Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

azért manapság 5x optikai zoom-os gép nem nagyon számít valami hatalmas vasnak. plusz az ára sem nagyon kedvező, abból az árból már egy Canon tükörreflexes gépet lehet venni..

de aki sport illetve extrém területeken akar fényképezni, annak ajánlott a vétel ;)

[ Szerkesztve ]

(#2) Kalandor válasza iSonic (#1) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

abból az árból már egy Canon tükörreflexes gépet lehet venni..
... és 200 kiló szójás párizsit meg 3 billencs virágföldet és 2 bontott AUDI 100-at :F
Hiába lehet belőle DSLR-t, venni ha azok nem bírják amit ez...

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#3) iSonic válasza Kalandor (#2) üzenetére

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

jó ebben tényleg 100%-osan igazad van..hogy ne keverjük a két dolgot.. de ha megnézed ezt a fényképezőgépet az emberek nagyon minimális szegmense fogja használni és emiatt ez az ár egy picit magas... Canon-nak is a PowerShoot D10-es is ilyen.

de ha nincs igazam elnézést..

[ Szerkesztve ]

(#4) Kalandor válasza iSonic (#3) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ezt a fényképezőgépet az emberek nagyon minimális szegmense fogja használni és emiatt ez az ár egy picit magas...
Így van, nem tömegtermék, így a fejlesztési, a gyártásbeállítási költség meg még sok megkerülhetetlen költség kevés termékre oszlik el, ergo drága lesz.
De akinek ez kell, az megveszi, mert hiába csinál szép képet egy DSLR, anno nekem is befagyott és csak imádkoztam, hogy otthon rendbe jöjjön.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#5) iSonic válasza Kalandor (#4) üzenetére

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

és végül rendbe jött?

(#6) rii

rii
(PH! nagyúr)

jááááj .... az a zöld-fekete-szürke de utőőőős ... az nagyon zsírostésztául néz ki

de ez a 14 megapixel vicc már.
most mér'kell ezt? :U

engem már a 6 megapixeles gépről is lebeszéltek ekkora érzékelők területén a fellelhető legkisebb, 5 MPX-esre, de ha lehett volna 2-3 MPx-est vetetettek volna velem.

14 megapixel az már kishíjján egy 300 dpi-s A3-as lap (3508px x 4961px=17,4MPx)

akárkivót'tevótá

(#7) stevve válasza Kalandor (#4) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:K Pontosan. Ha a célszegmens viszonylag szűk réteg, valahogyan be kell hozni az árát a terméknek.

Amúgy egész jónak tűnnek ezek a kis masinák (még HD videó is... belefagysz egy tóba, de legalább fel tudod venni a National Geo számára. :DDD )

Egyébként lehet tudni valami bővebbet erről a HyperCrystal III-ról? Én egyelőre csak a reklámanyagot találtam meg.

PH semleges

(#8) rii válasza stevve (#7) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

megszületnek majd a hires "utolsó mondatok" home-made amateur videói.

" és ott látható a hires komodói sárkány. Mivel látásuk nagyon gyenge, ezért nyugodtan közelebb mehetünk hozzáááÁÁÁÁÁ áÁÁáá ÁáááÁRá RÁG GHHH GHG HHGhghghHH .......... "

akárkivót'tevótá

(#9) Alchemist válasza rii (#6) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Ha valaki jó minőségben és akár viszonylag nagyobb méretben szeretne nyomtatni, akkor jó a sok megapixel.
De ha képernyőn szeretné nézni, akkor a 3 MPX bőven elegendő, sőt, még talán sok is.
Különösen, ha emailben szeretné elküdeni a nyaralásról készült fotóalbumát.
:)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#10) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a gépet nem nekem találták ki, de aki megteheti azt, hogy nem vigyázz kellőképpen a cuccaira mondjuk egy túra alkalmával, akkor ezek nekik valók.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#11) Versus

Versus
(senior tag)

Látszik hogy itt kevés embernek van kisgyereke.

Pedig egy sokgyerekes nyaralásnál durvább extrémsport nem létezik a híradástechnikai eszközök számára ! :)

Premium Vintage

(#12) rii válasza Alchemist (#9) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

" ... Ha valaki jó minőségben és akár viszonylag nagyobb méretben szeretne nyomtatni, akkor jó a sok megapixel. .... "

Csak ahogy én tudom, nem ilyen kis érzékelővel kellene a nagy méretű nyomtatást megcélozni. Minél kisebb területre zsúfolna bele mégtöbb pixelt, annál zajosabb lesz.

akárkivót'tevótá

(#13) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Kemények! :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#14) Degeczi válasza iSonic (#3) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

normál esetben igen, fölösleges, viszont tengerparti nyaraláskor veszett jól jönne egy hasonló cucc, elfogadható képminőséggel - de max. fele áron...

bezacskózott kompakttal már próbálkoztam, az eredmény nem is lett túl rossz - de roppant ügyetlen megoldás, a zacskón keresztül nehéz kezelni, az obi körüli torony néha belelógott a képbe, és víz alatt a kijelzőn sem látni semmit a fénytörések miatt

csakhát az ilyen Oly-k képminősége nem szokott vmi jó lenni, az áruk pedig az egekben

(#15) eldiablo

eldiablo
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem "csak" egy MJU 850-es van.
Anno szívtam rá a fogam, de amit a mai napig kibírt azért megérte.
Nem vagyok egy nagy bulihuligán, de van az a mennyiség ami után elbújnak a fényképezők az ágy alá meg a szekrénybe és csak az az én Oly 850-esem fetreng velünk. :DDD
Van akinek megéri ennyit rááldozni egy ilyen gépre és van akinek nem...

[ Szerkesztve ]

HTC = Hungarian Trolling Community©

(#16) Petro

Petro
(tag)

Örülök, hogy van bennük optikai képstabilizátor az nekem nagyon fontos, amiket eddig néztem ebben a kategóriában azok csak digitálissal rendelkeztek. Ha a kisebbiknek lemegy az ára 50K-ra akkor már megérné vennem egyet.

(#17) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

durvák ;]

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#18) iSonic válasza Degeczi (#14) üzenetére

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

tény beismerem tényleg picit elhamarkodott volt, amit először írtam, mert nekem is a CANON 450-esem mellé 70ezer forint a vízálló keret :/ de ha kell fából vasparipa megoldások is lehetségesek ;)

(#19) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a békaszínű kifejezetten tetszik. Bár kicsit húzós, de ezek az ütésálló cuccok sosem voltak túl olcsóak

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#20) sbazsi válasza iSonic (#18) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

lehet, hogy hasonló árban vannak, de azért a 450-est a vízalatti tokkal nemigen tudod zsebre vágni.
és ha azt nézed, hogy mennyi az ára 1-1 obinak...

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#21) iSonic válasza sbazsi (#20) üzenetére

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

na hát ezaz.. mellesleg néztem egy brutális burkolat gépemhez és 200ezer forint körül van.. a szívemhez kaptam.. na az amit tud...

azon felül utána olvastam ennek a gépnek nem rossz.. csak hát az optikai zoom-mal még mindig nem vagyok nagyon kibékülve.. :F

(#22) Szanya válasza eldiablo (#15) üzenetére

Szanya
(tag)

Nekem is 850- esem van. 35 rongyot megért a zajos képeivel együtt is. Már az elődjén is gondolkodtam, csak nem voltam elég bátor. Pedig az egy ideig még 30- ért is kapható volt.
Szóval az ebben a cikkben bemutatott cuccok megérnek valamivel többet. Főleg, ha az automata fókusz sebessége is gyorsult. Bár én is inkább az 50 körüli árat tartanám elfogadhatónak.

Azelőtt szemerkélő esőben nem fényképeztem. És a hajón sem nagyon mertem elővenni fényképezőt. Pedig márciustól novemberig minden nap víz közelben vagyok. Ősszel pedig elkészítettem életem első vízalatti videóját is. Óriási élmény. És igaz, hogy eddig is fényképeztem síelés közben, de jól meg kellett gondolnom, hogy mennyit vállalok. Korizás, jégszán, kite és bármi egyéb is jöhet.

''Szanya csak egy van.''

(#23) Bakesz76 válasza iSonic (#1) üzenetére

Bakesz76
(újonc)

Nekem van egy Nikon D200-am és mellé fogom venni a 8010-et.
Képminőségben zajban meg sem közelíti, de próbálj meg via ferrata vagy rafting közben fényképezni egy tükrös géppel:)))
Vagy elég ha egy kiadós eső jön és már elő se mered venni:)

(#24) Fryskitt

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Most rendeltem egy 6020-at, 62e-ért. Ez már elmegy. Anno vettünk egy 850sw-t az is jól szolgált a Vörös tengeren (eszméletlen korall videókat és fotókat lőttünk), aztán azt eladtuk az xD kártya miatt, meg mert volt rá vevő.
Nekem is van mellette egy Pentax K-x, de azért annál megfontolom, hogy hova viszem és hova nem, ez meg zsebre rak és hurcol. És szerint a nagylátószög és 5x zoom, meg kettős stabilizátor már elég jó kombináció. Mondjuk bőven elég lett volna bele 10 mpx, de hát ez van. Szerintem bagyon jó kis gép..... :C

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#25) Stitch válasza Fryskitt (#24) üzenetére

Stitch
(őstag)

Szia!

Nekem 850SW-m van, de még nem sikerült tengeren kipróbálnom (magyar tengeren igen). Tudnál pár korallos képet mutatni? Kíváncsi vagyok. :)

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#26) Fryskitt válasza Stitch (#25) üzenetére

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia, ha hazamegyek és nem felejtem el (ha küldesz egy pü-t, az segít), akkor küldök...B

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.