet találtam .Aki tud az küldjön még

(#147) Tuco Ramirez válasza nsrking (#145) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Nagy reményeket szerintem ne fűzz ehhez... a csúcskártyáknak a legritkább esetben van jó ár/teljesítmény mutatója.

SC2 ID: Peter 1714

(#148) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Ezért gondolhatta úgy az AMD, hogy megpróbálkozik egy közös NYÁK-ra épített duplachipes kártya megépítésével. Az ötlet alapanyagául szolgáló RV670 tökéletes alanynak bizonyul ehhez a felépítéshez, hiszen mérete kicsi, ennél fogva gyártási költsége és hőtermelése is alacsony."

Egészen biztos, hogy a kis méret és az alacsony hőtermelés között ilyen egyértelmű összefüggés van? Javaslom a "ennél fogva gyártási költsége alacsony, ráadásul hőtermelése is kedvező.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#149) nsrking válasza Tuco Ramirez (#147) üzenetére

nsrking
(senior tag)

mondjuk ez is igaz.. Pl ugye ott van a 8800 Ultra amit megintcsak nem érné meg megvenni

(#150) fLeSs válasza VaniliásRönk (#141) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Gondolkozzál már mielőtt beszélsz. :U
Mi az hogy leszarták a szabványt? Tudtommal a G80 is támogatja a 4.0-s shadereket. :U

Ezen felül hogy milyen a chip felépítése már más téma, láthatóan fogalmad sincs róla, szóval nem kéne ilyenekbe belemásznod.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.